21 belangrijke tips voor de nieuwe Facebook pagina opmaak

Facebook heeft een volledig vernieuwde opmaak voor iedere pagina ingevoerd. Je kon de opmaak al met ingang van 10 februari 2011 gebruik, maar met ingang van 11 maart heeft iedere pagina het automatisch gekregen. Deze opmaak brengt ook een aantal nieuwe opties met zich mee die zakelijk heel handig zijn.

Ter herinnering zo zag het er uit:

Wat is nieuw in jouw Facebook bedrijfspagina

De nieuwe opmaak lijkt sterk op de opmaak van het persoonlijke profiel dat eind 2010 is ingevoerd. Dit is hoe anderen jouw bedrijfspagina nu zien:


Dit is wat je als beheerder ziet:

Scheiding zakelijk en privé

De nieuwe pagina opmaak maakt het veel eenvoudiger om zakelijk en prive te scheiden. Zo kan een medewerker van het bedrijf een Facebook bedrijfspagina opzetten en bijhouden zonder dat de volgers van de pagina dit kunnen zien.
Aan de andere kant kun je in de pagina ook veel beter laten zien wie deze beheren en reageren.

1. Meer ruimte voor tabs

Tot nu toe stonden er maximaal 6 tabs bovenaan je pagina. In de nieuwe opmaak zijn de tabs verhuist van bovenaan de pagina naar links aan de zijkant van de pagina. Ze staan minder in beeld en nemen ook minder ruimte in beslag waardoor je er meer kunt tonen.

2. Aantal fans zonder afbeeldingen

Het aantal fans is nog zichtbaar voor iedereen maar de foto’s van de fans zijn verwijderd. Niet echt een gemis volgens mij en zorgt voor meer rust aan de linker zijkant. Als beheerder kun je op de link ‘.. personen vinden dit leuk’ klikken en dan zie je alle volgers.

3. Basis informatie direct in beeld

De basis informatie van je informatie is voor de bezoeker direct in beeld en staat onder je paginanaam. Je ziet het type pagina en de woonplaats als deze is ingevuld.

4. Afbeelding en foto’s bovenaan je pagina

Foto’s bovenaan je pagina. De foto’s die je als laatste hebt geupload naar je pagina worden hier getoond. Alleen foto’s van de pagina zelf worden hier getoond, niet van fans dus. De foto’s worden in willekeurige volgorde getoond.

5. Berichten van iedereen in beeld

Standaard worden nu de berichten van iedereen getoond. Als gebruiker kun je er voor kiezen alleen de berichten van de pagina eigenaar te zien. Als beheerder kun je instellen dat standaard de berichten van de pagina worden getoond. Zie Ster 1.

6. en 8. Vrienden die ook leuk vinden

Dit was er al en stond eerst links en is nu verplaatst naar rechts. Kijk je als volger naar de pagina zie je hier vrienden van je die de pagina ook leuk vinden. Kijk je als beheerder dan zie je hier alle beheerders van de pagina.

7. Info en pagina bewerken

Met de link ‘Info bewerken’ en de knop ‘Pagina bewerken’, kun je de pagina bewerken. Het verschil is dat je bij ‘Info bewerken’ land op het bewerken van ‘Algemene gegevens’ en bij ‘Pagina bewerken’ land je op ‘Toestemmingen beheren.’ Kies wat jij handig vindt, de knop of de link, en van daaruit kun je de pagina beheren.

8. Pagina beheerders

Als beheerder van de pagina zie je hier de beheerders van je pagina. De volgers of fans zien dit niet.

9. en 21. Facebook gebruiken als je pagina

Hier kun je selecteren dat je Facebook wilt gebruiken als je pagina. Dit is een krachtige functie waarmee je nu als pagina kunt reageren op andere pagina’s. Een handige oplossing om je persoonlijke profiel gescheiden te houden van je bedrijfspagina.

Als je Facebook als pagina gebruikt kun je:

 • Andere pagina’s ‘Liken’ (op ‘Vind ik leuk’ knop klikken)
 • Als pagina berichten schrijven op het prikbord van pagina’s die je leuk vindt. (Als beheerder van de pagina kun je ook het plaatsen van berichten, foto’s en video’s uploaden door anderen, uitschakelen. Zie ster 3.)
 • Berichten plaatsen, op berichten reageren en berichten leuk vinden op je eigen bedrijfspagina. Dit is standaard zo ingesteld. Zie 13)
 • Op artikelen reageren of leuk vinden van artikelen op het prikbord van de pagina die je leuk vindt
 • Op artikelen reageren of leuk vinden van artikelen op het prikbord van een persoonlijk profiel als dat zichtbaar is voor ‘niet-vrienden’.
 • Als pagina kun je niet zelf berichten plaatsen op persoonlijke profielen

10. Berichten plaatsen op je prikbord

Hier is niet veel veranderd en heeft nu dezelfde opmaak als bij je persoonlijke profiel. Je kunt gewone tekst berichten plaatsen van maximaal 420 tekens. Heb je meer te vertellen? Maak dan een notitie.

Je kunt een tekst met een link delen. Foto’s kun je delen, en bij meerdere foto’s plaats je ze in een fotoalbum. Je kunt video’s uploaden, maximaal 1.024 MB en korter dan 20 minuten. Je kunt ook een video gelijk opnemen, bijvoorbeeld met de webcamera van je laptop.

11. Verborgen berichten

Deze optie is alleen zichtbaar voor de beheerder en laat berichten zien die door Facebook gemarkeerd zijn als spam. Heb je een pagina met veel fans dan staan hier soms berichten en moet je ze ook af en toe controleren of er berichten zijn beland die geen spam zijn. Bij nog weinig fans (minder dan 1.000) gebeurt hier niet zo veel.

12. en 20. Beheerder zichtbaar maken

Meerder keren in het artikel heb ik gezegd dat de nieuwe pagina-opmaak het makkelijk maakt je persoonlijke profiel en bedrijfspagina te scheiden. Wat als je nu juist wel zichtbaar wilt hebben wie de beheerder is?

Ook dat kan nu. Helemaal in de social media, transparante, open stijl, kun je nu de beheerder(s) van de pagina uitlichten. Ze krijgen dan een plekje aan de linker zijkant. Ik ben hier wel een fan van, maak het persoonlijk, laat zien wie je bent.

Instellingen als beheerder

Wat kan ik zoal instellen als beheerder in deze nieuwe opmaak?

