Persoonlijk profiel omzetten naar een Facebook pagina

Je hebt een persoonlijk profiel aangemaakt als bedrijf. Een profiel die eigenlijk niet echt persoonlijk is maar meer een onafhankelijk profiel voor jullie bedrijf.

Je hebt dit gedaan omdat je met een persoonlijk profiel makkelijk mensen kunt uitnodigen om ‘vriend’ te worden. Bij een pagina klikken mensen zelf op ‘Vind ik leuk’ of niet. Of omdat je graag als bedrijf op berichten wilt reageren. Of omdat meerdere mensen uit het bedrijf namens het bedrijf op Facebook reageren.

Al eerder heb ik uitgelegd dat Facebook het als volgt ziet, een persoonlijk profiel is persoonlijk, dat ben jij als persoon, met je eigen naam en eigen foto dus geen logo. Voor zakelijke doeleinden heb je een Facebook bedrijfspagina.

Een beperking van een persoonlijk profiel is dat je maximaal 5.000 connecties kunt hebben. Dat klinkt als veel, maar voor een wat groter bedrijf met consumenten producten kun je meer dan 5.000 fans verwachten op Facebook.

Aangezien Facebook dit duidelijk heeft vastgelegd in haar regels en ze strikt zijn in het vasthouden van een persoonlijk profiel en pagina worden er ook onpersoonlijke profielen verwijderd.

Door de meeste mensen worden deze regels niet echt gelezen en wordt er gedacht aan een profiel voor het bedrijf. “Als bedrijf gaan we Facebook op.”

Later raak je meer bekend met de werkwijze en mogelijkheden op Facebook en wil je het zakelijke profiel omzetten naar een pagina. Je hebt ondertussen ook al een persoonlijk profiel aangemaakt voor jezelf.

Je kunt nu je zakelijke profiel omzetten naar een Facebook pagina. Zoals het bedoeld is, maar het heeft ook een aantal voordelen.

Voordelen van een Facebook bedrijfspagina:

 • onbegrensd aantal fans
 • informatie tab met bedrijfsinformatie
 • mogelijkheid voor een welkom tab waar je mensen kunt uitnodigen op de Vind ik leuk knop te klikken.
 • toepassingen als YouTube, LinkedIn, Twitter, Slideshare tabs
 • opmaat tabs voor acties bijvoorbeeld
 • je kunt reageren als pagina en persoonlijk
 • geeft je de gelegenheid zakelijk en prive te scheiden zonder telkens opnieuw in te loggen met andere profielen
 • pagina kan meerdere beheerders hebben
 • pagina is zichtbaar in de zoekmachine
 • pagina is voor iedereen toegankelijk ook als ze nog geen fan zijn
 • Mensen kunnen op de ‘Vind ik leuk’ knop klikken en zijn direct verbonden met de pagina zonder dat je de connectie hoeft te bevestigen

Verschil zakelijke pagina en persoonlijk profiel

Een overzicht van de verschillen.

Persoonlijk profiel
Deze maak je aan als je start op Facebook. Voor het aanmaken moet je zijn uitgelogd. Als je aanmeld in Facebook, ben je aangemeld met je persoonlijke profiel.

Zakelijke pagina
Deze maak je aan als je bent ingelogd en dan te gaan naar Een Pagina maken. Dit is de pagina van Sanne Roemen

Bij een persoonlijk profiel gaat het over vrienden en bij een zakelijke pagina gaat het over mensen die het leuk vinden.

Nu ben je steeds meer overtuigd geraakt van het voordeel van een zakelijke pagina. Het profiel van jullie bedrijf heb je al een tijdje en er zijn al redelijk wat mensen mee verbonden. Wat te doen?

Profiel overzetten naar een pagina

Je wilt graag de vrienden op dit profiel behouden en omzetten naar fans voor je pagina. Dat kan nu. Facebook heeft een optie om je profiel om te zetten in een bedrijfspagina.

Let op je kunt het niet terug draaien. Als je eenmaal het proces in gang hebt gezet dan is je persoonlijke profiel verandert in een pagina.

Let op: het overzetten van een persoonlijk profiel gaat niet altijd goed. Zie de reacties waar mensen problemen hebben ervaren bij het overzetten van een profiel naar een pagina. Ik heb geen idee wat er dan misgaat. Er is zelfs een voorbeeld waarbij de zelfde persoon meerdere profielen heeft overgezet naar een pagina zonder problemen en bij een profiel wil het maar niet lukken. Vele voorbeelden dat het goed gaat, maar jammer genoeg ook voorbeelden waarbij het mislukt.

Wees dus voorzichtig. Dit is een oplossing van Facebook, ik kan hier niets aan veranderen als het bij jou niet lukt.

1. veranderd de taal van Facebook naar Engels.
De link naar je taal vind je helemaal onderaan iedere pagina op Facebook.

2. Ga naar Pages Migrate

Deze link gebruik je voor de migratie functie van Facebook facebook.com/pages/create.php?migrate

3. Kies een type pagina
Er zijn 6 types

 1. Lokaal bedrijf of Lokale bezienswaardigheid
 2. Bedrijf, organisatie of instelling
 3. Artiest, band of bekend persoon
 4. Merk of product (viel hiervoor samen met 2.)
 5. Amusement
 6. Doel of onderwerp

De laatste 2 zijn community pages. Dit zijn geen pagina’s die je gebruikt voor je bedrijf, want dit zegt Facebook over Community pagina’s:

Als deze heel populair wordt (krijgt duizenden fans), wordt de pagina overgenomen en beheerd door de Facebook-community.

Welke type pagina kies je? Lees dit uitgebreide artikel over het type pagina.

4. Kies een naam
Als je minder dan 100 vrienden hebt voor dit profiel kun je de naam van de pagina aanpassen. Heb je meer dan 100 vrienden voor dit profiel dan moet de naam van de pagina gelijk zijn.

Dat is het.

Wil je meer informatie hierover dan bied de Facebook help sectie nog meer tips (in het Engels).

Bijvoorbeeld:
Waarom wil je een profiel omzetten aar een pagina

Since profiles are for meant individual people, they aren’t suited to meet your business needs. Pages offer more robust features for organizations, businesses, brands, and public figures, which you can learn more about here.

Further, maintaining a profile for anything other than an individual person is a violation of Facebook’s Statement of Rights and Responsibilities. If you don’t convert your profile to a Page, you risk permanently losing access to the profile and all of your content.

Let op:
Je profielafbeeldingen worden overgezet en al je vrienden op dit profiel worden automatisch fan van je pagina. Andere inhoud wordt niet overgezet naar je nieuwe pagina. Het is goed de overige belangrijke informatie te bewaren voordat je begint met de migratie.

Het profiel dat je gaat omzetten naar een pagina wordt omgezet naar een business account en dat is de beheerder van de nieuwe pagina. Je kunt naderhand je business account overzetten naar een persoonlijk account en andere beheerders toevoegen.

Ik mis de zoekbalk en kan geen vrienden toevoegen

Mis je na de migratie de zoekbalk bovenin bij Facebook.com. Kun je na de migratie geen vrienden meer toevoegen aan je persoonlijke profiel. Dat kan.

Facebook heeft tijdens de migratie van ‘persoonlijk’ profiel naar pagina, een zakelijke pagina gemaakt met de titel van je profiel en de vrienden overgezet naar ‘Likers’ in de pagina. Daarnaast heeft Facebook het oorspronkelijke profiel omgezet in een zakelijk account.

Zoals je ziet heeft zo’n zakelijk account een paar lastige beperkingen. Wil je Facebook weer gewoon gebruiken en dit zakelijk account omzetten in een persoonlijk profiel? Lees dan Facebook zakelijk account veranderen naar persoonlijk profiel

Voorbeeld succesvolle overgang: Laura Fitton

Laura Fitton (@pistachio) is iemand waarvan ik weet dat ze recent de migratie van profiel naar pagina heeft gemaakt met deze nieuwe oplossing van Facebook.

Laura Fitton’s nieuwe persoonlijk profiel:

Laura Fitton’s nieuwe pagina:

Ontvang deze E-mail succes mindmap en checklists

e-mail lijst checklist

Lees ook het artikel Meer klanten met de tool die weinig mensen goed gebruiken.

"Disclosure of Material Connection: Some of the links in the post above are "affiliate links." This means if you click on the link and purchase the item, I will receive an affiliate commission. Regardless, I only recommend products or services I use personally and believe will add value to my readers. I am disclosing this in accordance with the Federal Trade Commission`s 16 CFR, Part 255: "Guides Concerning the Use of Endorsements and Testimonials in Advertising."

Comments

 1. Tj van Apeldoorn says:

  Hallo,
  In hoeverre is het mogelijk om:
  a. Je twitter account aan je bedrijfspagina te koppelen
  b. Te reageren op berichten van mensen die je bedrijfspagina leuk vinden?

 2. Voor onze stichting heb ik een persoonlijk profiel omgezet naar een bedrijfspagina. Maar ik mis het contact met anderen (zoals in een persoonlijk profiel) eigenlijk best. Nu moet ik wachten totdat anderen bij mij komen.

  Is het ook mogelijk om aan de bedrijfspagina weer een persoonlijk profiel te koppelen, zonder daar weer een apart account voor aan te maken?

  Met vriendelijke groet,

  Marieke

  • Marieke, je kunt je eigen persoonlijke account koppelen aan de pagina als beheerder. Zo zou ik dat doen. Dan kun je ook dat profiel nog zichtbaar maken op de pagina en reageren als jezelf op de pagina. Een pagina terug naar een profiel gaat niet.

   • Ik heb dus de persoonlijke pagina al met de bovenstaande stappen overgezet naar een bedrijfspagina en dat is nu de enige pagina waar ik nog op kan. Kan ik dan op een andere manier toch nog voor elkaar krijgen dat ik een profiel en de bedrijfspagina aan elkaar kan koppelen?

    • Als het goed is heb je ook nog een profiel na deze actie. Wat zie je als je op ‘Profiel’ klikt in het menu – rechtsboven?

     • Ik kan alleen maar op instellingen of afmelden klikken

     • OK. Als je klikt op de knop ‘Pagina bewerken’ en je gaat dan naar ‘Beheerders beheren’ aan de linkerkant. Welke beheerder zie je dan?

     • Ik zie dan Stichting Kunstaanbod (bedrijfspagina heet Stichting KunstAanBod), maar als ik die aanklik dan krijg ik de volgende mededeling:

      De opgevraagde pagina kan niet worden gevonden..
      Je hebt op een link geklikt die niet meer geldig is of een verkeerd adres getypt. Sommige internetadressen zijn hoofdlettergevoelig.

     • Zie je ergens een knop/link ‘Account aanmaken’?
      Zie hierboven onder ‘Let op’ en ook https://www.facebook.com/help/?faq=12320
      Je moet het business account nog omzetten naar een gewoon account.

     • Ik zie die knop nergens op de pagina. Ik heb een screenprint gemaakt, kan ik die anders even mailen?

     • Het kost even wat moeite, maar het is gelukt: nieuw profiel aanmaken en die tot beheerder van de pagina maken. Dat is de makkelijkste oplossing.

      Bedankt voor alle hulp!

     • Mooi dat het gelukt is, je zou het ook voor mij hebben gedaan.

   • Vivi Bolhuis says:

    Beste Erno,
    Ik heb een persoonlijke facebookpagina Vivi Bolhuis en ik heb een bedrijfspagina aangemaakt Viavief.
    Nou heb ik bij mijn persoonlijke pagina Viavief als baan opgegeven, zodat de pagina’s gelinkt zijn. Ik zie dus wel het administratiepanel als ik inlog bij viavief, maar ik zie geen zoekvenster, dus ik kan geen andere pagina’s liken. Als ik naar Vivi Bolhuis ga, dan kan ik niet switchen naar Viavief met de knop in de vorm van een radertje rechtsboven. Weet jij raad?
    Hartelijke groet, Vivi Bolhuis

    • jolanda says:

     Ik kan ook niet meer (eerst wel en ik heb niks verandert liken als pagina alleen maar als persoonlijk profiel wat ik heel vervelend vindt.

 3. Hallo, ik wil ook een persoonlijk profiel omzetten naar een fanpage en het lijkt eenvoudig. Maar, je zegt: “Het is goed de overige belangrijke informatie te bewaren voordat je begint met de migratie.” Alleen, hoe doe je dat? Zou fijn zijn om te weten. Vast bedankt!

 4. Hoi Erno,

  Bij mijn weten hebben wij een profiel, gekoppeld aan een pagina. Je hebt een profiel nodig om een pagina te kunne maken. Dus wij hebben van Boulevard 1 pagina en een profielpagina (waarop we vriendschapsverzoeken accepteren). Maar daar zit ‘m dus de krux denk ik, we hebben het aantal overschreden, gok ik. Moet ik dan nu die profiel ook omzetten naar een bedrijfspagina? Wat gebeurt er dan met de pagina die we al hebben?

  • Hallo Cindy,
   Jullie persoonlijke profiel https://www.facebook.com/profile.php?id=100001079711610 heeft nog niet het maximum aantal ‘vrienden’ van 5.000 bereikt. Het profiel is onpersoonlijk en loopt wel het risico verwijderd te worden.
   Volgens de richtlijnen van Facebook moet elk profiel persoonlijk zijn, dus een persoon met een voornaam en achternaam en hij/zij woont ergens. Jij, Cindy, bent zo’n persoon.
   En een of beter nog meerdere personen (persoonlijke profielen) kunnen beheerder zijn van een pagina.

   Nu dit persoonlijke profiel omzetten naar een bedrijfspagina is wat lastig want dan heb je straks 2 pagina’s voor jullie programma. Ik zou dit profiel persoonlijk maken en de ‘vrienden’ uitnodigen lid te worden van jullie pagina. En dan eventueel het profiel verwijderen.
   Natuurlijk niet voordat je een aantal andere mensen beheerder hebt gemaakt van de pagina die al bestaat.

   Duidelijk?

 5. Ik heb geen idee hoe ik het persoonlijk kan maken… ik zal even kijken. je verhaal an sich is duidelijk. Ik ga t proberen… dank je wel tot zover 🙂

 6. Beste Erno,
  Ik heb van de persoonlijke pagina van YUNO Foods nu een bedrijfspagina gemaakt. Alleen zijn nu (denk ik?) mijn leden verdwenen. Tenminste, ik zie ze nergens staan. Ik dacht dat zij automatisch mee zouden gaan naar de bedrijfspagina, of heeft dat te maken dus met het aantal leden?
  Alvast bedankt voor je reactie!

  Groetjes,

  Marijke

 7. Hoi Erno,
  Bedankt voor de snelle reactie! Ik denk dat ik het begrip “zakelijk account” een beetje verkeerd heb begrepen, want ik dacht dat je dan ook gewoon ‘leden’ had. Maar het gaat nu natuurlijk om het aantal ‘likes’. Stom…
  Wat bedoel je met ‘op maat URL maken voor je pagina’?
  Gr. Marijke

 8. Cindy van Rijswijk says:

  Hoi Erno,

  Ben ik toch nog ff: als ik ons profiel omzet naar een pagina… dan hebben we zometeen 2 pagna’s? Want we hebben er al een en hier vinden ze het geen goed idee om de profielpagina een persoonlijke titel mee te geveb, als ik voor- en achternaam. Wat raad je me aan te doen? Ik wil niet het risico lopen met het omzetten van ons profiel naar een pagina 2 pagina’s te hebben en daarmee onze fans en likes te versnipperen…

  • He Cindy, Ik zou niet het profiel omzetten naar een pagina, je hebt al een pagina. Nodig de ‘vrienden’ uit om lid te worden van de bestaande pagina met updates en berichten en zeg dat dit profiel wordt opgeheven. Als je het geen goed idee vindt om het om te zetten naar een echt persoonlijk profiel met voor- en achternaam dan zou mijn advies zijn dit profiel uiteindelijk te verwijderen. Inzetten op zo veel mogelijk vrienden van het persoonlijke profiel voor de verwijderdatum fan te maken van de bestaande pagina.

 9. Cindy van Rijswijk says:

  Ah dus de pagina blijft sowieso bestaan? Dan ga ik voor deze laatste optie! Dank je wel nogmaals 🙂

 10. Cindy van Rijswijk says:

  Omdat we deze pagina: http://www.facebook.com/#!/RTLBoulevard gebruiken! Alleen onze profielpagina…die moet weg van Facebook. Dus voor ik iets doe wil ik zekerheid hebben. Ik wil onze pagina juist houden, daar kunne mensen fan van worden.

  • Precies, je laat http://www.facebook.com/RTLBoulevard bestaan en
   1. voegt jezelf als admin toe.
   2. Probeer je vrienden als fan op de pagina te krijgen
   3. Annuleer het persoonlijke profiel

   • Hoi,
    Ik zie dat je voorstelt om de persoonlijke profiel te annuleren.
    Ik heb mijn persoonlijke profiel overgezet naar een zakelijke maar telkens met het inloggen kom ik eerst op de persoonlijke profiel en moet ik via een omweg naar de zakelijke profiel.
    Ook als ik iets wil liken gaat dat automatisch via de persoonlijke profiel (ik heb aangeklikt bovenaan de pagina dat het via de bedrijfs pagina moet maar dat werkt niet)
    Dus ik wil de persoonlijke profiel verwijderen.
    Kan dat gewoon of ben ik dan ook gelijk de bedrijfspagina kwijt?
    Groeten
    Dennis

 11. Hallo,
  ik heb een zakelijk profiel aangemaakt voor mijn bedrijf Vizcon3d (http://www.facebook.com/pages/Vizcon3d/265691700125086)
  echter kan ik geen ‘I like ” meer aanklikken, daarvoor heb ik een persoonlijk profiel nodig, volgens facebook kan of mag ik deze niet aanmaken???
  Hoe kan ik dat oplossen??

 12. Hallo,
  bedankt voor de vlugge reaktie,
  ja, de pagina is aangemaakt met zakelijk profiel, maar ik ondervind hier toch enkele beperkingen.
  Ik log aan met de naam van het bedrijf , zou het daaraan liggen??

  • Patric, dat klopt zakelijk profiel kent veel beperkingen. Beter persoonlijk profiel aanmaken en deze koppelen aan je FB pagina.
   Like vanuit persoonlijk profiel, dan inloggen met zakelijk profiel en jouw persoonlijke profiel beheerder maken.

 13. Muriel Duindam, Stedenband Groningen-San Carlos says:

  Hoi,

  Via de gebruiksaanwijzing van jouw pagina heb ik vanmorgen geprobeerd om het persoonlijke profiel dat was aangemaakt voor onze stichting om te zetten naar een bedrijfspagina. Na enige pogingen, die allen dood leken te lopen, heb ik maar even gewacht. Om er vervolgens achter te komen dat mijn gehele profiel is geblokkeerd. De standaardhulpmails van het Facebook Team hebben mij helaas niet tot de oplossing gebracht. Aangezien het een pagina is voor onze stichting, kan ik geen ID overleggen om de blokkering ongedaan te maken. Heb je tips?

 14. dutchrheeren says:

  Ik vond dit een erg handig artikel, omdat ik er al een tijdje over zat na te denken om mijn Facebook profiel om te zetten naar een Facebook pagina.

  Ware het niet dat het voor mij geheel niet gaat zoals hierboven beschreven!

  Na de eerste stappen (in de migration tool het type pagina en een (automatische) pagina-naam gekozen) kreeg ik een pop-up dat ik uitgelogd werd en opnieuw moest inloggen. Wanneer ik dat probeerde, kreeg ik de melding dat mijn account tijdelijk geblokkeerd was, en dat ik moest verifiëren dat ik was wie ik beweerde te zijn. Hierna moest ik een nieuw wachtwoord en nieuwe geheime vraag kiezen om weer toegang te krijgen tot mijn account.

  Hier wordt geheel niet over gesproken in het artikel hierboven; ben ik de enige bij wie dit gebeurt bij het gebruik van de migration-tool??

  En nog vervelender is: ik heb het nu al tweemaal geprobeerd maar na mijn account met veel moeite weer geverifiëerd en gedeblokkeerd te hebben, blijkt mijn profiel helemaal niet te zijn omgezet naar een pagina! Als ik inlog op Facebook, kom ik gewoon op mijn oude profiel en is er nergens een nieuwe pagina of iets dergelijks te bekennen. Al die moeite en frustratie voor helemaal niks dus…

  Iemand enig idee wat er fout gaat en hoe dat opgelost zou kunnen worden?

 15. Ik heb hetzelfde probleem!
  Kan ons iemand uit de nood helpen?

 16. Robbert says:

  Ik ervaar het zelfde probleem als mijn 2 voorgangers. Ik heb het stappenplan 2x doorlopen. Na de eerste keer was het account geblokkeerd en kon ik pas na 2 weken weer inloggen omdat toen mijn ID verwerkt was. Bij de 2e keer kreeg ook ik de pop-up dat ik was uitgelogd waarna het account wederom geblokkeerd bleek. Ze maken het je ook niet makkelijk daar bij Facebook! Tips zijn uiteraard van harte welkom.

