Comments

 1. Het werkt echt! Zie deze van Diana Hendriks:
  “Het heeft me zeker geholpen. Ik heb n.a.v. jouw artikel een mail gestuurd naar fb. Na 2 dagen had ik antwoord en was er een persoonlijk profiel toegevoegd.
  Helemaal super dus, en snel geregeld.
  Bedankt.”

 2. Een spannend proces, maar het werkt echt! Super dank voor deze tip Erno! Ik heb mijn bevindingen (en het hele proces) beschreven op mijn blog: http://www.vragenoverfacebook.nl, kijk maar eens op: http://www.vragenoverfacebook.nl/profiel-pagina-omzetten-naar-zakelijk.html
  Vriendelijke groet, Ineke Kuiper

 3. Mathieu Verbrugghe says:

  Ik zie in feite geen onderscheid tussen ons zakelijk profiel en onze pagina? Temeer omdat beiden een identieke naam hebben. Ik weet dan ook niet hoe te ‘switchen’ tussen beide.
  Verder vroeg ik mij ook af of je met een zakelijk profiel nog pagina’s kan liken? Dit om eventueel interessante berichten van andere pagina’s te kunnen delen!

  • Hallo Mathieu,
   Dit persoonlijke profiel ‘Provinciale Sportdienst West-Vlaanderen’ moet je aanpassen naar een echt persoonlijk profiel. Daarmee wordt bedoeld je eigen naam en eigen gegevens. Dus de naam Provinciale Sportdienst West-Vlaanderen moet alleen nog gebruikt gaan worden voor de pagina.

 4. Hoi Erno,

  Ik vraag me af of het ook mogelijk is om een opzichzelfstaand zakelijke pagina (zonder zoekbalk en like button) alsnog te koppelen aan een bestaand profiel zodat het een reguliere pagina is?

  • Hallo Kim, ben je beheerder van die pagina met een ander profiel?

   • jazeker ik ben beheerder/manager

    • Dan is dit waarschijnlijk vanuit een zogenaamd zakelijk account. Deze kun je omzetten naar een echt persoonlijk profiel zoals hierboven beschreven. Of echte persoonlijke profiel toevoegen als beheer (en beter nog meer dan 1 beheerder toevoegen), die van jou dus met je eigen naam. Als je dan als jezelf bent aangemeld zie je gewoon de zoekbalk.
     Dan kun je ook het zakelijke account verwijderen (nadat je zeker bent dat er andere beheerders zijn voor de pagina).
     De zoekbalk is gekoppeld aan het profiel zoals je bent ingelogd in Facebook en niet aan de pagina.

     • Superrrrr bedankt voor je reactie. ‘Dubbeltje’ wilde even niet vallen…..

 5. grrr, snap er niet s meer van… of FB niet , dat kan ook
  Ik heb een prive acoount en daarnaast een pagina gemaakt ( zakelijk acount) deze laatste wil ik omzetten naar een persoonlijke/prive account om zo alle functie en vriendelijst op te schonen en overzichtelijk te houden. Maar telkens al ik deze stappen volg krijg ik dit antwoord;
  Hallo,

  Bedankt dat je contact hebt opgenomen met Facebook. Het account dat aan dit e-mailadres is gekoppeld, blijkt een persoonlijk profiel te zijn. Als je per abuis een ander persoonlijk account naar een Facebook-pagina hebt geconverteerd, neem dan contact met ons op vanaf het e-mailadres dat aan dat account is gekoppeld. Onze excuses voor het ongemak.

  Met vriendelijke groet
  ………………………

  Ik wil gewoon 2 persoonlijjke pagina;s hoe hoe hoe doe ik dat???

  • Hallo Antoinette,

   Even wat verduidelijken je hebt op Facebook de volgende dingen:
   - een persoonlijk profiel
   - een zakelijk account (lijk op persoonlijk profiel, maar met begrenste mogelijkheden
   - een groep
   - een pagina

   Wat jij omschrijft klinkt als dat jij 2 persoonlijke profielen wilt maken. Dit is volgens de richtlijnen van Facebook niet toegestaan. Jij bent 1 persoon en kunt dus ook maar 1 persoonlijk profiel hebben. Vandaag dat je maar 1 persoonlijk profiel kun aanmaken met je e-mail adres.

