ErnoHannink logo


Wil je brandjes blijven blussen of ga je doen wat het belangrijkste is voor je bedrijf?

Ik houd je bij de les, loods je door de prioriteiten en help je om stap voor stap de juiste beslissingen te nemen om een gezonde groeimotor te creëren, zodat de onderneming vanzelf loopt met je team, de juiste klanten en een gezonde winst. 


  ​Ik kijk uit naar onze ontmoeting - business coach Erno Hannink

  Er komen constant moeilijke beslissingen op je af. Je wordt continu in de onderneming gezogen, de waan van de dag. je hebt weinig mensen om je heen die echt met je kunnen sparren en die snappen hoeveel bordjes je als ondernemer moet proberen draaiende te houden.

  De juiste beslissingen voor de groei van je bedrijf

  Ik houd je bij de les, loods je door de prioriteiten, en help je om stap voor stap de juiste beslissing te nemen om uiteindelijk een gezonde groeimotor te creëren, zodat de onderneming vanzelf loopt 

  Hierbij breng ik de ervaring mee van meer dan 1.000 klanten die met exact dezelfde issues zitten.

  • Jouw team naar de voorgrond en de verantwoordelijkheid meer in het bedrijf verdelen;
  • Ritme, structuur en focus in je bedrijf om door te groeien naar de volgende fase;
  • De boodschap naar buiten brengen, om zo de beste medewerkers en klanten aan te trekken;
  • De marketing en verkoop van je bewezen producten ​organiseren zodat je meer resultaat krijgt.

  Ben jij klaar voor de volgende stap? Laten we dan een kennismaking plannen


  Plan hier direct jouw afspraak voor een kennismaking

  Direct een eerste kennismaking inplannen zodat je gelijk duidelijkheid krijgt wanneer je de volgende stap zet.

  Een proces dat voor je werkt

  Op basis van een bewezen proces gaan we de blauwdruk van jullie bedrijf opzetten in een jaar. We pakken samen met je kernteam op een gestructureerde wijze de volgende onderwerpen aan:

  1. 1
   Visie
  2. 2
   Cijfers
  3. 3
   Proces
  4. 4
   Vooruitgang
  5. 5
   Problemen
  6. 6
   Mensen

   Betere mensen en betere klanten voor een beter resultaat!

  Visie

  Met 8 vragen gaan we samen met je kernteam de visie uitwerken en vastleggen. Deze gezamenlijke visie zorgt ervoor dat iedereen weet wat de verantwoordelijkheid is en gaat hier naar werken. Daarmee krijg jij de ruimte om te werken aan het allerbelangrijkste dat je te doen hebt.  

  Cijfers

  We zetten een scorekaart op voor jouw bedrijf en leggen ieder kwartaal opnieuw de belangrijkste acties (rocks) vast. Tijdens jullie wekelijkse overleg wordt dit gebruikt als middel om te zien waar de problemen zitten die moeten worden opgelost.

  Proces

  De producten en diensten die jullie leveren worden geleverd aan de klant met een vastgelegd en eenduidig proces. iedereen volgt dit proces, ook jij. De klant weet hierdoor precies wat ze kan verwachten. Zodra je betere resultaten levert dan de verwachtingen van de klant krijg je fans die nieuwe klanten verwijzen. Dat is waar we willen bereiken, klanten die klanten aantrekken.

  Vooruitgang

  De rocks die we ieder kwartaal opnieuw bepalen en realiseren, de gestructureerde overleggen en de ontwikkeling van de mensen zorgen voor het aan slingeren en versnellen van het vliegwiel.

  In onze gesprekken houd ik je bij de les, loods je door de prioriteiten en help je om stap voor stap de juiste beslissingen te nemen zodat de onderneming vanzelf loopt. Alles voor een duurzaam bedrijf dat doorgaat ook als jij een stapje terug neemt.  

