Bewust de pijn opzoeken #experimenteervrijdag

Door Erno Hannink | default

apr 24
bewust-de-pijn-opzoeken

De afgelopen week heb ik hard gewerkt aan mijn experiment van vorige week vrijdag, al heb ik niet één keer een livestream gedaan. Dit komt doordat ik graag een opvallende achterwand (backdrop) wilde voor mijn video’s. Duidelijke branding die de mensen op mijn kleine lijst herkennen van de enveloppen en kaarten. 

Afgelopen week heb ik dit gerealiseerd. De achterwand voor mijn video’s, beeldbellen en livestreaming is opvallend gekleurd. De stijl is niet te missen. Zie de foto hieronder van het eindresultaat.

Nieuwe achterwand voor video’s in mijn kantoor

De komende week begin ik dus met mijn livestream tijdens mijn ochtendritueel. Doe lekker mee via mijn kanaal. Ontwikkel jouw ritme in de ochtend voor een fijne en waardevolle start van de dag. Daarnaast ga ik volgende week ten minste één keer een Q&Erno organiseren (dank je wel voor de naam, Gwen). Dit wordt een livestream van een uur waarin je live jouw vragen kunt stellen en hopelijk een inzicht krijgt waarmee je vooruit kunt. Abonneer vast om te zien wanneer dit gebeurt.

Allemaal goed en aardig, maar dit was het experiment van afgelopen week. Wat moet het experiment worden voor de komende week? Waar ben ik bang voor?

Ik denk aan het gesprek met Anna Chojnacka voor de podcast, en aan haar boek Kilimanjaro als medicijn. In ons gesprek heeft ze het over bewust de pijn opzoeken, ermiddenin gaan staan en gigantisch opblazen. Het helemaal beleven. 

Een van de onderdelen van haar reis met Wim Hof – The Iceman – is de kou bewust opzoeken. Koud douchen is een onderdeel daarvan. Ze vindt het nog altijd niet fijn om te doen, vertelt ze, maar het helpt haar daarna beter te focussen.

Koud douchen

Koud douchen is iets waar ik een verschrikkelijke hekel aan heb. Net als Anna heb ik heel snel koude vingers. Tijdens het ophangen van de was worden ze bij mij al paars/blauw, waarna het een tijd duurt voordat ze weer warm zijn.

Tijd om deze angst onder ogen te zien.

Tijdens de komende week ga ik ten minste twee keer koud douchen.

Ik zie er enorm tegen op, maar ik volg hierin wat ik leerde van Anna in ons gesprek: ik ga de pijn bewust opzoeken.

Hopelijk overleef ik dit experiment en kan ik volgende week een nieuw experiment met je aangaan.

Follow

About the Author

Erno is de Business Coach voor ondernemers met 8-25 medewerkers. De ondernemers die ik help bouwen een duurzaam bedrijf, voor het team, de klanten en een gezonde winst. Ik ben er voor jou en breng zelfsturing in je team, met lastige vragen, bewezen processen, structuur en regelmaat. Ik luister naar je, geef directe terugkoppeling en nieuwe inzichten voor betere beslissingen. De drie dingen waarmee ik klanten help: – De juiste klanten aantrekkenNieuw product en snelStok achter de deur Lees meer over zijn diensten. Erno is auteur van 12 boeken, 1000+ artikelen en host van de podcast de Erno Hannink Show. Volg de nieuwste artikelen via e-mail (zie onderaan deze pagina) de RSS feed of via LinkedIn.