YouTube video in Facebook pagina in 3 stappen

Door Erno Hannink | d. Narrow Networking

jul 02

Op Facebook pagina’s en wall’s in persoonlijke profielen had ik al vaker een YouTube video gezien die je direct kan afspelen. Nu wilde ik dat ook maar hoe? Na wat zoeken over embed video’s heb ik wat anders getest en dat werkte. Simpel maar niet logisch. Vandaar dat ik het hier ook deel.

OK jij wilt net als ik graag een YouTube delen zonder dat je deze eerst moet uploaden naar Facebook.

Youtube video speelt niet meer af in Facebook

Update november 2017: Sinds afgelopen maand is dit veranderd op Facebook. Wanneer je nu een link van Youtube op Facebook plaatst (profiel, pagina of groep) wordt de video niet meer in Facebook afgespeelt.

Dit kan een tijdelijke verandering zijn.

Facebook wil dat je je eigen video’s vooral upload naar Facebook. Deze spelen wel direct af. Ze gaven al langere tijd veel meer aandacht aan video’s op Facebook in vergelijking met Youtube video’s die worden gedeeld.

Video’s die op Facebook worden geplaatst krijgen gemiddeld het hoogste bereik in je zakelijke Facebook pagina. Gebruik meer video en upload deze direct naar je Facebook pagina.

Je kunt nog wel de Youtube link delen op Facebook maar als iemand klikt op die link dan gaan ze naar Youtube om daar de video te kijken. De video speelt niet meer af in Facebook zelf.

Deel een Youtube video link op Facebook

Zoals hierboven gezegd kun je nog wel de link delen maar deze speelt niet meer af in Facebook zelf.

Stap 1. Kopieer de link van de gewenste YouTube video

Stel ik ben in een website en daar staat een video die je graag wilt laten zien op je Facebook pagina.

 1. Dan klik je op de knop rechtsonder in het YouTube scherm.
 2. Je klikt dan op de knop die in beeld is gekomen. En de video verkleint en 2 links komen in beeld. De bovenste is de embed code en de onderste de link van de video
 3. Je selecteert de link en kopieert deze bijvoorbeeld met Ctrl-C


De andere methode is, je gaat naar YouTube. Je vindt daar de video.
Dan klik je op de knop Delen of Share en je kunt de link kopieëren.

Stap 2. Link in Facebook plakken

Terug naar je Facebook pagina om de video zichtbaar te maken.
Klik op de ‘Link’ knop bij bijlagen

Plak de link en klik op ‘Bijlage’

Stap 3. Maak het bericht bij de video persoonlijk. Voeg jouw mening toe.

Kies de afbeelding en pas eventueel de tekst aan.
De tekst kun je aanpassen door er op te klikken en beginnen te typen. Met Enter bewaar je de tekst.

Voeg persoonlijke tekst toe: waarom jij de video interessant vindt voor je doelgroep.
En klik op ‘Delen’

Stap 4. Klaar
En voila de video is af te spelen in Facebook:

Veel plezier bij het delen van YouTube video’s in Facebook.

Wil je meer van dit soort tips vergeet dan niet te verbinden op mijn Facebook pagina (klik op ‘Like’).

This article is also available in English YouTube video on Facebook page in 3 easy steps

About the Author

Ik help zelfstandige professionals (ZP-ers) internet slim te gebruiken zodat ze meer klanten krijgen. Klanten aantrekken is de sleutel. Mentor, auteur en spreker over Klanten Aantrekken. Auteur van het boek Laat de klant naar jou komen en Kies je doelgroep. Initiator van verschillende evenementen als SOBCon Europe, SMC Netherlands, SMC Amsterdam, WordCamp Netherlands, Social Media Event. Balans in ondernemerschap en familie is belangrijk. Getrouwd met Monique en vader van onze zoon en dochter. Oprichter van Hannink Online Media (een netwerk bedrijf). Meer over Erno op de Over mij pagina

Leave a Comment:

(33) reacties

[…] am sharing this with you.So you want to share a YouTube video without uploading it to Facebook?The original article is in Dutch and is a big hit in Google. This article is No 1 when you search for YouTube and […]

Reply
DorisD 5 februari 2012

Hai Erno, al veel gelezen / info verkregen via jouw site…top dus. Zelf wil ik mijn persoonlijke profiel @ facebook overzetten naar een pagina als promotie voor mijn werk als zangeres. Behoud ik dan mij persoonlijke profiel (want dat hoeft niet zo nodig voor mij)? En begrijp ik goed dat door dit op deze manier te doen dan al veel “likes” heb (het enige voordeel, toch)? Laatste vraag aan je, hoop dat er tijd voor is; je kan toch ook filmpjes direct op facebook zetten ipv. via youtube (of is dat iets van de laatste tijd)? Dan is youtube toch eigenlijk overbodig of zie ik nu iets over het hoofd? Heel graag je reactie, groet DorisD.

