Category Archives for "Boek"

feb 04

Managementboek en Erno voor jouw doelgroep

Door Erno Hannink | Boek

Voor als je nog eens goed naar je doelgroep wilt kijken, meer focus, meer klanten.
Hebben we samen met Managementboek.nl iets voor jou bedacht.

Opnieuw heb ik een boek geschreven speciaal voor ZPers, coaches en trainers. De afgelopen jaren heb ik er zelf veel mee geworsteld, wie is mijn doelgroep. Mogelijk worstel jij daar ook mee. Je bent niet de enige, want bijna elke zelfstandige, elke ondernemer, elke bedrijf, worstelt met enige regelmaat over dit vraagstuk.

Signeren Kies je doelgroep bij Managementboek
Verder lezen

sep 09

Een boek klaar en start aan volgende boek #boek2012

Door Erno Hannink | Boek

Het boek waar ik de afgelopen maanden aan geschreven heb, Kies je doelgroep, is klaar. Tenminste hoofdstuk 1 tot en met 5 ligt bij de uitgever. In spanning wacht ik af wat de uitgever er van vindt…

Het boek is anders dan mijn eerste boek Laat de klant naar jou komen. Het is veel meer verhalend geschreven. Dat kun je al proeven in de proloog Kiezen is goed.

Kies je doelgroep coverTijdens de ‘zomer’ van 2011 schreef ik aan dit boek. Doordat mijn eigen planning helemaal in het honderd liep en er allerlei dingen ‘belangrijker’ waren dan het schrijven kwam het er de maanden daarvoor maar niet van. Dus moest ik in 2 maanden bijna het volledige boek schrijven.

Het was een hele bevalling en is nog niet helemaal klaar want ik moet nog een aantal kleine dingen doen. Er moeten nog een bronnen overzicht komen en ik wil nog wat reacties van andere ondernemers verwerken in het boek. Deze moet ik nog uitzoeken en verzamelen. De kern is klaar.

Andere werkwijze nieuw boek

Tijdens de voorbereiding van Mastermind dag heb ik een planning in elkaar gezet voor de komende anderhalf jaar. Daarin heb ik natuurlijk ook mijn volgende boek gezet.
Verder lezen

jun 22

Kiezen is goed

Door Erno Hannink | Boek

Daar zat ik dan, oktober 2004, op een te kleine stoel achter het tafeltje waar overdag onze zoon zit. Zijn juf vertelt in deze centrale ouderavond over het nieuwe schooljaar.

Ik zie haar mond bewegen maar ik hoor haar niet. Het lukt me niet te concentreren op wat ze vertelt. De hele tijd kan ik maar aan een ding denken “Dit is de eerste keer dat ik de juf van onze zoon zie.” Dit kan niet waar zijn. Ik werk in onze woonplaats en toch is dit de eerste keer dat ik zijn juf zie.

Ik werk nu 2 jaren bij OorCare, en ga meestal met de fiets naar mijn werk. Het bedrijf start om 8:00u en stopt 17:00u. De basisschool begint 8:30u. Hoeveel uren in de week ik ook werk, de directeur/eigenaar van OorCare, Harrie, rekent er op dat ik 8:00u aanwezig ben. Het goede voorbeeld geven naar mijn collega’s zegt hij dan.
Verder lezen

jun 01

Kies je doelgroep en klanten aantrekken

Door Erno Hannink | Boek

Bzzz daar trilde de telefoon. Een nieuwe direct message via Twitter van de uitgever. “We moeten nu echt de planning hebben voor je boek”. Mijn hard ging sneller slaan. De stress nam toe, ik voelde het in mijn buik.

Al meerdere keren had David van uitgever Draaiom me gevraagd wanneer ze de planning konden ontvangen. David had helemaal gelijk. Begin 2010 had ik een voorstel ingediend voor mijn 2e boek ‘Kies je doelgroep’. Niet lang daarna kwam de positieve reactie van Draaiom, ze willen het uitgeven.

Goed ik kon verder met het boek. Op zoek naar een goede titel samen met de lezers van ernohannink.nl.

De weken daarna werkte ik aan dit boek. Na mijn bezoek aan SOBCon in 2010 werd ik afgeleid. De aandacht ging steeds meer naar Facebook. Ik zag een enorme opkomst in Facebook en wilde dit omzetten in een boek over Facebook voor je bedrijf.

Met David sprak ik over dit boek over Facebook. David vertelde me dat een dergelijk boek een korte levensduur heeft aangezien sites als Facebook de site regelmatig aanpassen en daarmee het boek snel verouderd. Dat was een iets andere reactie dan ik had gehoopt.
Verder lezen

jan 10

Wat er nu toe doet

Door Erno Hannink | Boek

Wat er nu toe doet is een boek. Een boek van Seth Godin. Seth Godin die al veel boeken heeft geschreven die mij inspireren. Inspireren dat is ook wat deze schrijvers doen in “Wat er nu toe doet”.

