LinkedIn Bedrijfsprofiel voor jouw bedrijf

Dit is het bedrijfsprofiel van mijn bedrijf, ErnoHannink.nl. Een voorbeeld hoe professioneel jouw bedrijf er uit kan zien op LinkedIn.

In 5 stappen maken we een LinkedIn bedrijfsprofiel voor jouw bedrijf.

linkedin-bedrijfsprofiel-eh

Dan nu alle aandacht voor jouw bedrijf op LinkedIn. Naast je persoonlijke profiel heb je namelijk ook een bedrijfsprofiel als zelfstandige professional. Essentieel om je bedrijf en je producten goed te laten zien op LinkedIn.

Je LinkedIn bedrijfsprofiel toevoegen

Stap 1. Begin je bedrijf toe te voegen (‘Bedrijf toevoegen’)
linkedin-bedrijfsprofiel-toevoegen

Stap 2. Gebruik een email adres met de domeinnaam van je bedrijf dat je gaat toevoegen bijv. erno@ernohannink.nl voor mijn bedrijf ErnoHannink:
LinkedIn bedrijfsprofiel toevoegen

Stap 3. Begin met het invullen van de basisgegevens van je bedrijf. Wat is de rechtsvorm van je bedrijf bijvoorbeeld, oprichtingsjaar en de URL van je website.
LinkedIn bedrijfsprofiel basis

Stap 4. Voeg dan een logo toe. Je hebt 2 verschillende formaten van je logo nodig: 100 x 60 pixels en 50×50 pixels. Het beste kun je het logo voordat je het gaat uploaden op het juiste formaat maken. De bovenste afbeelding is een soort banner in je bedrijfsprofiel:
LinkedIn bedrijfsprofiel afbeeldingen

Stap 5. Dan vul je een beschrijving van je bedrijf in. De specialismen van je bedrijf zijn de belangrijkste keywords van je bedrijf. Niet de productnamen maar de woorden waarop jouw doelgroep zoekt en waarmee jij gevonden wilt worden.

Je kunt ook een drietal groepen aanbevelen op je bedrijfsprofiel. Bijvoorbeeld een groep waar je doelgroep actief is, als tip voor je doelgroep.
LinkedIn bedrijfsprofiel omschrijving

Hier zie je hoe dit er uit ziet op het bedrijfsprofiel van ErnoHannink.nl:
linkedin-bedrijfsprofiel-beschrijving

Snelle link naar bedrijfsprofiel in persoonlijk profiel

Als je de bedrijfsnaam van een bedrijfsprofiel toevoegt aan je persoonlijke profiel, wordt het logo dat in je bedrijfsprofiel staat getoond achter je bedrijfsnaam. Als mensen met hun muis over je bedrijfsnaam of het logo gaan, zullen ze dit kaartje met meer informatie zoals je webadres zien.

Je kunt dan direct op de link klikken of naar het bedrijfsprofiel springen:

linkedin-bedrijfsprofiel-in-profiel

Producten en Diensten in je Bedrijfsprofiel

Dit is het gedeelte van je bedrijfspagina waar je producten en diensten gaat toevoegen. Je laat bezoekers duidelijk zien wat ze van je kunnen afnemen.

Bij een product in je bedrijfsprofiel, kan de klant een aanbeveling voor je schrijven over een specifiek product of dienst die ze van je gekocht hebben. Je moet er wel even naar vragen bij de klant.

De aanbevelingen voor je producten zijn volgens mijn nog belangrijker dan een aanbeveling voor jou in je persoonlijke profiel.

linkedin-bedrijfsprofiel-producten

Persoonlijke profiel
Heb je jouw persoonlijke LinkedIn profiel al bijgewerkt naar aanleiding van de artikelen Compleet profiel op nieuwe LinkedIn in 13 stappen?, Weg met de Saaie LinkedIn Samenvatting en Breng je LinkedIn Profiel tot leven.

Jouw LinkedIn bedrijfsprofiel

Een goed profiel van jouw bedrijf op LinkedIn is een must. Het is een plek waar bezoekers snel een beeld krijgen van je bedrijf, die verder gaat dan de functieomschrijving in je persoonlijke profiel.

Veel belangrijker nog is het een plek waar mensen direct toegang hebben tot de producten die je verkoopt.
Deel hieronder de link naar jouw bedrijfsprofiel in LinkedIn.

Word online zichtbaar

Ontvang deze E-mail succes mindmap en checklists

e-mail lijst checklist

Lees ook het artikel Meer klanten met de tool die weinig mensen goed gebruiken.

"Disclosure of Material Connection: Some of the links in the post above are "affiliate links." This means if you click on the link and purchase the item, I will receive an affiliate commission. Regardless, I only recommend products or services I use personally and believe will add value to my readers. I am disclosing this in accordance with the Federal Trade Commission`s 16 CFR, Part 255: "Guides Concerning the Use of Endorsements and Testimonials in Advertising."

Geef jouw mening

*