Reply
  Erno Hannink 7 februari 2012

  Hallo Doris, lees dit artikel svp over het overzetten van een persoonlijk profiel naar een pagina (en ook de Let op) https://ernohannink.nl/persoonlijk-profiel-omzetten-naar-een-facebook-pagina/
  En ja, je wilt je persoonlijke profiel behouden. Binnen Facebook is het persoonlijke profiel de basis van alles. Je pagina wordt beheert vanuit je persoonlijke profiel.

  Yep, je kunt natuurlijk ook video’s direct in Facebook plaatsen, en in YouTube. YouTube is nu eenmaal een belangrijk kanaal voor video’s in de zoekmachines. Daarnaast de video ook toevoegen aan je Facebook pagina is een goed idee. Dit zorgt voor meer interactie rondom je pagina. En dit is belangrijk.

  Reply
  grace mvula 2 maart 2017

  Ja hoor ik heb veel bijgeleerd ,maar ik wil weten hoe en waar je kan
  beginnen???

  Reply
   Erno Hannink 4 maart 2017

   Beginnen met wat precies Grace? Het plaatsen van een video of het delen van een Youtube video?

   Reply
Bart de Koning 15 april 2012

Beste Erno,

Het is mij opgevallen dat bovenstaande truc om youtube filmpje te laten zien in facebook niet werkt in de timeline van de bedrijvenpagina. Is jou dit ook al opgevallen. Ik krijg het niet meer voor elkaar. In mijn gewone facebookpagina wel. Weet jij hier een truc voor? Of waarom heeft facebook deze functie verwijderd? Of doe ik iets fout? Ik hoop dat jij als expert hier iets over kan zeggen.

Reply
  Bart Hulshof 18 april 2012

  Hoi Bart,

  Als je in de bedrijven pagina in de timeline in een nieuw status bericht gewoon de youtube link plakt dan verwerkt Facebook dat automatisch zodat de video uit je link direct afspeelbaar is in je timeline. Dus dat gaat nog makkelijker!

  Reply

[…] artikel is ook beschikbaar in het Nederlands: YouTube video in Facebook pagina in 3 stappen Share with your friends:Share Published in: Facebook tips, In the centre of your target […]

Reply
Selwin 23 september 2012

Hallo,
Ik heb een youtube account aangemaakt en ik had al een facebook account. Beide om eea te testen voordat ik het met mijn werkelijke accounts ga uitvoeren.
Ik heb een video op youtube gezet en via de “delen” knop -> facebook icoon diezelfde video op mijn facebookpagina gekregen. Echter, wanneer ik op youtube wijzigingen aanbreng in de beschrijving of de labels, dan worden deze wijzigingen niet zichtbaar op mijn facebookpagina: daar blijft de informatie staan die aan de youtube video gekoppeld was ten tijde van het plaatsen.

Is hier een oplossing voor?

Reply
  Erno Hannink 25 september 2012

  Selwin, dit klopt. De gegevens van YouTube worden opgeslagen in Facebook op het moment dat je de video publiceert. Wil je de nieuwe informatie dan kun je de video gewoon nog een keer plaatsen en eventueel het vorige bericht van Facebook verwijderen.

  Reply
isolde 13 november 2012

Beste Erno,

Weet jij ook of het vanuit auteursrechten-perspectief OK is om videos van Youtube te linken op Facebook? Stel, ik post een link naar een Prince-video op Facebook. Is dat dan OK?

Alvast bedankt voor het meedenken!

Isolde

Reply
  Erno Hannink 13 november 2012

  Hallo Isolde, als je al weet dat de video niet voldoet aan de auteursrechten dan is het beter niet te plaatsen. Enkele weken geleden is een pagina op Facebook met heel veel fans op zwart gegaan nadat ze zijn gewaarschuwd over het plaatsen van auteursrechtelijke afbeeldingen.