Het gratis eboek geeft inspiratie aan de hand van een trefwoord, van meer dan zeventig schrijvers, denkers en vakmensen. Seth Godin verzamelde ze in het boek ‘What matters now‘.

Het origineel is al uit sinds december 2009 (blog Seth Godin). De vertaling is al beschikbaar sinds 27 oktober 2010 en ik ontdekte deze vertaling vandaag door Summify. Een dienst die mij iedere dag de top 10 nieuws uit mijn netwerk stuurt. Geen krant met haar nieuws, een krant met mijn nieuws. Het nieuws uit mijn netwerk.
Verder lezen

mrt 22

Iedereen ondernemer – Arko van Brakel

Door Erno Hannink | Boek

Arko van Brakel is een ondernemer. Hij heeft meerdere ondernemingen gehad en verkocht. Zo ken je misschien nog EuroNet dat werd gekocht door France Telecom. PuntEDU, verkocht en weer terug gekocht van Newconomy. Jamby waarin hij samenwerkte met Adam Curry.

Tegenwoordig heeft hij veel plezier met zijn bedrijf Nieuwe Helden, genoemd naar zijn eerste boek. Dit boek, Iedereen Ondernemer, vertelt over zijn passie voor ondernemerschap en de wil om het met iedereen te delen.

Opvallende punten uit het boek:
Concurrentie
Het boek begint met de realiteit voor vele bedrijven in Nederland, we zijn niet over paard gesmeten maar over de manage. De concurrentie in de landen die wel willen werken stomen ons voorbij. Denk en handel daarom niet te provinciaals en kijk over je eigen grenzen, en die van je land. Maak je ook weer niet te veel zorgen over de concurrentie of andere externe ontwikkelingen. Concentreer je op je eigen performance en gedrag, deze kun je namelijk wel beïnvloeden.
Verder lezen

mrt 15

Best gekozen gat in de markt

Door Erno Hannink | Boek

Uit het vorige artikel Van kiezen krijg je kiespijn kwam een interessant punt naar voren. Het woord niche is dat wel bekend genoeg bij de zelfstandige ondernemer?

Zo zegt Marloes:

Een niche is hetzelfde als een gat in de markt. Het woord gat is een gek Nederlands woord.

Llaminadures!!! Quines agafo...?
Creative Commons License photo credit: Jordi Cucurull

Via de reacties op dat artikel zijn een aantal leuke aanvullingen gekomen en interessante titel voorstellen. Daar ga ik mee verder. Heb jij nog een voorstel laat het weten via dat artikel.

Wat ik voor dit boek veel meer wil doen dan in mijn eerste boek, is op zoek gaan naar succesverhalen. Daar kan ik je hulp bij gebruiken. Want met elkaar weten we meer en door suggesties van andere kom jij misschien ook op een idee.
Verder lezen

mrt 10

Van kiezen krijg je kiespijn

Door Erno Hannink | Boek

Uitgeven van een boek was mijn belangrijkste doel van 2009. Dat is gelukt met ‘Laat de klant naar jou komen’ en ik ben daar nog steeds heel blij mee. Het levert bijna dagelijks leuk reacties op waar ik telkens weer vrolijk van wordt. :0)

online_learning

Tijdens het schrijven van dat boek realiseerde ik mij dat dit wel heel erg leuk is, een boek uitgeven. Toen heb ik de afspraak met mezelf gemaakt dat ik elk jaar een boek wil uitgeven. Dus begin 2010 heb ik een voorstel geschreven voor mijn 2e boek. Maandag 8 maart kreeg ik door dat het positief is ontvangen bij A.W. Bruna.

We kunnen dus aan de slag met het nieuwe boek. Ik zeg bewust we want ik wil graag jouw hulp vragen bij een aantal fases van het boek. Als je dat leuk vindt natuurlijk. Net als met mijn eerste boek zal ik je credits geven in het boek en/of op de website.
Verder lezen

apr 01

Keuze ontwerp boekomslag samen met lezers

Door Erno Hannink | Boek

Vroeg ik maandag jouw hulp voor de juiste keuze van de boek omslag. Na 2 dagen had ik voldoende terugkoppeling hier en op Twitter om eenvoudig een keuze te maken.

Met een aantal aanvullingen heb ik het teruggekoppeld aan A.W. Bruna:

1c is de keuze ipv mannetje – graag mannetje en vrouwtje (even groot –
niet dat het vrouwtje achter het mannetje aanloopt).
Kleur rood of oranje – nog zeker – ik denk rood

Verder mag de muis wel iets moderner 🙂

Daarop kreeg ik zojuist de nieuwe voorstellen van Leoniek van Hoop Werk

Wat denk jij? Welk voorstel vind je nu het mooiste?