  Problemen

  Tijdens onze afspraken ontstaat er een lijst met problemen. Deze lijst wordt aangevuld met problemen die in jullie wekelijkse overleg naar boven komen. Het overgrote deel van ieder overleg bestaat uit het eens en voor altijd oplossen van deze problemen. Structureel het bedrijf, de processen, medewerkers en klanten beter maken.  

  Mensen

  We beginnen met het kernteam te onderzoeken of we de juiste mensen op de juiste plek hebben. We leggen samen de rollen vast die nodig zijn in jouw bedrijf. 

  Het doel is dat iedereen in het bedrijf de rollen krijgt waarmee het beste resultaat wordt bereikt, iedereen de verantwoordelijkheid neemt en jullie gezamenlijk vooruitgaan

  JAAR

  Een jaar nemen we betere beslissingen en implementeren het bewezen systeem + kwartaal plannen en jaar afspraken

  43.500

  KWARTAAL

  Een kwartaal nemen we betere beslissingen en implementeren het bewezen systeem

  12.000

  Wie is Erno Hannink?

  Al bijna 15 jaar ben ik geïnteresseerd in focus, keuzes maken, online marketing en social media. Ik onderzoek en test altijd nieuwe trends en ontwikkelingen.
  Met mijn lastige vragen help ik mijn klanten aan nieuwe inzichten waardoor ze betere beslissingen nemen zodat ze weer ruimte krijgen voor nieuwe ontwikkelingen en meer resultaat behalen.


  Gevoelig voor trends en enthousiasme zijn twee eigenschappen van mij die de inhoud van mijn advies en coaching waardevol maken. Een grondige analyse op strategisch niveau, nieuwe ideeën en een praktisch plan zijn de elementen waar anderen mij voor waarderen. De passie en energie die ik meeneem werkt aanstekelijk voor mijn klanten.

  No. 2 in de lijst Beste Social Media Bedrijf van de Achterhoek

  Bekend van radio, tv, boeken, podcast en vlog

  sprout-logo-zw-erno-hannink
  textilia-logo-erno-hannink
  bnr_nieuwsradio-logo-businesscoach
  Rens Groeneveld CEO DocWolves

  "Erno: een man met impact"

  Ik ervaar ieder coachgesprek met Erno als een onmisbaar element in het groeiproces van onze onderneming.


  In deze fase van ons bedrijf hol ik mijzelf als ondernemer snel voorbij. Slecht voor mijzelf en voor mijn club.


  Erno brengt mij met scherpe vragen en ervaren opmerkingen weer terug bij mijn hoofddoel.


  Docwolves toonaangevend  in besluitvorming. 

  Rens Groeneveld  //  CEO, DocWolves

  Johanna Oosterbaan

  "​Een gesprek met Erno leidt altijd tot scherpe, nieuwe inzichten"

  ​Erno is een businesscoach die je helpt met beslissingen nemen, maar je ook uit je tunnelvisie haalt en je een breder perspectief laat zien. Een gesprek met Erno leidt altijd tot scherpe, nieuwe inzichten

  ​Johanna Oosterbaan  //  Ondernemer, ​Gouden Website

  Esther Gons

  "​​Gun het jezelf en je bedrijf om groter dan huidige zelf te groeien."

  ​Het is lastig om extern hulp te vragen, hoe goed je ook beseft dat dat goed is voor jezelf en je business. Je wil dus een bepaalde ‘zekerheid’ weet die persoon dan meer dan jij? Maar daar gaat het niet om, het is het andere perspectief wat je jezelf sowieso niet kan bieden. Ongeacht of die coach nu wel ‘goed genoeg’ is.

  ​Business coaching met Erno geeft inzichten en aandachtspunten die jezelf niet ziet. Het helpt je te focussen op dingen zodat je echt kan groeien.

  De persoonlijke aandacht vond ik het leukste. Erno luistert naar wat je wil, waar je staat en denkt mee naar hoe je daar komt. Versterkt door kleine persoonlijke attenties.

