Augustus 2011 cijfers en manuscript klaar

Door Erno Hannink | Persoonlijk

sep 05

Augustus was een hele vreemde maand voor mij op deze site. Ik heb een maand niets gedaan op de site en toch heb ik een aantal records gebroken.

Afgelopen maand was een maand van focus. In augustus had ik 3 afspraken, waarvan 1 halve dag en 1 gehele dag. De gehele dag was een mastermind dag met 3 ondernemers. Hierover later meer. De focus van afgelopen maand lag bij mijn nieuwe boek Kies je doelgroep.

Het enige artikel dat ik op ernohannink.nl gepubliceerd heb in augustus was Twitter, man versus vrouw op 2 augustus.

Voor de zomer heb ik toch nog 3 nieuwe projecten geaccepteerd waarvan een in augustus. Hier werd dus ook nog tijd aan besteed maar voor de rest was het boekschrijven. Waar in juli de dag nog werd verdeeld in een artikel schrijven op deze site en in de middag aan het boek, was augustus alleen maar ruimte voor schrijven van het boek.

En het is gelukt. Afgelopen weekend zijn de laatste 3 hoofdstukken verstuurd naar de uitgever A.W. Bruna.
Het boek heeft in totaal vijf hoofdstukken. Er zijn nog een paar dingen die ik nog moet afronden voor het boek zoals bronnen, maar verder is het manuscript klaar. Klaar!

Maar wat is er de afgelopen maand op deze site gebeurd?
31 augustus had de site een record aantal bezoekers: 909

Augustus werd de meest bezochte maand tot nu toe met 18.451 bezoekers (16.967 unieke bezoekers):

De gemiddelde bezoektijd is 3m53 en daar zat een 1% stijging in. De bounce rate is 33%, dit zijn het aantal bezoekers die gelijk weer weg zijn. Ze komen meestal vanuit de zoekmachine en realiseren zich direct dat de inhoud niet voor ze bedoeld is.

Dit zijn de sites die voor het meeste verkeer hebben gezorgd.

Het artikel Stappenplan voor het maken van je bedrijfspagina in Facebook op socialmedium zorgde voor de meeste bezoekers de afgelopen maand.

En de bezoekers bezochten deze top 10 pagina’s

Met de absolute topper Beginnen op LinkedIn – een online netwerk opbouwen, waarbij de meeste bezoekers via de zoekmachine komen op het zoekresultaat LinkedIn.nl

Andere termen die het goed doen in de zoekmachine zijn:

Leuk om te weten:

Nieuwsbrief

Het record aantal bezoekers op de site heeft direct effect op het aantal inschrijving voor de nieuwsbrief. Er zijn 282 nieuwe abonnees in augustus, dus bijna 10 nieuwe abonnees per dag. In totaal zijn er 338 aanmeldingen, maar 56 mensen hebben (nog) niet bevestigt en er waren 6 afmeldingen.

In augustus heb ik geen nieuwsbrief verstuurd. De nieuwsbrief van 20 juli 2011 is aan 4018 mensen gestuurd en 2028 keer is de nieuwsbrief geopend (70%). Er is 616 keer op een link in de nieuwsbrief geklikt (15%).

Facebook

De Facebook pagina fb.me/ErnoHanninkNL Erno Hannink – Social Media voor Zelfstandigen Specialist is voor mij gekoppeld aan deze website.

Daar is in augustus ook een nieuwe mijlpaal bereikt, 706 mensen die de pagina leuk vinden. De stijging van het aantal nieuwe ‘Likes’ is wel afgenomen. Logisch want ik was ook daar niet echt actief de afgelopen maand.

Dat zie je ook weer terug in het aantal interacties op de pagina. Interacties betekent hoe vaak een bericht getoond is, hoeveel likes en hoeveel reacties op een bericht.

Openheid

Mijn bedoeling met de openheid over deze grafieken, statistieken, cijfers en resultaten is dit met jou te delen zodat je weet hoe ik er voor sta. Hopelijk laat het jou zien waar je naar toe kunt groeien, een soort houvast. Een benchmark. Deze resultaten ga ik maandelijks met je delen zodat je het ook kunt volgen.

Daar wil ik ook nog graag omzetten en resultaten bij zetten maar daar moet ik nog een goeie methode voor vinden om dat uit te zoeken en weer te geven. Maand augustus was in omzet minder voor mij aangezien ik nauwelijks aan projecten heb gewerkt en geen nieuwsbrieven heb verstuurd.

In augustus waren er wel 5 bestellingen van de digitale producten op deze site. Dat is mooi, zonder inspanning toch omzet.

Ik hoor graag wat je van deze openheid vindt en of het jou helpt, inspireert, motiveert of juist demotiveert.

Noot: de grafieken van de website komen uit Clicky (aff) – ik vind het handige statistieken met snel inzicht de statistieken voor de nieuwsbrief komen uit Aweber.

Follow

About the Author

Er komen constant moeilijke beslissingen op je af. Je wordt continu in de onderneming gezogen. Je hebt weinig mensen die echt met je kunnen sparren en snappen hoeveel bordjes je als ondernemer probeert draaiende te houden. Erno houdt je bij de les, ik loods je door de prioriteiten en help je stap voor stap om de juiste beslissingen te nemen om uiteindelijke een gezonde groeimotor te bouwen zodat je bedrijf vanzelf loopt. Ik breng ervaring mee van meer dan 1000 klanten die exact met dezelfde vragen zitten. De ondernemers die ik help met lastige beslissingen, bouwen een duurzaam bedrijf, voor het team, de klanten en een gezonde winst. Drie dingen waarmee ik klanten help: – De juiste klanten aantrekkenNieuw product en snelStok achter de deur Lees meer over zijn diensten. Volg de nieuwste artikelen via e-mail (zie onderaan deze pagina) of de RSS feed.

Comments are closed