 17. Beste Erno Hannink,

  Ik heb een groot probleem.. We hebben in onze gebruikersnaam een schrijffout gemaakt, je mag de gebruikersnaam maar 1 keer veranderen.. is hier een oplossing voor?
  En ik had ook nog een vraagje over het verwijderen van een account.. Hoe doen we dat het snelst?

  Met vriendelijke groet,

  Anneke

 18. zijn we dan ook al onze fans kwijt? Of kunnen we die dan ook “meenemen”?

 19. 636…:-)

 20. Hallo,
  ik kan mijn persoonlijke profiel ook niet omzetten naar een pagina, iedere keer dat ik het probeer word mijn account tijdelijk geblokkeerd en moet ik nieuwe wachtwoord kiezen.
  ik heb al gezien dat er meer mensen dat probleem hebben. is daar al meer over bekend?
  alvast bedankt.

 21. Marlies Ten Tije says:

  Hoi Erno,
  Super bedankt voor je tips, hiermee heb ik heel gemakkelijk ons profiel om kunnen zetten in een pagina. Ik heb nog wel een vraag; kan je vanuit Twitter de koppeling maken met een Facebook pagina? Hij geeft een foutmelding. Wat is een andere gemakkelijke manier om beide accounts aan elkaar te koppelen?
  Vriendelijke groeten,
  Marlies

 22. Marlies Ten Tije says:

  Ik heb nog één vraag, namelijk: kunnen bezoekers van de pagina de beheerders bekijken? Ik heb mijn persoonlijke account gekoppeld zodat ik als beheerder via mijn account gewoon dingen kan wijzigen. Ik heb echter liever niet dat mensen mij ook daadwerkelijk kunnen ‘zien’ als beheerder. Ik hoor graag! Alvast bedankt!

 23. Prosper says:

  Ik heb op dit moment een prive pagina en een fan pagina (ben artiest) maar ben wel geinteresseerd in het omzetten van mn prive pagina aangezien hier eigenlijk al een hoop ‘fans’ bij zitten. Is het mogelijk om mijn prive pagina toe te voegen aan mn huidige fan pagina? Anders heb ik zo meteen 2 fan pagina’s..

  Groet

 24. Danielle says:

  Dank je wel voor je tip Erno, zeer nuttig!
  Ik heb alleen nog 1 vraagje, ik wil een persoonlijk (bedrijfs)profiel omzetten naar een reeds bestaande pagina, die ook al actief is. Is dit mogelijk?
  En verlies je met het overzetten de content die reeds op het profiel of de pagina staan?
  Ik hoor graag van je.
  Alvast bedankt!
  Gr, Danielle

 25. Beste Erno,

  Wij hebben een facebook pagina van Eventure, maar dat is een persoonlijke pagina. Dit blijkt niet handig te zijn en we willen er een bedrijfspagina van maken. Op jouw site vonden we alle stappen die je dan moet doorlopen en daarbij stond ook dat alle ‘vrienden’ dan automatisch fans worden van het bedrijf.

  Waar we nu tegen aan lopen is dat de persoonspagina gewoon actief blijft en de bedrijfspagina eronder hangt. We willen dus dat de persoonlijke opgeheven wordt en we alleen nog de bedrijfspagina hanteren. We hebben ook 700 man moeten aanklikken om ze mee te krijgen naar de bedrijfspagina. Heel gedoe dus.

  Bij de tips stond ook dat je de taal moet veranderen naar engels, is daar een reden voor? Wij willen het namelijk gewoon Nederlands hanteren.

  Heb je enig idee hoe we dit moeten aanpakken? Doen we iets verkeerd?

  Alvast bedankt,

  mvg Jitske

 26. Hallo,

  Wanneer ik onze facebookpagina wil omzetten naar een bedrijfsprofiel krijg ik de melding dat ik moet inloggen op een pc waar ik al eerder met het account heb ingelogd, en dat het anders niet kan. De pc waar ik dat altijd mee doe is deze, dus daar ligt het niet aan. Weet u hoe ik dit kan oplossen en er wel een pagina van kan maken?

  Groeten Linda

 27. Sinasappeltje says:

  Ik heb precies hetzelfde hier. Ik snap er niets van. Ik heb het reeds voor meerdere bedrijven gedaan, maar deze keer lukt het gewoon niet.

  Heeft dat misschien iets met het netwerk oid te maken hebben?

 28. Steven van Lummel says:

  Als ik van vriendprofiel naar bedrijfsprofiel ga kan ik dan nog wel al mijn ‘leukvinders’ uitnodigen voor een evenement?

 29. Steven van Lummel says:

  En is het zo dat ik dan alle foto’s en tags en comments verlies ”verlies’?
  Dus eigenlijk het verleden weg laat vallen?

 30. Hallo Erno,
  Ik heb vanuit mijn persoonlijke profiel een zakelijke pagina aangemaakt, maar ik heb hetzelfde probleem al Marieke (zie eerste posts); ik mis het persoonlijk contact, ik zie niet meer wat vrienden (van vrienden) posten, etc. Ik begrijp niet precies wat Marieke heeft gedaan om het voor elkaar te krijgen. Hoe maak je nieuwe account of profiel? en moet deze dan persoonlijk zijn? kan ik dan zowel de zakelijke pagina als mijn persoonlijke profiel bekijken? e
  en kan het zijn dat er veel minder mensen reageren met “I like’ dan dat er verschapsverzoeken waren?
  Ik hoor het graag..

 31. Ik krijg de melding:
  “For your security, you need to complete this process from a computer you’ve used for browsing Facebook in the past. If this isn’t possible, contact customer support.”

  Maar op die pc kan ik niet meer terecht. Wat te doen?

 32. maria guerra says:

  Beste Erno, ik heb een persoonlijke pagina naar een fanpage omgezet. Allemaal gelukt maar nu kan ik een besloten groep die ik onder die persoonlijke pagina heb gemaakt niet meer verwijderen en de beheerder is ook weg. Hoe kan ik alsnog deze besloten groep verwijderen?

  Groet Maria

 33. Beste Erno en Lezers,
  Allereerst mijn complimenten voor je website en je geduld alle mensen te woord te staan, misschien ben je langzaam aan een forum toe ? Ik heb mijn best gedaan zoveel mogelijk te lezen en te doen, maar ik moet eerlijk zeggen, het is allemaal best ingewikkeld, facebook opzetten valt me echt tegen. Volgens mij hebben we nu een fanpagina, of hebben we een profiel ?
  http://www.facebook.com/pages/Cordes-Travel/254931827905525
  We kennen heel veel mensen en die kennen ons allemaal als “bedrijf” en persoonlijk, dit loopt een beetje in elkaar over, daar we een klein persoonlijk bedrijf zijn. Alleen men is een beetje “boos” op ons omdat we geen vrienden willen worden van onze gasten en we niet reageren. Maar als ik het goed las, mag ik geen prive en geen fanpagina hebben of wel ? Ik ben in de privesfeer en zakelijke sfeer bekend als “Raffie” dus ik kan heel makkelijk als Raffie (prive) reageren op berichten, men spreekt ook altijd over “ik heb geboekt bij Linda en Raffie”. Als ik dus wel een “prive” en fanpage kan hebben, kan ik wel reageren en vrienden maken, die ik dan weer kan vragen om ons te “liken” (al weet men niet wat “liken” is). Kortom allemaal best wel moeilijk en lastig. Wie kan er helpen, jij Erno als je tijd hebt… 😉

  • @Raffie Het is een pagina dat kun je nu zien aan facebook.com/pages/
   Vanuit je persoonlijke profiel maak je een pagina aan als deze, net zoals je nu gedaan hebt.

   Deze pagina kun je gebruiken om jullie klanten met jullie te verbinden door te ‘Liken’. Het voordeel daarvan is dat mensen de pagina kunnen Liken zonder dat je met iemand vrienden hoeft te worden.

   Je mag best ook vrienden worden met je klanten of leveranciers dat doe ik ook wel. Het is alleen handiger om het zakelijke deel zo veel mogelijk in de pagina te houden. Je hebt door ook mogelijkheden als een welkom tab die je niet hebt in een persoonlijk profiel.

   • Hallo Erno,
    Bedankt voor je snelle reactie !
    Nu ga ik heel “dom” klinken, maar ik heb volgens mij geen persoonlijke pagina, toen ik facebook wilde gaan aanmelden kwam ik bij die 6 keuzes en vanaf daar hebben we de fanpagina gemaakt. Maar als ik ergens mijn persoonlijke profiel kan vinden, dan zou ik dus een 2e pagina kunnen maken en dan “prive” of iets aan klikken. Ik kan wel een pagina maken, maar dat is weer zakelijk heb ik gezien.

    Uiteraard is het doel om alle mensen naar de zakelijke pagina te krijgen en daar de info te geven, eigenlijk wordt dan de privepagina alleen om iemand “leuk” te vinden en “vriend” te worden. Ik heb ook al een advertentie met een budget lopen nu, eens kijken of dat werkt.

    Goed nu op zoek naar mijn persoonlijke prive profiel pagina, als ik die heb 😉

    Raffie

 34. Hai,

  Je hebt gelijk, sorry had ik er vd week afgehaald omdat ik niet goed wist hoe ik een welkompagina moest maken. Maar hij stond er wel op met een sterretje “Welcome”.

 35. Beste Erno,

  Ik heb mijn Facebook profiel volgens de aanwijzingen op jouw website omgezet naar een zakelijk account. Profiel foto en vrienden(liker’s) zijn gebleven alleen kan ik verder niets met de pagina, is het de bedoeling dat ik dan nog een pagina aanmaak? Net als Marieke heb had ik alleen instellingen en afmelden? Toch maar een pagina aangemaakt en daar ben ik nu de beheerder van. Alleen dan zie ik mijn liker’s niet meer terug! Heb ik hier wel goed aan gedaan? Ook heb ik mijn eigen profiel als beheerder erbij gezet, dan zie ik meer mogelijkheden om mijn vrienden de pagina te laten liken, maar waar zijn nu de ” oude contacten” gebleven? Moet ik die pagina maar weer verwijderen? Duurt 14 dagen geeft ie aan. Eerst had ik Le Coiffeur Apeldoorn en de ” extra pagina” is Le Coiffeur. Graag je advies, ik kom er niet uit!

  Alvast bedankt, Jolanda

 36. Marijke says:

  Wij hebben ook een aantal groepen gecreeerd onder ons persoonlijk profiel. Gaan die ook mee of gaan die verloren?

  • Dat durf ik niet te zeggen Marijke. Normaal behoud je een persoonlijk profiel alleen is deze dan ‘leeg’, dus zouden de groepen ook gewoon aan het profiel gekoppeld moeten blijven.
   Misschien is het een goed idee een extra beheerder aan de groep toe te voegen, mocht het misgaan. Het overzetten van een profiel naar een pagina gaat niet altijd perfect zoals je in de reacties kunt lezen.

 37. Beste Erno,

  Ik heb voor een welzijnsstichting een fanpage aangemaakt, maar ik zie dat andere mensen er aanwijzingen in kunnen brengen. De site wordt door jongeren bekeken en er wordt dus niks aangeprijst. Dus ik denk dat ik gewoon een persoonlijk profiel aan had moeten maken. Hoe kan ik de bestaande page omzetten naar een persoonlijk profiel? Ik zou het zonde vinden als alle info, artikelen en foto’s zouden worden ”weggevaagd.”

  • Je kan niet een pagina naar een profiel omzetten Elvira.
   Als je een pagina hebt aangemaakt kunnen andere mensen daar geen wijzigingen in aanbrengen als ze geen beheerder zijn. Wel kunnen fans berichten achterlaten op het prikbord.
   Als het voor een welzijnsstichting is dan is het dus niet persoonlijk en is de goede oplossing een pagina. Ook al wordt er niets aangeprijst, voor Facebook is een persoonlijk profiel alleen voor personen.

 38. Beste Erno,
  Helder verhaal, dank.
  Maar…… stap 2: Ga naar Pages Migrate. Waar is dat? Ik zie dat nergens op mijn pagina staan.

  Dank,
  Jan

 39. Sorry, maar ik heb echt exact gedaan wat hierboven beschreven staat…en ja hoor, alles weg (zoals al in eerdere reactie’s beschreven staat en gek genoeg niet op geantwoord is). Ik denk dat ik danook afscheid ga nemen van deze site en helemaal opnieuw ga beginnen, tenzij iem. mij een tip kan geven hoe het tij te keren (mn. alle vrienden die ik in de loop der tijd verzameld had). Had ik beter apart een bedrijfdpagina kunnen beginnen en gewon een message om eea. te likken op m’n persoonlijke profiel kunnen plaatsen..dus!

  • Hallo Doris, Wanneer heb je het profiel naar een pagina overgezet? Soms duurt het wat langer. Zoals in het artikel al staat, het tij keren gaat niet. Eenmaal in gang gezet is er geen weg terug.
   Ik heb nu een waarschuwing geplaatst in het artikel dat het niet altijd goed gaat. Voor veel mensen wel, maar soms niet.

   • DorisD says:

    excuus voor mijn wat botte tekst (dat krijg je van stress…sorry), maar het is wel gelukt; mijn profiel is nu een bedrijfspagina, incl. alle likers. Het koste gewoon even tijd / geduld dus van mijn kant. Alleen staat mijn volledige naam bovenaan ipv. mijn stage name als zangeres en dat wil ik niet (ik weet, heeft met meer dan 100 likers te maken). Mijn plan is nu als volgt; ik wil van die bedrijfspagina af en liever opnieuw beginnen vanuit mijn bestaande profielpagina, dus mijn vrienden verzoeken mijn opnieuw aangemaakte bedrijfspagina (wat ik nog moet doen) te liken. Zo verlies ik niet al mijn vrienden en kan ik een bedrijfspagina hebben met eigen gekozen naam. Echter, ik kan mijn profielpagina nergens meer terugvinden (ook niet rechtsboven in de blauwe balk/heb je die nu nog wel of niet als je profiel hebt omgezet in pagina…dat begrijp ik nog steeds niet!!) en staat op de in eerste instantie overgezette bedrijfspagina; “This page has not been published. Learn about unpublished pages and publish this page when you are ready.” Welke stappen raad jij me aan te ondernemen, bij voorbaat veel dank! ps: via deze link kan je een verzoek indienen de pagina terug te zetten in een persoonlijk account; http://www.facebook.com/help/?page=213602951994043

 40. Ik heb zojuist een persoonlijke pagina omgezet naar een zakelijke. De vrienden zijn echter niet mee verhuisd en dus geen likers geworden. Ben ik te ongeduldig of duurt dit gewoon even voordat alles is omgezet?

 41. Hallo,

  Ik heb een vraagje hoe kan ik mijn persoonlijke facebook pagina omzetten naar een bestaande fanpage ?Ik zie alleen nu dat je een nieuwe artist page kan maken.

  Alvast bedankt,

  Groetjes,

  Larrie

  • Larrie, ik begrijp niet helemaal wat je bedoelt. Je hebt een persoonlijk profiel en je hebt al een pagina?
   Wat is de URL van het persoonlijk profiel en wat is de URL van de pagina?
   En wat wil je doen. De vrienden van het profiel toevoegen aan de bestaande pagina?

 42. Matthias says:

  Hallo,

  Ik heb nog een vraagje. Stel je hebt een profiel en met dat profiel heb je ook al een pagina. Hoe kan je dan dat profiel omzetten naar een pagina. Heb je dan twee pagina’s?

  • Dat klopt je krijgt dan 2 pagina’s. Je mag ook meerdere pagina’s hebben en je hebt 1 profiel. Kijk ook even naar de reacties hierboven van mensen waar het omzetten naar een pagina niet helemaal vlekkenloos is verlopen.

 43. Beste,
  In eerste instantie heb ik een profiel (http://www.facebook.com/profile.php?id=100003370218005) aangemaakt voor mijn bedrijf. Daarna heb ik ook een pagina aangemaakt (http://www.facebook.com/ViaVielaZaanstreek).

  Echter wil ik nu van het profiel af, en alleen de pagina gebruiken. Voor zover ik het begrijp kan ik mijn profiel niet omzetten naar de pagina omdat deze al bestaat. Het is van belang dat de pagina ook blijft bestaan met deze naam, omdat ik al enige tijd QR codes verspreidt die hiernaar verwijzen.

  Is het mogelijk om het profiel kwijt te raken (het is namelijk verwarrend als er 2 plekken zijn die op elkaar lijken) en alleen de pagina over te houden?

  In afwachting van een reactie.
  Met vriendelijke groet,
  Ruud Oosthuizen

 44. Ik heb een blackberry en heb mijn status via me blackberry aangepast. Aantal mensen hebben gereageerd ! Maar wanneer ik op mijn laptop kijk staat er HELEMAAL NIKS OP MIJN PROFILE. Hoe krijg ik me bewerkte status op mijn profiel. Wanneer ik op mijn profiel in bb kijk staat mijn status wel aangepast. ! MVG Kevin

 45. Marieke says:

  Hai Erno,

  Voor een klant moet ik hun persoonlijk profile omzetten naar een zakelijke pagina, met behoud van de ‘vrienden’ als ‘likes’. Spannend dus! De persoonlijke pagina heeft een logo als profielfoto maar de naam is persoonlijk: voor en achternaam.

  Nu las is dat wanneer je meer dan 100 vrienden hebt, je de naam niet meer kunt aanpassen. Als ik de persoonlijke pagina nu omzet naar een zakelijke pagina, kan ik die naam dan nog wel aanpassen of toch niet?

  Dank, Marieke

 46. Marieke says:

  Hai,

  Nu heb ik even naar mijn eigen persoonlijk profiel gekeken, met meer dan 100 vrienden en die kan ik nog wel aanpassen. Dus in dit geval is het wellicht handig eerst de naam te veranderen van het huidige persoonlijke profiel alvorens het om te zetten naar een zakelijk profiel. Keep the fingers crossed 😉

  Bye, Marieke

  • Ah, zo bedoelde je het. Ja, je kunt je naam in het persoonlijke profiel altijd aanpassen (denk aan trouwen), er is hier geen grens van 100 vrienden.
   Of je het profiel overzet naar een pagina en daarna de naam nog kunt aanpassen als je al meer dan 100 vrienden -> 100 likes hebt, dat weet ik niet.

 47. Marieke says:

  Lees net dat de zakleijke pagina’s een andere lay-out krijgen. Verandert dit, voor zover je weet, iets aan het omzetten zoals je het bovenstaand uitgelegd hebt?

  Dank, Marieke

 48. Marieke says:

  Met deze nieuwe lay-out, vervallen dan alle welkom tabs? Ik heb voor verschillende klanten My Tab of Pagemodo gebruikt, of custom made html pagina’s. Deze kan ik straks allemaal overboord gooien? Goh zeg….

 49. Liesbeth says:

  Ik heb net een bedrijfspagina aangemaakt. Echter het lukt mij niet om bedrijfsinformatie toe te voegen. Als ik op bedrijf of info druk kan ik niets schrijven. Mijn vraag is, hoe kan ik wel bedrijfsinformatie toevoegen?

 50. Mirjam Rap says:

  Goedemiddag, ik heb een vraagje. Ik heb een Facebook Pagina (persoonlijk profiel) en voor een stichting waar ik voor werk heb ik ook een pagina aangemaakt (als stichting dus). Deze pagina heeft 3 beheerders. Nu wil ik graag vanuit mijn facebookpagina de pagina voor de stichting kunnen bijwerken. Is dit mogelijk en is dit ook mogelijk voor meerdere beheerders (zodat we niet telkens hoef af en aan te melden etc.) en hoe doe ik dit? Alvast bedankt

  • Hallo Mirjam,
   Als je een persoonlijk profiel hebt, en de andere 2 beheerders ook, dan kun je deze alle 3 beheerder maken van de pagina. Alle drie de pagina ‘Liken’. Dan naar ‘Likers’ op de pagina gaan en dan zie je achter je naam een ‘Admin’ knop. Klik daar op en je bent beheerder van je pagina vanuit je persoonlijke profiel.

 51. Na een waarschuwing van FB hebben we onze persoonlijke pagina omgezet nar een fanpagina [we zijn een muziekgroep]. Op zich prima verlopen, al onze 620 vrienden zijn nu vind-ik-leuks. Probleem nu is dat de pagina niet gevonden kan worden middels google, twitterkoppeling lukt niet en ook is de pagina niet te benaderen vanuit de FB app voor Iphone. Wat hebben we niet goed gedaan ?

