Aanname en aanpassen

Door Erno Hannink | Happy at Work

aug 23

Na een gesprek via de telefoon werd ze klant. Ze had de huidige site zelf gebouwd, maar ze wilde veel meer resultaat. Dat resultaat moet vooral via internet komen.

We gaan de komende tijd aan de slag met een nieuwe website en weblog voor haar bedrijf. Ze wil ook een nieuwsbrief toevoegen aan haar site. Als de site klaar is wil ze veel gaan schrijven om de klant naar haar toe te laten komen.

Ze is mijn oudste klant op dit moment. Aangezien ze haar eigen site had gebouwd had ik aangenomen dat ze redelijk verstand van het web heeft. Een aanname mmmm.

We gaan aan de slag voor haar site en ik mail haar de gegevens om een thema te kiezen voor haar nieuwe site. Ze mailt terug dat ze niet kan inloggen.

Na een paar e-mails werd het tijd om haar telefonisch door het inloggen te loodsen. Daar werd het duidelijk dat ik een aanname had gedaan die niet klopte. Voor mij gebruikelijke woorden als Control-toets, Tab-toets, tekst selecteren werden niet bevestigt maar kreeg ik de vraag “Welke toets?”

Ik wilde graag met haar meekijken wat ze op haar computer doet. Skype heeft een handige optie ‘Deel beeldscherm’. “Skpype?”, zei ze. Via de telefoon installeerden we samen Skype op haar PC.

Zo kon ik zien wat ze deed en ontdekten we samen hoe ze kon inloggen op de site. Samen keken we naar enkele voorbeeld thema’s. Ik legde haar uit waar ze op moest letten en zij vertelde was ze mooi vond en wat zeker niet.

Na een uitgebreid telefoongesprek maakten we afspraken over het vervolg. Ze ging aan de slag om een keuze te maken voor haar thema.

De volgende dag kreeg ik haar keuze voor het nieuwe thema van haar site en blog. Ze had er direct werk van gemaakt. Verder gaat ze zo snel mogelijk een een hoofdtelefoon met microfoon kopen om Skype te gaan gebruiken.

Met wat hulp is ze op weg naar een nieuwe site om haar bedrijf te professionaliseren.
Ze past zich aan naar de nieuwe tijd en is er niet bang voor maar omarmd deze en ziet mogelijkheden voor haar bedrijf.

Ze gebruikt Internet Explorer 8, waar ik bij veel anderen, jongere mensen en grotere organisaties die met een oudere versie als IE 6.0 werken. Ze gaat direct aan de slag met Skype. Ze leert nu meer over WordPress en gaat teksten schrijve voor haar nieuwe website.

Heerlijk als je met mensen mag werken die zo graag willen leren en dat gelijk omzetten in actie.
En ja navragen is beter dan zelf een aanname doen.

Follow

About the Author

Er komen constant moeilijke beslissingen op je af. Je wordt continu in de onderneming gezogen. Je hebt weinig mensen die echt met je kunnen sparren en snappen hoeveel bordjes je als ondernemer probeert draaiende te houden. Erno houdt je bij de les, ik loods je door de prioriteiten en help je stap voor stap om de juiste beslissingen te nemen om uiteindelijke een gezonde groeimotor te bouwen zodat je bedrijf vanzelf loopt. Ik breng ervaring mee van meer dan 1000 klanten die exact met dezelfde vragen zitten. De ondernemers die ik help met lastige beslissingen, bouwen een duurzaam bedrijf, voor het team, de klanten en een gezonde winst. Drie dingen waarmee ik klanten help: – De juiste klanten aantrekkenNieuw product en snelStok achter de deur Lees meer over zijn diensten. Volg de nieuwste artikelen via e-mail (zie onderaan deze pagina) of de RSS feed.

Comments are closed