   Wat is het verschil tussen de 2 persoonlijke profiel waarvoor jij er 2 nodig hebt?
   Logischer lijkt het en zo heeft Facebook het ook bedoeld, een persoonlijk profiel voor je prive contacten en een Facebook pagina voor je zakelijke communicatie.

 6. Denise says:

  Hallo Erno,

  Ik heb een persoonspagina omgezet naar een bedrijfspagina. Ik heb daar een bedrijfspagina en een zakelijke account aan overgehouden. Klopt het dat ik de bedrijfspagina behoudt als ik de zakelijke account om laat zetten naar een persoonlijk profiel?

  Groetjes,
  Denise

 7. Hallo Erno, ik heb een zakelijke pagina aangemaakt (op mijn desktop),zonder eerst een persoonlijke aan te maken. Bij het installeren van de Iphone-app van FB werden mij allemaal persoonlijke vragen gesteld en bleek ik dus ineens ook een persoonlijke tijdlijn te hebben. Alleen, deze werkt nog steeds als een zakelijke pagina (geen likes, maar alleen berichten en delen enzo) daarnaast krijg ik de persoonlijke op mijn desktop helemaal niet te zien en zie ik de persoonlijke alleen als beheerder onder de info-knop. Ik wil graag een gekoppelde persoonlijke en zakelijke account en dus niet klakkeloos de zakelijke migreren naar persoonlijk. Wat te doen?

  • Hallo Suzanne,

   Als je het zakelijke account (wat je nu hebt naast je pagina) omzet naar een persoonlijk profiel is het opgelost. De uitleg hiervoor staat in dit artikel hierboven.
   De andere oplossing is een persoonlijk profiel aanmaken op je eigen naam en deze ook toevoegen als beheerder aan de pagina. Dan heb je wel 2 profielen binnen Facebook, je echte persoonlijke profiel en een zakelijk account.
   Tip: kies voor de eerste.

 8. hai Erno,

  Ik heb een week gelden een aanvraag bij fb ingediend om mijn pagina terug te zetten naar een persoonlijk profiel. Tot nu toe nog geen succes. Heb van ellende dezelfde aanvraag nu voor de 3e keer naar fb gestuurd. Zelf ben ik manager van de pagina maar mijn profiel is uiteraard verdwenen.. Een vriend beheerder maken is tot nog toe niet gelukt. Heb jij enig idee waar dit fout gaat?

  • Hallo Monique,

   Een pagina terugzetten naar een profiel kan niet. Wanneer je een persoonlijk profiel hebt omgezet naar een pagina dan krijg je een zakelijk account. Deze kun je zoals hierboven beschreven staat om (laten) zetten naar een persoonlijk profiel.

   Andere mogelijkheid is een nieuw persoonlijk profiel van Monique Brinkhorst aanmaken. Deze dan de pagina liken. Inloggen met je zakelijk account en dan het nieuwe persoonlijke profiel toevoegen als beheerder van de pagina.

 9. Hoi Erno,
  Ik heb twee persoonlijke profielen/accounts; een privé: Nienke Beukers en één voor zakelijk: Ninoc Beeldende Therapie. Nu wil ik van dat zakelijke profiel (account) een pagina laten maken. Ik zou echter graag mijn privé profiel/account (onder een ander emailadres aangemaakt) willen omzetten naar het profiel/account dat straks mijn zakelijk account is geworden (de basis van de nieuwe zakeljke pagina Ninoc Beeldende Therapie). Is dat mogelijk? Ik wil natuurlijk graag maar één account hebben want nu ben ik steeds aan het switschen. Dan heb ik mijn privéaccount met een zakelijke pagina onder hetzelfde emaildres/account. Kan dit? Zo ja hoe?