 52. Hallo,
  Probleem: bedrijfspagina niet zichtbaar voor iedereen
  Ik heb een persoonlijke Facebook pagina, maar ben daar niet heel actief mee. Onlangs heb ik een bedrijfspagina voor de Wereldwinkel in Bussum aangemaakt (ik doe daar pr als vrijwilliger). Allereerst heb ik ingelogd op Facebook (als persoon uiteraard) en toen de instructies gevolgd om een bedrijfspagina aan te maken. Maar het vreemde is dat deze pagina door maar een paar mensen te vinden is en door anderen niet. (zoeken in Facebook op Wereldwinkel Bussuml). De personen die de pagina wel kunnen zien staan niet als vriend op mijn persoonlijke pagina dus dat kan de reden niet zijn.

  Wie kan mij helpen?
  Alvast bedankt.
  Hartelijke groet,
  Yvette Geerts

 53. de groot says:

  Kan ik berichten plaatsen vanuit mijn bedrijfspagina die tegelijkertijd zowel op de bedrijfspagina en persoonlijke profiel geplaatste worden (of andersom natuurlijk)? Of wat is daar dan een handige werkwijze voor? Ik wil soms informatie delen op beide plekken. Maar niet altijd.

 54. Dag Erno, duidelijk informatie. Ik heb al een bestaande bedrijfspagina. Nu wil ik wil weten of ik mijn persoonlijke profiel ook daarnaartoe kan ‘overzetten. Of met ik een nieuwe bedrijfspagina gaan aamaken.

  hartelijke groeten

 55. Kelly says:

  Ik heb ook een vraagje. Ik heb een persoonlijk account maar die heeft al een gebruikersnaam. Nu wil ik een fanpagina aanmaken maar bij die fanpagina wil ik de gebruikersnaam gebruiken die nu in gebruik is op de persoonlijke pagina.

  Als ik bij de fanpagina kies voor de gebruikersnaam die ik wil, is hij dus niet beschikbaar. maar ik wil dat mensen via die gebruikersnaam op de fanpagina terecht komen en niet meer op de personenpagina. Wat moet ik doen?

 56. Op Facebook heb ik aan mijn profiel een pagina van de stichting gekoppeld als community. Maar ik wil dat andere bestuursleden en ik de stichting als link in ons profiel kunnen plaatsen. Kan dat ook en hoe? En kan community veranderen naar werk anders?

 57. Priscilla says:

  Hoi hoi,

  Ik heb een persoonlijke en bedrijfspagina voor onze zaak,maar nu wil ik de persoonlijke wegdoen,is het mogelijk om de vrienden die ik daar op heb in 1 x over te zetten naar de bedrijfspagina?

  Alvast bedankt voor het antwoorden.

  Groetjes Priscilla

 58. Hellup!

  Hoi, ik kan met mijn pagina niet reageren op berichten van mensen die mij leuk vind. Wel op mijn pagina maar niet op die van hun. Kan ik dit wijzigen?

  Thanks.

  Groetjes, Suze

 59. Ruben says:

  Wie kan mij helpen?

  Ik heb een persoonlijke Facebook pagina omgezet naar een bedrijvenpagina. Dit is gelukt. Bij de persoonlijke pagina heb ik destijds een URL aangemaakt. Door het omzetten naar een bedrijvenpagina is deze URL verloren gegaan. Weet iemand hoe ik deze URL weer kan koppelen aan de bedrijvenpagina?

  Groeten,

  Ruben

 60. Jeroen says:

  Hallo,
  Ik heb het volgende “probleem”:
  Ik heb geruime tijd een persoonlijke pagina en sinds kort daaraan gekoppeld een bedrijfspagina.
  Nu is de url van mijn peroonlijke pagina uniiek en wil ik deze gebruiken voor mijn bedrijfspagina.
  De url va de bedrijfspagina is ingesteld maar ik vind de url van mijn persoonlijke pagina beter passen. (heb in het verleden gekozen voor mijn bedrijfsnaam als gebruikersnaam, en deze is ook de url geworden) De url van mijn persoonlijke pagina kan ik nog wel wijzigen (volgens mijn eenmalig) die van mijn zakelijke pagina niet meer..
  Is er een manier om mijn persoonlijke pagina (vrienden) te behouden (eventueel met en andere url), en de huidige url over te zetten naar mijn bedrijfspagina.
  Als ik mijn persoonlijke pagina ga migreren naar een (nieuwe) zakelijke blijft het persoonlijk profiel dan bestaan met de vrienden, of moet er dan een nieuw profiel worden gemaakt ?
  Alvast bedankt voor je reactie.
  Mvgr,
  Jeroen

 61. hoi,

  net alle informatie doorgelezen. Kom er nog niet helemaal uit, maar ik puzzel verder. Ik heb wel een vraag over posts die je op zakelijke pagina’s plaatst. Deze verschijnen ook in je persoonlijke profiel. Hoe kun je dit voorkomen?

  ik hoor graag

 62. Erno,

  Zonet heb ik ons profiel omgezet naar een pagina. We hadden ongeveer 2400 vrienden, nu houden we nog 152 fans over. Enig idee wat er fout is gegaan? Of hoe we dit kunnen oplossen? Facebook blijkt moeilijk te contacteren …

  Alvast bedankt

 63. Hoi erno,
  Ik ben beheerder van 4 facebookbedrijfspagina’s en word knettergek van alle likes op fotos en comments op de bedrijfspagias. Facebook geeft al die rode notifications namelijk door in mijn persoonlijke pagina en iedere keer zie ik dan 20 meldingen per minuut, die niets met mijn persoonlijke pagina te maken hebben. ik zie nu ook persoonlijke notifications over het hoofd daar door. Ik heb gecontroleerd dat ik facebook niet als bedrijfspagina gebruiken als instelling heb, en in mijn instellingen -> meldingen staat echt alles uitgevinkt wat maar uit kan staan. Toch verandert dit allemaal niets aan die stroom van notifications. Ik kan geen oplossing vinden want ik moet die paginas toch echt beheren, heb jij enig idee wat ik hier aan kan doen?

 64. Ik kan nergens vinden of je als bedrijf of instelling ook extra pagina’s kan maken die onder je bedrijfspagina hangen. Voor onze Stichting willen we graag een bedrijfspagina maken. Alle bestuursleden moeten kunnen posten. Dat is niet zo’n probleem. Maar daaronder willen we graag pagina’s hangen die gerelateerd zijn aan specifieke projecten. Zo starten we in oktober een ontwerp project. De bedoeling is dat alle deelnemers een groep vormen en kunnen posten. De pagina moet verder zichtbaar zijn voor iedereen die mee wil lezen en het project wil volgen. Ik kan hierover nergens info vinden zonder eerst een pagina aan te maken en wil graag in een keer goed van start. Dus wie kan me helpen?

 65. Ik heb meer dan 5000 vrienden,. en 900 abonnes .
  ik wil het omzetten in pagina! loop ik het resico als het mij niet lukt om mijn vrienden te verliezen
  http://www.facebook.com/abdeljalil.dimadimaraja.com.9

  • Abdel, zie reacties hierboven. Ik kan je geen garantie op succes geven. Het is een functie van Facebook zelf. Je mag verwachten dat het goed gaat, maar zoals je hierboven ziet is dat niet altijd zo.

 66. Tnx Erno dan maar geen resico nemen ! 🙁

 67. Beste Erno,

  Allereerst bedankt voor je informatie, erg nuttig!

  Zoals beschreven heb ik mijn persoonlijke profiel omgezet in een bedrijfspagina. Dit si prima verlopen. Al mijn vrienden zijn nu likes geworden en ik heb al een aantal advertentie campagnes lopen.

  Het probleem waar ik tegen aanloop is, zoals hierboven al een aantal maal beschreven, dat ik bovenin mijn pagina enkel voor instellingen en afmelden kan kiezen. Ik kan geen nieuwsoverzicht volgen, mensen of pagina’s taggen in mij berichten op mijn tagline etc.

  Ook staat bij mijn instellingen het volgende vermeld:

  Opgelet: op dit moment gebruik je Facebook als House Cult (persoonlijke account). Om over te schakelen op House Cult (Persoonlijke website), klik je op Account boven aan een Facebook-pagina.

  Ik heb echt geen idee hoe ik dit kan oplossen, ben een aantal dagen aan het speuren en kan nergens geschikte info of hulp vinden.

  Ik zou erg blij zijn als je me advies kunt geven.

  Groet,

  Arjan van Dijk

  • Hallo Arjan, je hebt het profiel nu omgezet naar een pagina. Dat betekent dat je profiel een business profiel is geworden met de nodige beperkingen. De oplossing is nu een of meerdere persoonlijke profielen beheerder te maken van de pagina, bijvoorbeeld jouw eigen profiel. Als je dit hebt gedaan kun je ook het zakelijke profiel House Cult loskoppelen van de pagina en verwijderen van Facebook.
   Je kunt dan ook mensen taggen (je vrienden) of mensen die al gereageerd hebben op een bericht.

 68. Wij hebben onze persoonlijke pagina omgezet naar een bedrijfspagina, maar er zijn maar 48 Likes mee gegaan ipv. 611? HELP

 69. Pagina omzetten naar een persoonlijk account (dus zodat mensen je pagina kunnen liken) hoe doe ik dat?

  • Hallo Monique,
   Persoonlijk profiel is waar je vrienden hebt.
   Zakelijke pagina is waar mensen jouw ‘bedrijf’ kunnen ‘Liken’.
   Je kunt een verkeerd gestart profiel (bijvoorbeeld met bedrijfsnaam) omzetten naar een pagina.
   Je kunt een pagina niet omzetten naar een persoonlijk profiel.
   Helder?

 70. hoi ff vraagje ,ik heb al een persoonlijke facebook maar zakelijk heb ik al geprobeerd aan te maken maar volgens mij is er het een en ander niet goed gegaan. zouden jullie mij kunnen helpen

 71. Amanda Nobel says:

  Hallo Erno,
  Ik heb een persoonlijk account vlgs de genoemde stappen omgezet naar een zakelijk account en hierbij gekozen voor Merk/Product. Nu zie ik op mijn pagina bij info echter “Community” staan. Klopt dit wel? Tevens heb ik geprobeerd om mbv de Facebook uitleg vrienden te laten liken, maar ik mis in mijn scherm de hele zoekoptie om vrienden op te zoeken. Mijn scherm ziet er niet zo uit als in het FB instructiefilmpje. Begrijp ik nu goed dat ik dan mijn persoonlijke pagina (dus privepagina) dan beheerder moet maken van mijn zakelijke pagina om dit op te lossen? Hoop dat je me uit de brand kan helpen!

 72. beste Erno,

  mijn vriendin heeft een persoonlijk fb pagina, en ze heeft 3 dagen geleden nog een account aangemaakt voor ons bedrijf maar dat is ook als persoonlijk pagina gedaan. Vanmorgen kon ze nog op haar privé/persoonlijke pagina inloggen en opeens is haar account verwijderd, je kan haar niet eens meer vinden op Facebook. Mijn vraag aan jouw is of het überhaupt nog mogelijk is om haar persoonlijke pagina terug te krijgen aangezien er op haar pagina vele privé foto’s staan etc.

  graag hoor ik nader bericht van jouw.

  mvg Cindy

  • Hallo Cindy, ze maakt een hele kleine kans. Ik weet niet waar je moet zijn maar je moet via het help centrum proberen een formulier in te vullen https://www.facebook.com/help/?faq=220686031292459 Ik verwacht dat het dan ook nog een tijd duurt voordat ze (als je al) een reactie krijgt.

  • aanvulling op mijn vorig bericht.

   haar persoonlijke pagina is dus verwijderd maar haar andere pagina bestaat nog wel, tevens waren beide pagina gelinkt met haar eigen naam. Is het mogelijk om dan de bestaande pagina te verwijderen maar wel dat ze haar privé / persoonlijke pagina terug krijgt? Want ze heeft/had dus 2 pagina’s aan haar naam geactiveerd en dat mocht dus blijkbaar niet.

 73. Armand Vos says:

  Goedemiddag,

  Ik heb mijn facebook account proberen om te zetten naar fanpage alleen ik krijg mijn vrienden niet mee.
  Ik sta nu alleen als “vind ik leuk”
  Het gaat om juwelier Cheté-Laroche.
  Heb je enig idee hoe dit kan?
  Mvg

  Armand

  • Ik weet niet hoe het kan Armand. Zoals al in de uitleg vermeld verloopt de overgang soms niet zoals verwacht en worden de vrienden niet (allemaal) omgezet naar fans. Soms moet je iets meer geduld hebben. Ondertussen heb je al weer 79 Likes op je pagina zag ik. Je kunt nu de vrienden van je persoonlijke profiel ook een berichtje sturen en een bericht plaatsen op het prikbord met de melding dat je over gaat naar een pagina en dat dit persoonlijke profiel wordt gesloten.

 74. Annabel says:

  Hoi Erno,

  ik wil graag een persoonlijke pagina omzetten naar een bedrijfspagina. Dit lukt totdat ik de melding krijg dat ik op de computer die al eerder Facebook heeft gebruikt moet gebruiken. En indien dit niet kan, ik contact op moet nemen met de klantenservice? Ik heb de hele help pagina al uitgespit maar helaas niks wijzer van geworden.
  Hopelijk kan jij me helpen!!

  Alvast bedankt,
  Annabel

  • Hallo Annabel, je doet het ook van een computer die je eerder hebt gebruikt voor Facebook? Dit is een beveiligingsmaatregel van Facebook. Hoeveel vrienden heb je op het persoonlijke profiel dat je wilt omzetten?

 75. Hey Arno,
  Ik heb een persoonlijk profiel over gezet naar een bedrijfsprofiel. Nu bestaat het persoonlijke profiel ook nog in mijn eigen facebook overzicht alleen mensen kunnen mijn persoonlijke pagina alleen niet meer zien. Kan ik er op de een of andere manier voor zorgen dat de gehele persoonlijke pagina verdwijnt?

  • Hallo Elke, mooie Champagne jurk. Zwaar?
   Als je de pagina wil blijven bijhouden dan moet er een persoonlijk profiel aan gekoppeld zijn. Als jij nog een eigen persoonlijk profiel hebt, met jouw voornaam en achternaam dan kun je die ook beheerder maken.

 76. Hoi Erno,
  Ik heb kort geleden mijn persoonlijke pagina omgezet in een artiesten pagina.
  Mijn persoonlijke pagina is hiermee verdwenen. Hoe kan ik weer een persoonlijke pagina aanmaken?
  groetjes Jetske

  • Hallo Jetske, Als het goed bestaat je ‘persoonlijke’ profiel nog. Als je inlogt in Facebook dan gebruik je hiervoor het persoonlijke profiel. Welke naam staat er rechts bovenaan naast Home op Facebook?

   • Hoi Erno, bedankt voor je reactie! Het vreemde is dat de menu balk die altijd boven de facebook pagina staat verandert is; de zoekbalk, home, profiel en account buttons zijn ingeruild voor: de botton “instellingen”. Er staat geen naam boven in naast home. Ik kan niet meer op pagina’s van andere zoeken en kan niet de toegang vinden tot mijn persoonlijke pagina. Ik hoop dat jij weet hoe ik dit op kan lossen.

    • Ik heb zitten zoeken Jetske maar ik kan het niet vinden. Kun je wel je pagina beheren?

     • Ik kan mijn instellingen aanpassen ( beveiliging / apps / algemeen / cadeaus etc.)
      daarnaast kan ik mijn pagina bewerken ( informatie bewerken / toestemmingen bewerken etc.) De beheer button zoals deze op mijn persoonlijke pagina was is niet meer aanwezig.

     • Hallo Jetske, het blijft vreemd. Ik hoor het probleem wel vaker de laatste paar weken. Ik weet niet wat de oplossing is en hoop eigenlijk dat Facebook het probleem snel oplost.

 77. Beste alle,

  Ik heb nu met mijn eigen “profielpagina” 1600 vrienden, deze wil ik omzetten in een bedrijfspagina. Ik heb wat vragen zoals: Verlies ik niet al mijn vrienden? Niet dat ik uiteindelijk alles voor jan met de korte achternaam heb gedaan. Kan ik de naam nog veranderen, in onze bedrijfsnaam zit een ‘&’ teken, deze kan niet bij de naam van een persoonlijk profiel.

  Hopelijk hoor ik van jullie,

  Btw credits voor de pagina! Erg handig!

  Gr.

  • Hallo Maarten, hierboven staat de uitleg over hoe je kunt omzetten. Er staat ook een waarschuwing bij. Zoals je in de bovenstaande reacties kunt lezen gaat het niet altijd goed. Ik kan je dus geen garantie geven of al je vrienden automatisch Likers worden bij de overgang. Op het moment dat je ze overzet zijn ze Likers van je pagina en dus geen vriend meer van je profiel. Het profiel wordt overigens ook omgezet naar een zakelijk profiel.

   Ja, je kunt de naam van de pagina aanpassen. De URL van een pagina kun je eenmalig aanpassen, daar kan in ieder geval geen &-teken in verwerkt worden.

 78. Ik ben nu ingelogd via een persoon en kan zo naar een pagina waar ik beheerder van ben. Kan ik nu mijnn persoonlijke profiel wissen, maar dan wel kunnen blijven inloggen voor mijn pagina?

 79. Marcel Wallage says:

  Geachte heer-dame,

  Nu had ik een persoonlijke pagina en een bedrijfspagina. Gister heb ik ze samen op hetzelfde emailadres gezet. Nu kan ik mij niet meer inloggen op mijn persoonlijke pagina, alleen de zakelijke pagina. Ik heb van alles geprobeerd )email wijzigen etc) maar ik kom er niet meer op. Wat moet ik doen of wat kan ik doen zodat ik mijn persoonlijke pagina kan beheren= Ik zie hem nog wel staan maar kom er dus niet op.

  • Hallo Marcel, Ik begrijp niet wat je bedoeld met persoonlijk profiel en bedrijfspagina op één e-mail adres zetten. Normaal log je in op je persoonlijke profiel en vandaar maak je een pagina. Een pagina heeft dus niet een eigen e-mail adres. Kun je het anders uitleggen voor mij?

 80. Hoi Erno,

  Ik heb alle respons hierboven gelezen maar er staat niet een antwoord op mijn vraag tussen.
  Ik heb een persoonlijke Facebookpagina omgezet naar een bedrijfspagina. Nu wil ik mij alleen nog toevoegen als beheerder maar dit lukt niet. Ik moet met een apart email adres inloggen op de bedrijfspagina als ik dan naar de instelling ga en mij zelf als beheerder wil toevoegen komt deze er niet tussen te staan. Is hier een foefje voor? Ik heb zelf ook geprobeerd om via de likes mijzelf toe te voegen als beheerder maar dit lukt ook niet.

  • Hallo Merel,
   Gebruik je twee Facebook persoonlijke profielen? Een van jezelf en een van de pagina? Als het goed is dan is het persoonlijke profiel dat je hebt omgezet naar de pagina, de beheerder van de pagina. Als je daarnaast een beheerder wil toevoegen, dan moet dat persoonlijke profiel eerst de pagina Liken. Als beheerder van de pagina log je dan in en kijk in de lijst van ‘Likers’ – daar moet de nieuwe Like bovenaan staan. Klik dan op ‘See All’ en er verschijnt een popup met de Likers. Achter iedere Liker staat dan ‘Make Admin’ en daar klik je op.

   • Beste Erno,

    Even op nieuw. Ik heb een zakelijke facebook pagina gemaakt. Deze zakelijk pagina heb ik niet direct als zakelijke gemaakt maar als een persoon. Nu heb ik deze omgezet naar een zakelijke “page” Nu heb ik met mijn persoonlijke deze pagina geliked. Maar als ik mijn persoonlijke pagina uitlog en inlog op de facebook page (zakelijk met een ander e-mail adres) kan ik mijzelf niet toevoegen als beheerder. Het lukt mij wel via ‘See All’ mijzelf te vinden en mij toe te voegen als beheerder maar als ik dan via ‘See All’ op “beheerder toevoegen” klik kom ik wel op de pagina waar ik beheerders kan toevoegen maar ben ik zelf niet toegevoegd.

    Kan het zijn dat het pas lukt na 24 uur of moet ik de pagina in het engels zetten. Of is hiervoor een ander foefje?

    Als vast bedankt

    • Hallo Merel,
     Geen idee wat het probleem is. Ik heb alleen wel gehoord dat het de afgelopen paar weken vaker voor komt. Kun je het nog eens testen, en ja misschien proberen op Engels te zetten.

 81. Tom Box says:

  Hallo Erno,

  Ik heb een eigen concept genaamd ‘Los Eindjeles’ en ik heb hiervoor een persoonlijk profiel op Facebook. Graag wil ik deze persoonlijke pagina omzetten in een bedrijfspagina en mijn ‘vrienden’ omzetten in Likes zodat ik nog steeds hetzelfde bereik heb. Als ik de stappen hierboven volg krijg ik de volgende error te zien: An error has occurred while merging pages. This may be caused by your attempt to merge too many pages.

  Wat is het probleem?
  Link van de persoonspagina: https://www.facebook.com/loseindjelesparty

  Alvast bedankt!

