Persoonlijk merk

Via MarketingFacts kwam ik op het artikel van Bas van de Haterd. Het gaat over een column in de nieuwsbrief van communicatienieuws over Personal Branding.

Dit viel Bas op:

(…) Een opmerkelijk staaltje van personal branding zag ik deze week in een Google AdWord ergens op het web. De advertentie bevatte louter de naam van een persoon, gevolgd door: ‘View professional profile on LinkedIn. (…)

Nu heb ik er vanaf mijn de start van mijn full time ondernemerschap voor gekozen om mijzelf te promoten als Erno Hannink zonder bedrijfsnaam, zonder logo, zonder visitekaartjes.

Hiervoor gebruik ik naast LinkedIn nog een tiental profielensites. Een aantal van deze sites kopen AdWords voor je in op Google. En het grappige daarbij is ze doen dit voor zelfpromotie want het kost mij namelijk niets.
erno hannink google ads

De meest belangrijke profielen voor mij op Xing en LinkedIn staan nu ook standaard in mijn ondertekening onder de email.

Verbinden
LinkedIn
Xing

In een artikel op enthousiasmeren Creeer een persoonlijk merk, een voorbeeld hoe je een sterk persoonlijk merk kunt bouwen.

Hoe je een persoonlijk merk maakt:

  • Vind een echte behoefte in de markt.
  • Om nationale media aandacht te krijgen, begin je lokaal.
  • Wees jezelf.
  • Bouw een producten pallet op rondom het kernconcept.
  • Verbind jezelf met invloedrijke mensen die je willen helpen om te komen waar je heen wilt.

Dit gaat wat verder dan een website met je eigen naam en wat profielen op verschillende sites. Maar het is interessant om over deze strategie na te denken om te zien of je deze kunt integreren.

Risico’s zijn er wel degelijk. Jij wordt het bedrijf. Als jij beschadigt of wegvalt is het bedrijf ook uitgeschakeld.
Dit is iets waar ik ook telkens over nadenk. Hoe kun je dit realiseren zonder dat dit risico optreedt. Want het bedrijf op een bepaald moment verkopen is volgens mij niet mogelijk. Hier ben ik nog niet uit, suggesties?

Verder valt me op dat deze ‘schaamteloze zelfpromotie’ in Nederland door veel mensen niet wordt gewaardeerd.

Word online zichtbaar

Ontvang deze E-mail succes mindmap en checklists

e-mail lijst checklist

Lees ook het artikel Meer klanten met de tool die weinig mensen goed gebruiken.

"Disclosure of Material Connection: Some of the links in the post above are "affiliate links." This means if you click on the link and purchase the item, I will receive an affiliate commission. Regardless, I only recommend products or services I use personally and believe will add value to my readers. I am disclosing this in accordance with the Federal Trade Commission`s 16 CFR, Part 255: "Guides Concerning the Use of Endorsements and Testimonials in Advertising."

Geef jouw mening

*

Meer klanten met de tool die bijna niemand goed gebruikt

Gratis checklist: meer klanten via e-mail

x