Instellingen

13. Altijd berichten plaatsen als je pagina

Zoals eerder gezegd kun je nu gebruik maken van Facebook als jezelf en als je pagina. Als je dan reageert op je eigen pagina wil je misschien altijd wel reageren als je pagina. Of juist niet. Deze instelling kun je hier aanpassen. Standaard is deze aangevinkt en reageer je dus altijd als je pagina.

14. Melding van nieuwe berichten of reacties.

Een groot gemis in de ‘oude’ pagina opmaak was dat je geen meldingen kreeg als er nieuwe reacties op je pagina kwamen. Dit terwijl we dit wel gewend zijn met reacties op ons persoonlijke profiel.

Eindelijk, is dit opgelost. Als iemand een bericht plaatst krijg je hier ‘direct’ een melding van in je inbox. Dit is de inbox van je persoonlijke profiel. Je kunt ook nog steeds Hyper Alerts gebruiken. Hiermee krijg je iets mooiere berichten en eventueel per uur of per dag, in plaats van direct.

Toestemmingen beheren

Controleblokeerlijst

Hier kun je woorden en termen inzetten die Facebook moet behandelen als spam als ze in berichten op je pagina voorkomen. Als je veel last hebt van spam is dit een handig hulpmiddel.

Sterren, zijn instellingen die er al waren. Ter herinnering worden ze hier genoemd:

 1. Keuze of ik alle berichten wil laten zien of alleen van de pagina zelf
 2. Als je er voor wilt zorgen dat nieuwe bezoekers (nog geen fan) landen op een apart tab dan stel je dat hier in. Maak een welkom tab en laat deze nieuwe bezoekers hier landen.
 3. Bepaal wat fans mogen plaatsen op je pagina. Je kunt prikbord, foto’s en video’s uitschakelen. Het haalt de hele interactie met je fans weg, en mijn advies dit altijd in te schakelen.
 4. Kies of Facebook niet, een beetje, of sterk rekening moet houden met de lijst van aanstootgevende woorden (spam).
 5. Mocht je een pagina moeten verwijderen, dan is dit dus de plek. Let, verwijderen betekent ook echt weg.

Algemene gegevens

Zoals voorheen kun je hier alle algemene gegevens van je bedrijf/pagina kwijt. Adres, e-mail, telefoonnummer, producten etc En er is wat veranderd. Je kunt nu de naam en de categorie aanpassen.

16. Categorieën aanpassen

Eindelijk is deze optie toegevoegd. Veel mensen beginnen zonder veel voorbereiding met het aanmaken van een pagina voor het bedrijf en dan moet je gelijk een categorie kiezen. Iets waar je soms later achterkomt, is dat je niet de juiste categorie hebt gekozen.

Tot voor kort zat er niets anders op een nieuwe pagina aan te maken en de oude verwijderen. Bij Facebook verloopt het voor veel mensen niet intuïtief en is er later behoefte aan een aanpassing. Nu kun je dus de hoofdindeling en de categorie aanpassen ook als je pagina al langer bestaat en meer fans heeft. Gelukkig.

17. Op maat URL (gebruikersnaam)

Een eigen URL kon je claimen vanaf het moment dat 25 mensen je pagina leuk vinden. Dat was al zo en daarvoor ging je naar http://www.facebook.com/username. Nu heet het dus ‘username’ (wat ik verwarrend vind) en kun je het direct aanpassen in je pagina. Met de hiervoor genoemde link kom je er ook nog steeds. Denk even goed na, want je kunt de URL niet meer wijzigen.

18. Naam van de pagina aanpassen

Net als bij de categorie komt het regelmatig voor dat de pagina een naam krijgt en bij nader inzien was een andere naam voor je bedrijfspagina beter geweest. Voorheen zat er niets anders op hier mee te leven of een nieuwe pagina aan te maken. Als nu minder dan 100 mensen op ‘Vind ik leuk’ hebben geklikt in je pagina kun je de naam aanpassen.

Uitgelicht

Zet een pagina en/of beheerder in de schijnwerper.

19. Pagina’s die je leuk vindt

Pagina’s die je leuk vindt als je Facebook gebruikt als je pagina worden toegevoegd aan een overzicht op je bedrijfspagina. Er worden maximaal 5 pagina’s getoond. Hier kun je kiezen welke pagina’s je wilt laten zien als je meer dan 5 pagina’s leuk vindt.

20. Paginabeheerder uitgelicht

Hier kun je instellen welke paginabeheerders je wilt laten zien. Dit overzicht komt aan de linkerzijkant (zie 12.). Voor mij maakt dit de bedrijfspagina wat persoonlijker. Je kunt ook ieder bericht dat je plaatst, afsluiten met een naam in de tekst.

Marketing

Hier is niets veranderd.

 1. Stuur mensen via de adressenlijst van je mailsoftware een bericht om ze te laten weten dat je een nieuwe pagina hebt
 2. Voeg een ‘Like box’ toe aan je website ter promotie van je bedrijfspagina op Facebook
 3. Verstuur een update naar je volgers – komt niet in de inbox van de fan en wordt dus ook minder gelezen.
 4. Uitleg en tips over wat je allemaal mag en moet doen om je pagina te promoten buiten het Facebook platform.

Beheerders beheren

Tip: Zorg er altijd voor dat jij niet de enige beheerder van je pagina bent. Mocht, door wat voor stomme reden dan ook, jouw persoonlijke profiel worden verwijderd, dan is er altijd nog een beheerder voor je pagina. Anders zou de pagina niet meer bereikbaar zijn. De pagina bestaat dan nog wel, er kan op gereageerd worden, maar niet meer beheerd worden.

Zorg er wel voor dat je deze persoon helemaal vertrouwd want hij/zij kan jou als beheerder ook verwijderen!

Facebook als pagina gebruiken


Waar je ook bent kunt je via de knop ‘account’ bij de instelling dat je Facebook als je pagina wilt gebruiken. Zie ook 9. voor wat je allemaal kunt als je Facebook als je pagina gebruikt.

Volgorde van tabs aanpassen.

Je kon de volgorde van de tabs in de vorige opmaak aanpassen. Dat kan nu nog steeds alleen werkt het iets anders.
Klik op de ‘meer’ link onder de tabs. Klik dan op ‘bewerken’. Je kunt dan de tabs met de linkermuisknop oppakken en slepen naar de nieuwe plek. De Prikbord en Informatie tab kun je niet wijzigen of verplaatsen.

Afbeelding formaat

Het formaat van de afbeelding op je pagina is veranderd naar 180 pixels breed en 540 pixels hoog.
Dit geeft je de ruimte om meer te doen met de branding van je pagina.

