Account voor je bedrijf of prive op Facebook maken?

Door Erno Hannink | d. Narrow Networking

jan 17

Een vraag die enorm veel gesteld wordt, via e-mail, Facebook mail, telefoon, (zelfs in het weekend wordt ik hierover gebeld) is:

Ik heb een bedrijf of ik werk voor een bedrijf en ik wil zakelijk en prive gescheiden houden of juist mixen, moet ik nu een Facebook account aanmaken voor mijzelf of voor mijn bedrijf?

Er zijn ‘social media experts’ die adviseren zelfs om een account voor je prive aan te maken en een voor je bedrijf. Dit terwijl dit tegen de richtlijnen en voorwaarden van Facebook is. Hierdoor loop je het risico dat beide accounts worden verwijderd.

Mijn – Facebook persoonlijk profiel – advies:

 1. Maak een persoonlijk account, met je eigen voor- en achternaam zonder toevoegingen.
 2. Pas de URL aan van je persoonlijke account naar facebook.com/voornaamachternaam – als je zakelijk ook werkt met je eigen naam als bedrijfsnaam moet je even opletten. Dan is het beter om te kiezen voor facebook.com/voorletterachternaam bijvoorbeeld.
 3. Maak een pagina aan voor je bedrijf – de titel van je pagina is: bedrijfsnaam eventueel aangevuld met eigen naam als je zelfstandige bent en jouw eigen naam de branding is
 4. Probeer 25 fans/volgers voor je pagina te winnen en leg de URL van je pagina vast
 5. Als je zakelijke en prive NIET wil mixen, dan bevestig je alleen vrienden en familie als vrienden op je persoonlijke profiel en verwijs je al je zakelijke contacten naar je bedrijfspagina. Daar kunnen ze op de ‘Vind ik leuk’ (Like) knop klikken en je volgen. Al je zakelijke ontdekkingen deel je dan ook alleen op je pagina.
 6. Als je zakelijk en prive WEL wilt mixen, dan wordt je vrienden op je persoonlijke profiel met collega’s, relaties, vrienden en familie. Maak lijsten zodat je ze snel kunt onderscheiden. Verwijs mensen die geïnteresseerd (kunnen) zijn in je bedrijf of producten naar je bedrijfspagina. Focus op je pagina op je doelgroep. Zakelijke onderwerpen die verder gaan dan je doelgroep deel je in je persoonlijke profiel. Persoonlijke berichten deel je ook alleen op je persoonlijke profiel.


Op je af laten komen vs najagen.
Vanuit een pagina kun je volgers of mensen die de pagina (nog) niet volgen, geen persoonlijke berichten sturen. Dit kan alleen vanuit een persoonlijk profiel of een groep.
Voor mij is dit ook de ‘oude’ denkwijze, jij als bedrijf bent hard potentiële klanten aan het najagen.
De ‘nieuwe’ marketing zit veel meer in zinvolle informatie delen voor je doelgroep, waardoor ze vanzelf op je afkomen en graag je pagina willen volgen om zo op de hoogte te blijven.

Wil je actief (/agressief) op zoek naar nieuwe volgers voor je pagina? Dan kun je altijd nog werken met advertenties binnen Facebook. Ook dan is het nodig dat je zinvolle informatie hebt op je pagina waardoor mensen je willen blijven volgen.

Voorwaarden Facebook

Twijfel je en wil je toch graag een zakelijke naam geven aan een persoonlijk account zoals deze bedrijven/mensen:

Bedenk dan, dit zijn is een onderdeel uit de Facebook voorwaarden waarmee je akkoord gaat als je registreert:

4. Registration and Account Security
Facebook users provide their real names and information, and we need your help to keep it that way. Here are some commitments you make to us relating to registering and maintaining the security of your account:

 1. You will not provide any false personal information on Facebook, or create an account for anyone other than yourself without permission.
 2. You will not create more than one personal profile.

Enkele onderdelen uit het Facebook help onderdeel:

Stel je voor je hebt een mooi netwerk opgebouwd op je persoonlijke profiel en deze wordt geblokkeerd. Welk effect heeft dat op je bedrijf en je uitstraling? Het kan namelijk wel:

De account die ik heb gemaakt om reclame te maken voor mijn bedrijf, band of andere organisatie is nu geblokkeerd.