  Groeten Tom

 82. dag Erno,
  Na veel gedoe een bedrijfspagina aangemaakt. Hoe komt het dat ik veel vrienden niet kan uitnodigen om deze te liken? Ik stel “zoeken in alle vrienden” in, maar dat gebeurt niet. Zelfs als ik zelf een naam in typ van een vriend wordt “geen resultaat” gegeven? Help?!

 83. Hallo, ik heb ook een vraagje. Ik beheer sinds kort de fb-pagina van Stichting Kat en Kittenhofje. Op verzoek van de leden van de stichting heb ik de fb van een persoonlijk profiel naar een pagina omgezet. Omdat het om het welzijn van dieren gaat willen wij anderen ook “leuk vinden” maar op een of andere manier lukt dat niet. Denk je dat je me (kort en bondig) kunt uitleggen wat ik moet doen???
  Groetjes!

  • Hallo Annick, ik kan het niet anders uitleggen dan hierboven. Hoeveel mensen zijn ‘vrienden’ van het persoonlijke profiel?

   • Hallo Erno,
    Het zijn er 208 op dit moment. Nu hoorde ik vandaag dat onze bedrijfspagina gekoppeld moet zijn aan een persoonlijk profiel om zo anderen leuk te vinden. Klopt dat of is er gewoon iets mis op onze pagina? Ik kan nl. niet naar de pagina van iemand anders gaan omdat de balk waarin je dat normaal gesproken doet, gewoonweg ontbreekt….
    Dan nog een vraag: iedereen heeft het over URL??? Ik heb eerlijk geen idee wat het is en wat ik er mee moet….

    • Hallo Annick, je Liked meestal een ander pagina vanuit je persoonlijke profiel. Normaal is je pagina gekoppeld aan je persoonlijke profiel. Dat probleem van die balk die ontbreekt hoor ik vaker de afgelopen paar weken. Ik weet niet wat de oplossing is en hoop eigenlijk dat Facebook het probleem snel oplost.
     De URL is een rechtstreekse link naar je Facebook pagina bijvoorbeeld http://www.facebook.com/katenkittenhofje ipv de langer versie die Facebook automatisch maakt en die je standaard krijgt.

 84. Ik heb mijn eigen facebook pagina(bedrijfspagina). Nu is het zo dat ik als mijn profielpagina(privé) de pagina beheerder ben van de facebook pagina ben.
  Hoe kan het dat als ik op mijn eigen privé pagina zit en wil reageren op een bericht van mijn bedrijfspagina dat hij automatisch als bedrijfspagina reageert. terwijl ik als mijn privepagina wil reageren?

  Hopelijk krijg ik snel reactie terug, alvast bedankt.

  mvg,

  Pep

  • Hallo Pepijn,
   in Facebook kun je instellen hoe je wilt reageren. Standaard is dit als je persoonlijke profiel maar via je pagina kunt je dit aanpassen naar je pagina (en weer terug). Ga daarvoor naar je pagina en klik op ‘Edit Page’ (rechts boven) – dan zie je in het uitklapmenu – ‘Use Facebook as ….”.

 85. Hoi,
  Ik heb een gewoon account aangemaakt: https://www.facebook.com/mar3.redactie
  En nu wil ik er een pagina van maken, nu heb ik een pagina aangemaakt; https://www.facebook.com/pages/Mar3-Redactie/399668390110781
  Maar ik wil mijn profiel ‘migreren’ naar een “likepagina”.
  Als ik dat wil doen, moet ik eerst een keuze maken uit wat voor een soort pagina ik wil maken, daarna mijn wachtwoord invullen, maar dan krijg ik een melding..
  Kunt u mij helpen?

  • Hallo Martijn,
   Het ‘persoonlijk profiel’ dat je hebt aangemaakt voor je bedrijf heeft nog maar 1 vriend als ik het goed zie. Ik zou dit profiel gewoon verwijderen. De pagina heb je al aangemaakt en je hebt 4 Likes.

   • Ik heb precies het zelfde probleem. Ik voer mijn wachtwoord in en vervolgens zegt het systeem dat het wachtwoord niet juist was. Terwijl ik wel mijn juiste wachtwoord gebruikt. Hoe kan dit en hoe kan ik dit probleem oplossen en alsnog het omzetten naar een bedrijfspagina?

 86. Ik krijg de voolgende foutmelding:

  Error
  An error has occurred while merging pages. This may be caused by your attempt to merge too many pages.

  Iemand hier bekend bij??

  • Hallo Sander,
   die foutmelding komt vaker voor. Je kunt het later nog eens proberen.

   • Kees van den Boogaart says:

    Dag Erno,
    De melding van Sander over de “Error An error has occurred while merging pages. This may be caused by your attempt to merge too many pages. ” heb ik ook intussen 14 keer geprobeerd uit gesmeerd over 3 dagen … het lukt gewoon niet om te migreren naar een pagina … steeds de genoemde melding. O ja heb het ook in Engels geprobeerd … Misschien heb je een tip

    Hartelijke groet en succes
    Kees

    • Dimi Woters says:

     Zelfde probleem hier, krijg dan wel een pagina te zien in de lijst pagina’s van het profiel maar het profiel blijft dus bestaan. Die pagina heeft dan ook geen ‘likers’….
     Verschillende dagen, verschillende keren, zelfs verschillende profielen, … steeds die foutmelding… ????

     • Kees en Dimi, het spijt me, ik weet geen oplossing. Het is een probleem in Facebook. Je kunt proberen een formulier in te vullen via de help van Facebook, maar reken niet te veel op een (snelle) reactie.
      Anders toch een nieuwe pagina aanmaken en opnieuw beginnen. Hoeveel vrienden heb je op het profiel?

 87. Christa says:

  Hallo Erno,
  Ik heb een persoonlijke pagina en beheer gezamenlijk met anderen een bedrijfspagina. Ingelogd als mijzelf zie ik op mijn prikbord nieuwe berichten langskomen op de bedrijfspagina. Die like ik, alleen like ik ze dan namens het bedrijf ipv namens mijzelf. Hoe kan dit? Weet jij of dit anders in te stellen is?

  • Hallo Christa, ga naar de pagina. Klik op ‘Pagina bewerken’ en dan klapt er een menu uit. Onderaan staat waarschijnlijk Facebook gebruiken als ‘jouw naam’. Klik daar op.

 88. Hallo Erno,

  Ik sta op het punt onze persoonlijke pagina om te zetten naar een bedrijfspagina, maar ik vroeg me af of het mogelijk is alle prikbordberichten die ik heb gedownload van onze persoonlijke pagina terug te zetten op de bedrijfspagina. Ik kan hier niets over vinden op facebook.

  Alvast bedankt voor je antwoord!
  Groet, Ilona

 89. Aislinn says:

  Ik heb een facebookaccount voor mijn bedrijf. Nou wil ik op een pagina van een ander bedrijf een reactie plaatsen onder een post, maar mijn identiteit gaat helemaal verloren. Als ik reageer staat mijn naam en foto er niet bij. En als ik met mijn persoonlijke pagina ga kijken of de reactie geplaatst is met foto/naam, is de reactie helemaal weg. Waar kan dit aan liggen?

  Groeten,
  Aislinn

  • Hallo Aislinn, dat kan ik zo niet beoordelen. Een tijdelijke fout van Facebook. Heb je het nog eens geprobeerd. Is het profiel persoonlijk of reageer je vanaf de pagina van je bedrijf misschien?

 90. Beste Erno,

  ten eerste erg hulpzame tutorial, alles gaat bij mij prima, nu loop ik tegen het probleem aan dat het facebook account eigenlijk van iemand anders was. Nu wilt facebook dat ik tijdens het ‘migrate’ page inlog op een computer waar al eens eerder mij is inlogd (voor veiligheidsredenen). Dit is niet mogelijk en ze verwijzen me naar de helpdesk, heb je hier eventuele hulp voor?

  Bij voorbaat dank

  • Daar is geen hulp voor, buiten contact opnemen met Facebook Olivier. Eigenaardig ook dat je een persoonlijk profiel hebt overgenomen. Kan de vorige eigenaar het profiel eerst omzetten in een pagina en dan jou als beheerder van de pagina toevoegen?

 91. Hallo Erno,

  We hebben momenteel een persoonlijke EN zakelijke FB pagina.
  Kunnen we de persoonlijke vrienden “overzetten” naar een bestaande zakelijke FB pagina?

  En daarna weer een persoonlijke pagina aanmaken?

  • Hallo Alex, je kunt het profiel omzetten naar een pagina. Zie de uitleg hierboven. Daarna kun je eventueel de 2 pagina’s samenvoegen (als ze dezelfde naam hebben).
   Dit heeft zin als je al veel vrienden in je ‘persoonlijk profiel’ hebt. Met je eigen e-mail adres kun je een nieuw persoonlijk profiel maken en deze daarna als beheerder toevoegen aan je pagina(‘s)

   • Hallo Erno,

    Kun je die persoonlijke contacten dan ook overzetten naar een bestaande bedrijfspagina.
    En gaan ze dan weg op je persoonlijke pagina of blijven ze daar ook nog staan.
    De twee paginas hebben niet dezelfde naam overigens.

    • Als je het persoonlijke profiel omzet naar een pagina dan worden de ‘vrienden’ Likes op de pagina. Ze worden dan verwijderd uit het profiel, dat dan zakelijk profiel is geworden. Je kunt niet terug van de pagina naar het persoonlijke profiel.

     Je kunt pagina’s samenvoegen als ze dezelfde naam hebben. Als je minder dan 200 Likes hebt kun je de naam van de pagina nog aanpassen.

 92. Beste Erno,

  Ik wil graag mijn persoonlijke profiel omzetten naar een Pagina.
  echter als ik dat probeer krijg ik de volgende melding te zien,

  “An error has occurred while merging pages. This may be caused by your attempt to merge too many pages”.
  is dit een bekend probleem en is er een oplossing voor. Kan me niet herinneren dat ik meerdere pagina’s heb aangemaakt.

  Gr Milco.

  • Het probleem komt vaker voor Milco. Je kunt het later nog eens proberen of contact opnemen met Facebook. Hoeveel vrienden zitten er in dit persoonlijke profiel?

   • milco K says:

    Beste Erno,

    Dit zijn er op dit moment 200+

    Als ik nou wel een nieuwe pagina kan openen kan ik deze dan evengoed later smen voegen met mijn persoonlijke pagina?

    in ieder geval bedankt voor de snelle reactie!!!

    Gr MIlco.

 93. Nathalie says:

  Hoi,

  Ik probeer onze Facebook (persoonlijk profiel) om te zetten naar een bedrijfspagina (we hebben 620 vrienden die we om willen zetten in likes). Nu heb ik het al een aantal keren geprobeerd, maar ik krijg steeds een error: An error has occurred while merging pages. This may be caused by your attempt to merge too many pages.

  We hebben wel al een andere bedrijfspagina maar deze heeft 250 likes en een andere naam dan die van het persoonlijke profiel. Heb onlangs (pas) begrepen dat een persoonlijk profiel absoluut niet toegestaan is voor een bedrijf, dus vandaar dat ik het nu probeer maar wat ik ook doe of probeer het lukt niet!! Kunt u mij helpen?

  Met vriendelijke groet.

  • Hallo Nathalie,
   Met die foutmelding kan ik je niet helpen. Zoals je hierboven ziet gebeurt dit vaker. De pagina die je wilt gaan maken heeft dus niet dezelfde naam als het persoonlijke profiel?
   Je kunt het op een andere dag nog eens proberen. Anders zou ik me gaan concentreren op de pagina met minder Likes en de vrienden van je persoonlijke profiel een bericht sturen dat er nu een pagina is met het verzoek deze te Liken want dit profiel wordt verwijderd.
   Wanneer je dit persoonlijke profiel verwijderd zorg er dan wel voor dat er een andere beheerder op de bestaande pagina zit.

   • Nathalie says:

    Bedankt voor uw reactie.
    Erg vreemd, maar ik besloot het een paar dagen later nog eens te proberen (probeerde het inmiddels al een week lang elke dag) en toen is het gelukt!

    Groet

 94. Hoi Erno,
  Vanuit een persoonlijk facebook-profiel ben ik een bedrijfspagina aan ’t bouwen. Ik wil de berichten van de bedrijfspagina niet vanzelf in de persoonlijke pagina laten verschijnen. Is dat te voorkomen, of moet ik voor mijn bedrijf een nieuw profiel aanmaken?

  Vriendelijke groet van Mirjam de Nijs, http://www.facebook.com/beeldenvansteen

  • Hallo Mirjam,
   Normaal worden berichten die je plaatst op je pagina niet getoond in je persoonlijke profiel, tenzij je reageert als jezelf op je pagina.
   De updates worden wel getoond in je nieuwsoverzicht, dat is als je op facebook.com zit. Je persoonlijk profiel zit als je rechts bovenaan op je naam of foto klikt. Kijk maar, daar zie je geen berichten van je pagina. Dat betekent dat vrienden in je persoonlijke profiel deze updates ook niet zien, tenzij ze ook fan van je pagina zijn.
   Overigens zag ik dat je 2 persoonlijk profielen hebt. Beter, 1 te verwijderen voordat Facebook dat voor je doet en dat net de verkeerde is.

 95. Beste Erno,

  Ik loop al weken te dubben of ik wel de juiste pagina’s heb aangemaakt voor ons bedrijf. We hebben een advies- en hulplijn en het is de bedoeling dat alleen de consulente(n) artikelen posten. Ik heb een persoonlijke pagina aangemaakt met daaraan gekoppeld een community. Nu twijfel ik of ik de persoonlijke pagina moet omzetten naar een bedrijfspagina. Kun je mij aub op weg helpen? Ik loop hier al maanden tegenaan en ben er nog steeds niet uit. Ik vind het allemaal best ingewikkeld.

  Hartelijk dank!

  • Hallo Team Bijzonder,
   Twee vragen voor jullie:
   – hoeveel vrienden zijn er nu gekoppeld aan het persoonlijke profiel?
   – wat bedoel je met de community die je er aan gekoppeld hebt? Een pagina of een groep?

 96. Hallo Erno,

  Al een paar jaar heb ik een persoonlijk profiel op mijn eigen naam. Nu ben ik vorige week een persoonlijke pagina begonnen met foto’s van mijn oude geboortedorp. Resultaat is dat ik in 5 dagen tijd meer dan 1000 vrienden heb met daarbij meer dan 200 foto’s van mijn dorp uit vroegere jaren. Deze persoonlijke pagina (van mijn dorp) wil ik graag omzetten naar een community-pagina. Is er een mogelijkheid dat deze pagina wordt omgezet naar een community-pagina met behoud van vrienden en foto’s? Je begrijpt dat ik liever niet het risico wil lopen mijn vrienden en de foto’s kwijt te raken. Wat adviseer je mij? Ik hoop op een reactie. Alvast dank.

  Julian Hervas.

  • Hallo Julian,
   1. Volgens de richtlijnen van Facebook kun je maar 1 persoonlijk profiel hebben (met vrienden).
   2. Advies is dus het ‘persoonlijke profiel’ dat je voor je geboortedorp hebt aangemaakt omzetten naar een pagina. Hiervoor log je in met je ouder persoonlijke profiel. Opnieuw foto’s naar je pagina uploaden en met de migratie moeten de vrienden, fans zijn geworden van de pagina.
   De inhoud van het persoonlijke profiel gaat niet mee naar de pagina.

 97. Beste Erno,
  Ik heb uiteraard eerst een profiel aangemaakt, en vanuit dit profiel een bedrijfspagina. Kan ik nu mijn profiel volledig op privacy zetten, zodat daar niks mee gebeurt? Komen mensen die mij zoeken dan wel automatisch op mijn bedrijfspagina? En kan ik zelf nog wel mensen toevegen als vriend? En ik vraag mij af wat de beste instellingskeuzes zijn. Ik hoef persoonlijk niets te delen of mede te delen, maar zie facebook als een extra website.

  • Hallo Henk,

   Ja dat klopt. Je kunt zo veel mogelijk afschermen van je persoonlijke profiel als je daar verder niets mee wilt doen. Als je eigen naam verwerkt is in de naam van je pagina, dan komen mensen uit op je pagina in de zoekbalk. Je hebt nu Barbershop Henk als pagina naam. Daar kun je nog aantoevoegen Henk de Fluiter. Zoiets als “Barbershop Henk – de Fluiter” bijvoorbeeld.

   Je kunt alleen vrienden toevoegen die zijn gekoppeld aan je persoonlijke profiel.

 98. hallo,

  had in het verleden twee persoonelijke profielen. Een daarvan heb ik omgezet naar een bedrijfspagina. Als ik nu inlog verschijnt er direct in beeld de ads manager ipv de pagina. En als ik wel op de pagina kom ontbreekt het herkennen van andere profielen en kan ik geen andere beheerder toevoegen. Waar is het mis gegaan en wat kan ik er aan doen. Idealiter wil ik deze bedrijfspagina hangen onder mijn eigen persoonlijke profiel.

  Hoe doe ik dat?

  gr eveline

  • Hallo Evelien,

   Het is goed om je bestaande persoonlijk profiel als beheerder toe te voegen. Als je nu op je pagina zit dan gebeurt dit met een zakelijk account.

   Zie dit artikel over zakelijk account omzetten.

   Nu hoef jij dat profiel niet om te zetten maar je moet je bestaande profiel als beheerder toevoegen aan je pagina. Dan kun je dat zakelijk account uiteindelijk verwijderen van Facebook.

 99. Beste Erno,

  Wij hebben een persoonlijke pagina aangemaakt voor het bedrijf en hier honderden ‘vrienden’, maar sinds enige tijd ook de officiele pagina aangemaakt als een bedrijfspagina.
  Hier hebben wij meer dan 1000 likes op, kan ik alsnog de oude ‘persoonlijke’ pagina overhevelen? Ze hebben niet ecaxt dezelfde naam….

  Aangezien de nieuwe pagina al behoorlijk geliked is en erg belangrijk is, kunnen wij niet riskeren dat er iets misgaat. kan er iets misgaan en zo ja, wat?

  Alvast bedankt!

  • Hallo Robin, mijn advies is niet doen. Probeer zo mogelijk van de ‘vrienden’ uit te nodigen om je pagina te Liken. Herhaal dat bericht en stuur rechtstreekse berichten naar de vrienden van je ‘persoonlijke profiel’. Zeg ook dat je uiteindelijk dat profiel gaat verwijderen.
   Heb je al wel meerder beheerders toegevoegd aan je pagina?

 100. Hallo,
  Ik wil een persoonlijk profiel omzetten naar een bedrijfspagina.
  Op m’n persoonlijke profiel kan de URL nog veranderd worden. Is het verstandig om dit eerst te doen voor de migratie? Of kan dit ook nog nadat de migratie is doorgevoerd?

  Alvast bedankt!

  Marieke

 101. Hallo Erno,

  Ik sta nog niet op facebook, maar wil het liefst alleen zakelijk erop. Kan dat ook en waar kies ik dan voor? Pagina of profiel?

  Groetjes,
  Marion

  • Hallo Marion,
   Altijd eerst beginnen met een persoonlijk profiel, met je eigen naam. Hier kun je dan veel instellingen op ‘Alleen vrienden’ zetten (privacy) en daarna een pagina voor je bedrijf maken. Dan ga je vooral aan de slag met de pagina voor je bedrijf.

 102. Beste Erno,

  Ik heb naast mijn persoonlijke pagina op facebook een bedrijfspagina gemaakt (https://www.facebook.com/BeeldenVanSteen). Maar ik heb twijfels of het wel klopt. Facebook is vaak verward of ik persoonlijk aanwezig ben of als bedrijf, ze vragen me ‘overschakelen’ naar het persoonlijke profiel. Nu probeer ik in een Mailchimp nieuwsbrief een ‘like button’ te organiseren naar de bedrijfspagina van Facebook, maar dat lukt niet. Weet jij waar de verwarring ontstaat?

  Vriendelijke groet van Mirjam de Nijs

 103. hi, ik heb alle info gedownload, van privepagina een like pagina gemaakt. Hoe kan ik alle info weer uploaden?

  gr sander

 104. Ik heb nu een pagina in de categorie bedrijven en instellingen en geen vrienden maar likes. Moet ik nu migreren? Volgens onze provider kan hij pas een verwijzing maken als wij een zakelijke facebook pagina hebben?

 105. Hallo Erno ,

  Ik heb een pagina aangemaakt verf uit zweden landora Färg .
  geliked , maar vervolgens krijg ik geen mail , ben geen beheerder etc etc . Heb ingelogd onder mijn mijn persoonlijke pagina bertkamphorst9 Aalten .

  Wat doe ik fout . Moet wel zeggen dat op het moment van aanmelden gaf de pagina aan dat Facebook wegens storing uit de lucht was. vervolgens wil ik hem opnieuw aanmaken , staat hij er wel in .

  Kan je trouwens een mail sturen naar Facebook , kan het niet vinden en 2e vraag , krijg je antwoord ?