  En hoe kan ik een account in zijn geheel opzeggen/verwijderen?

  Vriendelijke groet,

  Nienke

 10. Lisanne says:

  Ik heb 7 dagen geleden een oproep gedaan om dat ik perongeluk mijn account zakelijk heb gemaakt ipv van persoonlijk, heb helaas nog steeds geen reactie, hoelang duurt dit gemiddeld? Want ben nu alles kwijt en niemand kan me meer vinden bij vrienden enz

 11. Ik heb een zakelijk profiel voor onze vereniging. Nu wil ik die omzetten naar een persoonlijk profiel volgens jouw handleiding. De vraag is echter of ik alle gegevens uit de tijdlijn dan nog wel behoud. Staan deze straks vanzelf ook in de tijdlijn van het persoonlijke profiel of is alles weg?

  • Een zakelijk account omzetten naar een persoonlijk profiel kan alleen als het profiel ook een echt persoon is. Dit kan dus niet voor een vereniging. Kun je de link delen van je profiel?

 12. Kristel says:

  Hoi,

  Volgens mij had ik deze vraag al gesteld, maar hij staat nog niet op je site: Goede tips!!

  Maar ik heb een vraag; hoe plaats je de info na migratie terug uit het archief?

  Groetjes,
  Kristel

 13. Lois Abbingh says:

  Hallo,
  Ik heb een paar weken geleden mijn persoonlijke profiel omgezet naar een pagina. Ik ben atleet en wou de fans (met alle respect) niet meer op mijn persoonlijke profiel. Nu dacht ik alleen dat ik een pagina had toegevoegd en mijn persoonlijke profiel zou blijven bestaan. Dit was natuurlijk niet het geval. Ik heb toen direct via bovenstaande optie mijn persoonlijke profiel aangevraagd. Het duurde echter meerdere weken voordat ik antwoord had, dus ik dacht gisteren: ik maak gewoon een nieuw persoonlijk profiel aan. En je raad het al: net een mail van Facebook dat ze het weer hebben omgezet.
  Ik wil graag mijn nieuwe persoonlijke pagina houden en die oude weg doen (die ze weer hebben terug gezet). Maar kan dit zonder dat mijn pagina ook verdwijnt? Die wil ik namelijk wel graag houden!

 14. Hallo Erno,

  Mijn vrouw Ellen heeft een zakelijke pagina voor haar eenpersoonsbedrijfje, zonder eerst een persoonlijk profiel te hebben gemaakt. De pagina naam is de bedrijfsnaam, maar het primaire mailadres is haar primaire G.mail adres. Ze wil dit Gmailadres graag behouden, koppelen aan een persoonlijk profiel en daar dan de zakelijke pagina ook aan koppelen. Ik heb precies gedaan wat je aanbeveelt, en het facebook formulier ingevuld. De reactie van facebook is dat ze de pagina niet willen omzetten.
  Zou het ook zo kunnen:?
  1. Ik (haar man Henk) heb een persoonlijk profiel aangemaakt
  2. Ellen maakt mij beheerder van de bedrijfspagina
  3 .Ik verwijder haar als beheerder
  4. Ellen verwijdert haar account ( bedrijfsnaam/ gmailadres)
  5. Ellen maakt een nieuw persoonlijk profiel : Eigen naam/ gmailadres
  6. Ik voeg haar toe als beheerder
  7. Zij verwijdert mij als beheerder
  8 Ik zou dan mijn persoonlijke facebook weer kunnen opheffen als ik dat zou willen
  9 Ellen heeft een persoonlijk profiel met de pagina daaraan gekoppeld.
  Zou dit kunnen werken zonder dat we inhoud verliezen?

  • Klinkt logisch Henk. Het kan zijn dat je geen nieuw persoonlijk profiel kunt aanmaken met hetzelfde e-mail adres voor een bepaalde tijd. Dat weet ik niet zeker.
   Stap 7 niet doen. Zorg voor 2 of meerdere beheerders op de pagina.

Geef jouw mening

*