  Reply

THANK YOU THANK YOU SO MUCH FOR YOUR EASY TO FOLLOW TUTORIAL

Reply
Roos Lisapaly 7 juni 2013

Vindt ik leuk

Reply
Roos Lisapaly 29 juli 2013

wat moet doen als ik een muziek van YouTube naar Facebook
Staat er op mislukt .

Reply
  Erno Hannink 1 augustus 2013

  Hallo Roos, wat is er precies mislukt?
  Is de muziek die je wilt delen van jou? Heb jij de rechten om ze te delen?
  Zo niet, dan is het beter de video ook niet te delen op Facebook. De richtlijnen van Facebook zeggen dat dit niet mag.

  Reply
Henk 16 september 2013

Beste Erno,
In Hyves weet ik het precies en wijst het zich ook vanzelf wel, maar hier was het echt zoeken. En ben er nog niet uit, bij zoekopdracht was de titel te zien. En op toevoegen geklikt. Het komt op Prikbord i.p.v. een aparte pagina met video’s? Mensen weten volgens mij niet wat ze met Hyves weggooien, ze lopen over een dam.
Zal nog even verder uit-figureren.
http://www.youtube.com/watch?v=xfmJ6m97HqQ&list=FL9gvO28xRPVkdkTbt6wAHdg

Reply
Henk 16 september 2013

Vond dit nog…
http://facebookinfo.eu/blog/facebook-te-ingewikkeld-voor-de-meeste-gebruikers/ >>
>> In feite is het echt crimineel van Facebook om bewust alle instellingen over verschillende onderdelen uit te smeren, zodat de privacy van de gebruiker eens te meer wordt terug geschroefd.

Facebook bekommert zich al een hele tijd niet meer om de veiligheid en zeker niet om de privacy van de gebruikers. Wat eens een sociaal netwerk was is nu verworden tot een platvloerse reclamesite, die alleen nog oog heeft voor de adverteerders, de échte gebruikers van Facebook : al de anderen (lees : profielen) zijn gewoon het vee, dat moet gemolken worden.

Reply
Henk 16 september 2013

Beste Erno, nog één melding, vond de YouTube video terug in ‘Nieuwsoverzicht’. Is er iets veranderd in de tussentijd? Was niet helemaal de bedoeling zo, in aparte rubriek moet wel kunnen?

Reply
  Erno Hannink 17 september 2013

  Hallo Henk, wat bedoel jij met een aparte rubriek.
  Er zijn wel apps waar je op je pagina de video pagina’s kunt laten zien.
  Bijvoorbeeld https://www.facebook.com/youtubetabapp
  Houd er rekening mee dat de video in het nieuwsoverzicht meer bekeken worden dan de videos op een aparte tab. De meeste Likers komen niet terug op de pagina.
  Overigens is het aan te raden, als het video’s van jezelf zijn, deze naast Youtube ook rechtstreeks op Facebook te uploaden (in je pagina).

  Reply
   Henk 17 september 2013

   Hoi Erno,
   Bedoelde eigenlijk dat in Hyves in één overzicht video’s verzameld kunnen worden. Net als bij foto’s, wat eigenlijk toch wel fijn is. In Facebook zal zeker dat laatste ook kunnen.
   Heb ook ontdekt dat in Hyves gemakkelijk statusupdates van Facebook daarheen kunnen worden doorgeplaatst / gekoppeld.
   Maar zag ook dit filmpje, en echt een open book met mijn face hoeft het ook niet echt te worden. Ben daarbij ook geen journalist. : ))
   Had me eigenlijk aangemeld om op een nieuwsbericht van de regionale krant te kunnen reageren. Als dit zonder Facebook niet meer kan, jammer dan. Ook voor contacten met anderen.
   http://www.youtube.com/watch?v=1mm8gFTUhV0

   Reply
    Erno Hannink 23 september 2013

    Hallo Henk,
    Er is wel een overzicht van foto’s in je persoonlijke profiel. Onder dit overzicht vind je ook je video’s. Zie bijvoorbeeld de foto’s in mijn profiel met een map video’s.

    Wanneer je een foto of video plaatst komt deze ook in het nieuwsoverzicht.