  Bedankt zover

  • Hallo Bert, Ik heb gezocht op “verf uit zweden” maar kan de pagina niet vinden. Bij jouw Likes op je profiel zie ik ook niet dat je de pagina hebt geliked. Heb je de URL/link naar de pagina voor mij?
   Je kunt via formulieren een bericht sturen naar Facebook, maar reken niet op een antwoord. Graag wil ik je pagina zien.

   • Erno ,

    Ik heb hem gezocht en kan hem ook niet meer vinden ( verf uit zweden Landora Farg AB ) , maar als ik hem aan probeer te maken dan zegt het Facebooksysteem dat deze al bestaat en ik hem dus niet meer aan kan maken .

    Ik had hem volgens mij eerst geliked en toen weer weggehaald. Hoe nu verder , want ik kan nu gewoon geen pagina aanmaken .

    Bedankt tot zover
    Gr. Bert

 106. Utopia says:

  Jammer dat er geen datum bij de reacties staat. Staat de meest recente bovenaan?
  Is het misschien mogelijk een tussentijdse conclusie te plaatsen: werkt omzetten van profiel naar page nu wel of niet? En waar op te letten.

  • Jammer dat er geen echte naam bij de reactie staat ‘Utopia’.
   De meest recente reactie staat onderaan. Of het wel of niet werkt is geen eenduidig antwoord op te geven. Het gaat meestal goed, maar soms niet en ik heb hier geen verklaring voor.

 107. E Wyffels says:

  Goeiemorgen

  Ik heb een persoonlijk profiel aangemaakt op facebook nl Werner Spinel, daarnaast heb ik in dat profiel bij startpagina “pagina’s ” een pagina aangemaakt. Werner Spinel – WS Design Eeklo
  Echter als mensen deze pagina ingeven bij zoek naar mensen, dingen, plaatsen komt deze daar niet tussen te staan. Hoe kan ik ervoor zorgen dat de pagina ook wordt weergegeven en niet alleen het persoonlijke profiel?

  • Hallo E, dit kan door er voor te zorgen dat je pagina druk bezocht wordt en mensen actief reageren op de berichten in je pagina. Als mensen zoeken op Werner Spinel komt dan uiteindelijk je pagina en profiel in beeld. Je kunt je profiel minder in beeld brengen door meer af te schermen met de privacy instellingen.

   Meer over de privacy instellingen in dit gratis eboek ernohannink.nl/facebook-privacy-voor-coaches/

 108. Mathieu Verbrugghe says:

  Ben je zeker dat de gemuteerde vrienden van een profiel niet bij de fans van een bestaande pagina kunnen toegevoegd worden? Ons profiel en onze pagina hebben momenteel namelijk exact dezelfde naam? Ik zou graag de vrienden die ik wil muteren aan onze bestaande pagina toevoegen…
  Alvast bedankt

  • Hallo Mathieu, als je een profiel omzet naar een pagina worden alle vrienden omgezet naar fans. Op een andere manier kun je zelf geen mensen toevoegen als fan van je pagina. Mensen moeten zelf fan worden van je pagina.
   Je muteert dus ook geen vrienden, maar een profiel. Daarin kun je niet kiezen wie van je vrieden mee gaan. Als je profiel omzet naar een pagina dan gaan alle vrienden om naar de pagina.

   • Mathieu Verbrugghe says:

    Alvast bedankt, ik heb nog 2 vraagjes:

    1. Als ik mijn profiel muteer heb ik effectief 2 pagina’s (1 extra naast de bestaande pagina)?
    2. Bestaat het profiel nog als dit wordt gemuteerd naar een pagina? Met andere woorden: kan je dan nog inloggen op dit profiel? En wat kan je eventueel nog doen met het gemuteerde profiel?

 109. Mathieu Verbrugghe says:

  Ik vroeg het volgende aan een marketingexpert en die weerlegt uw opinie:

  Op 31-mei-2013 heeft Verbrugghe Mathieu het volgende geschreven:
  Als ik ons profiel ‘migrate’ naar een pagina:
  1. Worden de gemuteerde vrienden dan bij onze fans gevoegd van onze bestaande pagina OF bekomen we dan 2 verschillende pagina’s? (Want we hebben op heden al een pagina!)
  2. Blijft het profiel dan nog bestaan na de omzetting? Want wij loggen in met ons onpersoonlijk profiel om op onze pagina te komen…

  Antwoord expert:
  “1. De gemuteerde fans komen op de bestaande pagina terecht. Geen extra pagina dus.
  2. Het profiel moet blijven bestaan, omdat een pagina steeds wordt gebouwd bovenop een profiel.”

  Nu weet ik niet goed wie te geloven? Vooral ik mijn profiel muteer wil ik zeker zijn wat de gevolgen zijn!

  • Hallo Mathieu, je zegt dat expert mijn opinie weerlegt. Volgens mij had ik de twee vragen nog niet beantwoord.
   1. Overigens verwacht ik dat de als je een profiel omzet naar een pagina dat je deze niet worden toegevoegd aan een bestaande pagina. Dit weet ik niet zeker, maar moet je dus uitproberen.
   Twee pagina’s samenvoegen kan wel binnen Facebook en is een aparte actie. Zie hierover de help sectie van Facebook Facebook pagina’s samenvoegen.

   Dit is alleen mogelijk wanneer de pagina’s hetzelfde vertegenwoordigen en vergelijkbare namen hebben. Je kunt alleen de pagina met minder vind-ik-leuks samenvoegen met de pagina met meer vind-ik-leuks.

   2. Het profiel blijft bestaan na het omzetten. Het wordt alleen een zakelijk account en dat levert weer een paar beperkingen op. Je kunt daarna een zakelijk account wel weer omzetten naar een persoonlijk profiel. Volg daarvoor de stappen in deze uitleg, Facebook Zakelijk account omzetten naar een persoonlijk profiel.
   En ja, aan iedere pagina is een zakelijk account of persoonlijk profiel gekoppeld. Wil je de pagina beheren dan moet je persoonlijke profiel dus gekoppeld zijn aan de pagina. Het is zelfs slim om meer dan 1 beheerder voor een pagina te hebben. Zie daarvoor Doen: beheerder toevoegen aan je Facebook pagina.

   • Mathieu Verbrugghe says:

    Excuses voor de beschuldiging en hartelijk bedankt voor de bereidwillige medewerking!

   • Mathieu Verbrugghe says:

    Ik heb ons profiel omgezet naar een pagina en dan bekwam ik effectief 2 pagina’s. deze heb ik ondertussen samengevoegd. Nu zie ik wel geen onderscheid tussen ons zakelijk profiel en onze pagina? Ik kan niet van ons profiel naar onze pagina gaan? Facebook zegt bij instellingen
    “Opgelet: op dit moment gebruik je Facebook als Provinciale Sportdienst West-Vlaanderen (persoonlijke account). Om over te schakelen op Provinciale Sportdienst West-Vlaanderen (Overheidsorganisatie), klik je op Account boven aan een Facebook-pagina”. Dit laatste begrijp ik niet goed?!

    • Mathieu, verander de inhoud van het persoonlijke profiel in de gegevens van jou, dus met jouw naam Mathieu. Dan heeft de pagina alleen nog de naam van Provinciale Sportdienst West-Vlaanderen.

     • Mathieu Verbrugghe says:

      Goede suggestie maar het profiel en de pagina zijn als het ware verweven met elkaar. Dus als ik iets aanpas zullen beide (zowel profiel als pagina) aangepast worden veronderstel ik. Ik denk dat dit komt omdat pagina en profiel een identieke naam hadden toen ik het profiel heb omgezet in een pagina…

     • Mathieu Verbrugghe says:

      Goede suggestie maar het profiel en de pagina zijn als het ware verweven met elkaar. Dus als ik iets aanpas zullen beide (zowel profiel als pagina) aangepast worden veronderstel ik. Ik denk dat dit komt omdat pagina en profiel een identieke naam hadden toen ik het profiel heb omgezet in een pagina…

    • Mathieu, profiel en pagina zijn twee gescheiden dingen. De profiel kun je altijd bij via de link rechts bovenaan in Facebook – links naast ‘Startpagina’.

     • Mathieu says:

      Dat dacht ik ook, maar ik kan op geen enkele manier switchen… ‘Startpagina’ zie ik overigens nergens staan hoor?

     • Mathieu says:

      Ik heb eens mijn privé profiel (Mathieu Verbrugghe) toegevoegd als beheerder van de pagina. Als ik via dat profiel aanmeld kan ik wel eenvoudig switchen tussen zakelijk profiel en pagina van Provinciale Sportdienst West-Vlaanderen! Als ik aanmeld via het profiel dat ik omgezet heb naar onze pagina kan ik echter niet switchen tussen (zakelijk) profiel en pagina… Heel bizar

 110. Susan says:

  Hallo,

  Wij proberen te migreren van persoonlijk naar zakelijk, maar dan komt de melding: kan niet met deze naam. Probeer een andere naam.
  Maar wij willen dezelfde naam gebruiken, want dat is de bedrijfsnaam! Enig idee hoe we dit kunnen oplossen?

  Bedankt voor het meedenken!

  • Hallo Susan, is er al een pagina met die naam? Is het een algemene naam?
   Kun je iets toevoegen aan de naam, bijvoorbeeld Nederland of de woonplaats?

   • Susan says:

    Hallo Erno,

    Bedankt voor je antwoord.

    Er is inderdaad al een pagina met dezelfde naam. Ik dacht dat we daarom die melding kregen. Ik heb de naam van die pagina veranderd in totaal iets anders en toen nog eens geprobeerd. Maar misschien had ik daar dan wat langer mee moeten wachten?

    Plaatsnaam erachter is een idee…dat gaan we proberen.

 111. hallo,

  Ik heb een persoonlijk profiel op facebook met daaronder een groep.
  Het persoonlijk profiel heeft bijna 4000 vrienden waardoor ik het waarschijnlijk ga omzetten naar een bedrijfspagina.

  Maar nu vraag ik me af, wanneer mensen lid willen worden van de groep worden ze of vrienden met me, of ze vragen om lid te worden en ik kan het dan accepteren.

  Wanneer ik mijn persoonlijk profiel nu ga omzetten naar een bedrijfspagina.
  Worden dan mijn vrienden uit de groep gezet?

  ps ik heb eerst een nieuw email adres aangemaakt en een nieuwe persoonlijk profiel zodat ik deze als beheerder heb gekozen, nu in totaal 2. ivm het niet kunnen beheren van een groep wanneer je geen persoonlijk profiel hebt..

  alvast bedankt voor je reactie!!!

 112. Linda Korteland says:

  Dag Erno, Ik heb ook een vraag die ik volgens mij nog niet voorbij heb zien komen. Ik wilde een groep toevoegen aan mijn zakelijke facebookpagina. Nergens zag ik hoe dat moest, maar het is me per ongeluk toch gelukt. De pagina hangt nu als community aan mijn zakelijke pagina.
  Het is de bedoeling dat ik potentiële leden eerst goedkeur, maar er staat niet eens een ‘Wordt lid’-button op de pagina. Hoe krijg ik die erop, want nu kunnen mensen alleen ‘liken’.
  Alvast bedankt voor je hulp.

  Mvg,

  Linda Korteland

 113. Dag Erno,

  Zegt jou deze melding iets? ‘het is niet toegestaan om inhoud te maken met deze naam. probeer het eens met een andere naam’

  Het gaat om deze pagina, waar ik een zakelijke pagina van wil maken. https://www.facebook.com/vcvitaal
  Zodra ik dat ga doen krijg ik dus de genoemde melding.

  Groeten,
  Wendy

 114. Hi,
  Ik heb mijn prive facebook omgezet naar een facebook pagina. Helaas kon ik de naam niet veranderen naar een mijn bedrijfsnaam waardoor mijn facebook pagina nog steeds vermeld staat als mijn prive facebook naam. Is er een mogelijkheid om een facebook pagina om terug te zetten naar een prive facebook?

 115. mirjam says:

  Hallo

  Kan ik een persoonlijke pagina overzetten naar een vind ik leuk pagina die al bestaat.
  En zo ja hoe

  • Hallo Mirjam,
   Dat kan wel en is een beetje een gedoe.
   Belangrijk is dat de pagina’s dezelfde naam hebben. Dus voordat je het persoonlijke profiel omzet naar een pagina eerst de naam van het profiel aanpassen.
   Als je het profiel hebt omgezet naar een pagina dan kun je de twee pagina’s samenvoegen.

   Heb je al veel Likes in je bestaande pagina?
   Heb je veel vrienden in het persoonlijke profiel dat je wilt omzetten?

   Hier vind je de uitleg voor het samenvoegen https://www.facebook.com/help/249601088403018

   • Hoi Erno

    Als het goed is is het gelukt.
    We zullen kijken.

    De likes waren tegen de 500 en de vrienden van het persoonlijke profiel waren 5000 dus konden niks meer acepteren.
    Hoop dat het nu goed is…
    Nog een vraagje.
    Gaan de mensen die ik op de vind ik leuk heb nu automatische over mee in de andere of hoe zit dat.

    bedankt.

    Groetjes mirjam

    • Mirjam, wanneer alles volgens plan verloopt dan worden de vrienden, Likes in de nieuwe pagina. Als je daarna de pagina’s samenvoegt dan wordt dat dus 5000+500 voor de nieuwe pagina.
     Ik hoor graag het resultaat.

 116. Ik heb zon beetje heel internet afgezocht naar het volgende probleem. Al ik een naam aan wil maken krijg ik de melding Kan niet met deze naam. Probeer een andere naam. Deze pagina bestaat nog niet en is niet in strijd met de regels. Nu heb ik weken geleden Facebook ook al gemaild maar nooit geen antwoord gekregen. Heb jij nog tips?

 117. Ik heb een zakelijke pagina aangemaakt!

  Nu was er voor mijn bedrijf al een locatie om in te checken! Deze wil ik verwijderen omdat ik wil dat mijn klanten op mijn zakelijke fb inchecken!

  help

  • Hallo Marc, als jij de beheerder bent van die andere pagina dan kun je deze eenvoudig verwijderen of samenvoegen met de nieuwe pagina als de naam gelijk is.
   Ben je niet de beheerder, omdat het bijvoorbeeld een automatisch door Facebook aangemaakte pagina is, dan kun je deze pagina verdringen door te zorgen voor veel activiteit op jouw nieuwe pagina. En mensen herinneren aan het inchecken op jouw pagina met flyers bijvoorbeeld of via e-mail.

 118. Dag, Ik zie geen datum bij dit artikel. (maar kan zijn dat ik niet goed kijk). Ik weet dus niet hoe oud dit artikel is, en nog van enige relevantie (up-to-date) is.

  Mag iemand 2 persoonlijke profielen hebben?
  Heb een hobby en dat trekt via-via weer anderen aan die dan willen toegevoegd worden en een friend-request sturen.
  Nu wil ik niet dat deze mede-hobby-isten op mijn FB tussen mijn vrienden staan en mijn persoonlijke berichten kunnen lezen. Kan/Mag dat?

  • Hallo Chan, het artikel is nog steeds actueel.
   Volgens Facebook (en ik ben het daar mee eens) ben je één persoon. Jij kunt dus ook maar één persoonlijk profiel hebben. Natuurlijk zijn er genoeg mensen die twee of meerdere persoonlijke profielen hebben. Is je profiel niet echt persoonlijk maar bijvoorbeeld een bedrijfsnaam dan kan het zijn dat Facebook dat profiel verwijderd. Dit gebeurt ook.
   Je mag dus volgens de voorwaarde van Facebook geen tweede persoonlijk profiel hebben.
   Je kunt dan voor die hobby beter een pagina opzetten (als je bent ingelogd met je persoonlijke profiel).

   • Beste Erno,
    Hoe meer commentaren ik lees, hoe duisterder het allemaal wordt. Inmiddels kan ik er geen touw meer aan vastknopen.
    Is er een soort chart-flow/bewegwijzering van de procedure te maken?
    Ik heb een persoonlijke pagina, sorry profiel geloof ik. Dit profiel is in principe privé. Nu komen door mijn hobby via-via veel mensen op mijn pagina af die ik niet ken en die ik ook niet als “friend” wil toevoegen. Dus tadaaa: oplossing de FB pagina en dan alle niet-vrienden met dezelfde hobby daarnaartoe sluizen?
    Die pagina moet dan (als ik het nog kan volgen) “geaktiveerd” worden via het persoonlijke profiel. En hoe gaat het beheer dan? Het aantal liken zal me een zorg zijn. Ik ben daar niet in geinteresseerd, ik vind het ook een hijgerige bedoening al dat gebedel om liken en sharen.
    Ik wil privé scheiden van mijn hobby aktiviteiten en met alle liefde die andere mensen daar toevoegen (of hoe dat ook mag heten).
    Is dat te doen? profiel (persoonlijk) EN 2e FB account de pagina?
    En gaat het beheer in principe via het persoonlijke profiel?
    Dit moet simpeler kunnen. Werk a/d winkel voor FB dunkt me.

 119. Jo de schryver says:

  hey emo
  ik heb de volgende vraag voor jou. Ik heb een persoonlijk profiel José Noventa (mijn artiestennaam) – en ik heb dezelfde Pagina ik ben daar dus beheerder van. deze noemt ook José Noventa. maar ik zit nu met teveel mensen op mijn persoonlijk profiel die ik amper ken. wat ik niet meer wil. dus wil een nieuw facebook profiel aanmaken en die 2 aan elkaar koppelen, is dit mogelijk?

  • Hallo Jo, je kunt niet 2 persoonlijke profielen aan elkaar koppelen. Volgens de regels en voorwaarden van Facebook kun je ook geen 2 persoonlijke profielen hebben. Jij bent 1 persoon.
   Het is handiger de personen die je niet kent jouw pagina te laten ‘Liken’ en ze dan als vriend van je persoonlijke profiel te verwijderen.
   Wel meer werk, maar de juiste oplossing en zal uiteindelijk beter werken.
   Werk dat je misschien kunt uitbesteden aan een VA.

 120. Hallo Erno

  Iemand is ooit begonnen met het maken van een facebook pagina voor onze corsowijk de Ambachtsbuurt, https://www.facebook.com/ambachtsbuurt.voorthuizen

  Nu kan je hierop ook alle reacties zien die mensen persoonlijk op hun facebookpagina plaatsen en dat willen wij niet. Zelf heb ik naast mijn persoonlijke pagina er ook ooit 1 gemaakt voor majorettevereniging LuMa Stars https://www.facebook.com/pages/Majorettevereniging-LuMa-Stars/217665731653521?fref=ts en zo die er van onze corsowijk ook uit moeten zien, is dat mogelijk en zo ja hoe??

  Gr Thea Trou

  • Hallo Thea,

   Dat klopt. Demanier zoals je het hebt opgezet voor de majorettevereniging is juist. Ambachtsbuurt Voorthuizen heeft een “persoonlijk profiel” aangemaakt en geen pagina.
   Met de stappen die hierboven staan zet je dat persoonlijke profiel om naar een pagina. Let op hiermee worden de vrienden Likes en ‘verlies’ je de inhoud. Daar kun je wel eerst een backup van maken en het daarna allemaal weer opzetten. JE kunt het zelf plaatsen op de datum in het verleden.

 121. Hallo Erno ( en anderen),

  Binnenkort neem ik een bedrijf over, waar een bedrijfspagina vast zit aan een persoonlijk profiel van FB.
  Is er een mogelijkheid dat ik dat bedrijfsaccount overzet en zelf de beheerder wordt? Oftewel is dat los te koppelen van het account van de verkopende partij?

  vriendelijke groet,
  Dirk

  • Hallo Dirk,

   Dat kan.
   1. Like de pagina waarover het gaat (met je eigen persoonlijke profiel).
   2. De huidige beheerder van de pagina voegt jou toe als beheerder van de pagina (je staat in de lijst van Likes nu).
   3. Nu ga jij naar de pagina – pagina bewerken – beheerders.
   4. Daar verwijder je de andere beheerders.

 122. Ietsjepietsje says:

  Nog beter is helemaal niet op Facetroep te gaan.

 123. Als ik de stappen volg om een persoonlijk profiel over te zetten naar een zakelijke pagina krijg ik na het gebruiken van de link een pagina waar op staat: Sorry, this page isn’t avalable

  Waar gaat het mis?

 124. Hallo Erno,

  Ik heb een persoonlijk profiel omgezet naar een bedrijfspagina als school (weliswaar een onderdeel ervan zijnde het decanaat).
  – Ben ik nu de groepen kwijt die in de originele opzet waren aangemaakt (bv examangroep 11-12)?
  – Ben ik mijn originele profiel nu kwijt, dus kan ik niet meer als zodanig meekijken in de bedrijfspagina?
  – Hoe maak ik nieuwe groepen aan in de bedrijfspagina?