Volgens onze Verklaring van rechten en verantwoordelijkheden moeten Facebook-profielen een individu vertegenwoordigen. Gebruikers mogen geen account houden onder de naam van een organisatie of persoonlijke accounts te gebruiken om professioneel reclame te maken voor zichzelf. Als je profiel op een niet-individuele naam stond, of hoofdzakelijk werd gebruikt om reclame te maken, is dit waarschijnlijk de reden dat je profiel is verwijderd.

http://www.facebook.com/help/?faq=13624

Ook goed om te weten. Een persoonlijk profiel heeft maximaal 5.000 vrienden, een pagina kan oneindig veel fans hebben.
Nu zeg je misschien “5.000 dat heb voorlopig nog lang niet.”, maar het is toch wel je wens heel veel mensen te helpen met jouw product/dienst? Meer dan 5.000? het kan echt.

Waarom kan het zijn dat je naam wordt geweigerd als je een persoonlijk profiel probeert te registreren?
Mijn naam wordt geweigerd bij het registreren.

 • Je volledige voor- en achternaam moeten worden vermeld. Bijnamen kunnen worden gebruikt als ze een variatie op je voor- en achternaam zijn, maar alleen in de indeling ‘Voornaam ‘bijnaam’ Achternaam’.
 • Accounts zijn alleen voor persoonlijk gebruik. Als je een beroemdheid, bedrijf of merk vertegenwoordigt, maak je een Facebook-pagina. Pagina’s zijn bedoeld voor het vertegenwoordigen van een bestaand publieke persoon, artiest, merk of organisatie en mogen alleen worden gemaakt door een officiële vertegenwoordiger van die entiteit. Klik hier voor meer informatie over Facebook-pagina’s.
 • Professionele en religieuze titels zijn niet toegestaan in accountnamen.
 • Je kunt je meisjesnaam en je alternatieve naam vermelden op de pagina Accountinstellingen. Accountnamen met ‘was’, ‘geboren’ en ‘voorheen’ zijn niet toegestaan.
 • Accounts kunnen maar één persoon vertegenwoordigen. Accounts voor groepen, families of stellen zijn niet toegestaan.

Ik wil me inschrijven voor een nieuw account dat ik wil gebruiken als persoonlijk profiel: Wanneer je je aanmeldt voor een persoonlijk profiel, moet je je volledige naam zonder leestekens opgeven. Als je problemen blijft ondervinden bij het registreren voor een persoonlijk profiel, dien dan een rapport in.

Ik probeer een bedrijf, product of publieke persoon te registreren: Dergelijke entiteiten kunnen geen persoonlijke profielen hebben, maar je kunt wel een Facebook-pagina maken. Pagina’s mogen alleen worden gemaakt om een bestaand publieke persoon, artiest, merk of organisatie te vertegenwoordigen en mogen alleen worden gemaakt door een officiële vertegenwoordiger van die entiteit. Lees meer over Facebook-pagina’s.

http://www.facebook.com/help/?faq=13070

Zakelijk Facebook account

Stel je wilt alleen een zakelijk account en zoekt prive niets op Facebook, kan dat? Ja, je kunt een zakelijk account aanmaken waarmee je pagina’s en advertentiecampagnes kunt beheren. Dit zakelijk account heeft wel beperkingen:

Wat is het verschil tussen een zakelijke account en een persoonlijke account?

Zakelijke accounts zijn bedoeld voor personen die de site alleen willen gebruiken om hun pagina’s en advertentiecampagnes te beheren. Daarom bieden zakelijke accounts niet dezelfde functionaliteit als persoonlijke accounts. Zakelijke accounts hebben beperkte toegang tot gegevens op de site. Personen met een zakelijke account kunnen alle door hen gemaakte pagina’s en netwerkadvertenties bekijken, maar niet de profielen van gebruikers of andere inhoud op de site die niet wordt weergegeven op de pagina’s die ze beheren. Zakelijke accounts worden bovendien niet weergegeven in zoekresultaten en kunnen geen vriendschapsverzoeken verzenden of ontvangen.

Kun je een zakelijk account hebben naast je persoonlijke account?
Je kunt maar een van beide hebben:

Het is in strijd met de gebruiksvoorwaarden van Facebook om meerdere accounts te hebben, ongeacht het doel. Als je al een persoonlijk account hebt, mag je geen zakelijke account maken, wat de reden hiervoor ook is. Je kunt alle pagina’s en netwerkadvertenties die je maakt met je persoonlijke account beheren.

http://www.facebook.com/help/?faq=12840

E-mail adres wordt niet geaccepteerd tijdens de registratie

Er zijn veel zelfstandigen die info@bedrijfsnaam.nl gebruiken in al hun communicatie en daarmee ook registreren bij sites. Bij Facebook kan dat niet. Een e-mail adres moet persoonlijk zijn:

Mijn e-mailadres schijnt ongeldig te zijn.