  Daarnaast helpt de business coaching in mijn reflectie. ​Je wordt verplicht stil te staan bij dingen waar je anders geen tijd voor neemt. En die tijd is wel belangrijk (werken in je bedrijf vs aan je bedrijf)

  En in mijn zelf ontplooiing. Onbewust saboteer je jezelf bij groei. ​Zijn business coaching is een stok achter de deur om dingen toch te doen.

  Verder het sparren, wat werkte bij anderen wel of niet. Om betere beslissingen te kunnen nemen.

  ​​Erno´s business coaching zou ik zeker aanbevelen aan anderen. Gun het jezelf en je bedrijf om groter dan huidige zelf te groeien.

  ​Esther Gons  //  ​managing partner, ​NEXT Amsterdam

  martijn-van-der-tuin

  "Strategisch consult van Erno binnen een week terugverdiend!"

  Ik ben sinds 2006 ondernemer. Ik heb een aantal bedrijven opgezet, laten groeien en verkocht.

  En sinds 2011 help ik ondernemers bij succesvol ondernemen.


  In de basis had ik 3 vragen voor Erno aangaande de groei van mijn bedrijf en de interne organisatie in mijn bedrijf. Wat het mij heeft opgeleverd is dat hij heeft aangegeven welke groeimogelijkheden ik met mijn bedrijf heb, zowel offline als online.


  Hij heeft een aantal tips gegeven hoe ik mijn organisatie beter kan inregelen, zodat ik ook meer omzet kan genereren. En hij heeft mij inzicht gegeven in welke keuzes die ik wel moet gaan maken offline en online en welke juist niet. Dat waren voor mij de 3 grootste resultaten die wij hebben geboekt.


  Ik kan je nu al vertellen dat de investering die ik heb gedaan met het strategisch consult, binnen een week al is terugverdiend. Op basis van zijn tips en tricks, maar ook hoe ik mijn organisatie anders heb ingericht. Tijdens mijn vakantie. Dat kan heel snel als je personeel hebt.


  Ik denk dat het waardevol kan zijn: een frisse blik door je organisatie door een persoon als Erno, zowel op online gebied als offline gebied.

  M​artijn van der Tuin  //  Ondernemer, Reconcep

  "​​​Erno stelt vragen die je niet aan jezelf stelt"

  Resultaat van de business coaching was vooral bewustwording. ​Erno stelt vragen die je niet aan jezelf stelt. Je gaat door op automatische piloot en vind lange werkdagen en rolverdeling binnen je bedrijf een gegeven, dus je vraagt jezelf niet af waarom dit zo is.

  Sparren met Erno over organisatie en je eigen handelen kritisch bekijken vind ik het leukste aan de coaching.


  Andere voordelen voor mij zijn:

  • Met morgen bezig zijn i.p.v. met vandaag.
  • Organisatie, meer inzicht in waarom medewerkers zo handelen.
  • 3 punten per week, focus op deze punten heeft me geholpen.


  Business coaching zou ik zeker aanbevelen aan anderen​, zeker in kleinere organisaties is een coach top.

  ​​Arie van den Berg  //  ​​ondernemer, Berg Roses

  Martijn de Haan Two-Inspire

  "​De omzet is door de businesscoaching sneller gestegen"

  Op dit moment levert het elke keer weer nieuwe inzichten op waarmee wij onze dienstverlening kunnen optimaliseren en betere keuzes kunnen maken voor Two-Inspire.

  Ik vind het supergoed dat je ons elke keer weer spiegelt en weer met nieuwe inzichten de deur uit laat gaan.


  • Het voelt vertrouwd om maandelijks een moment van reflectie te hebben.
  • De omzet is door de businesscoaching sneller gestegen.
  • We hebben meer structuur gekregen in onze bedrijfsvoering.


  Het feit dat je ons stimuleert echt specialist in 1 ding te worden vind ik wel heel krachtig. We merken dat dit ook door de klanten opgemerkt wordt en dat we vaker terug gevraagd worden.

  M​artijn ​de Haan  //  Ondernemer, ​Two-Inspire

  Jaap Sikkema

  "​​​​Voor elke ondernemer bijna een noodzaak zou ik willen zeggen"

  ​Het idee dat je eigenlijk geen tijd hebt om een coach te spreken. Daarnaast dat je nog niet precies weet wat het je kan brengen. De meerwaarde zie je pas als je de vruchten ervan gaat plukken.


  Het resultaat voor mij is meer focus op de juiste dingen. Inzicht in hoe je je eigen beslissingen neemt en waar daarin de valkuilen liggen. Even uit je waan van de dag stappen en samen met de coach kijken naar het grotere plaatje.

  De ontspannen sfeer waarin de gesprekken plaatsvinden. En dit zorgt er ook juist voor dat je overzicht krijgt en rustig vanaf een afstandje naar je bedrijf kunt kijken.


  • De mogelijkheid om te klankborden en je eigen ideeën te toetsen.
  • ​Het delen van kennis van de coach vanuit zijn eigen ervaringen en die toepasbaar is op onze eigen organisatie.
  • De confrontatie met jezelf; soms ben je echt overtuigd van een idee of richting en houdt de coach je een spiegeltje voor die je een heel andere kant opstuurt.


  Zeker zou ik de business coaching aanbevelen aan anderen. Zonder feedback loop je alleen je eigen ideeën achterna, heb je oogkleppen op en vergeet je dat je samen veel verder komt.

  Jezelf laten coachen is niet zomaar een makkelijke beslissing. Het is een actieve stap die je zet in een richting waarvan niet helemaal duidelijk is wat het je gaat brengen. Dit vergt dus enige moed en visie. Maar als je het doet en je stelt je er echt voor open, dan levert het je altijd winst op, soms op terreinen waarop je het helemaal niet had verwacht. Voor elke ondernemer bijna een noodzaak zou ik willen zeggen.

  ​​​Jaap Sikkema  //  ​​ondernemer, ​Proximo​ en De Schout Gerechtsdeurwaarders

  ​Hoe werkt het?

  Tijdens deze kennismaking stel ik vooral vragen om van jou te leren. Wat heb je gedaan? Waar ben je mee bezig? Wat wil je bereiken? Wat houd je tegen?

  ​Daarna help ik je op weg om ​betere beslissingen te nemen om ​te bereiken wat je wilt, ​zonder harder te werken.

  Aansluitend schets ik of en hoe ik je het beste kan helpen en doe gelijk een voorstel.

  Deze kennismaking kan met beeldbellen of op locatie (op 1.5 meter)

  Betere beslissingen, rondom een crisis
  Betere beslissingen, met betere gewoontes
  betere beslissingen meer focus
  betere beslissingen beter bedrijf boek


  14 jaar 
   coaching/
  social media  12
  boeken
  gepubliceerd  11000+
  trouwe
  volgers  1180+
  artikelen
  geschreven  1250+ 
  tevreden
  klanten  250+ 
  podcast afleveringen


  Erno Hannink Business Coach betere beslissingen

  Laten we bellen

  Hallo, ik ben Erno Hannink. In de business coaching heb ik veel ondernemers en teams geholpen met inzichten en keuzes over de: structuur, missie, medewerkers, klant, focus, marketing, verkoop, strategie, proces en resultaat.

  In de afgelopen 14 jaar heb ik meer dan 1250 klanten geholpen bij meer resultaat voor hun bedrijf.

  Wat denk je? … Zullen we een keer sparren over jouw keuzes? Dit is geheel vrijblijvend.

  De kennismaking gaat via beeldbellen of
  in jouw kantoor op 1.5meter afstand

  ErnoHannink logo

  © 2020 ErnoHannink - Privacyverklaring