Clinton verdient +US$161.000 per speach – happy?

Door Erno Hannink | Happy at Work

mrt 10

Via Loic Le Meur’s blog (Executive VP & Managing Director of Europe, Six Apart) vond ik het verhaal over Clinton’s inkomen met presentaties. Clinton heeft namelijk ook een presentatie gegeven tijdens TED 2007. Clinton verdiende van 2001 tot 2005 US$ 31 miljoen aan presentaties over de gehele wereld.

Gemiddeld US$ 161.000 per presentatie.

Zou dat gelukkig maken?
clinton-speaches.jpg

Vorig jaar (2006) was het beste (financiele) jaar sinds hij gestopt is als president. Clinton verdiende $9 tot $10 miljoen in het sprekers circuit. Met bijna een presentatie per dag, 352 over het gehele jaar. OK, niet onbelangrijk om te weten is dat ongeveer 20 procent hiervan werden toegevoegd aan zijn persoonlijke inkomen. De rest van de inkomsten gingen als donatie naar het William J. Clinton Foundation. Dit is de non-profit groep die hij oprichtte om onderzoek te doen naar bijvoorbeeld de oorzaak en bestrijding van AIDS.

De achtergronden kun je vinden in Clinton’s Golden Voice (Washington Post) en For Clinton, New Wealth In Speeches. Er is zelfs een volledig overzicht van alle presentaties in de periode van 2001-2005.

Bij dit soort getallen vraag ik me wel af of je hier gelukkig van wordt. Aan de andere kant denk ik met een dergelijke bijdrage aan goede doelen; dat maakt je vast ook niet ongelukkig.

Follow

About the Author

Erno is de Business Coach voor ondernemers met 8-25 medewerkers. Ik help ondernemers bij beslissingen voor meer resultaat zonder harder te werken. Mijn unieke eigenschap is vragen stellen vanuit oprechte nieuwsgierigheid en de essentie van de lessen te benoemen. Drie keer per jaar organiseer ik het 4B evenement, voor ondernemers die met andere ondernemers willen sparren over onderwerpen als focus, missie, winst, communicatie, marketing, medewerkers en meer. Erno is auteur van 10 boeken, 1000+ artikelen en host van de podcast de Erno Hannink Show. Lees meer over Erno Volg de nieuwste artikelen via e-mail (zie onderaan deze pagina) de RSS feed of via LinkedIn.