  Decanaat Heiligestraat

  Alvast bedankt voor je reactie

  Michiel van den Anker

  • Hallo Michiel,
   – Of je groepen kun je snel genoeg controleren door de groepen op te zoeken. Ze zijn in ieder gekoppeld aan het persoonlijke profiel. (Ik verwacht niet dat ze weg zijn)
   – Het persoonlijke profiel bestaat nog, maar is omgezet naar een zogenaamd zakelijk account. Je kunt het beste je eigen echte persoonlijke profiel (met jouw naam) toevoegen als beheerder aan de pagina en de groepen. Daarna kun je het zakelijke account de school verwijderen.
   – groepen kun je niet aanmaken in een pagina. Groepen zijn gekoppeld aan het persoonlijke profiel.

 125. roos vial says:

  Beste Erno

  wat een fijne site heb je!
  Vooral voor mij als leek op het gebied van dit soort dingen.
  Ik heb mijn facebook pagina van Roos Puur omgezet naar een zakelijke pagina zols hierboven beschreven.
  Mijn vrienden zijn likers geworden maar mijn vrienden die hun facebook via hun mobiel lezen krijgen mijn post nie meer te zien.
  Als je mijn naam Roos Puur zoekt in de mobiele versie van facebook krijg je hem2x te zien.
  1x met mijn likers en 1x leeg.
  Hoe ka ik mijn vrienden mobiel weer verblijden met mijn post??

  alvast dank voor het meedenken.

  gr Roos

 126. Ik heb je verhaal helemaal gevolgd en uitgevoerd. Maar kom niet verder. Aks ik mijn wachtwoord heb gegeven om de pagina over te zetten blijft die zeggen dat ik de plaats moet invullen. Al van alles ervan gemaakt, maar hij blijft het vragen. Een idee wat ik zou kunnen doen?

  Kirsten

 127. Hoi,
  Ik probeer een persoonlijk profiel om te zetten naar een bedrijfspagina maar krijg de volgende melding:
  ‘Gebruik een computer waarop je eerder met Facebook hebt gewerkt.’ Ik heb inmiddels al een backup gemaakt en ook al eerder op de ze computer op Facebook gewerkt betreffende dit profiel. Waar gaat het mis? Ligt het eraan dat ik op een laptop werk?

 128. Goedemiddag,
  We hebben als bedrijf een profiel. We willen over naar een pagina omdat dat zo langzamerhand eens moet volgens de regels :-). Nu hebben we ook al ooit een pagina aangemaakt. Volgens mij zijn de pagina en het profiel al aan elkaar gelinkt. We hebben echter weinig likers op de pagina. We zetten de berichten ook altijd op het profiel, dus dat moet nu echt anders.
  Kan ik het profiel met de likers ook over hevelen naar deze bestaande pagina? Of moet ik een nieuwe pagina maken? Moet ik dan die pagina die we al hebben opheffen? En dan dus een nieuwe maken?

  Vr. groeten Mirjam Schuurman

 129. Hallo Erno,

  Handig artikel voor het aanmaken van pagina’s, dit is inmiddels wel gelukt.
  Via mijn persoonlijke profiel heb ik meerdere bedrijfspagina’s en verenigingspagina’s aangemaakt.
  Ik heb ook een advertentieaccount aangemaakt waar advertenties voor verschillende pagina’s zijn ingezet. Nu wil ik het beheer van de advertenties van 1 bedrijfspagina overdragen naar een beheerder van het bedrijf, maar dit kan alleen voor de complete advertentieaccount (met dus ook de advertenties van andere bedrijven). Is hier een oplossing voor?

  En kies jij ervoor wanneer je bedrijfspagina’s aanmaakt om dit via je persoonlijke profiel te doen of maak je een bedrijfspagina die niet gekoppeld is aan een persoonlijk account?

  Ik ben erg nieuwsgierig naar je plan van aanpak.

 130. dagbladhandel bij Arlette says:

  Wil voor mijn zaak faceboekaccount naar bedrijven enzo daar een account maken ipv op lokale bedrijven maar wil de info houden en het adres van facebook en mensen wat de pagina vind ik leuk hebben aangeduid.Ik wil eigenlijk switchen maar wil niet dat ik tegen mensen moet zeggen nieuwe pagina ofzo zodat die er niks van merken.Gaat dat?Gewoon alles wat er opstaat behouden maar dan ipv op lokale bedrijven naar Bedrijf, organisatie of instelling daar die onder plaatsen .Merk da er bij de openingsuren en cte catogorienen toch wat anders is.Maar gaat dat zonder dat iemand iets merkt en toch de mensen hou wat mijn pag van nu leuk vinden en de info erop kan hebben wat er nu op mijn zaak pagina staat.

 131. Beste Erno,

  Ik heb een bedrijvenpagina aangemaakt die zoals het moet gekoppeld is aan mijn persoonlijke pagina.
  Nu wil ik die op zo’n manier loskoppelen dat de twitter berichten die ik plaats alleen naar de bedrijvenpagina gaan en niet naar de persoonlijke pagina.

  Nu is het zo dat als ik de facebook pagna van het bedrijf wil koppelen aan twitter dat hij het complete profiel koppelt, dus ook de persoonlijke pagina.
  Bij twitter kan je wel kiezen of je de berichten op de bedrijvenpagina wel of niet wil hebben, maar niet of je wel of niet op de persoonlijke pagina wil.

  Ik hoop dat jij een oplossing weet.

  mvg Gerjan van den Beld

 132. Beste Erno,

  Voor een klant , dachten we er ook aan te moeten geloven, de migratie van vrienden
  account (met zo’n 1400 vrienden) naar een zakelijke account.

  Echter bleek er na de migratie geen enkele like over gebleven te zijn.
  Dit heeft desastreuze gevolgen voor hun netwerk gehad, en ook
  contact hierover met Facebook is onmogelijk.

  Met de handen in het haar zijn we opnieuw likes gaan sparen.
  Mijn vraag: heb je hier eerder van gehoord?
  Is er iets aan te doen?

  bvd,
  Freek

 133. Angelique Roos says:

  Hallo Erno,
  Ik heb een vraag: Binnen onze (zorg)organisatie is behoefte aan een bedrijfspagina met daaronder een aantal (6?) subpagina’s voor de diverse locaties. Een van de subpagina moet fungeren als community voor lotgenotencontact (een besloten/veilge, dus denk ik, geheime groep). Het lukt mij maar niet dit op te zetten. Is dit iberhaupt mogelijk? Zo ja, kun je de stappen/volgorde aangeven?

 134. Ook ik heb mijn persoonlijke profiel omgezet naar een artiestenpagina zoals FB je zelf in stappen laat doen, maar ik heb ook geen zoekbalk, nieuwslijn en menu meer, nu heb ik hier gelezen maar ook mijn persoonlijk profiel bestaat nu niet meer.Hoe kan ik dit oplossen het is voor mij belangrijk gewoon op dingen die fans posten te kunnen reageren help!!!!

 135. Angelique Roos says:

  Hallo Erno,

  Ik merk dat er veel vragen op je afkomen. Geweldig! En je probeert ze ook nog zo snel mogelijk te beantwoorden. Helemaal top! Helaas is mijn vraag een beetje ondergesneeuwd daardoor.
  Hoop dat je me alsnog kunt helpen. Zie mijn vraag tussen freek en Doenja in. THX!

 136. Beste Erno,
  De migratie van persoonlijk naar zakelijk profiel heb ik net gedaan voor: https://www.facebook.com/primera.denhaag
  De vrienden zijn niet omgezet naar vind-ik-leuks. Enig idee waar ze zijn gebleven?
  Hoor het heel graag.

 137. Hoi Erno,
  Ik heb vorig jaar voor onze stichting een community FB pagina aangemaakt:
  https://www.facebook.com/benaresschool

  Nu wil ik graag het primaire emailadres aanpassen maar ik krijg niet dat sterretje rechts bovenin met de link naar instellingen om dit te kunnen doen. In mijn zakelijke bedrijfspagina zie ik dit wel.
  Komt dit doordat het een community pagina is?
  Zie je reactie graag tegemoet. Dank je wel en groet, Karin

 138. Beste Erno,

  Ik heb een account (Zomercarnaval Doetinchem) omgezet volgens uw stappenplan hierboven. Alles gelukt en gereed, echter…… zijn de vrienden NIET automatisch omgezet in “Likes”?
  En, ik heb nog steeds een persoonlijk account. Nu dus 2?

  Zou u kunnen zeggen wat hier verkeerd gegaan is?

  M.vr.gr.
  Dick Til

 139. Beste Erno,

  Ik zou de likes van mijn persoonlijke pagina willen verplaatsen naar een bestaand bedrijfsprofiel. Weet jij of dit mogelijk is en heb jij hier toevallig tips voor? Heb net al zitten zoeken, maar lijkt erop dat ik alleen een nieuwe pagina kan aanmaken. Had hier nog niet over nagedacht… Niet zo handig.

  Al vast bedankt voor je tips!

  Sane

 140. Hallo!

  Voor ons internaat maakte ik twee jaar geleden een persoonlijke facebookpagina, omdat ik nog geen idee had van hoe het precies werkte…
  De vrienden van deze pagina zijn allemaal ouders en internen zelf….die me toevoegde als vriend.
  Ik was het eigenlijk een beetje ‘beu’ om steeds ieders prikbord te zien… en dus dacht ik dat ik maar een pagina moest maken. Ik heb dus binnen mijn persoonlijk profiel een pagina gemaakt en mijn vrienden uitgenodigd om deze te liken… Maar, nu zit ik waarschijnlijk vast aan dit persoonlijk profiel? Omdat mijn pagina hierin gemaakt is…
  Ik weet niet of het iets of wat duidelijk is…
  Via mijn persoonlijk profiel blijft het dan weer gemakkelijk om mensen uit te nodigen om de pagina te liken…
  Maar, ik merk dat mijn ‘vrienden’ nu in de war zijn over op welke pagina te posten….

 141. Hallo Erno;

  Vooraleerst de complimenten voor je duidelijke info en inzet om mensen te helpen.
  Persoonlijk noch zakelijk hebben wij ons voorheen echt bezig gehouden met facebook. Er is een persoonlijke account aangemaakt die niet gebruikt wordt. De pagina daarentegen betreft zakelijke info. We hebben nog nauwelijks “likes” maar vinden het wel jammer als de huidige info verdwijnt als we omzetten in een bedrijfspagina. Mensen kunnen ons echter totaal niet vinden dus omzetten lijkt wel zo verstandig. Als ik het omzetten start vanuit de pagina maakt dit dan verschil welke info wel of niet verdwijnt?

  https://www.facebook.com/pages/Hoveniersbedrijf-Kustermans/1376674392574478

 142. Beste Erno,

  Wat fijn dat jij zoveel weet hopelijk kan je mijn vraag beantwoorden. Ik heb een persoonlijk profiel op face book en sinds een tijdje nu ook een bedrijfspagina. Nu wil ik mensen uitnodigen om mijn bedrijfspagina te liken zonder eerst vrienden te worden via mijn prive facebook. Mijn likes blijven hangen aangezien ik nu alleen mijn vrienden heb kunnen uitnodigen. Ik wil dus mijn klanten uitnodigen maar geen vrienden worden aangezien deze niets te maken hebben met mijn persoonlijk leven. Hopelijk weet jij hoe dit werkt aangezien ik al weken aan het zoeken ben hoe dit moet.

  Alvast heel erg bedankt!

  Met vriendelijke groet,

  Celine Blokhuizen

  • Hallo Celine,
   Je kunt ze niet via Facebook uitnodigen wanneer je geen ‘vrienden’ bent via je persoonlijke profiel. Dat is een bewuste keuze van Facebook anders zou iedereen elkaar plat gooien met uitnodigingen om een pagina te Liken (de mensen die je niet kent). Dit is gewoon spam.

   Wat je het meest eenvoudige kunt doen is je klanten een link van de pagina sturen via e-mail en te vragen om de pagina te Liken.

   Lees ook deze tips https://ernohannink.nl/verkeer-likes-facebook-pagina/

 143. Een vraag:
  Wij hebben een profiel en een pagina. Maar dit profiel wil ik laten vervallen.
  Kan ik ze samen voegen en dus alle vrienden likers laten worden?
  want als ik profiel overzet in een pagina krijg ik een nieuwe pagina toch?
  vr. groet Mirjam Schuurman
  Verkeersschool Frank Schuurman

  • Hallo Frank,
   Het kan, je profiel omzetten naar een pagina. Als je dan de namen van de pagina’s (bijna) gelijk hebt kun je deze ook samenvoegen.
   Ik beveel het niet aan. Een profiel is persoonlijk, en een pagina die gekoppeld is aan je persoonlijke profiel geeft meer mogelijkheden dan een pagina die gekoppeld is aan een zogenaamd business account. Want als je het profiel omzet in pagina dan wordt deze gekoppeld aan een business account.

 144. Beste Erno,
  Mijn vraag gaat over het koppelen van mijn persoonlijke FB pagina en mijn fanpagina als atleet.
  Doordat ik mijn persoonlijke pagina hiervoor eerst gebruikte is het een beetje omslachtig om het nieuws nu dubbel te posten. Mijn persoonlijke pagina heeft rond de 1800 vrienden en mijn fanpagina rond de 470 likes. Mijn vraag is dus eigenlijk wat er nou precies gebeurt als ik mijn persoonlijke FB pagina omzet naar deze fanpagina en wat gebeurt er met het aantal vrienden en likes gebeurt?? Graag advies.

  Mvg, Juan Javier Barragan

 145. Florence says:

  Ik heb het persoonlijke profiel van mijn hond veranderd in een facebook pagina. Kan ik er echter voor zorgen dat de oude berichten en foto’s er ook nog terug op komen?
  Groetjes,
  Florence Schuttelaar

 146. Goedemiddag,
  heeft iemand er ervaring mee dat er slechts een klein deel van de vrienden wordt omgezet in likes? Ik had op de persoonlijke pagina meer dan 2000 vrienden, nu nog maar 335 likes. Wat een beetje jammer is, natuurlijk 🙂
  Groet,
  Corine, namens Boekhandel van Pampus

  • Soms moet je een beetje geduld hebben Corine.
   Dan komen de Likes er later alsnog bij.
   Verder gewoon doorgaan met het opbouwen van een pagina die veel interactie heeft met de volgers van de pagina. Dat trekt meer Likers.

 147. Hallo Erno,
  Ook ik heb helaas problemen met het omzetten van mijn persoonlijke pagina naar een bedrijfspagina. De pagina is wel omgezet (dat kan ik zien als ik via google ernaar zoek) maar als ik inlog blijf ik de pagina krijgen waarin mij wordt gevraagd om mn pagina om te zetten van persoonlijk naar bedrijf. Ik kan dus helemaal niks, want ik ben bang als ik het proces opnieuw opstart door op “aan de slag” te klikken ik dan alleen nog maar verder van huis ben.
  Ik hoop dat je me kan helpen.
  Bvd Odette

 148. net voor het eerst gestart op facebook. In het begin erg verwarrend maar deze uitleg heeft alles duidelijk gemaakt.

  Dank U!

 149. hi Erno,

  Hoe kan de bedrijfspagina als een officiële pagina maken? heb lang gezocht maar nergens n antwoord.

  thx

 150. Beste,
  hoe kan ik herkennen of een pagina persoonlijk of zakelijk is?
  Volgens mij in de url, maar weet dit niet zeker. Is dit een persoonlijke pagina:
  https://www.facebook.com/pages/Ad-Hogerdijk-Wijnen/130801127071532
  Ik wil hiervan een zakelijke pagina maken, maar twijfel of deze dat niet al is.

 151. Gwenda Bloemendaal says:

  Hoi Erno,

  Na de migratie wilde ik graag voor een client de “screenname” aanpassen.
  de link is op de juiste naam alleen de naam naast profielpic niet.

  Er zijn op moment + 5000 likes en als ik de helpdesk goed lees moet het wel kunnen.
  Ik ben volledig beheerder. Heb jij nog vervolg tips die ik zou kunnen proberen? Eventueel getekende verzoeken aan facebook of kvk showen is allemaal geen probleem.

  ======
  Als je pagina 200 of meer vind-ik-leuks heeft, moet je een beheerder zijn om een verzoek in te dienen om de naam van je pagina te kunnen wijzigen. Wanneer je verzoek wordt goedgekeurd, kun je de naam van je pagina niet opnieuw wijzigen. Je kunt de naam van je pagina slechts eenmaal wijzigen.

  Een verzoek indienen:
  Klik op Instellingen boven aan je pagina.
  Klik in de linkerkolom op Pagina-informatie.
  Klik op Naam en vervolgens op Wijziging aanvragen.
  Vul het formulier in en klik op Verzenden.

 152. Beste Erno, allereerst mijn complimenten hoe jij mensen verder op weg helpt.

  Ook ik heb problemen met het Facebook-account. Vorige week vrijdag probeerde ik in te loggen op het persoonlijke account die ik gebruikte als een community. Dit was blijkbaar niet de bedoeling. Ik kreeg de melding dat ik me moest inloggen op de computer. Ik kreeg daar de keuze om de account te verwijderen of hier een like pagina van te maken(profiel). Ik heb voor het tweede gekozen. De profiel bestaat al wel als ik op Facebook zelf zoek, alleen kom ik er helaas niet in. Ik zie dat er likes bijkomen. Als ik op de pagina die ik toen gemachtigd had. De profiel opnieuw aanmaak dan, geeft het aan dat ik tijdelijk geblokkeerd ben. Weet jij of iemand anders, waarom ik ben geblokkeerd en hoelang het duurt voordat ik zelf op de profiel kan?

  Groetjes

 153. Ik heb mijn persoonlijke pagina ook omgezet naar een zakelijke pagina, omdat er te veel connecties waren. bij het inloggen werd me aangeboden mijn pagina om te zetten naar een bedrijfspagina. Ik begreep er zelf weinig van maar dacht dat t wel goed zou gaan als ik de instructies zou volgen. Ik moet me nu eerst aanmelden via het persoonlijke account van mijn dochter en via haar account kan ik op mijn “oude account” hier staan echter geen priveberichten en niet alle filmpjes die ik geplaatst heb. Ook zijn mijn volgers niet omgezet in likes. Er stond dat ik mijn archief (waarschijnlijk bestanden die ik heb geplaatst via mijn pagina) ook kon downloaden en opslaan. dit archief heb ik ook gedownload, maar ik vind niet alles terug op mijn “overgezette” pagina. Weet iemand hier meer van? kan ik me ook inloggen zonder dat ik via het persoonlijke fb account van mijn dochter moet inloggen?

 154. Beste Erno,
  Ik heb geprobeerd om een persoonlijke account om te zetten naar een pagina.
  Het gaat tot het laatste stap heel goed maar wanneer hij vraagt om de wachtwoord in te vullen, staat er ” wachtwoord onjuist” . terwijl ik wel met de wachtwoord kan inloggen.
  Weet jij wat ik hier aan kan doen ?
  MVG. Andal

 155. We hebben een migratie uitgevoerd naar zakelijke pagina en als ik nu inlog krijg ik al een week de melding:

  De migratie wordt uitgevoerd.
  Je pagina wordt gewijzigd in een profiel en is binnenkort klaar. Controleer je e-mail voor meer informatie.
  De beheerder van je nieuwe pagina wordt:

  Geen email ontvangen kan de pagina dus niet activeren.

  Groetjes

  Henk Oosterhuis

 156. Hoi Erno,
  Ik dacht dat ik de vraag al had gesteld, maar ik zie hem niet verschijnen. Nog maar een keer dan.
  Ik ben beheerder van een facebookpagina van Het Stripschap. Van Het Stripschap bestaat echter ook onder een zelfde naam een persoonlijke pagina. Die persoonlijke pagina heeft inmiddels 1500 vrienden en de facebookpagina die we hoofdzakelijk willen gebruiken heeft er nu dik 750. We zouden graag de persoonlijke pagina willen samenvoegen met de facebookpagina die we willen gebruiken, maar dan het liefst wel met de 1500 vrienden die dan omgezet worden naar 1500 volgers/likers. Is dat mogelijk? Ik dacht ergens gelezen te hebben dat dat zou kunnen, desnoods in twee stappen. Hoop dat je me verder kunt helpen.
  Met vriendelijke groet,
  Mariella Sormani
  beheerder Facebookpagina Het Stripschap

 157. Ik probeer al van 31 december om op Stralende Sterren Artiesten Promotie te komen maar er is een migratie gaande maar dit duurt wel heel lang. Wij zijn dagelijks bezig met de pagina om artiesten te promoten maar zo komen we niet verder. Hopelijk kunnen wij weer snel op de pagina. Zelf heb ik ook een fout gemaakt doordat ik met René Stundebeek ook beheerder was en die weg heb gedaan. Kan dat worden teruggezet?

 158. Kelly B. says:

  Beste,

  Ik zou voor onze stichting een bedrijfspagina moeten aanmaken op facebook.