We ondersteunen geen e-mailadressen met algemene voorvoegsels, zoals info@ en webmaster@. Dergelijke e-mailadressen worden doorgaans gebruikt voor organisaties en bedrijven en we staan niet toe dat ze worden gebruikt voor persoonlijke Facebook-accounts. Je moet een persoonlijk e-mailadres gebruiken, zonder een dergelijk voorvoegsel. Er zijn geen uitzonderingen op deze regel.

http://www.facebook.com/help/?faq=12852

Persoonlijk account

Voor mij geldt altijd dat je persoonlijk in gesprek gaat met iemand. Dit doe je in het dagelijkse leven, en dus ook op de sociale netwerken. Je gaat niet in gesprek als een bedrijf, of een logo, bedrijfsnaam, pand. Je hebt persoonlijke interesse in die ander. Dus je hebt altijd een persoonlijk account met een foto van jezelf, op Hyves, Twitter, LinkedIn, Facebook…. Een zakelijk account heeft regelmatig een koppeling met een RSS van de site, met nieuwtjes van het bedrijf. Geen aanleiding tot interactie.

Heb jij een zakelijk account? Een account met je eigen naam en maak je vrienden met klanten? houd jij zakelijk en prive gescheiden? Of is het juist de mix?
Ik ben benieuwd naar de verschillen en motivatie. Laat het hieronder horen:

Follow

About the Author

Erno is de Business Coach voor ondernemers met 5-25 medewerkers. Ik help ondernemers bij zelfzuchtige beslissingen voor meer vrijheid. Mijn unieke eigenschap is om lastige vragen te stellen en je richting actie te duwen. Erno is auteur van 7 boeken, 1000+ artikelen en host van de podcast de Erno Hannink Show. Lees meer over Erno

Leave a Comment:

(44) reacties

Patrick Schouten 18 januari 2011

Helder en duidelijk verhaal weer Erno.
Bedankt voor het delen van je kennis. Het wordt nu echt tijd dat ik me in Facebook ga verdiepen.

groet,
Patrick Schouten
KSK productions

Reply
Erno Hannink 18 januari 2011

Dank je wel Patrick. Deel straks gerust de link naar je pagina hier.
of op facebook.comErnoHanninkNL

Reply

[…] Dit blogartikel was vermeld op Twitter door Erno Hannink, Marco Hendrikse. Marco Hendrikse heeft gezegd: RT @ernohannink Een Facebook account prive of zakelijk aanmaken? http://bit.ly/f7IIaA […]

Reply
admin 20 januari 2011

Dag Erno, weet je ook of het mogelijk dat ik een pagina die nu omschreven staat als ‘product/dienst’ kan omzetten in ‘organisatie’?
Ik meende ook zeker dat ik daar op had geklikt, maar het staat er niet en dat zou ik graag wel zo hebben.

Kun je me helpen?

vr. gr.
administratie

Reply
Erno Hannink 21 januari 2011

hallo administratie,
Dat kan alleen door opnieuw te beginnen. Deze verwijderen, en opnieuw de pagina aanmaken.

Ps aparte naam, administratie 🙂 bewuste keuze?

Reply
Erno Hannink 28 januari 2011

Hier een voorbeeld die ik via de mail op Facebook kreeg:

Hoi Erno, Deze wil ik graag met je delen. Het Uitburo is dus verwijderd. Iets waar je al vaker voor hebt gewaarschuwd. Ikzelf verwijder mijn persoonlijk bedrijfsprofiel ook per 1 februari. http://www.dutchcowboys.nl/facebook/21477

Reply
BBS 20 april 2012

Beste Erno Hannink,

Vanochtend heb ik mijn profiel op FB omgezet naar een pagina op FB.
Alleen is er iets misgegaan. Op dit moment kan ik kiezen uit 3 “use Facebook as” (onder het pijltje op de startpagina)
Als ik wordt gezocht op Facebook sta ik er nu dus ook 3x op. Wat kan ik hieraan doen om met 1 Pagina verder te gaan? (ik zou graag verder gaan als bedrijf) Alvast bedankt voor uw reactie!