    Reply
Esther Benard 1 januari 2014

Beste Erno,

Sinds enkele dagen heb ik een persoonlijk account op FB aangemaakt. Belangrijker vind ik eigenlijk mijn zakelijke pagina Back-2-life. Ik probeer dagelijks waardevolle content op mijn back-2-life pagina te plaatsen. Echter alle foto’s en video’s verschijnen als bijlage? Na uren tobben, heb ik dit nog steeds niet kunnen veranderen. Via googelen kom ik regelmatig op jouw site terecht…alleen dit concrete probleem ben ik nog niet tegen gekomen…en vooral ‘hoe dit op te lossen’. Het lijkt wel of de persoonlijke en zakelijke pagina’s door elkaar heen lopen? Met FB zelf schiet ik al helemaal niets op.

Graag advies…

Met vriendelijke groet,

Esther Benard

Reply
  Erno Hannink 3 januari 2014

  Hallo Esther, wat er waarschijnlijk gebeurt (ik heb geen link naar je pagina en kan het dus niet controleren), is dat je de berichten plaatst vanuit je persoonlijke profiel.
  Je moet naar je pagina gaan en daar het bericht plaatsen.

  Reply
Ricardo 29 januari 2014

Hallo Erno,

wat mij maar niet lukt is het volgende en ik kan me maar niet voorstellen dat ik de enige ben die dit zou willen maar kan er niets zinnigs over vinden.

Het hele proces van een Youtubefilmpje op je FB aaccount krijgen is niet zo’n issue. Maar hij verschijnt dan automatisch op mijn tijdlijn. Ik wil echter deze filmpjes in één van mijn fotoalbums op FB plaatsen. En dat gaat dus niet. Als je vanuit je album een video wil uploaden gaat hij automatisch naar je harde schijf om er één van mn Macbook te selecteren maar niet van een URL of je eigen tijdlijn.
Al een paar uur zitten kijken en proberen maar ik zie het gewoon niet…helluppp!!!

Vriendelijke groet,
Ricardo

Reply
Frank 18 maart 2014

Hoi Erno
Ik weet niet wanneer je deze uitleg hebt geplaatst, maar ik slaag er op mijn bedrijfspagina niet in om een speelbare video uit Youtube in beeld te krijgen. Wanneer ik de link van youtube plaats, blijft het alleen een link. Ik krijg geen videovenster te zien. Heeft Facebook dit intussen aangepast?

Ten 2e: Ik heb geprobeerd gebruik te maken van de Facebook-deelknop op Facebook. Heel verhaal erbij getikt. Ingelogd op de Facebook-pagina waarvoor het van toepassing was, want ik heb er meerdere. Vervolgens verbaasde het me dat ik bij Youtube op dat deelscherm nergens hoefde aan te geven op welke Facebookpagina de video gedeeld moest worden. Toch op ‘delen’ geklikt, maar het bericht plus video is kennelijk naar een andere planeet, want ik zie het op geen enkele FB-pagina van mij verschijnen.

Reply
Astrid Lubberts 28 april 2014

Hai,
Kun je naast een youtube filmpje ook nog een foto plaatsen op Facebook en dan delen?
Dus én een filmpje(liedje in dit geval) en dan ook nog een foto, dus beiden.

Ik hoor graag of dit mogelijk is en zoja hoe ik dit dan moet doen…………..

Alvast bedankt voor jullie reactie….

Reply
  Erno Hannink 28 april 2014

  In één update?
  Nee, dat kan niet.

  Reply
  Erno Hannink 28 april 2014

  Hallo Astrid,
  Een video en foto in één update?
  Nee, dat kan niet.

  Reply
Nancy Jongenelen 28 augustus 2014

Hoi ,

Heb al een paar dagen problemen met een video op Facebook te zetten.
Ik kan alleen de link naar de video erop zetten maar geen foto erbij zoals vroeger. Wat doe ik verkeerd?
hoe moet ik dit aanpakken? Heel graag wat goede raad.
Groetjes

Reply
  Erno Hannink 2 september 2014

  Waar plaatste je voorheen de foto er bij Nancy?

  Reply
kneed 7 mei 2015

Het spijt me, maar je uitleg is al mis bij punt nummer 2. “Klik op de link bij bijlagen” Er is geen blad of optie bijlagen en dus al helemaal geen link. Je plaatje verduidelijk ook niets. Het wordt op prijs gesteld als je zou uitleggen hoe we die mogelijkheid kunnen creëren voor onszelf.

Reply
CJJ Verboven 23 juni 2016

Hallo ik heb al een paar dagen met clips van Youtube te delen op facebook ik krijg ze wel op mijn eigen tijdlijn maar niet in een paar groepen op facebook waar ik lid van ben

Reply
Add Your Reply

Leave a Comment: