Blogartikelen in je Facebook pagina via notities

Door Erno Hannink | d. Narrow Networking

aug 15

Met de vernieuwde notities in Facebook kun je snel en eenvoudig bloggen op je Facebook pagina. Als je al een blog hebt kun je deze ook eenvoudig importeren. Zo krijg je snel en eenvoudig je blog artikelen in je Facebook pagina.

Notities
Je notities staan in het rijtje tabs, of onder het uiklapmenu ‘>>’, of je moet ze nog toevoegen via de ‘+’.


Een notitie kun je dus gebruiken om een blog te maken in je Facebook pagina.

Dan krijg je de bijvoorbeeld dit op je notities pagina:

Als je naar beneden gaat op deze pagina zie je dit:

Je kunt je eigen notities bekijken, die van je pagina’s die van je vrienden, je kunt ook notities zien waarin je genoemd wordt…
We gaan nu een blog importeren – klik op ‘Importinstellingen bewerken’

Een blog importeren

1. Vul de URL naar je blog in – dit is niet de URL van je feed.
2. We importeren de inhoud van onze eigen blog – dus de inhoud is van ons, geen copyright problemen. Vinkje.
3. Start de import

Bevestigen
De RSS feed van je blog is gevonden:

“We read your feed at http://feeds.feedburner.com/ernohannink
Als je deze import bevestigt, dan controleren we de feed elke paar uur op nieuwe plaatsingen die je hebt gemaakt, en voegen we alles wat we vinden toe aan je Facebook notities.”

Dus kun je bevestigen.

Als je nu naar je pagina kijkt zie je de notities in het prikbord staan

Klaar.

Voor en nadelen:

  • Je blogberichten verschijnen als status updates en mensen kunnen er direct op reageren en op ‘Vind ik leuk’ klikken. Hiermee vergroot je de zichtbaarheid van je artikel in Facebook en op het web.
  • Het volledige artikel staat in Facebook en je fans kunnen ook hier reageren. De reden om je blog te bezoeken neemt hiermee af. Er staat wel een link onder om direct het blog te bezoeken en daar te reageren.
  • Het is niet duidelijk wanneer een artikel wordt geïmporteerd. Het kan een uur, paar uren, maar ook een paar dagen duren. Soms verschijnen er ineens meerdere artikelen direct achterelkaar terwijl op je blog er telkens een dag tussen zat. Ook als je actueel nieuws schrijft kan dit lastig zijn.
  • Je bent waar je doelgroep is, je artikelen zijn er ook.

Opmerking over dubbele content in de zoekmachines en penalties:
Veel mensen zijn bang voor zogenaamde ‘duplicate content’ ofwel hetzelfde artikel vaker in de zoekmachine. De beleving is dat je hiervoor een straf (penalty) kunt krijgen. Dit is niet het geval. De inhoud die als eerste gepubliceerd is (op je blog in dit in geval) krijgt waarde in de zoekmachine. De kopie, notitie in Facebook in dit geval, krijgt geen waarde in de zoekmachine. Geen probleem dus om dezelfde inhoud vaker te publiceren. Want je wilt toch dat jouw verhaal door zoveel mogelijk mensen wordt gelezen?

Inspiratie voor dit artikel via Hyperarts How Facebook Notes Have Changed & Why You Should Use Them

Print Friendly, PDF & Email
Follow

About the Author

Erno is een businesscoach die je helpt met beslissingen nemen, maar je ook uit je tunnelvisie haalt en je een breder perspectief laat zien. Een gesprek met Erno leidt altijd tot scherpe, nieuwe inzichten. Wil je brandjes blijven blussen of ga je doen wat het belangrijkste is voor je bedrijf? Erno houdt je bij de les, loodst je door de prioriteiten en helpt je om stap voor stap de juiste beslissingen te nemen om een gezonde groeimotor te bouwen, zodat de onderneming vanzelf loopt met je team, de juiste klanten en een gezonde winst. Drie dingen waarmee hij klanten helpt: – Beslis hulp nuBetere beslissingen actie groepFocus en stok achter de deur. Volg de nieuwste artikelen via e-mail (zie onderaan deze pagina) of de RSS feed.

Comments are closed