Clinton verdient +US$161.000 per speach – happy?

Door Erno Hannink | Happy at Work

mrt 10

Via Loic Le Meur’s blog (Executive VP & Managing Director of Europe, Six Apart) vond ik het verhaal over Clinton’s inkomen met presentaties. Clinton heeft namelijk ook een presentatie gegeven tijdens TED 2007. Clinton verdiende van 2001 tot 2005 US$ 31 miljoen aan presentaties over de gehele wereld.

Gemiddeld US$ 161.000 per presentatie.

Zou dat gelukkig maken?
clinton-speaches.jpg

Vorig jaar (2006) was het beste (financiele) jaar sinds hij gestopt is als president. Clinton verdiende $9 tot $10 miljoen in het sprekers circuit. Met bijna een presentatie per dag, 352 over het gehele jaar. OK, niet onbelangrijk om te weten is dat ongeveer 20 procent hiervan werden toegevoegd aan zijn persoonlijke inkomen. De rest van de inkomsten gingen als donatie naar het William J. Clinton Foundation. Dit is de non-profit groep die hij oprichtte om onderzoek te doen naar bijvoorbeeld de oorzaak en bestrijding van AIDS.

De achtergronden kun je vinden in Clinton’s Golden Voice (Washington Post) en For Clinton, New Wealth In Speeches. Er is zelfs een volledig overzicht van alle presentaties in de periode van 2001-2005.

Bij dit soort getallen vraag ik me wel af of je hier gelukkig van wordt. Aan de andere kant denk ik met een dergelijke bijdrage aan goede doelen; dat maakt je vast ook niet ongelukkig.

Print Friendly, PDF & Email
Follow

About the Author

Erno is een businesscoach die je helpt met beslissingen nemen, maar je ook uit je tunnelvisie haalt en je een breder perspectief laat zien. Een gesprek met Erno leidt altijd tot scherpe, nieuwe inzichten. Wil je brandjes blijven blussen of ga je doen wat het belangrijkste is voor je bedrijf? Erno houdt je bij de les, loodst je door de prioriteiten en helpt je om stap voor stap de juiste beslissingen te nemen om een gezonde groeimotor te bouwen, zodat de onderneming vanzelf loopt met je team, de juiste klanten en een gezonde winst. Drie dingen waarmee hij klanten helpt: – Beslis hulp nuBetere beslissingen actie groepFocus en stok achter de deur. Volg de nieuwste artikelen via e-mail (zie onderaan deze pagina) of de RSS feed.