  Indien ik dit goed begrijp kan ik een persoonlijk account aanmaken op naam van de firma en dan overzetten naar een pagina?

  Klopt dit?

  Met vriendelijke groet,
  K. B.

  • Het zou kunnen K.B. maar het is niet de meest logische en handige weg. 🙂
   Als je al een persoonlijk profiel hebt kun je daarmee een pagina aanmaken voor de stichting.
   Op de pagina van de stichting kunnen anderen niet zien welk persoonlijk profiel daaraan gekoppeld is.

   Meld je aan op Facebook en ga daarna naar deze link:
   http://www.facebook.com/page/

 159. Chelsey says:

  Goedemorgen Erno,

  Super dat jij een website hebt met zoveel informatie over Facebook!
  Ik heb een vraag: het is namelijk zo dat ik werk voor een bedrijf dat een persoonlijke pagina heeft en een pagina bedoeld voor het bedrijf, maar als je op de bedrijfsnaam zoekt staat deze onder “Plaatsen”. Hoe kan ik ervoor zorgen dat de persoonlijke pagina niet meer gevonden wordt onder “Personen” en de eigenlijke bedrijfspagina onder Pagina’s?

  Heel erg bedankt alvast!
  Vriendelijke groet, Chelsey

 160. Marloes says:

  Hallo Erno,

  Kun je me ook vertellen hoe ik een communitypagina om kan zetten naar een bedrijfspagina?

  Hoor het graag, we hebben er nogal een aantal om te zetten, maar ik weet niet goed hoe. Misschien heb jij hier ervaring mee? Zo niet dan vraag ik het even in de Facebook groep Dutch Facebook, maar ik hoop dat jij het me kan vertellen 🙂

  Groeten Marloes

 161. Beste Erno,

  Wij hebben als SWL op Facebook een persoonlijke pagina en daaronder hangen twee bedrijfspagina’s, maken en merken en SWLingewaard. Eigenlijk willen we af van de persoonspagina maar zijn we dan ook die twee bedrijfspagina’s kwijt die er onder hangen? Kunnen we dan beter die persoonlijke pagina omzetten naar een bedrijfspagina zodat onze vrienden ook uitgenodigd worden om ons te liken?

  Ik hoor graag van je!

 162. Hallo erno,
  Ook ik heb een vraag voor jou. Ben al de hele dag aan het zoeken en gefrustreerd raken. Ik heb namelijk vanochtend ons profiel KNHS Regio Friesland, omgezet naar een zakelijke pagina (sportbond). Gegevens gedownload etc. en nu heb ik het probleem dat ik bij het nieuwsoverzicht helemaal geen overzichten krijg. Alleen de door mij zelf geplaatste updates, maar niet van de 2700 likers die we hebben. Dat klopt volgens mij niet…….Althans, daar had ik niet op gerekend. Waar ik ook kijk, nergens kan ik likers “volgen” om het zo maar te zeggen. Weet jij wat er fout is of is dit niet fout???? maar hoort het zo.

 163. Hallo Erno,
  ik heb alle vragen en antwoorden geprobeerd om door te spitten en kom er niet uit. Ik heb op verzoek van Facebook van mijn persoonlijke profiel een pagina gemaakt. De download is goed verlopen en alle foto’s kan ik zien. Ik kan ze echter alleen bekijken vanuit mijn privé profiel die ik beheerder heb gemaakt. Ik kan niet meer inloggen via mijn emailadres en kan dus alleen zaken plaatsen vanuit mijn privé profiel. Ik krijg te zien dat de beheerder soulclubarnhem de uitnodiging om beheerder te zijn niet heeft geaccepteerd. Ik wil de pagina los van mijn profiel kunnen beheren en ook los daarvan kunnen inloggen. Heb jij enig idee wat er aan de hand is? Alvast bedankt voor je reactie!

 164. Jolanda says:

  WAARDELOZE ACTIE van Facebook.

  Ik werk voor een bedrijf waarbij wij verschillende projecten hebben.
  Met de naam van het bedrijf wil ik 1 Persoonpagina maken, waaronder alle Like -projectpagina’s hangen. Hierdoor blijven de projectpagina’s in beheer van het Bedrijf!!!! Belangrijk namelijk want dan heb je niets te maken met mensen die uit dienst gaan, of redacteursrechten hebben en ziek zijn of wat dan ook enz. Met 1 vaste inlogcode binnen het bedrijf, wordt het centraal beheerd

  Met deze actie van Facebook wordt dit compleet onderuit geschopt. Echt niet handig.

  Zou ook niet weten hoe ik dit moet oplossen – effectief voor ons bedrijf

 165. Jolanda says:

  2 april 2015

  WAARDELOZE ACTIE van Facebook.

  Ik werk voor een bedrijf waarbij wij verschillende projecten hebben.
  Met de naam van het bedrijf wil ik 1 Persoonpagina maken, waaronder alle Like -projectpagina’s hangen. Hierdoor blijven de projectpagina’s in beheer van het Bedrijf!!!! Belangrijk namelijk want dan heb je niets te maken met mensen die uit dienst gaan, of redacteursrechten hebben en ziek zijn of wat dan ook enz. Met 1 vaste inlogcode binnen het bedrijf, wordt het centraal beheerd

  Met deze actie van Facebook wordt dit compleet onderuit geschopt. Echt niet handig.

  Zou ook niet weten hoe ik dit moet oplossen – effectief voor ons bedrijf

 166. Hoe lang duurt zo n migratie van persoonlijk profiel naar pagina?

 167. Ik heb een persoonlijk nep profiel aangemaakt, omdat mijn eerder profiel was gehackt. Aan dit nepprofiel heb ik1 pagina toegevoegd. Dit ging allemaal prima. Nuheb ik een nieuwe pagina nog eraan toegevoegd omdat ik een nieuwe website heb gemaakt, maar nu zegt fb dat ik mijn profiel moet migreren naar een pagina. Dit heb ik gedaan, maar nu kan ik niks meer en zegt fb dat ik op een bericht van hun moet wachten.Dit duurt nu al 2 dagen. Ondertussen had ik wel al een nieuw profiel aangemaakt zodat ik wel berichten kon blijven plaatsen voor mijn pagina, maar ook hierbij hetzelfde, verdorie. Dus ik een 3e nieuw profiel aangemaakt om mijn pagina in de gaten te kunnen houden, maar nu moet ik steeds bewijzen dat dit mmijn profiel is en een code invoeren. Dat lukt, maar daarna blijft fb steken. Wat kan ik doen? Hulp bij fb is onmogelijk heb ik al gemerkt..
  Ik hoop dat iemand mij kan helpen want nu verlies ik klanten en interesses 🙁

 168. Beste Erno,

  Ik ga de stap op wagen voor onze Wijkmanagers. Een paar vragen:

  1. Ik twijfel tussen ‘Overheidsorganisatie’ en ‘Bekend persoon’. Is er verschil in functionaliteit tussen deze opties?
  2. Op dit moment zitten de Wijkmanagers in groepen. Dat lidmaatschap van die groepen zijn ze straks kwijt, neem ik aan. Nog tips op dit punt?
  3. Op dit moment volgen ze pagina’s (vind-ik-leuks). Maar een pagina kan ook andere pagina’s volgen. Mag ik er dus van uitgaan dat de vind-ik-leuks 1-op-1 meegaan naar de zakelijke pagina?
  4. Ik neem aan dat de persoonlijke pagina direct foetsie is na de omzetting. Hoe zorg ik ervoor dat de wijkmanager kan inloggen op de nieuwe pagina? Gaat dat nog via de oorspronkelijke inlog? Of zijn ze verplicht om als privé-persoon een pagina te hebben, zodat ik ze daarmee beheerder kan maken?

  Hartelijke groet,

  Erik

 169. Heleen says:

  Beste Erno,

  Na de migratie van persoonlijk account naar facebookpagina (https://www.facebook.com/voetbalvereniging.haafen?ref=bookmarks) d.d. 19-05-2015 zijn er nog een paar problemen.
  1- De reacties/likes bij berichten zijn niet teruggezet.
  2- Wat ik vreemd vind is dat onder het bericht van 19-05-2015 een bericht volgt van 10 juli 2013. (de berichten in de tussenliggende periode zijn overigens wel terug te vinden als je naar beneden scroll)
  3- Het lukt ook niet meer om de koppeling twitter – facebookpagina te maken. Onderstaande foutmelding volgt:
  Facebook heeft een fout gemeld. De fout is doorgegeven aan ons ondersteuningsteam. Probeer het later opnieuw, misschien was het een tijdelijk probleem.
  Inloggen op Facebook

  Ik hoop dat u wat meer duidelijkheid of tips kunt geven.

 170. Emiel Vervaeck says:

  beste,

  Wij hadden met onze studentenvereniging een persoonlijk profiel genaamd agro geel, dit persoonlijk profiel werd geblokkeerd omdat dit zogezegd geen echte naam was. We moesten de naam dan aanpassen naar een werkelijke naam dus hebben we de naam van iemand uit het bestuur ( … ) van deze vereniging genomen.
  Nu willen wij van deze persoonlijke profiel een “bedrijfspagina” maken genaamd agro geel, maar dit lukt al ten eerste niet want we moeten terug de naam van het persoonlijk profiel ( …) kiezen.
  Dit hebben we dan ook gedaan, maar dan geeft Facebook ons mee dat: “Something went wrong. We’re working on getting it fixed as soon as we can.”
  Als we het dan vervolgens op nieuw proberen, geeft Facebook ons mee dat:”It looks like you already manage a Page named (…) please choose a different name or go to your current page ”
  Als we dan op die link klikken van “go to your current page”, dan komen we uit op een pagina genaamd (…) maar hier is er dan nog niets overgezet, dit is gewoon een lege pagina.

  Wat zou er hier verkeerd lopen?

  Met vriendelijke groeten
  Emiel Vervaeck

 171. petervandersluijs says:

  Ik heb 2 weken geleden een melding gekregen van facebook dat mijn profiel omgezet wordt ( migratie) naar een pagina met tevens het verzoek om voor de zekerheid mijn reeds gepubliceerde gegevens berichten foto’s etc te downloaden en op te slaan . Ik heb dit gedaan maar wacht nu al 2 weken op bericht dat de migratie voltooid is ( facebook geeft aan dat ze een mail sturen) ondertussen kan ik niets . Heeft iemand hier ervaring mee en duurt het altijd zo lang ?

 172. Hallo,

  Ik heb het persoonlijk profiel van Openluchttheater Winterswijk (door Facebook verplicht) omgezet naar een pagina. Mijn eigen persoonlijke profiel (Theo Plekenpol) is nu beheerder. Op zich allemaal goed. Alleen het probleem is nu dat er 3 pagina’s van Openluchttheater Winterswijk lijken te zijn. Met een verschillend aantal likes. Kan ik er daar nu zomaar 2 van verwijderen zonder dat dit ernstige gevolgen heeft? Ik durf het n.l. niet zomaar te doen.

  Alvast dank voor jullie reactie.
  Theo

 173. Ilona says:

  Hallo Erno,
  Ik heb al een tijd een persoonlijke pagina waaraan een zakelijke pagina is gekoppeld. Ging altijd goed, maar nu wijzigt mijn profiel bovenin niet meer mee als ik van mijn persoonlijke naar mijn zakelijke pagina ga. Op zich geen heel groot probleem, maar als ik bijv een bericht wil delen op mijn zakelijke pagina en kies voor ‘nu delen’, dan wordt het bericht op mijn persoonlijke pagina gezet.

  Mijn vriend heeft dezelfde constructie. Zijn profiel wijzigt wel mee naar zijn zakelijke profiel en als hij in het drop down menu voor ‘nu delen’ kiest, wordt het ook op zijn zakelijke pagina gezet.
  Ik ben er inmiddels achter dat ik ook voor de 2e optie ‘delen’ kan kiezen en dan kan kiezen op welke tijdlijn ik het kan zetten, maar dat is iets omslachtiger. Heb je een idee hoe ik mijn profiel weer mee kan laten veranderen als ik switch tussen persoonlijk en zakelijk? Sinds een aantal weken heb ik wel een beheerder toegevoegd aan mijn zakelijke pagina. Kan dit een oorzaak zijn? En zo ja, is er dan toch nog een oplossing?

  Alvast bedankt,
  Hartelijke groet,
  Ilona

 174. Ik heb mijn profiel omgezet naar een bedrijfspagina.
  Nu kan ik geen vrienden meer uitnodigen en zie ik ook geen marketingknop zoals anderen aangeven? Vrienden zijn wel likers geworden, maar kan hen geen berichtje meer sturen op hun pagina? Wie weet raad?

 175. Hallo,
  Facebook heeft uit zichzelf het profiel van mijn koor opgeheven omdat we een bedrijfspagina moeten aanmaken. Maar als ik de (verplichte) stappen volg om die bedrijfspagina de lucht in te krijgen, moet ik een password invoeren en krijg ik steeds weer de melding ‘wachtwoord onjuist’. Heel raar, want met ditzelfde wachtwoord heb ik wel op FB kunnen inloggen. Er is ook geen mogelijkheid om een password te veranderen of het toegestuurd te krijgen. Heb wel de back-up kunnen maken die wordt aangeraden. Wat te doen?
  Dank voor je hulp!

 176. Heren, vraagje;

  Ik heb met mijn persoonlijke Facebook een event aangemaakt, maar deze wil ik graag naar mijn zakelijke pagina verzetten. Dat dus daarvandaan berichten op de eventpagina worden geplaatst.

  Hoe is dit mogelijk?

  Alvast bedankt.
  Gr. Paul

 177. Sabine says:

  Hallo Erno,

  Hopelijk kun jij me helpen. Ik heb een profiel op Facebook met daaraan een pagina gekoppeld voor het bedrijf. Deze pagina wil ik omzetten naar een bedrijfspagina. Nu las ik in een handleiding van Facebook dat de bedrijfspagina de naam krijgt van mijn profiel. Klopt dit en hoe gaat dit in z’n werk? Ik wil dat de bedrijfspagina de naam krijgt van de pagina voor het bedrijf die ik al heb. Niet mijn eigen naam, maar natuurlijk die van het bedrijf. Ik kan mijn naam van de persoonlijke pagina voorlopig niet wijzigen, omdat dat net gebeurt is.

  MVG,
  Sabine

 178. hallo,

  ik heb een pagina met meer dan 4000 vrienden. zeer belangrijk voor mijn zaak.
  het was gelinkt naar een account uiteraard.

  na een tijdje moest ik dat account oom migreren naar een pagina. dat is goed gelukt.

  Maar nu zie ik niet onder waar de pagina is die ik daarvoor onder dat account had.

  zeer vervelend. dus ik kan mijn pagina niet beheren, maar de pagina bestaat nog steeds.

  Kan je me aub helpen?

 179. Hai Erno,

  Ik heb 2 persoonlijke profielen. Profiel A = als mezelf. Profiel B = als artiest (met artiestennaam). Als ik op FB inlog als artiest, dan krijg ik een window met de volgende melding:

  Je profiel converteren naar een pagina
  Het lijkt erop dat je een profiel gebruikt om een organisatie, bedrijf, merk of publiek figuur te vertegenwoordigen.
  Persoonlijke profielen zijn uitsluitend bedoeld voor individuele personen en dienen een echte voor- en achternaam te bevatten (bijvoorbeeld Jan Smit). Facebook-pagina’s zijn vergelijkbaar met profielen, maar bieden meer hulpmiddelen voor organisaties, bedrijven, merken en publieke figuren om verbinding te maken met personen die hier wellicht in geïnteresseerd zijn. Meer informatie over Facebook Pagina’s.
  Om in overeenstemming te zijn met de voorwaarden van Facebook en je doelgroep beter te kunnen bereiken, moet je je profiel omzetten in een pagina. De vrienden van je huidige profiel worden als volgers naar je nieuwe pagina overgezet.
  Als je een andere pagina hebt die je bedrijf of organisatie vertegenwoordigt, kun je deze samenvoegen met je nieuwe pagina. Voordat je begint, raden we je ten zeerste aan om een kopie van je Facebook-informatie te downloaden.

  Je accountgegevens downloaden Aan de slag

  Als ik dan op “Aan de slag” klik kom ik op de inlogpagina van FB. En als ik dan weer mijn gegevens van Profiel B invul, dan krijg weer de melding: “Het lijkt er op dat….etc.” Ik kom dus in een “loop” en kom dus nooit meer bij mij gegevens van Profiel B. Hierdoor kan ik dus ook niet een kopie downloaden van de info uit dit FBaccount (er werd aangeraden dit eerst te doen voordat je profiel omzet naar een pagina) laat staan dat ik de omzetting van profiel naar pagina kan doen. (NB: Profiel A heeft geen enkele verbinding met Profiel B).

  Hoe kom ik toch bij mijn gegevens van Profiel B? Ik wil nl. heel graag alle info uit dit profiel omzetten naar een pagina. Heb je een tip?

 180. Hoi Ik wil onze naam, behouden maar krijg steeds de melding ”Het is niet toegestaan om inhoud te maken met deze naam. Probeer het eens met een andere naam” Enig idee wat ik moet doen?

 181. Ik ben beheerder van een persoonlijk profiel over gemeenschapshuis de bantuin.
  Ik kreeg eerder de melding van facebook dat de naam gemeenschapshuis niet was toegestaan als persoonlijke naam, deze heb ik toen veranderd in stichting, wat wel mogelijk was.

  Maar nu wil ik het persoonlijke profiel omzetten naar een bedrijfspagina. Als ik dat nu doe, dan komt de pagina waarschijnlijk stichting de bantuin te heten, wat ik niet wil. Maar ik kan de naam niet meer veranderen in gemeenschapshuis de bantuin.

  Is het een idee om eerst een nieuwe bedrijfspagina te maken met de naam gemeenschapshuis de bantuin, met dezelfde adresgegevens en beheerder. En daarna het persoonlijke profiel om te zetten naar een bedrijfspagina wat dan waarschijnlijk stichting de bantuin komt te heten. Kan ik daarna de 2 bedrijfspagina’s samenvoegen en zo de likes behouden van de stichting de bantuin pagina? Of lijken dan de namen niet op elkaar?

  Of is er een andere weg om dit voor elkaar te krijgen?

 182. Ik heb op deze pagina de knop een groep maken gevonden en deze dus ook gebruikt
  de openbare groep heet HEEL FACEBOOK BAKT
  ,alwaar ik inmiddels meer dan 120 leden heb
  echter ik heb boven aan de pagina geen vind ik leuk knop
  zodat men mijn pagina niet leuk kan kan ik dit ook zelf instellen

  bvd

  ps leuke handige pagina

 183. Hallo erno,
  ik denk dat er wat fout gaat sorry hiervoor maar
  Ik heb op de persoonlijke pagina, de knop een groep maken gevonden
  en deze dus ook gebruikt
  de openbare groep heet HEEL FACEBOOK BAKT
  ,alwaar ik inmiddels meer dan 120 leden heb
  echter ik heb boven aan de pagina geen vind ik leuk knop
  zodat men mijn pagina niet leuk kan vinden
  kan ik dit ook zelf instellen?

  bvd

  ps leuke handige pagina

 184. Antoon Zwemmer says:

  Hallo Erno,
  Ik heb het volgende probleem. Als ATL Seafood hebben we zowel een profiel als een bedrijfspagina. Het profiel is de enige beheerder van de bedrijfspagina. Sinds kort heeft Facebook echter de profielpagina geblokkeerd vanwege het vermoeden dat we een bedrijf zijn. Dat klopt ook :). Probleem is nu echter dat ik de profielpagina (met zo’n 1.000 vrienden) niet kan samenvoegen met de bestaande bedrijfspagina.
  1. Maak ik een nieuwe bedrijfspagina aan dan mag ik de naam ATL Seafood niet gebruiken; zet ik een andere naam in, dan komt de melding dat de naam niet overeenkomt.
  2. Wil ik het profiel en de pagina’s samenvoegen, dan krijg ik een algemene melding dat de (internet)pagina niet kan worden gevonden.

  Aangezien ik met mijn eigen persoonlijk profiel wel redacteur ben van onze bedrijfspagina, kan ik gelukkig wel berichten plaatsen, maar echt prettig is dit allemaal niet. Weet jij soms een oplossing?

  Alvast mijn dank voor een reactie.

 185. greekfitt says:

  hey het werkt niet staar er! dikke zever is dit toch wat je vertelt… 🙂

 186. Hallo 24 uur terug heb ik mijn persoonlijk pagina omgezet maar tot op heden zijn er maar 240 van de 960 vrienden om gezet in likes.. Maar bij de migratie tool zie ik bij al mijn vrienden overgestapt staan wat kan er misgegaan zijn

  • Hallo Enes, geduld is in deze een schone zaak. Terwijl die fans langzaam binnen druppelen, waardevolle informatie delen op je pagina waarmee je interactie krijgt van de Likers.

