10 top websites met WordPress als CMS

Door Erno Hannink | WordPress blog

jul 11

WordPress CMS websiteWordPress is voor een heel mooi website beheerssysteem ofwel Content Management System (CMS). In alle projecten die ik opstart wordt WordPress als uitgangspunt genomen. Waarom WordPress? De software is open source en er is een hele enthousiaste community.

Open Source zorgt er voor dat je altijd eenvoudig kunt wisselen van website bouwer (een must). De community zorgt er voor dat de software altijd wordt door ontwikkeld en er de meest fantastische plugins worden gebouwd.

Nu vroeg een potentiele klant om eens wat voorbeelden te laten zien. Het is een best mooi overzicht. Weet jij nog mooie sites die met behulp van WP zijn gebouwd laat dan weten.

De top 10 13 sites met WordPress

Uit een aantal overzichten heb ik een persoonlijke top 10 samengesteld van sites die gemaakt zijn met WordPress als basis.

 1. Particletree is een site met artikelen over web applicaties en de bouw van deze web applicaties. Een mooi ontwerp. Een beetje blog stijl maar dan anders.
 2. Moo het bedrijf dat prachtig drukwerk maakt van je foto’s in Flickr bijvoorbeeld. De bekende Moo cards maar ook Moo visitekaartjes.
 3. Een overzicht van autoshows met wagens van Ford. De site staat vol met foto’s, video’s, artikelen en reacties.
 4. De officiele site van de tennisser Andy Roddick.
 5. All Things Digital is de site waar oa Walt Mosberg schrijft voor The Wall Street Journal. Een bijzonder project van Alex King en Crowd Favorite in een WordPress Multi User installatie (WPMU) (details All Things Digital)
 6. The Department van Spanish en Portuguese van University of Berkeley.
 7. Het magazine van United States Postal Service – jawel het Amerikaanse TPG.
 8. Camacho Cigards – erg mooi ontwerp – delicaat
 9. 71Miles the Northern California edition – een gids voor weekend trips in de grootste steden
  71 Miles
 10. Vitamin – is een bron voor web designers, developers en entrepreneurs.
  Vitamin
 11. I love Nelson – Nelson’s Community website
  i love nelson
 12. COLOURlovers is a resource that monitors and influences color trends. COLOURlovers gives the people who use color – whether for ad campaigns, product design, or in architectural specification – a place to check out a world of color, compare color palettes, submit news and comments, and read color related articles and interviews.
  Color Lovers
 13. De website inclusief een webshop van de Bangalow Cooking School. Een mooie site waar je in de shop de kooklessen kunt kopen en waardebonnen. De shopping card is duidelijk zichtbaar in het zijmenu.

Site en blog

Een aantal websites die een blog hebben gecombineerd met de site in WordPress. Dit zijn sites waar het blog lange tijd de voorkant is geweest. De verandering is soms gekomen om nieuwe bezoekers snel toegang te geven uit de overweldigende hoeveelheid informatie op de site.

 1. Alex King is oprichter en eigenaar van een web ontwikkelingsbureau gespecialiseerd in WordPress; Crowd Favorite.
 2. Een van mijn meest favoriete blogs. Heel veel zinvolle informatie. Darren Rowse is rijk geworden met bloggen en geeft nog steeds heel veel tips op Problogger.
 3. Site en blog van Ravi over persoonlijke ontwikkeling.
 4. Apartementen verhuur in Barcelona – Blog en Site
 5. The Spa Dish over welzijn, make-up, uiterlijk voor de vrouw.
 6. Society for Understanding Mevlana
 7. CL Williams – advies, commentaar en bronnen om een top team te bouwen.
 8. Brian Gardner Media gebruikt WordPress om sites voor bedrijven te maken. Heeft zelf een erg mooie site.
 9. Conversion Rate Experts – echte conversie verbeteraars van je site voor een selecte doelgroep. Doelgroep: * generating online revenues of over $10m (£5m) per year, * committed to dominating your market or niche en * capable of handling the increase in business our work generates.
  Conversion Rate Experts
 10. The Weather Pops – allemaal weer karakters die je kunt gebruiken
  The Weather Pops
 11. Stanley F. Bronstein – Mr. Achievement – “My purpose in life is to help you find your purpose in life and achieve it” Wow wat een mooie marketingboodschap. Site is mooi ingedeeld, misschien wat veel informatie in 1 oogopslag, maar goed geordend.
  Stanley Bronstein Mr. Achievement

Nederlands

Nu denk je misschien; zijn er dan helemaal geen mooie Nederlandse statische sites die WordPress als CMS gebruiken? Ja wel hoor. Maar Joomla en Drupal doen het ook goed in Nederland.
Enkele Nederlandse sites met WordPress.

 1. Mobile Clicks is een wedstrijd voor het beste mobiel internet idee. Gebouwd door CKM Extended – Corne Kox.
 2. Yoast.com is de site van Joost de Valk – de site is Engelstalig maar Joost komt uit Nederland en schrijft zeer interessante artikelen over WP en SEO. TIP
 3. Jacqueline Fackeldey is zelfstandige als klantropoloog; Het vermogen de mens achter de klant te zien en deze daardoor weten te vinden en te verbinden. Haar site FackeldeyFinds.
 4. MedNed 2008 – The 13th World Congress on the Internet in Medicine. Een Engelstalige site gebouwd door een Nederlander – Marnix Bras
 5. Voor op school maak zelf je topografie werkblad en uit te printen – topografie werkbladen
  topografie werkbladen
 6. Basic Base Evenementen – Geen uitgemolken Hardstyle of clubsofte deuntjes maar misselijkmakende basslines en genadeloze breaks.
  Basic Base
 7. North Sea Jazz – WP MU site rondom North Sea Jazz op Radio 6
  wordpress MU North Sea Jazz Radio 6
 8. Urbanpark Magazine – een online magazine voor jongeren, dat is opgericht en onderhouden door jongeren. Op Urbanpark.nl lees je artikelen over onderwerpen die jongeren aanspreken, muziek reviews, wat zijn de laatste gadgets en hoe is het met de artiesten. Inclusief een forum, staat los van WordPress (Simpel Machines).
  urbanpark magazine

En nog veel meer:

Bronnen:
User:Matt/WordPress as CMS
WebHelperMagazine – WordPress WOW: Eight Top Sites using WordPress as a CMS…
Graphic Design Blog – WordPress as a CMS – Content Management System
Twitter

De specialisatie van ErnoHannink ligt bij WordPress websites in combinatie met blog en nieuwsbrief waarbij allerlei plugins worden gebruikt voor optimale zoekmachine optimalisatie en gebruiksvriendelijkheid.

Als je nog mooie suggesties hebt van sites die zijn opgezet met WordPress laat het dan in de reacties weten.

Print Friendly, PDF & Email
Follow

About the Author

Erno is de businesscoach die ondernemers helpt om de lange termijn doelen sneller te realiseren. Ondernemers die het beter willen doen voor de planeet, maatschappij en zichzelf. Met zijn ondersteuning en tips helpt hij je dagelijkse doelen te kiezen zodat je de lange termijn doelen eindelijk gaat realiseren. Test zijn coaching een week lang gratis uit met deze code ERNOHANNINKWEEK op dit platform -> ga naar coach.me. Sluit je aan bij de community van ondernemers die iets bijzonders doen.

Comments are closed