Wat mis je nog steeds in deze nieuwe opmaak

Berichten sturen naar fans die in de inbox belanden. Dit is voor veel bedrijven een groot gemis. Een optie die alleen werkt als je vanuit een zakelijk account werkt. Zelf heb ik niets met dit soort ongewenste/ongevraagde berichten. Deze optie mis ik dan ook niet het betekent dat je harder moet werken om de aandacht van je fan te krijgen te en behouden.

Dit is voor sommige bedrijven een reden om juist geen zakelijke pagina te beginnen en te werken met een persoonlijk profiel dat zakelijk is ingericht. Een optie die je in de problemen kan brengen, Facebook wil dit gescheiden houden en verwijderd dan ook dit soort persoonlijke profielen.

Een blokje tekst links onder de tabs waar je iets meer kwijt kun over je pagina en ook een link in kwijt kunt. Aan de linkerzijde stond in de vorige opmaak een blokje tekst waar je ook een URL in kwijt kom. Deze is nu verdwenen en persoonlijk vind ik dit een gemis.

FBML verdwijnt

Met deze verandering heeft Facebook gelijk nog een verandering doorgevoerd. Geleidelijk aan wordt afscheid genomen van FBML. De zeer handige app static FBML gaf jezelf de mogelijkheid heel eenvoudig een tab, als bijvoorbeeld een welkom tab aan te maken. Deze static FBML kun je nu niet meer toevoegen aan je pagina. Had je deze al toegevoegd dan zal deze ‘voorlopig’ (6-12 maanden schatting) blijven bestaan en kun je deze blijven gebruiken.

Uiteindelijk zullen we allemaal overstappen naar iFrames. Nu is daar gelukkig weer een nieuwe handige app voor ontwikkeld, static iFrames waar je weer vrij eenvoudig (als je wat HTML kennis hebt) een welkom tab of een andere tab kunt maken.

Hierover meer in een volgend artikel.
Voor meer updates en tips over Facebook volg je (klik op ‘Vind ik leuk’) fb.me/ErnoHanninkNL:

Ontvang deze E-mail succes mindmap en checklists

e-mail lijst checklist

Lees ook het artikel Meer klanten met de tool die weinig mensen goed gebruiken.

"Disclosure of Material Connection: Some of the links in the post above are "affiliate links." This means if you click on the link and purchase the item, I will receive an affiliate commission. Regardless, I only recommend products or services I use personally and believe will add value to my readers. I am disclosing this in accordance with the Federal Trade Commission`s 16 CFR, Part 255: "Guides Concerning the Use of Endorsements and Testimonials in Advertising."

Comments

 1. Compliment, zeer nuttig.

 2. Persoonlijk mis ik de berichtenoptie wel. Voor mjjn werk hou ik regelmatig weggeefacties en ik kan de winnaar niet per privebericht op de hoogte stellen van het feit dat hij heeft gewonnen en dat is meer dan eens een groot euvel gebleken. Niet iedereen ontvangt notificaties over anderen die reageren op een bericht en veel fans kijken niet dagelijks op onze site om daar te lezen of ze gewonnen hebben. Dus ik hoop wel dat die optie er komt en dat je net als bij linkedin kunt kiezen of en wanneer je berichten wilt ontvangen.

 3. @Annelies met de berichten optie kun je ook veel meer spam verwachten van bedrijven. Bij weggeefacties is het lastig. Twitter werkt dan handiger 🙂

 4. Dank voor de heldere uitleg. Je refereert aan de foto’s bij punt 4 dat de laatst geuploade foto’s bovenaan komen te staan op je pagina. Is het mogelijk om de foto’s bovenaan de pagina statisch te houden (omdat deze voor mijn pagina een bepaald beeld uitdraagt) en aan de andere kant toch foto’s te uploaden om fans te engagen?

  Ik kan hier nergens iets over vinden……

 5. Erno,

 6. Erno,

  Complimenten voor je uitgebreide site. Ik heb een vraag met betrekking tot de foto aan de linkerkant. Je geeft aan dat je deze kunt gebruiken voor branding. Staat deze foto los van de profielfoto die gebruikers zien wanneer ze bijvoorbeeld zoeken in Facebook?

  Alvast bedankt voor je reactie.

  Martin

 7. Urmila ter wielen says:

  Hallo,

  Ik heb al een tijdje een pagina aangemaakt en dacht als je 25 mensen heb die de pagina leuk vind, dat je de pagina kan omzetten klopt dat nog??
  Nu kan ik alleen mijn eigen vrienden uitnodigen, maar wil ook onze klanten uitnodigen.

  Ben benieuwd naar je reactie,

  Groetjes Urmila

 8. dank voor de tips. Ik heb mijn bedrijfspagina 2x aangemaakt en probeer de oude versie te wissen. Ik kan alleen niet vinden hoe ik dat kan doen. Heeft iemand een idee? Bedankt alvast!

 9. Is het mogelijk om op facebook een symbool/teken in te voegen. En als er bezoekers van mijn site daarop klikken, dat dit symbool/teken ook bij hen op het profiel verschijnt? Een soort doorgeef bericht dmv een symbool?

 10. ja zoiets ja, en dat het symbool ook op het profiel komt van de personen die het aanklikken

 11. Suzanne says:

  Is er een manier om erachter te komen of dit mogelijk is?

 12. roderick says:

  hoi,

  ik heb een bedrijfs pagina die een tijd geleden is aangemaakt, momenteel kunnen geen 1 v/d beheerders wijzigingen / aanpassingen uitvoeren. wel zien we soms dat de aanpassingen wel doorgevoerd is maar slechts voor korte duur na max 5 minuten wordt alles weer van af gegooid. We hebben ook geen bericht ontvangen dat we geblokkeerd zijn, weet iemand hoe we dit kunnen oplossen?

 13. Dag Erno,

  Ik heb een vraag over het beheer. Is het ook mogelijk om een algemeen mailadres als primair mailadres te gebruiken, dus voor registratie, maar dat je een nieuw mailadres toevoegd voor meldingen die daar op binnen komen. Dus voor reacties en statistieken van Facebook die naar een 2e mailadres gaan. Zo kun je als een gebruiker wegvalt, altijd het primaire maildres gebruiken.

  Of los je dat ook op om een beheerder toe te voegen. Als je als beheerder bent toegevoegd, krijg je dan berichten van je account dan ook op je eigen mail?

  Ik hoor het graag. Alvast bedankt.

 14. LS

  Ik wil een pagina verwijderen. Ik werk voor en ben Contact2Value B.V. Initieel had ik een contact2value pagina aangemaakt maar ik zie geen mogelijkhedi om deze te verwijderen. Alleen een optie hoe ik mijn gehele profiel kan de-activeren en da’s iets teveel van het goede.