Reply
  Erno Hannink 28 augustus 2012

  Is dit al opgelost BBS?

  Reply
anne guns 4 juni 2012

de “facebookwet” wordt dus dagdagelijks overtreden. Van “private” FACEBOOK naar “business”FACEBOOK is geen probleem maar omgekeerd heb je een hoop “struikelblokken” . Wie “eerlijk” start is dus de pineut ?

Reply
  Erno Hannink 28 augustus 2012

  Hallo Anne, ja nog steeds. Ik begrijp alleen niet wie eerlijk start is de pineut. Als je eerlijk start is er toch geen probleem en hoef je niet aan te passen??

  Reply
Jaap Omvlee 28 augustus 2012

Hoi,

Ik heb mijn account omgezet van privé naar Bedrijfspagina
alleen doet facebook places het nu niet??

Reply
  Erno Hannink 28 augustus 2012

  Hallo Jaap, Facebook Places werkt als het adres is ingevuld, en alleen bij de categorie ‘Lokaal bedrijf’.

  Reply
   jaap 28 augustus 2012

   lokaal bedrijf, sportlocatie?
   wordt nog steeds niet toegevoegd aan de lijst met inchecks

   Reply
Laura van Os 8 oktober 2012

Hoi Erno,
Voor ons toekomstig bedrijf zijn we bezig een facebookaccount aan te maken met het emailadres:
info@studiobroodnodig.com. Helaas wordt dit adres als ongeldig gezien! Kan dat kloppen? Hoe kan ik een fb account aanmaken met dit emailaccount?

Alvast bedankt!
Gr. Laura

Reply
Jan de Kruif 28 oktober 2012

Je hebt mijn vragen ecxact beantwoord, dank je!

Reply
Rhodos 30 januari 2013

Hallo Erno,

Ik heb sinds een maand Facebook aangemaakt voor mijn restaurant. Ik heb alle dubbele pagina’s geclaimed en verwijderd. Ik heb alles correct ingevuld naar mijn mening (adres) en er komt ook een landkaart dat zichtbaar wordt. Het enige is dat mijn pagina niet door iedereen gevonden wordt. Mensen kunnen nog steeds niet bij mij inchecken. Ik heb als categorie gekozen voor lokale bedrijven en dan restaurant/cafe.

Weet jij wat het probleem kan zijn??

Alvast bedankt.

Mvg

Reply
  Erno Hannink 7 februari 2013

  Hallo Rhodos,
  Zojuist nog even gezocht op “Rhodos Grill & Buffet Restaurant Steenwijk” in Facebook en als ik Rhodos Grill in type dan verschijnt jullie pagina al. Ze moeten natuurlijk wel deze naam beginnen te typen.
  Overigens zie ik dat je een Like us plaatje in je omslagafbeelding hebt. Dit mag niet volgens de richtlijnen van Facebook voor de omslagafbeelding.

  Reply
   Rhodos 7 februari 2013

   Hallo Erno,

   Bedankt voor je reactie op mijn reactie over mijn Facebook pagina. Het is inmiddels gelukt om mijn bezoekers te laten inchecken op onze Facebook.

   Ik wist niet dat ik geen Like Us plaatje mocht plaatsen in de omslagfoto. Dit heb ik inmiddels aangepast.

   Bedankt voor je advies.

   Reply
Diana 1 april 2013

Beste Erno,

Er werd mij gevraagd om de FB te gaan bijhouden van een non profit organisatie. Nu bleek dat degene die het had opgezet het als een persoonlijk account had opgezet. Ik heb alles geprobeerd om het om te zetten maar kreeg telkens dezelfde foutmelding dat de naam hetzelfde moest zijn en daarna: de naam is niet toegestaan. Na een paar uur proberen en googlen heb ik nu op de FB een pagina aangemaakt. Hoe krijg ik het nu zo dat de persoonlijke niet meer verschijnt maar alleen de zakelijke pagina?
Ik hoop dat je raad hebt, dankjewel.
vr gr Diana

Reply
  Erno Hannink 2 april 2013

  Hallo Diana, jezelf (en nog een paar mensen) toevoegen als beheerder van de pagina. Daarna het “persoonlijke profiel” verwijderen.

  Reply
Eugenie Kroon 29 april 2013

Beste Erno,

Voor Kroon schoenen heb ik een zakelijke pagina aangemaakt, zonder persoonlijk account. Niet via registreren maar via “een pagina aanmaken voor een bekendheid of bedrijf”. Kan ik alsnog een persoonlijk account hieraan koppelen?

