Serie over jaarplan – 90 dagen

Door Erno Hannink | Podcast

jan 04

In de vorige aflevering hebben we het gehad over marketing.

Vandaag gaan we het in de laatste aflevering van deze serie hebben over de 90 dagen.

Serie over jaarplan - 90 dagen

Een jaarplan is belangrijk zodat je al je acties voor het eerste kwartaal meteen klaar hebt en zodat je goed kunt starten. Daar gaan we nu mee beginnen. Hoe krijgen we nou richting in de belangrijkste acties? Dit is een onderdeel in het boek ‘Een ding ‘ van Gary Keller. Schrijf één ding op wat je dit jaar wilt bereiken, één ding wat jij belangrijk vindt.

Dit ene ding kun je opdelen, bijvoorbeeld in de 3 dingen die belangrijk zijn voor je bedrijf, 3 dingen voor je balans en 3 dingen voor jouw persoonlijk. Dit breiden we uit naar wat we het komend kwartaal te doen hebben. Wat zijn de acties voor de komende 90 dagen?

Stel dus je ene ding voor de komende 90 dagen op en maak daar een doel van. Stel dat je belangrijkte doel het geven van een belangrijke workshop is. Hiervoor is voor bereiding nodig, aankondigingen, marketing, contracten, video’s, artikelen. Een kwartaalplan helpt je deze dingen op tijd in te plannen.

De volgende stap is het opschrjiven van 3 acties per maand om dat doel te bereiken, je komt dus op 9 acties uit. Zorg ervoor dat je voldoende meet of je nog op koers ligt voor je doel.

Voor een workshop heb je deelnemers nodig. Hiervoor kun je bijvoorbeeld elke dag 5 mensen bellen of mailen. Zo kun je gemakkelijk meten.

Ik wens je veel plezier!

De gehele serie:

Follow

About the Author

Erno is een businesscoach die je helpt met beslissingen nemen, maar je ook uit je tunnelvisie haalt en je een breder perspectief laat zien. Een gesprek met Erno leidt altijd tot scherpe, nieuwe inzichten. Wil je brandjes blijven blussen of ga je doen wat het belangrijkste is voor je bedrijf? Erno houdt je bij de les, loodst je door de prioriteiten en helpt je om stap voor stap de juiste beslissingen te nemen om een gezonde groeimotor te bouwen, zodat de onderneming vanzelf loopt met je team, de juiste klanten en een gezonde winst. Drie dingen waarmee hij klanten helpt: – Beslis hulp nuBetere beslissingen actie groepFocus en stok achter de deur. Volg de nieuwste artikelen via e-mail (zie onderaan deze pagina) of de RSS feed.

Comments are closed