  Kan iemand me vertellen hoe ik de oude Contact2Value kan verwijderen zodat ik met Contact2Value B.V. verder kan?

  Alvast dank,
  Allard

 15. Hoi erno,

  Ik heb onlangs een facebook pagina gemaakt over een bedrijf. Nu blijkt dat er al een facebook pagina was aangemaakt over dat bedrijf, echter stond er niet qua info op. Eigenlijk wil ik die andere pagina weghebben, alleen niemand binnen de organisatie weet iets van inloggegevens oid. Hoe kan ik deze pagina dan verwijderen? Het is anders heel verwarrend als er 2 pagina’s van 1 bedrijf zijn.

 16. Iets wat ik nergens kan vinden, is of er onkosten verbonden zijn aan een FB pagina voor breder publiek. Wij zijn een stichting die eens in de 3 jaar een gospelconcert organiseren en als bestuur hebben we er aan zitten te denken om hier een FB pagina voor aan te maken. Mijns inziens valt een en ander onder de categorie religieuze/kerkelijke organisatie. Kunt u mij vertellen of er onkosten verbonden zijn om hier een pagina voor aan te maken? Ik verneem graag van u.

  • @Elza Iedereen kan zelf en gratis een Facebook pagina maken. Je hoeft niets aan Facebook te betalen.

   • Dank voor de snelle reactie. Nuj heb ik nog een vraag…nu heb ik de pagina onder mijn eigen account staan, dat was echter niet de bedoeling, maar ik kon het niet meer ongedaan maken. Hoe kan ik die pagina nu verwijderen?

    • Elza, je maakt een pagina eigenlijk altijd aan vanuit je persoonlijke profiel (‘eigen account’). Daars is dus niets mis mee. Je hoeft in je pagina niet te laten zien welk persoonlijk account er achter zit. Dan ziet niemand dat dus.

 17. Hallo,

  Ik heb met veel belangstelling je artikel gelezen, nu heb ik toch een paar vraagjes. Ik heb een bedrijfspagina op Facebook aangemaakt. Bij “pagina bewerken” de kolom links staat er bij mij geen marketing voor toevoegen Like button, en op de pagina kolom rechts kan ik facebook niet als pagina gebruiken?

 18. Waar kan ik informatie vinden hoe van een pagina af te komen.

  Voor een ander ben ik hier naar op zoek. We zitten met het volgende.
  Wanneer je zoekt naar het bedrijf vind je drie opties.
  1. Een bedrijven pagina, waar de eigenaar niets mee kan omdat hij het niet heeft gemaakt.
  2. Incheck pagina
  3. Een community pagina.

  Nu wil de iegenaar wel wat doen aan social media maar kan met de 1 niets en de community pagina is al gevraagd er vanaf te halen maar dat gebeurd niet.

  Wat nu te doen?

  Gr.
  Esther

  • @Esther je kunt niet zo maar van een pagina afkomen die je niet zelf gemaakt hebt. Iedereen heeft de vrijheid een pagina te maken. Als ze gebruiken van je merknaam kun je daarover met Facebook contact opnemen.
   1. als de pagina niet gemaakt is door de eigenaar, wordt die wel bijgehouden? Een fan? Je kunt een reactie plaatsen op het prikbord en vragen of ze contact met je willen opnemen.
   2. Incheck pagina – wordt automatisch aangemaakt als mensen inchecken via Facebook bij jullie bedrijf. Fans
   3. Een community pagina – waarschijnlijk automatisch aangemaakt door medewerkers die het bedrijf invullen als werkgever. Als je nog geen officiele pagina hebt dan wordt zo’n pagina automatisch aangemaakt.

   Het is beter te focussen op het opzetten van een eigen, nieuwe, actieve, goed uitziende pagina dan negatieve energie stoppen in het proberen van verwijderen van pagina’s.

   Als je een goede actieve pagina opzet en deze promoot dan vallen die andere pagina’s uiteindelijk niet meer op.

 19. Dag!

  Ik zit in een band, en daarvoor hebben we een Facebook-pagina én een Facebookprofiel. Ik weet dat dat laatste eigenlijk niet de bedoeling is, maar ik mis iets belangrijks bij een pagina, en daarom gebruiken we nu alleen het Facebookprofiel.

  Ik heb namelijk nog nergens gevonden hoe je in kan stellen dat, als mensen je pagina taggen in een foto, deze foto op je pagina-prikbord verschijnt, en dus ook zichtbaar is in de timeline van je fans. Weet jij misschien of dit mogelijk is? Dat is eigenlijk nog de enige reden die me weerhoudt om niet verder te gaan met de pagina, ipv het profiel.

  Groeten,

  Mirjam

  • Hallo Mirjam, dat klopt, dat gaat niet. Mensen kunnen alleen maar andere ‘vrienden’ taggen in foto’s en dus geen fans of pagina’s taggen.
   Ze kunnen wel de naam/link van de pagina in de bijschrift van de foto plaatsen.

 20. Patricia says:

  Hoi! Ik heb de vink van ‘bericht plaatsen op prikbord’ aan staan. Maar de berichten zijn niet zichtbaar op mijn pagina… Weet je hoe ik ze zichtbaar kan maken? Als ik recht bij t bericht klik staat er wel openbaar..

  Dus een fan plaatst een bericht op mijn pagina. Ik kan deze achter de schermen lezen en beantwoorden. De fan haar vrienden lezen het bericht op het prikbord van haar profiel. Maar andere fans van mijn pagina zien dit bericht niet.

  Hopelijk snap je wat ik bedoel..

  Gr. Patricia

 21. Patricia says:

  Helemaal goed! Bedankt voor de snelle reactie, het is gelukt.

  Hoe kom je aan die extra ‘knoppen’ aan de linkerkant. Zoals Welcome?
  Want daar kun je een grote foto kwijt en een mooie ‘openingspagina’.

 22. Een ‘welkomstab’ kun je maken met http://pagemodo.com bijvoorbeeld en andere tabs bijvoorbeeld http://webphysiology.com/social-networking/creating-facebook-iframe-application/ maar dat is wel wat technisch

 23. Fleur says:

  Beste Erno,
  Ik zou graag een ‘welcome tab’ willen maken voor mijn bedrijfspagina zodat mensen niet gelijk op het prikbord komen en hierdoor eerder op de knop ‘vind ik leuk’ zullen gaan klikken…Nou zie ik hierboven de link naar een site waar je zulk soort tabs kan aanmaken, maar is het niet zo dat dit niet meer mogelijk is met de nieuwe tijdlijn uitvoering? Ik hoor het graag even. Gr.