Daarnaast was er al een pagina Kroon schoenen plaatselijk bedrijf. Deze heb ik geclaimd maar kan ik niet koppelen zodat ik de foto (nu een druppel) kan aanpassen. Heb je hier ook een tip voor.

Alvast bedankt en vriendelijke groet,
Eugenie Kroon

Reply

  Ik zit met dezelfde vraag: kun je achteraf nog een persoonlijk profiel koppelen aan een Page? Ik kan er nergens iets over vinden…. Heb jij een antwoord gevonden Eugenie? (En als het kan, hoe doe je dat dan?) Alvast dank voor je reactie!

  Reply
   Erno Hannink 6 juni 2013

   Je kunt als beheerder van een pagina elk persoonlijk profiel toevoegen als beheerder. Als het allemaal klopt en je hebt door het omzetten van je profiel naar je pagina een business account gekregen dan is deze beheerder van de pagina. Als je dit business account weer omzet naar een echt persoonlijk profiel dan blijft deze beheerder van de pagina.
   Voor alle zekerheid kun je er voor zorgen dat er nog een 2e/3e beheerder is voor de pagina (altijd slim). Zie ook Doen, beheerder toevoegen aan je Facebook pagina

   Reply

    Dank Erno! De dame van wie de Pagina is heeft helemaal geen persoonlijk profiel aangemaakt, maar is direct voor de Page gegaan. Goed om te lezen dat ik voor haar nog een persoonlijk profiel toe kan voegen. Dat moet ik dan wel eerst aanmaken 😉

    Reply

Beste Erno,

Op aanraden van veel mensen heb ik op 28 april een Facebook-pagina gemaakt, gewoon door tips op internet te volgen. Ik wil mijn account vooral zakelijk gebruiken, daarnaast vind ik het ook leuk om te volgen wat vrienden/familie doen. Ik heb een persoonlijke pagina gemaakt, http://www.facebook.com/annette.schlatmann, en daarnaast maakte ik een bedrijvenpagina via de link ‘bedrijven’ (dit had misschien lokale bedrijven moeten zijn?) van mijn bedrijfje La Palette d’Annette. Mijn belangrijkste doelstelling is om meer klanten te werven, dus die bedrijvenpagina is heel belangrijk. Alleen kan ik de bedrijvenpagina nauwelijks meer vinden, bij startpagina, dan pagina’s, kom ik er met moeite op, ergens las ik de boodschap dat mijn pagina vooral een community-pagina is (persoonlijke pagina) en klikte toen op ‘verander profiel’, en er gebeurde niks. Nu wil ik best de persoonlijke pagina annette.schlatmann zo houden, maar hoe kunnen potentiële klanten dan in een oogopslag zien dat ik ook een bedrijfspagina heb, waar ze dan ook meteen op terechtkomen door op een bepaalde link te klikken?
Alvast dank voor je antwoord!

Vriendelijke groet,
Annette Schlatmann

Reply
  Erno Hannink 6 juni 2013

  Hallo Annette,
  Het slim je persoonlijke profiel zo te behouden. Hier kun je contact onderhouden met vrienden en family. Je zakelijke pagina is vooral voor de doelgroep en de klanten van je bedrijf.
  Je kunt je pagina zichtbaar maken in je persoonlijke profiel door deze toe te voegen als werkgever. Zie de links op mijn persoonlijk profiel die direct lijden naar mijn pagina’s binnen Facebook.

  Reply
monique brinkhorst 17 september 2013

Hallo Erno,

Ik heb zojuist mijn persoonlijke facebook pagina omgezet naar een zakelijke pagina. Maar ik wil graag het nieuwsoverzicht kunnen zien. Moet ik nu een nieuwe persoonlijke pagina aanmaken en opnieuw mijn vrienden gaan zoeken of is er ook een makkelijkere manier?

groeten Monique

Reply
  Erno Hannink 23 september 2013

  Hallo Monique,

  Dan kun je het beste de uitleg volgen op deze pagina Facebook zakelijk account veranderen naar persoonlijk profiel.
  Hier staat precies hoe je dat het beste kunt doen.