   • Frank Van Erum says:

    ik heb hetzelfde probleem alleen van een veel grotere orde : 5000 vrienden en slechts 470 likes. Dat zijn mijn persoonlijke fans en al artiest wil je die niet kwijtraken… kan ik nog iets anders doen?

    Ik wil echt wel die vrienden op mijn pagina krijgen !

    alvast bedankt voor uw reactie

 187. hallo Erno,
  wat fijn om zoveel info over facebook bij elkaar te zien. Daar heb ik veel aan bij het maken van mijn zakelijke pagina op fb. Hartelijk dank.
  Ik heb inmiddels mijn pagina gemaakt, maar heb een probleempje. Normaal gesproken staat in de omslagfoto een ‘like’-knop. Deze is er bij mij echter niet. Er staan twee knoppen, namelijk ‘contact opnemen’ en ‘delen’. Kun je mij vertellen hoe ik op die plek een ‘like- knop krijg?
  Alvast heel hartelijk dank,

 188. Dico Schadde van Dooren says:

  Hoi

  Ik heb een persoonlijk prive van mezelf en daarnaast heb ik een zakelijk profiel aangemaakt. Nou wil ik graag op andere pagina’s spullen te koop zetten, maar dat zet ik dan als prive persoon (Dico Schadde van Dooren), maar dat zou ik graag willen plaatsen met het zakelijk profiel (koopjes katwijk).
  Is dit mogelijk?
  Met vriendelijke groet,
  Dico Schadde van Dooren

  • Hallo Dico, de eerste vraag die ik heb is Koopjes Katwijk een profiel met vrieden of een pagina met Likes?
   Tweede vraag, spullen te koop zetten op andere pagina’s, deze pagina’s staan dat toe? Of zijn het groepen?

   • Dico Schadde van Dooren says:

    hoi Erno,
    Koopjes katwijk is een pagina met likes
    en spullen te koop zetten op andere pagina’s heb een aantal die dat inderdaad toestaan, dus moet het aan en uit kunnen zetten en ja zijn ook groepen bij.
    groetjes en bedankt

 189. Ik heb mijn persoonlijke pagina omgezet naar een bedrijfspagina. Nu lijkt het er op dat mensen zowel mijn persoonlijke pagina als bedrijfspagina zien en dat is niet de bedoeling. De persoonlijke pagina gebruik ik niet maar krijg daar wel steeds vriendschaps verzoeken op. Kan ik dat uitschakelen dat mensen alleen nog maar mijn bedrijfspagina zien?

 190. Beste, ik heb de pagina van mijn werk omgezet naar een bedrijfspagina maar niks is meegenomen. Ik heb nu al alle vrienden uitgenodigd maar hoe kan ik foto’s en albums vlot overzetten van het ene profiel naar het andere?

 191. Giel Custers says:

  Beste Erno,

  Bij mij geeft hij continu de error dat mijn bedrijfsnaam gelijk moet zijn aan die van het profiel. Als ik dit doe accepteert hij de naam niet en vraagt hij me een andere naam te geven. Vervolgens geef ik deze een andere naam, en begint de hele riedel weer opnieuw…. Heb jij hier ervaring mee?

  Groet,

  Giel

 192. Aad Verbeij says:

  Ik heb geprobeerd om onze persoonlijke profiel https://www.facebook.com/nooitgedachtstompwijk om te zetten naar een bedrijvenpagina volgens de handleiding hierboven. Als ik op de link (migrate) klik krijg ik nu dat de pagina niet gevonden wordt. Hierbij moet ik melden dat ik het eerder heb geprobeerd (toen ging het wel) maar dit toen afgebroken heb omdat niet alles was voorbereid. Is het nu niet meer mogelijk om het profiel om te zetten doordat ik het eerder heb afgebroken? of krijg ik later nog een kans?

 193. Claudia van der Valk says:

  Hoi Erno,

  Mijn pagina is geblokkeerd.. omdat ik een persoonlijke pagina was gestart voor onze muziekvereniging. Hoe kan ik die nu nog omzetten??

  Groetjes
  Claudia

 194. Dag Erno,

  Ik heb mijn persoonlijk profiel omgezet naar een pagina.
  Ik had verwacht dat de berichten die ik al op mijn persoonlijke pagina had gedeeld, dat die automatisch zouden worden overgezet naar de pagina, maar dat is niet gebeurd.
  Is dat normaal? Kan ik die berichten nu nog overzetten?

  Groet,

  Chris

 195. Manoli says:

  Dag Arno,
  Wat gebeurd er met het persoonlijk profiel na 14 dagen weet je dat? En kan ik dan wel inloggen op mijn pagina?

 196. Mattias De Vuyst says:

  Beste,

  Bedankt voor de hulp. Mijn persoonlijk profiel heet Mattias De Vuyst. Ik heb nu ook een pagina met dezelfde naam. In het begin klikte ik wat vrienden aan, en hop zij waren direct fans van de pagina. Daarna deed ik select al en klikte ik op “migrate”. En er waren er 500 overgezet. Nu staat bij iedereen “migrated”, maar slechts 500 van mijn 1700 facebookvrienden zijn nu “likers” van mijn pagina.

  Ik heb nog 5 dagen, want facebook geeft je 14 dagen om vrienden te laten migreren. Wat zou er fout gegaan zijn?

 197. Hallo,

  Ik heb een vraag.

  Als organisatie hebben wij een persoonlijk profiel en een pagina. Niet alleen voor ons, maar ook voor onze ‘bezoekers’ is dit nogal ingewikkeld. Op welke moeten ze kijken? Nu wil ik dus alleen de pagina behouden, maar als ik het persoonlijk profiel verwijder ben ik mijn ‘vrienden’ en berichten kwijt en heb ik geen beheerder voor onze bedrijfspagina meer. Hoe kan ik dit het beste oplossen?

  Is het mogelijk om mijn persoonlijk profiel om te zetten in een bedrijfspagina. En de twee bedrijfspagina’s samenvoeg, zodat ik van beide alle likes/vrienden en berichten bewaar? Of verlies ik dan mijn oude bedrijfspagina? Hoe moet ik dit doen, of is er een andere oplossing?

 198. Hallo,

  Ik heb het volgende probleem. Wij zijn als bedrijf ook begonnen met een profiel maar in de loop der tijd hebben we een pagina aangemaakt. Het probleem is dat de pagina en het profiel allebei een andere naam hebben en we hebben meer dan 100 vrienden. Is er een manier op dit alsnog samen te voegen zodat alle foto’s vrienden en connecties worden overgezet?

 199. Ik heb een eigen facebook profiel die ik wil omschakelen naar ‘bekend persoon’ pagina. Maar verlies ik dan al mijn 5000 vrienden of worden deze omgeschakeld naar volgers op de pagina zelf?

 200. Goedemiddag Erno,

  Het persoonlijk profiel omgezet in een bedrijfspagina, foto’s, video’s en berichten opgeslagen via FB, maar hoe krijg je ze terug op de bedrijfspagina? Na het zip bestand uitgepakt te hebben zie je alleen foto’s en video’s, niets meer. Nu kan je zeggen plaatsen maar, maar dat is niet bedoeling, hoe kan je het 1 op 1 overzetten? Wat ook geen optie is, dat wij op de achtergrond kunnen werken zonder zichtbaar te zijn, daarvoor dienen we 7 dagen te wachten, is het een idee het persoonlijke profiel op slot te zetten en dan op de achtergrond aan werk te gaan of blijf de bedrijfspagina dan nog steeds zichtbaar?

 201. Ha Erno,

  Tot slot, nog een laatste vraag, bijzonder vreemd is dat je aangeeft de foto’s mee te kopiëren en vervolgens is staat er niets en we zijn inmiddels ruim 24 uur verder.

 202. Mohamed says:

  Beste Erno,
  Wat ben jij een goede hulp voor mensen die het even niet weten zeg 🙂
  Nu mijn probleem 🙂
  In het begin dat ik een account op facebook had, heb ik voor mijn bedrijf een persoonlijke pagina aangemaakt met best wel veel vrienden. Even later zag ik dat je ook een bedrijfspagina aan kunt maken en dat heb ik ook gedaan en op dit moment met best veel likes.
  Omdat het onnodig/ lastig is om 2 pagina’s van 1 bedrijf bij te houden heb ik vraag aan jou?
  Kan ik de persoonlijke bedrijfspagina omzetten naar mijn bedrijfspagina of moet ik al mijn vrienden berichten dat deze pagina verdwijnen en verder ga met de like pagina? Ik wil namelijke mijn vrienden/ klanten en ex klanten niet kwijtraken 🙁

  Graag jouw hulp Erno,
  Gr. Mohamed

 203. Hoi,

  Volgens mij heeft Facebook een update, want je huidige vrienden worden niet meer automatisch je fans. Kan dit kloppen. Want als ik een profiel omzet, zie ik een blanco fan-list.

 204. Erno, de volgende vraag

  Wij hebben een pagina foutief aangemaakt als persoonlijk, nu krijgen we de melding van FB, dat dit niet kan zonder eigen naam vermelding.

  We willen dit nu omzetten naar een bedrijfspagina of goed doel (is voor hulp aan vermiste dieren)
  Nu hebben we aan de huidige FB pagina een kapstok hangen van elke provincie.
  De vraag, als we de hoofdpagina migreren gaat de kapstok dan ook mee?

 205. Hallo, ik heb een 2de pqgina aangemaakt via mijn account. Ik heb gekozen voor community, deze wil ik gebruiken voor grappige teksten enz. Hoe kan ik er nu voor zorgen dat andere mensen de berichten kunnen zien? Ik zie steeds onder een bericht de optie promoten, maar ik wil er niet voor betalen..
  Help??

 206. Hoi ,mag ik iets vragen? Ik vrees dat je het misschien al eerder hebt gevraagd. Ik heb een persoonlijke pagina en daaraan gekoppeld een bedrijfspagina. Nu wil ik de persoonlijke pagina uitzetten, maar ik kom er maar niet ahcter hoe ik dat moet doen. Ik plaats nu 2 dezelfde soort berichten op beide pagina’s maar dat is denk ik vervelend voor mijn likers. alleen als ik iets op mijn persoonlijke pagina post krijg ik reacties en likes en post ik iets op mijn bedrijfspagina dan krijg ik geen likes of reacties. Waar kan dat aan liggen. Heb ik iets uit staan?

  Groetjes,
  Sandy Hoed
  Gewicht en Voeding in Balans

  • Hallo Sandy, er is niets fout in je instellingen.
   Een persoonlijk profiel uitzetten is niet zo handig in combinatie met je pagina.
   Je kunt wel jouw persoonlijke profiel meer afschermen met de privacy instellingen en minder vrienden accepteren.

   Berichten van een persoonlijk profiel worden door Facebook meer getoond in de timeline van je vrienden.
   Daarna komen berichten van groepen en als laatste berichten van de pagina.
   Minder dan 10% van de Likers zien de berichten die jij op je pagina plaatst ook daadwerkelijk in hun timeline.

   Vrienden zien dus meer van je berichten dan Likers en zijn vaak ook meer genegen om op je berichten te reageren.
   Probeer te voorkomen dat je alleen maar zakelijke berichten plaatst op je persoonlijke profiel.
   Houdt het profiel persoonlijk door alleen je eigen naam te gebruiken en een profielfoto van jezelf.
   Zo voorkom je dat Facebook jouw persoonlijke profiel verwijderd omdat je het zakelijk gebruikt.

 207. Goedemiddag,
  ik heb mijn bedrijfspagina 4 jaar geleden gestart als lokaal bedrijf. Kan ik dit ook omzetten naar een bedrijf orginisatie of instellings pagina. en zo ja heeft dit voordelen voor de vindbaarheid en het bereik van de pagina?

  • Hallo Esther, de categorie kun je aanpassen bij de instellingen van je pagina.
   Dit heeft geen effect op de vindbaarheid of bereik van je pagina.
   Er veranderd iets in de informatie die je kunt invullen op je pagina. Bijvoorbeeld openingstijden, checkin, parkeergelegenheid. Hangt af van welke categorie je kiest.

 208. Bas van Bodegraven says:

  Hallo Erno,

  allereerst dank voor je tip. Het is me met jouw hulp inderdaad gelukt om mijn privéprofiel te kopiëren naar een nieuwe bedrijfspagina, ik noem het kopiëren, want in de teksten die ik hier gelezen heb, lees ik steeds omzetten, maar ik heb mijn privéprofiel gehouden, wat ook de bedoeling was.
  Dus nu heb ik een privéprofiel, en al mijn vrienden hebben in feite mijn bedrijfspagina geliket,
  Helemaal top dus.
  Maar nu heb ik een vraag. Is het mogelijk om dit nog een keer te doen?
  Ik ben namelijk nog een bedrijf begonnen, wel min of meer in dezelfde richting, dus ik wil graag proberen om nog een bedrijfspagina te starten, die geliket wordt door alle 5000 vrienden.
  Is dit wel eens eerder geprobeerd zover jij weet? En is dat gelukt?
  Of wil ik nu het onderste uit de kan halen?

  Met vriendelijke groet Bas van Bodegraven

  • Hallo Bas,
   Klopt het proces is veranderd. Het omzetten is nu eigenlijk kopieeren geworden. Ik ga de uitleg hierboven aanpassen.
   Een slimme vraag. Ik heb het nog nooit getest. Ik verwacht dat het maar 1 keer kan.

   Een goed ding om te onthouden is dat het volgen/liken van een bedrijf wat anders is dan jou als persoon volgen.
   Deze 5.000 ‘vrienden’ hebben er niet voor gekozen om jouw bedrijf te volgen.

   Veel inactieve volgers op je pagina hebben een negatief effectief effect op het bereik van de berichten die je op de pagina plaatst.

 209. Beste,
  Ik heb een persoonlijke pagina en heb deze week een bedrijfspagina aangemaakt maar mijn vrienden werden echter niet omgezet naar Likers. Ik las dat dat wel ging gebeuren. Maar heb nog steeds 0 likers. Kunt u me helpen aub? Dank je wel

  • Hallo Melaa,
   Vrienden worden alleen meegenomen naar een pagina wanneer je een bestaand persoonlijk profiel omzet naar een pagina. Wanneer je een pagina maakt naast je profiel dan kun je de vrienden uitnodigen om je pagina te Liken.

 210. Manuel says:

  Misschien is de vraag al voorbij gekomen, maar ik heb al een ‘zakelijke’ pagina.. (+/- 2000 likes) Nu wil ik mijn vrienden (+/- 1800) op mijn persoonlijke pagina daarop toevoegen. Hoe doe ik dat? Als ik de stappen volg, krijg ik namelijk een extra zakelijke pagina en dat wil ik niet. Hoop dat je me kunt / wil helpen! Manuel

  • Manuel says:

   Hmmz. Ik zie dat ik nu daadwerkelijk al een extra pagina heb aangemaakt. Maar heb ‘gemakshalve’ de stap om vrienden over te zetten, overgeslagen. Zit nu met een privepagina, een nieuwe zakelijke lege en een reeds bestaande zakelijke…

   • Manuel says:

    Inmiddels een stap verder: de vrienden zijn gemigreerd naar de lege pagina. Dus nu nog de vraag: hoe voeg ik deze ‘nieuwe’ like-pagina samen met een reeds bestaande ‘zakelijke’ pagina?

 211. Nathalie says:

  Hoi!

  Ik maakte een pagina vanuit mijn persoonlijk account, maar toen twijfelde ik en maakte ik een nieuwe ‘persoonlijke’ account op naam van mijn zaak en voegde er dan een pagina aan toe. Ik deed dit omdat ik niet wil dat de bezoekers van mijn pagina alles op mijn persoonlijke account ook kunnen lezen. Of kunnen ze dat sowieso niet? Ik wil zaken en privé toch nog een beetje gescheiden houden. Alvast bedankt voor een antwoord.

  Groetjes

 212. Hallo Erno,

  Ik heb en site over baardagamen en wilde daarvoor een facebook pagina maken
  op advies heb ik een persoonlijk account (Pierre van Grondelle) aangemaakt en toen gekozen voor een pagina maken

  echter zit ik nu met 2 pagina’s 1 persoonlijke en 1 meer gericht op mijn website outbacdragons.nl

  als ik op en andere Facebook pagina iets like of deel dan komt dit op mijn persoonlijke account maar niet op mijn Facebook outbackdragonsnl pagina

  eigenlijk wil ik alleen de Facebook pagina en niet de persoonlijke versie
  of dat allen de Facebook pagina actief is en als ik iets van iemand deel dat dit ook op de pagina komt en niet op mijn persoonlijke account

  MvG
  Pierre

 213. Geertje Swinkels says:

  Beste Erno,

  ik hoop dat jij me kunt helpen, ik heb een facebookpagina voor onze verloskundige praktijk, we zijn vrienden met een groot aantal cliënten bestand, nu heb ik dit omgezet in een bedrijfpagina. Het lukt me niet om beheerders toe te voegen, de berichten van twitter verschijnen niet op de bedrijfspagina en op de ipad blijft de persoonlijke pagina bestaan met een bedrijfspagina eraan die ik alleen zie op de desktop. Kun jij me helpen?

 214. Hallo Pierre, dan moet je Facebook gebruiken als je pagina en dat kan. Ga naar de admin van je pagina – Pagina bewerken (in menu) – dan onderaan ‘Facebook gebruiken als …’ (de pagina naam).

 215. Hallo Pierre,

  Een groep kun je niet ‘Liken’. Daar kun je lid van worden.
  Er zijn 3 soorten groepen: open, besloten en geheim.
  In de open versie kunnen mensen zichzelf eenvoudig aanmelden.

 216. Hoi Erno, Ook ik zit met dat probleem, heb eerst een persoonlijke pagina aangemaakt: https://www.facebook.com/profile.php?id=100006748650957 en daarna een zakelijke pagina gemaakt : https://www.facebook.com/pmc.beusichem en nu krijg je dus de verwarring dat mensen in zoek functie: pmc beusichem invullen en op de “verkeerde”pagina uitkomen, namelijk de persoonlijke. Kan ik een koppeling maken dat alleen de zakelijke zichtbaar is ook al klik je de persoonlijke versie aan. een en ander zijn alleen uit elkaar te houden door gebruik van hoofdletters: PMC Beusichem en Pmc Beusichem.

 217. Hallo Sabien,
  Het persoonlijke profiel kun je het beste verwijderen.
  Voordat je dat doet eerste je echte persoonlijke profiel (Sabien Mulders) als beheerder toevoegen aan de pagina.
  Dan ontstaat er ook geen verwarring meer en heb je de pagina en het persoonlijke profiel zo opgezet zoals Facebook het graag ziet.

 218. Beste Erno,

  ik zit met hetzelfde probleem. Heb bijna 5000 vrienden op mijn persoonlijke profiel, heb daarom een conversie aangemaakt naar pagina en nu blijven mensen nog steeds vriendschap verzoeken sturen op mijn persoonlijke profiel. Hoe zork ik dat mijn persoonlijke profiel niet meer zichtbaar is?

 219. Hallo Geertje, nadat je het profiel hebt omgezet in een pagina is het profiel een zogenaamd zakelijk account geworden. Dit moet je omzetten naar een echt persoonlijk profiel. Zie hier de uitleg https://ernohannink.nl/facebook-zakelijk-account-veranderen-naar-persoonlijk-profiel/

 220. Denise says:

  Goedemiddag,

  Ik heb een vraag; ik wil deze week mijn persoonlijke profiel migreren naar een bedrijfspagina, maar er ‘hangt’ wel een andere fanpage (namelijk die van ons magazine) nu aan mijn persoonlijke profiel.

  Wordt deze dan tijdens de migratie automatisch meeverhuist? Of moet ik deze eerst aan een ander profiel koppelen?

  Groet,

  Denise

 221. Hallo Denise, voor de veiligheid is het altijd goed om een tweede beheerder te koppelen aan de pagina van jullie magazine, een collega of partner bijvoorbeeld. Maak je ze beheerder houdt er dan wel rekening mee dat zij ook alle rechten hebben en jou al beheerder ook kunnen verwijderen. Je moet ze dus wel kunnen vertrouwen.

Trackbacks

 1. […] Persoonlijk profiel omzetten naar een Facebook pagina van Erno Hannink Tagged with: fanpage • pagina • profiel  […]

 2. […] Heb jij inderdaad een Persoonlijk Profiel gebruikt voor je bedrijf? Dan is het verstandig deze zo snel mogelijk om te zetten naar een Bedrijfspagina. Hoe? Dat lees je hier. […]

 3. […] Heb jij inderdaad een Persoonlijk Profiel gebruikt voor je bedrijf? Dan is het verstandig deze zo snel mogelijk om te zetten naar een Bedrijfspagina. Hoe? Dat lees je hier. […]

 4. […] Loop jij ook risico? Heb jij inderdaad een Persoonlijk Profiel gebruikt voor je bedrijf? Dan is het verstandig deze zo snel mogelijk om te zetten naar een Bedrijfspagina. Hoe? Dat lees je hier. […]

Geef jouw mening

*