  • Hallo Fleur, de welkom tab bestaat nog wel maar mensen zullen er niet meer op landen met de nieuwe Timeline. Ik ben bezig met een webinar met alle wijzigingen voor Facebook pages voor bedrijven. Dit gaat 22 maart plaatsvinden.

 24. Beste Erno,
  Wij hebben een zakelijke Facebook opgezet. Nu lopen we tegen een probleem dat de bezoeker niet alle berichten te zien krijgt.
  De functie ‘belangrijkste berichten’ staat steeds aan maar ik wil dat elke bezoeker gewoon automatisch ‘berichten door de pagina’ krijgt. En dus alles te zien onderaan de tijdlijn.
  Kan ik een instelling anders zetten?
  Bedankt alvast voor je hulp en groet, Karin (koduijnontwerpers)

 25. Hoe kun je de volgorde van de kleine foto´s (onder de hoofdfoto van een bericht) veranderen. Ik heb al van alles geprobeerd en het lukt me maar niet.

 26. jolanda says:

  Mijn bedrijven pagina word niet gevonden als ik de naam bij zoeken in klik hoe kan ik dit oplossen?

 27. Samantha says:

  ik zou graag weten of het mogelijk is een foto op een zakelijke pagina alleen zichtbaar te maken voor de mensen die de pagina leuk vinden

 28. Mirjam says:

  Dag Erno,

  Ik ben op zoek naar een app (voor op de telefoon, ik heb zelf een iPhone maar ik wil het ook door andere mensen laten gebruiken) waarmee je tegelijkertijd op Twitter én op een Facebook bedrijvenpagina kunt plaatsen.

  Ik kan alleen maar apps vinden waarmee je op Twitter en een persoonlijk Facebook profiel kan plaatsen, maar dat zoek ik dus niet.

  Heb je tips?

  mocht dat niet bestaan, dan ben ik sowieso op zoek naar een app waarmee je een facebook bedrijvenpagina kunt bijhouden, dan koppel ik Twitter en Facebook wel aan elkaar. Maar ik vind Twitter aan Facebook koppelen (andersom dus) nooit mooi op Facebook komen, dus vandaar dat ik vanuit Facebook zelf wil werken.

  Groeten Mirjam

 29. Marjolien says:

  Hallo,

  Ik vroeg me af of het magelijk was om verschillende foto mappen te maken. Zo ja hoe doe ik dit op een bedrijfpagina, op mijn persoonlijk kan ik het naelijk wel.

  Groetjes

  • Ook op een bedrijfspagina in Facebook kun je fotomappen maken.
   1. Klik op het icoontje ‘Foto’s’ onder de omslagfoto (cover)
   2. Knop rechtsboven ‘Foto’s toevoegen’ (Add Fotos)
   3. Kies de foto’s van je harde schijf die je in een map wilt hebben.
   4. Tijdens het uploaden van de foto’s kun je de map een naam, omschrijving, locatie en datum meegeven.
   5. Publiceer
   Klaar.

 30. Hoe kan ik als zakelijke pagina een andere zakelijke pagina liken? Kan dit uberhaupt vanuit het admin scherm?
  Tweede vraag: hoe kan ik zien welke bedrijven we geliked hebben?

  Ik vermoed dat de oplossing eenvoudig is, maar het kost me zoveel tijd om het uit te vinden dat ik hoop dat iemand me snel op het goede spoort kan zetten. Bedankt!

 31. Hallo Erno!

  Per 2 januari 2013 ben ik een bedrijf gestart HQL. Vrij direct begon ik mijn zakelijke Facebook pagina. Nu is het zo dat ik de pagina’s zag van twee andere ondernemers en die hebben gewoon een zoekbalk bovenin. Ik niet… Ik kan zelf geen mensen “liken”. Dit maakt ook dat ik zo minder klandizie genereer. Heb jij een idee?

  Met een High Quality groet,
  Moniek Ouwerling

  • Hallo Moniek, je bent direct begonnen met de Facebook pagina zonder een persoonlijk profiel. Nu heb je een zogenaamde business profile. Dit betekent dat je gelimiteerd bent in een aantal dingen, zoals vrienden uitnodigen en je mist de zoekbalk.
   Maak een persoonlijk profiel aan op je eigen naam ‘Moniek Ouwerling’.
   Like je eigen pagina
   Log opnieuw in als beheerder van je pagina (met het business profile) en maak je nieuwe persoonlijke account beheerder.
   Voor meer tips over Facebook – Kijk op ernohannink.nl/facebook/

 32. Silvia says:

  Is er ook een optie om op de bedrijven pagina een persoon te taggen in een bericht zoals je dat ook kan doen op een persoonlijke pagina?

 33. Hallo,
  Heb je enig idee wat de reden kan zijn? Het probleem is het volgende als beheerder van een fb pagina kan iemand ineens geen berichten/ foto’s op haar eigen prikbord meer plaatsen. Is er iets mis met instellingen?
  Groet jacq

 34. Als ik op mijn Facebook kijk, zie ik bij ‘genomen foto’s,’ foto’s staan van mensen die ik niet eens ken. Is er een manier om dit uit te schakelen? Deze personen hebben namelijk niks te maken met mijn Facebook site!

  Groetjes Kim

 35. Beste Erno,
  Sinds kort zijn de berichten die ik op mij bedrijfspagina plaats niet meer zichtbaar in mijn persoonlijke tijdlijn, terwijl dat tot een week geleden nog wel zo was. Weet jij hoe ik dat weer tevoorschijn kan toveren? Nu kan ik nl. ook mijn zakelijke berichten niet meer delen met vrienden.
  Dank!
  Gertrud

 36. Ik heb nog steeds een probleem met foto’s plaatsen op mijn prikbord. Wat is het juiste formaat om een foto te plaatsen op het prikbord. De ene keer komt de foto er scherp op en de andere keer wazig. Het formaat dat ik nu gebruik is 300×300 px.

  En is het mogelijk als je een foto op facebook geplaatst heb op het prikbord dat je deze in plaats van verwijderen kan vervangen?

  • Dat van de foto vervangen wil ik ook wel weten, Ik wil een verbeterde foto plaatsen (Wel dezelfde) echter wel de (vele) likes en reacties behouden.

   • Hallo Wop. Dat gaat (nog) niet. Bij Facebook kun je een bestaande foto niet vervangen/overschrijven. Als je de foto van betere kwaliteit upload dan begint deze weer opnieuw met Likes verzamelen. Voordeel is dat nieuwe mensen de foto zien.