  Reply
Theo Schuurmans 12 november 2013

Beste Erno,
leuk artikel. Facebook is een soort rollercoaster geweest voor mij. Ik heb het gevoel dat ik nu pas een beetje het platform begin te begrijpen. Ik wil dan ook graag actiever worden en ga de waarde voor mijn band pas nu echt inzien. Omdat mijn deelname aan facebook een zeg maar organisch verloop kent ben ik begonnen met een privé account. Later heb ik mijn groep er als een soort dochter achter gehangen. Nadeel is zoals je zegt in je artikel dat je geen vrienden kunt maken met je fans, wat privé wel kan natuurlijk. Langzaam stijgt het aantal facebook vrienden en langzamerhand wordt het lastig om ieder van de juiste informatie te voorzien. M.a.w. ik ben bioloog en muzikant en beide groepen vrienden komen voor verschillende dingen op mijn facebook. Toch heb ik ontdekt dat er een soort kruisbestuiving ontstaat en dat biologisch geïnteresseerden op mijn concerten beginnen te verschijnen. Ik zit wel in mijn maag met al mijn buitenlandse vrienden. Die wil ik niet lastig vallen met sommige zaken. Heb je ideeën hoe je doelgroepen kunt scheiden? Ik speel in een band van vijf personen en heb al bedacht een account te maken voor de band op naam van een van de groepsleden die nooit gaat facebooken. Dat is dan toch wel legaal?

Reply
  Erno Hannink 17 november 2013

  Hallo Theo, je kunt lijsten maken voor de verschillende groepen. Dan kun je daarna bepalen welke groep, een bepaald bericht krijgt te zien. Of een bericht die iedereen kan zien bijvoorbeeld.

  Dat laatste mag niet volgens de richtlijnen van Facebook. Een persoonlijk account heeft de naam van een persoon, dus niet van een band. Je kunt veel eenvoudiger een pagina maken. Dan kunnen ook de andere bandleden berichten plaatsen op de pagina. (jij maakt ze dan mede-beheerder van de pagina).

  Reply
Monique 26 maart 2015

Hoi Erno,
Een vraag aan je: sinds een paar dagen durf ik toe te geven dat ik verslaafd ben aan Facebook. Een drama want het kost me veel tijd wat ten koste gaat van tijd die ik in mijn onderneming kan stoppen. Facebook is voor mij zakelijk van enorm belang maar privé wil ik er van af.
Heel stoer heb ik nu mijn klantenservice gevraagd mijn wachtwoord te wijzigen dus ik kan er niet meer op. Echter, dat blijkt in de praktijk onwerkbaar; ik kan nu immers ook niets posten op mijn bedrijfspagina en ook niet meer adverteren.
Heb jij een tip voor me?
Groet, Monique

Reply
Linda van Breemen 24 oktober 2015

Ik heb eerst een zakelijke pagina gemaakt (per ongeluk). Nu wil ik een persoonlijk profiel maken.
Kan dit nog?

Reply
  Erno Hannink 27 oktober 2015

  Zeker kan dat. Dan voeg je jouw persoonlijke profiel daarna toe als beheerder van de pagina.

  Reply
   joost bertrem 6 januari 2016

   Hallo, ik heb van het persoonlijke profiel van onze vereniging een pagina gemaakt. Dat is gelukt. Wanneer ik echter mijn persoonlijk profiel wil koppelen als beheerder van de pagina krijg ik volgende foutenboodschap: “user does not exist or is currently invalid’. Als iemand anders van de vereniging het probeert krijgt deze dezelfde melding. Dus het blijkt niet aan mijn account te liggen. Doen wij iets verkeerd?

   Reply
Greetje 7 juni 2016

Dag Erno,
Wij hadden al jaren als bedrijf een ‘persoonlijke’ Facebook account. De regels van Facebook zijn inmiddels anders, maar voordat wij het account konden omzetten naar een bedrijfspagina is het ‘geblokkeerd’. Bij het inloggen krijgen we de volgende mededeling:
“We zullen de ingediende documenten bekijken en daarna contact met je opnemen. Als we meer hulp nodig hebben met het bevestigen van je naam, nemen we contact met je op voor aanvullende documentatie.” Die mededeling krijgen we al meer dan een jaar.
Het deblokkeren lijkt niet te gaan lukken, dus willen we alles verwijderen en overnieuw beginnen met een zakelijke pagina. Maar hoe verwijder je een account die geblokkeerd is?

