Cijfers – 3 van 5

Door Erno Hannink | Podcast

dec 28

In de vorige aflevering hebben we het gehad over het rustmomenten.

Vandaag gaan we het hebben over cijfers.

cijfers 3-5

Waarom is het nou zo belangrijk om cijfers in je jaarplan op te nemen? Ze zorgen voor doelen. Deze doelen kun je bespreken met je buddy of met je mastermind. Door dit te bespreken maak je jezelf verantwoordelijk voor deze doelen. Je voelt een soort druk.

Ik probeer zelf altijd mijn cijfers te verdubbelen, omdat dit vaak realistischer is dan de doelen die je zelf voor ogen hebt, je houdt er vaak niet aan als je ze te hoog legt.

Begin met de omzet van het afgelopen jaar. Bekijk je omzet per maand en bekijk je omzet per product. Deze cijfers gaan ons richting geven. We gaan kijken hoeveel je van je tijd per product heb besteedt en dan zien we of we onze aandacht moeten herverdelen.

Ik vestig zelf altijd het grootste deel van mijn aandacht aan producten die mij nu geld opleveren. Je kijkt dus per product hoeveel procent van je  totale omzet dat product heeft opgeleverd. Dit is ook het percentage van je aandacht dat het product het komende jaar krijgt. Nieuwe producten krijgen een klein percentage.

Tevens maak je een overzicht van je bestaande en nieuwe producten, hoeveel je hebt verkocht en tegen welke prijs. Zo kun je gemakkelijk zien hoeveel je meer moet verkopen om je omzet te verdubbelen. 80% van je omzet zou moeten bestaan uit bestaande producten.

Verder kun je ook je omzet delen door het aantal gewerkte uren om zo te berekenen hoeveel je ongeveer verdient per uur. Zo kunnen je gemakkelijk voorstellen afwegen om te zien of ze rendabel zijn.

Als je je omzet per jaar hebt berekent, kun je dit opsplitsen naar omzet per kwartaal en per maand. Zo kun je gemakkelijk doelen opstellen, die je tijdig kunt aanpassen als je van je koers afwijkt. Deel je omzet echter niet zomaar door 4 of door 12, vaak is je omzet niet evenredig verdeeld over een jaar.

Dit was aflevering 3, de volgende aflevering gaat over marketing.

De gehele serie:

Follow

About the Author

Er komen constant moeilijke beslissingen op je af. Je wordt continu in de onderneming gezogen. Je hebt weinig mensen die echt met je kunnen sparren en snappen hoeveel bordjes je als ondernemer probeert draaiende te houden. Erno houdt je bij de les, ik loods je door de prioriteiten en help je stap voor stap om de juiste beslissingen te nemen om uiteindelijke een gezonde groeimotor te bouwen zodat je bedrijf vanzelf loopt. Ik breng ervaring mee van meer dan 1000 klanten die exact met dezelfde vragen zitten. De ondernemers die ik help met lastige beslissingen, bouwen een duurzaam bedrijf, voor het team, de klanten en een gezonde winst. Drie dingen waarmee ik klanten help: – De juiste klanten aantrekkenNieuw product en snelStok achter de deur Lees meer over zijn diensten. Volg de nieuwste artikelen via e-mail (zie onderaan deze pagina) of de RSS feed.