 37. Ik heb nog steeds een probleem met foto’s plaatsen op mijn prikbord. Wat is het juiste formaat om een foto te plaatsen op het prikbord. De ene keer komt de foto er scherp op en de andere keer wazig. Het formaat dat ik nu gebruik is 300×300 px.

  En is het mogelijk als je een foto op facebook geplaatst heb op het prikbord dat je deze in plaats van verwijderen kan vervangen?

  • Hallo Ingrid, in dit artikel lees je over de afmetingen van de foto’s op Facebook Ideale afmeting Facebook foto

   Het formaat op de Facebook tijdlijn is: 403 bij 403 pixels. Foto’s met dit formaat worden geheel weergegeven. Grotere foto’s kun je verschuiven, zodat het juiste gedeelte zichtbaar is. Het maximale uploadformaat in Facebook is 2048 bij 2048 pixels.

   Maak je de update een mijlpaal of een met een ster (volle breedte): 843 pixels breed en 403 pixels hoog.

   Foto’s kun je niet vervangen anders dan, oude foto verwijderen en nieuwe foto uploaden. Je begint dan met Likes voor de foto weer opnieuw.

 38. Ik ben beheerder van de bovenstaande site op facebook, waarom word dit niet gevonden als je dit googled (bestaat nu ongeveer 3 a 4 maanden)
  weet iemand daar een oplossing voor, ik heb al een paar keer gehoord dat het gevonden moet worden door goolge zelf..

 39. Bob de Bos says:

  Hallo,
  Ik heb een aantal notities gemaakt en een foto ingevoegd. De foto zou anders moeten maar is met geen mogelijkheid meer te verwijderen. (kruis in de foto werkt niet / verwijderen van de foto link in de tekst werkt niet / tezamen werkt niet). Hoe krijg ik die foto weg?

 40. Hallo,

  Mijn baas probeert mij te taggen in een bericht. Dit lukt alleen niet. Andere collega’s wel… welke instellingen moet ik aanpassen?

 41. Hoe kan ik een bericht (met foto) van mijn tijdlijn FB delen op mijn bedrijfspagina?? Als ik op “delen” klik en dan naar de pagina ga waar ik ‘m op wil hebben.. krijg ik de melding “dit bericht kan niet op het prikbord worden geplaatst???”

  Om in een bericht vrienden te noemen voegde ik altijd @naam in, waarna de naam in een gearceerde balk kwam te staan; nu lukt dat niet meer..

  • Hallo Harriët,
   Je kunt een bericht van je tijdlijn niet delen op je bedrijfspagina. Wat je wel kunt doen is de foto nog een keer uploaden in je pagina. Wanneer het niet je eigen foto is moet je daar natuurlijk wel toestemming voor hebben.

   Dat van die naam zal vast wel terug komen. Ik verwacht een bug of een plugin in je browser. Bij mij werkt het @naam nog gewoon. Op een pagina een bericht plaatsen met @naam kan alleen met pagina namen. Je kunt daar geen personen noemen/taggen.

 42. Hallo,

  Ik heb een bedrijfspagina op facebook gemaakt. Ik heb perongeluk aangezet dat het een organisatie is. Echter is het een gewoon bedrijf en geen gesponsorde organisatie. Ik kom er niet uit waar ik dit kan veranderen. Kan iemand mij hierbij helpen?

  Groetjes,
  Rens

  • Hallo Rens,

   Dit kun je eenvoudig veranderen ook als de pagina al bestaat.
   Je gaat naar ‘Edit pagina (Pagina bewerken) -> Pagina Informatie -> Categorie. Daar kun je het aanpassen naar wat je wilt.
   Overigens betekent Organisatie niet gesponsorde organisatie. Organisatie is ook een bedrijf dat alleen niet lokaal werkt zoals een kapsalon of cafetaria.

   Wat voor soort bedrijf heb je?

 43. Hoi,

  Vraagje; Kun je als bedrijf een beoordeling en/of bericht plaatsen op een zakelijke pagina? Ligt het aan mijn instellingen dat het nu niet lukt?

  • Hallo Marjon. Zojuist nog even getest. Een bericht plaatsen als pagina op andere pagina’s gaat zonder problemen.
   Een pagina beoordelen als pagina, dat gaat niet. Daarvoor moet je terug naar je persoonlijke profiel.

 44. sijlvana says:

  we hebben een probleem met de foto knop,
  er staan allemaal mappen in maar komen niet tevoorschijn,
  dat is al een paar weken zo weet jij raad

 45. Hoe kan ik mensen zien die mijn (zakelijk) bedrijf taggen? sommige likers hebben een reactie gegeven op hun prive fb waarbij ze mijn bedrijfsnaam taggen dat zou ik graag willen terugvinden soms vind ik pas na weken een heel leuk bericht of een ervaring die waardevol is!

 46. Hallo Erno,
  Ook ik heb een brandende vraag voor jouw deskundigheid! Ik beheer een facebook-bedrijfspagina (niet van mezelf) en nu zoek ik een manier om de reakties helemaal uit te zetten. Ik bedoel dat ik dus wel posts kan plaatsen, maar dat er onderaan de post/bericht niemand op kan reageren.
  Weet jij of en hoe? Alvast heel hartelijk dank voor je moeite!

 47. Hallo Erno, Ook ik heb een brandende vraag voor jouw deskundigheid!
  Ik beheer sinds kort een facebook-bedrijfspagina (niet van mezelf) en nu zoek ik een manier om de reakties helemaal uit te zetten. Ik bedoel dat ik dus wel posts kan plaatsen, maar dat er onderaan de post/bericht niemand op kan reageren.
  Weet jij of en hoe? Alvast heel hartelijk dank voor je moeite!

 48. Ik heb op facebook een like en deel actie. de bedoeling is dat iedereen mijn pagina liked en mijn bericht openbaar deelt maar hoe kan ik als ik bij mijn bericht klik op wie het allemaal heeft gedeeld zie ik niet alle mensen die het openbaar hebben gedeeld. mijn vraag is wat heeft daar dan nog meer invloed op dat ik het wel of niet zie
  janca

 49. Ik wil weten wat het formaat is van een foto met tekst op je facebook tijdlijn.
  Want vaak plaats ik iets en dan zie je de foto niet in zijn geheel, maar moet je er eerst op klikken om het groter te maken.Persoonlijk vind ik dit lelijk.
  Ik wil nu op mijn tijdlijn een flyer plaatsen, die je in zijn geheel kan zien.A5 voor en achterkant
  maar welke afmeting moet ik nu aanhouden? Ik kan het echt nergens vinden.

 50. Ingrid Vanhoutte says:

  Hallo,

  Kan een beheerder van een bedrijfspagina alles van je persoonlijk FB profiel zien als je ‘vind ik leuk’ geklikt hebt op zijn bedrijfspagina?