Reply
  Erno Hannink 9 juni 2016

  Greetje,
  Een account dat geblokkeerd is kun je niet meer bij. Je kunt dus ook niets verwijderen. Tip, vergeet dat profiel voor nu en start een nieuwe pagina vanuit je persoonlijke profiel. Voeg dan ook nog een andere beheerder toe aan de pagina.

  Reply
Hank 16 februari 2017

toch nog even een vraagje, ik zie het nergens staan maar ook niet ontkend worden:
Is ook het zakelijke facebook account echt gratis? Dus als je het netjes aanvraagt en je als bedrijf presenteert?

Reply
Alice 23 augustus 2017

Beste Erno, ik heb een dringende vraag. Ik heb me eindelijk aangemeld bij FB. Het volgende- eerst persoonlijk account aangemaakt en toen direct een pagina voor mijn bedrijf. Nu staat in mijn persoonlijk profiel onder startpagina een snelkoppeling naar (wat) mijn bedrijfspagina moet worden. Heb ik nu twee accounts? Moet ik de zakelijke pagina verwijderen en opnieuw dmv de “een facebook pagina maken op basis van je profiel”? Ik sta wel als beheerder gemeld maar vrees dat ik eruit wordt gegooid.
Ben totaal de weg kwijt. Help

Reply
  Erno Hannink 24 augustus 2017

  Hallo Alice,
  Als ik het zo lees heb je het helemaal goed gedaan. Je hebt een persoonlijk profiel aangemaakt. Je hebt jezelf niet uitgelogd en hebt een pagina gemaakt. Dus de pagina is gemaakt met het persoonlijke profiel.
  Dat je als beheerder staat vermeld op de pagina klopt ook.
  De snelkoppeling in de sidebar klopt ook want dan kun je snel naar je pagina.
  Je hebt dus een persoonlijk profiel en een pagina.

  Reply
Rina Scharpert 12 januari 2018

Hallo Erno,
Bedankt voor je informatie. Ik begrijp dat een zakelijke pagina gekoppeld moet zijn aan een persoonlijk account. Nu ga ik vanuit mijn communicatiebureau een zakelijke facebookpagina maken voor een klant. Die wil ik liever niet aan mijn persoonlijke facebookaccount hebben hangen. Lijkt me met het oog op de toekomst/continuiteit ook niet slim voor de klant. Hoe los je dat op? Momenteel gebruikt het bedrijf een persoonlijk account als zakelijke pagina.
Met vriendelijke groeten,
Rina Scharpert

Reply
  Erno Hannink 12 januari 2018

  Hallo Rina,
  1. De pagina maken voor je klant op je eigen account.
  2. De pagina inrichten.
  3. Dan enkele mensen van het bedrijf toevoegen als beheerder.
  4. Jezelf verwijderen als beheerder van de pagina, wanneer je er niet meer bij hoeft.

  Ze kunnen ook dat persoonlijke account omzetten naar een pagina. Misschien is dat nog wel handiger. Dan jezelf laten toevoegen als beheerder om de pagina in te richten.

  Helpt diit?

  Reply
Caro 16 januari 2018

Interessant. Ik heb een paar maanden terug een fake account aangemaakt om daar vervolgens een bedrijfspagina aan te hangen. Wilde privé en zakelijk beide kanten op gescheiden houden. Nu zie ik dat dat dus niet nodig is, dat ook met een pagina op mij echte privé account dat moet lukken?! Kan ik eea herstellen? De zakelijke pagina omhangen naar mijn echte persoonlijke pagina? Zonder verlies van 150 volgers?

En, hoe zit dat met twitter en Instagram?

Reply
  Erno Hannink 17 januari 2018

  Hallo Caro,
  Dat kan. Je voegt je prive account toe als beheerder van de pagina.
  Wanneer dit gelukt is kun je het fake account verwijderen.

  Wat bedoel je met Twitter en Instagram? Daar heb je alleen accounts dit kan zakelijk en/of prive zijn.

  Reply
Philippe 10 november 2018

Dag Erno,
Ik heb hier al veel interessante dingen gelezen ivm met het aanmaken van een pagina voor een bedrijf.
Nu,ik heb een persoonlijk profiel op FB maar hoe kan ik daar effectief een bedrijfsprofiel aan koppelen? Volgende maand start ik een meubelzaak en dit is mij niet echt duidelijk. Ben dan ook een echte leek in het fB verhaal. Waar is mijn oplossing?
Alvast bedankt voor je antwoord!

Reply
Add Your Reply

Leave a Comment: