5 tips – gelukkig worden op je werk

Door Erno Hannink | Happy at Work

okt 19

Wakker worden op je werk. Tot de ontdekking komen dat dit het toch allemaal niet is. Je carriere en salaris opgeven voor iets heel anders. Heel herkenbaar. Zelf heb ik het ook al gedaan. En ik moet wel zeggen om te ontdekken wat je echt leuk vindt, waar je talent ligt, kun je best wel wat externe hulp gebruiken.

Waar je gelukkig van wordt in je werk is moeilijk vast te leggen. Je sterke kanten neem je vaak als vanzelfsprekend, “terwijl een talent jou bijzonder maakt”, aldus Wafelbakker in Trouw (Wakker worden! Werken kan leuk zijn!). Een van de belangrijkste tips die Wafelbakker geeft is: communiceer. Geef je wensen aan.

Wie eenmaal een goed beeld heeft van zichzelf, kan beter uitspreken wat zijn wensen zijn. Leg het ook vast. Met deze gegevens op papier kun je ze eenvoudig overleggen bij je potentiele werkgever of manager. Pas dan merken mensen volgens Wafelbakker dat er veel mogelijk is binnen hun huidige baan, “als je maar aangeeft wat je wilt.

Wafelbakker:

“Hoeveel flow je ‘moet’ hebben in je werk is niet goed te zeggen. Wel is het belangrijk om na te gaan of je überhaupt van die geluksmomenten meemaakt. Juist een gebrek daaraan kan aanleiding zijn om je eens goed op je werk te bezinnen.”

Want ‘piekervaringen’ kunnen er blijven, is haar overtuiging: in iedere baan, tot ieders pensioen.

Vijf tips van Wafelbakker:

  1. Wat is jouw talent? Vaak ontdek je ze toevallig. Schrijf ze op en houd ze in gedachte.
  2. Kijk naar je ambities: waar wil je staan over twee, vijf en tien jaar, en met wie?
  3. Stel een realistisch doel: zorg dat je geen dingen gaat doen die te hoog gegrepen zijn
  4. Neem actie: spreek uit wat je wensen zijn en geef aan wat je hiervoor nodig hebt
  5. Zorg voor feedback: praat met anderen over je wensen en doelen. En vergeet niet je successen te vieren.


Volgens mij is het handig om hulp te hebben bij het ontdekken van je talent. Zelf heb ik goede ervaring met Tricona. Zie ook mijn persoonlijk profiel.

Bij het punt ‘neem actie’ zou ik dit aanvullen met, neem baby-stapjes. Telkens een klein stapje die je zeker kunt realiseren. Een stapje dichterbij je doel. En vaak is de reis leuker dan de bestemming. Geniet dus vooral van de reis.

Voor het laatste punt zorg dat je iemand vindt die geen belang heeft in jouw richting. Zoek het dus buiten je relatie, anders gaat de persoonlijke financiele situatie misschien teveel meespelen. Zoek het ook buiten je huidige of mogelijke werkkring.

Via Intermediair

Follow

About the Author

Er komen constant moeilijke beslissingen op je af. Je wordt continu in de onderneming gezogen. Je hebt weinig mensen die echt met je kunnen sparren en snappen hoeveel bordjes je als ondernemer probeert draaiende te houden. Erno houdt je bij de les, ik loods je door de prioriteiten en help je stap voor stap om de juiste beslissingen te nemen om uiteindelijke een gezonde groeimotor te bouwen zodat je bedrijf vanzelf loopt. Ik breng ervaring mee van meer dan 1000 klanten die exact met dezelfde vragen zitten. De ondernemers die ik help met lastige beslissingen, bouwen een duurzaam bedrijf, voor het team, de klanten en een gezonde winst. Drie dingen waarmee ik klanten help: – De juiste klanten aantrekkenNieuw product en snelStok achter de deur Lees meer over zijn diensten. Volg de nieuwste artikelen via e-mail (zie onderaan deze pagina) of de RSS feed.

Comments are closed