 51. Hallo,

  Ik had graag vernomen wat een beheerder van een FB bedrijfspagina ziet als je ‘vind ik leuk’ hebt aangeklikt. Ziet hij dan je volledig persoonlijk profiel terwijl je geen vriend wil zijn met de persoon zelf?

  • De beheerder kan alleen zien wat jij in je openbare profiel hebt geplaatst. Dus de beheerder ziet hetzelfde als de andere mensen die geen “vriend” met jouw persoonlijk profiel zijn.

 52. Beste Erno,
  is het mogelijk om per direct te kunnen zien wie bijvoorbeeld je 1000 like heeft bezorgd.
  Wij willen voor een vijfjarig bestaan een mooi cadeau weggeven!
  Alvast bedankt!

 53. Flip Zellmann says:

  Erno,
  Mag ik u een vraag stellen ik heb twee Facebook paginas maar wil dat sommige vrienden alleen op die specifieke pagina reageren of meldingen plaatsen kan dit.
  Graag uw antwoord

 54. Cholaga says:

  Beste Erno,
  Ik wil mee kandidaten taggen op me FB bedrijfspagina op hun eigen foto als ze geslaagd zijn met het behalen van hun rijbewijs.is dat mogelijk? Ze vinden me pagina leuk maar ze zijn geen vrienden op de beheerder pagina..
  BVD

 55. Hi,

  Ik heb onlangs de naam van een aangemaakte pagina gewijzigd. Nu kan ik het niet meer terugzetten. Kan blijkbaar maar 1 x. Nu vroeg ik me af of er een andere optie is. Ofwel de pagina verwijderen en opnieuw maken, maar dan verlies ik alle likes. Een tweede optie is om 15 mensen als suggestie een naamsverandering te doen (de oude paginanaam) en dan krijg ik via FB als het goed is de suggestie of ik de paginanaam wil aanpassen. Maar dit is ook nog niet gelukt.. Nog een andere optie?

  • Hallo Baer, er is geen andere oplossing. Heb je minder dan 200 likes dan kun je de pagina naam eenvoudig aanpassen. Meer dan 200 Likes? Dan is de paginanaam op dit moment niet meer aan te passen. Heb ik zelf ook last van…
   De URL of gebruikersnaam van de pagina kun je 1 keer wijzigen.

   Voorlopig reken ik er op dat deze mogelijkheid in de toekomst gaat komen.

 56. Hallo Erno,

  ik heb een vraag, ik heb een pagina gemaakt en ik zie in mijn instellingen dat ik een categorie kan kiezen. Ik heb gekozen voor “websites en blogs” en dan kan ik als subcategorie een aantal dingen kiezen. Weet jij of ik ook zelf iets kan toevoegen ipv de standaard opties die gegeven worden? Ik zie nl soms bij andere pagina’s dingen staan die ik niet kan vinden. Ik ga er daarom vanuit dat je toch nog ergens zelf iets kan invullen, maar misschien heb ik het mis?

  Alvast bedankt voor je reactie,
  Cynthia

  • Ja, je kunt bij de subcategorie zelf ook iets invullen.

  • Dat klopt Cynthia, bij de subcategorie kun je zelf dingen toevoegen.

   • Chantal says:

    Hoi Erno,
    Ik heb je website gevonden via google. Ik wil namelijk graag de subcategorie zelf invullen op mijn Facebook Pagina, maar het lukt mij niet dit te veranderen! Facebook geeft een keuzemenu van standaard opties…..als ik naar beneden of naar boven scroll is er geen ‘open’ ruimte om het in te vullen .Ook niet als ik met mijn curser in het vak zelf ga staan.
    Kun je mij ajb. vertellen hoe je dit zelf invult?
    Of heeft Facebook dit inmiddels verandert en kun je dit niet meer zelf aanpassen?

    Alvast bedankt!

    Groetjes, Chantal

 57. Zeer nuttige uitleg!
  Ik had nog een vraagje.
  Ik heb een kluspagina op facebook. En wil dat mijn likers hun klusprojecten op mijn pagina kunnen zetten.
  Met foto’s en uitleg maar ze kunnen maar 1 foto plaatsen met bericht en dat kom dan weer in een apart vak.
  En ik zou graag willen dat het gewoon in de tijdlijn kom waar mijn berichten ook in komen en met meerdere foto’s.

  Mvg
  De Kluspagina

 58. Beste Erno, super interessant, bedankt. Hetgeen ik wel lastig vind (of ik doe natuurlijk iets verkeerd): je kan enkel met je privé profiel mensen opzoeken en toevoegen en die dan nadien uitnodigen om je pagina leuk te vinden. Ik had dus voor mijn bedrijf een pagina opgericht om werk en privé gescheiden te houden. Maar dit kan dus niet? Want ‘uitnodigen om de pagina leuk te vinden’ kan je enkel doen met vrienden?? En vrienden kan je dan weer enkel toevoegen via je profiel, hetgeen bij mij dus privé is… help??

 59. Is het mogelijk om, in de FB app, naast berichten als beheerder te plaatsen, ook als privé persoon te reageren?

 60. Hoi erno!

  Misschien kun je mij helpen..!!
  Ik zit namelijk met mijn handen in het haar..
  We hadden altijd een prive pagina vriendschapsaccount van onze winkel (enkele jaren), omdat dit in strijd met de regels was zijn we over gezet naar een pagina. Vind ik leuk pagina. Nu heb ik weken lang mails gehad dat ik het account aan een prive account moest koppellen, dat hebben we dus ook gedaan.. En alles is toen opgegaan in 1 account…
  Alleen nu krijgen we op onze vriendschapspagina ook weer de zelfde blokkadde, ook dit profiel moer weer over gezet worden naar een pagina, alleen ben ik bang dat ik nu alles kwijt ben als ik dit priveaccount ook weer ga omzetten in een pagina ( dit was vorige keer ook we hadden 8000 vriendjes, na de overstap 0 likes) onze commercieele verkoop was afhankelijk van facebook… Je begrijpt waarschijnlijk wel dat de winterseizoen voor ons hierdoor een ramp was en een faillesement wellicht niet uit kan blijven, ik probeer me aan alle regeltjes te houden en heb zelfs al betaald geadverteerd maar het is onmogelijk om contact te krijgen met facebook ik kan geen mail of nummer vinden ik begrijp ook wel dat ze niet honderduizenden mensen te woord kunnen staan maar heb jij misschien enig idee wat ik nu het beste kan doen?

 61. Hallo,

  een vraagje: links op mijn zakelijke pagina staan de tabbladen. Nu zou ik graag het tabblad ‘vind ik leuk’ verwijderen/niet zichtbaar laten zijn. Hoe doe ik dit?

 62. Hallo,

  een vraagje: links op mijn zakelijke Facebookpagina staan de tabbladen. Nu zou ik graag het tabblad ‘vind ik leuk’ verwijderen/niet zichtbaar laten zijn. Hoe doe ik dit?

 63. hallo,

  ik heb niet veel ervaring met SEO en gevonden worden in google…
  maar toch vraag ik jullie allemaal even om hulp !
  ik heb een eigen auto blog en ik vraag me af hoe ik meer bezoekers naar mijn site trek, en moet er nog wat verbeterd worden aan mijn blog? laat aub wat tips voor me achter.
  mijn blog heet: instauto.nl

 64. Sabro says:

  Hulp/advies gevraagd Erno Hannink:
  Kan iemand mij helpen met het volgende probleem. Een kennis van mij in Frankrijk heeft een account bij facebook maar als persoon aangemaakt en niet als kerkelijke organisatie. Dat ging 1 jaar goed maar nu is hij geblokkeerd door facebook omdat hij niet kan aantonen dat de naam klopt van die persoon, de naam van zijn kerkelijke organisatie is niet zijn eigen paspoortnaam. Hij moest eigenlijk in eerste instantie een pagina zijn ipv persoon op fb. Nu is alles geblokkeerd maar wil hij toch alles veranderen in een pagina ipv een persoon account. Wat kan hij doen? Die oplossing staat niet op fb. Dus hij is eigenlijk een pagina maar heeft zich destijds als persoon account geregistreerd. Wat nu te doen, want de keuze om een pagina te worden krijgt hij niet meer in beeld. Alleen dat hij moet aantonen dat hij een persoon is die die account van fb heeft. Kan iemand mij helpen?

 65. Beste Erno,

  Ik snap FB af en toe niet. Onderstaande tekst krijg ik nu al 6 a 7 weken te zien zodra ik een zakelijk Facebook-webadres wil aanmaken. Hoe kan dit? En hoe kan ik nu ervoor zorgen dat ik het zakelijk webadres krijg (ik heb tot nu maar 1 LIKE, die van mezelf -))). Alvast bedankt voor jouw antwoord. Mvg, Peter

  Je komt momenteel niet in aanmerking voor het instellen van een webadres voor deze pagina omdat je onlangs het Facebook-webadres voor je pagina’s hebt toegevoegd of deze te vaak hebt gewijzigd.

 66. hallo. ik hoop dat u mij hiermee kunt helpen.
  wanneer men via de mobiele facebook app op mijn bedrijfspagina wilt reageren op een bericht en een foto willen plaatsen kunnen ze geen foto uploaden. Op diverse andere bedrijfspaginas bestaat deze mogelijkheid wel. gaan mijn bezoekers via m.facebook.com (dus niet via de app) dan kunnen ze wel een foto plaatsen onder een bericht. Eerst dacht ik dat het aan de app moest liggen, maar dat kan niet het geval zijn als ik zie dat het reageren met foto wel lukt op andere bedrijfspaginas, lijkt mij.

 67. Hoi Erno,

  Ik vroeg me af of je als beheerder van een bedrijfspagina ook kunt zien via wie (bestaande fans) de nieuwe paginalikes zijn? Net zoals je bij een persoonlijke pagina kunt zien dat je mutual friends hebt bij mensen met wie je nog niet bevriend bent op Facebook.

  Groet,

  Jorien

 68. Ik heb een facebook pagina gemaakt. Wanneer ik inlog op me andere facebook kan ik mijn pagina niet vinden. Wat nu?

 69. dank voor deze info, ik heb ook een vraagje, ik heb mijn account overgezet naar pagina, ik zie nu steeds staan nog 6 dagen nog 5 dagen. Wil dit zeggen dat mijn eerdere account vanzelf verdwijnt of blijft die ernaast actief. Ik wil dat hij verdwijnt want we zijn een bewonersorganisatie en dus is een pagina beter dan een persoonlijk account. vriendelijke groet ellen

 70. Hoi Erno.

  Ik heb sinds 2 weken een bedrijfspagina maar als iemand die zoekt in fb komen ze niet op mijn pagina. Wel zien ze bv een evenement van mij.
  Pas als ze de hele link invoeren via http://www.facebook enz enz kunnen ze mij vinden.
  Wat doe ik fout??
  ik kon het ook niet in eerdere berichten vinden.
  Alvast bedankt voor de uitleg en hulp.

  Alet

 71. Als ik inlog als beheerder ziet de fb pagina er heel anders uit dan hierboven.
  Zo kan ik de knop ‘account’ nergens vinden en dus ook niet ‘facebook als pagina’ kiezen.
  Ik kan ook niet vinden waar ik beheerders kan toevoegen 🙁

 72. Carla says:

  Mooie tips,
  maar sinds gisteren kan ik (beheerder) en een vriendin van mij (redacteur) niets meer posten op onze like page.
  Geen status geen foto’s, het is net als wij naar de site gaan of we bezoekers zijn.
  Met de telefoon lukt het wel maar met pc en laptop niet.
  Weet jij hoe dit kan Erno?

 73. Hallo,

  Ik weet nie hoe ik uit kan zetten, dat mensen niet kunnen reageren op de berichten en fotos die ik plaats

 74. Margreet says:

  Hallo,
  Wat ik niet zie staan is:

  Mijn telefoon heeft de app van facebook geupdatet en nu staat er onder mijn prive fb niet mijn zakelijke fb meer maar die is nu als snelkoppeling weergegeven. Helaas kan ik dan geen berichten meer plaatsen. Hoe kan ik dit makkelijk oplossen want dit gebeurd namelijk elke keer als die een update heeft gehad en het is verschrikkelijk om hem weer te koppelen en ik weet nu 123 niet meer hoe dit moet.

  Alvast bedankt.

  Mvg

  Margreet

 75. Help ik heb een probleem! Ik kan ineens geen berichten meer delen van mijn bedrijfspagina naar mijn eigen tijdlijn.
  Als ik ze deel en selecteer “delen op mijn eigen tijdlijn” verschijnen ze terug op mijn pagina.
  Hoe komt dit? Heeft dit met instellingen te maken?

 76. Vraagje: Kan ik mezelf ook taggen in een ander zijn foto?

Trackbacks

 1. […] 21 Tips voor de nieuwe Facebook pagina opmaak Erno Hannink – Ernohannink Volg @ernohannink […]

Geef jouw mening

*