Content Marketing steeds belangrijker

Door Erno Hannink | 03 - Aandacht voor je bedrijf

okt 24

Content marketing is en blijft belangrijk. Tenminste dat zegt het onderstaande onderzoek.
Mijn eigen ervaring van de afgelopen jaren onderschrijft dat.
HET belangrijkste wat ik doe aan marketing: content maken.

Het artikel Why Content Marketing Is King op Entrepreneur.com verwijst naar een onderzoek onder 365 marketing professionals in de ‘business to business’ (B2B) omgeving. Dit is het onderzoek van Curata, een internet marketing software oplossingen bedrijf, B2B Marketing Trends Survey Report.

Dit onderzoek van dit bedrijf klinkt misschien wel een beetje als ‘Wij van WC Eend adviseren…. WC Eend’. Maar goed, de resultaten van het online onderzoek zijn interessant.

Content marketing populairder dan zoekmachine marketing

82% van de ondervraagden gebruikt nu content marketing. Dat is duidelijk meer dan de 70% die zoekmachine marketing gebruiken. Evenementen worden ook nog volop gebruikt door 64% en 32% gebruikt print, TV of radio advertenties (voor B2B).

Belangrijkste redenen voor gebruik content marketing, is voor % van de ondervraagden:

  1. 70% noemt meer verkoop en leads binnenhalen
  2. 35%, merk bekendheid verbeteren
  3. 35%, onderhouden en uitbouwen thought leadership
  4. 28%, verhogen van verkeer op de site
  5. 24%, verbeteren van zoek resultaten.

Kosten laag

Al is content marketing belangrijk als je kijkt naar het percentage van de ondervraagden dat het gebruikt. Die zelfde marketing professionals reserveren minder dan 30% van het marketing budget voor content marketing. Het krijgt dus minder aandacht in de begroting.

Content curation

Niet echt een Nederlands woord voor curation gevonden, maar “content curation” gaat over het proces van vinden, organiseren en delen van content (inhoud), en dit wordt steeds belangrijker volgens de ondervraagde professionals.

En natuurlijk is Curata een mooie ‘content curation’ oplossing 😉 Komt dat even goed uit.

De uitdagingen voor van deze professionals voor slimme content curation zijn, volgens % van de ondervraagden:

  • 70% van de ‘content curators’ geeft aan dat tijdgebrek dit in de weg staat,
  • 66% noemt gebrek aan originele of content van goede kwaliteit,
  • 38% zegt dat het meten van de resultaten een struikelblok is,
  • 37% zegt dat gebrek aan personeel een probleem is.

Gebrek aan tijd hebben we natuurlijk allemaal. Punt 2. valt op, gebrek aan originele en goede kwaliteit content.

We zien dus dat steeds meer marketing professionals in de zakelijke omgeving gebruik maken van content marketing en van content curation.

Maak goede content

Als zelfstandige professional kun jij hier dus gebruik van maken. Jij kunt je als expert onderscheiden, klanten binnen halen, leads krijgen door zelf goede content te publiceren.

Dan krijgen deze professionals vanzelf betere kwaliteit content die zij dan weer kunnen delen. Daarmee helpen ze jou dan weer bij de verspreiding van je content.

Bloggen

Een eenvoudige manier waarmee je originele content kunt verspreiden is een weblog starten. Het lastige in dit onderdeel is het onderhouden van een blog.

Als je eens wilt testen met bloggen om te zien of je het kunt volhouden kun je dit bijvoorbeeld doen op WordPress.com.

Je begint met de registratie van jouw blog op https://nl.wordpress.com/signup/

Klik op de afbeelding voor een groter beeld, daarna op terug (Back) in je browser om weer hier te komen.
Noot: Afbeelding wordt gebruikt voor de workshop bij de Rabobank.


Klik op de afbeelding voor een groter beeld, daarna op terug (Back) in je browser om weer hier te komen.

De content

Waar schrijf je dan over? Beantwoord de vragen van je (potentiële) klanten in een artikel. Ieder antwoord van jou naar een klant kun je ook omzetten in een artikel op je blog.

Haal andere artikelen uit de branche aan en voeg er jouw mening aan toe. Vertaal alledaagse gebeurtenissen naar jouw branche. Neem interviews af met experts uit de branche.

Als je vaker schrijft merk je vanzelf dat het steeds sneller gaat. De lezers merken ook dat de kwaliteit van jouw schrijfsels stijgt.

Het duurt vaak een langere tijd voordat je reacties ontvangt op je artikelen. Gewoon doorzetten. Als je interessante dingen schrijft met een prikkelende eigen mening komen de reacties vanzelf.

Meer lezen over bloggen? Zie bijvoorbeeld deze artikelen over bloggen:

Print Friendly, PDF & Email
Follow

About the Author

Erno is een businesscoach die je helpt met beslissingen nemen, maar je ook uit je tunnelvisie haalt en je een breder perspectief laat zien. Een gesprek met Erno leidt altijd tot scherpe, nieuwe inzichten. Wil je brandjes blijven blussen of ga je doen wat het belangrijkste is voor je bedrijf? Erno houdt je bij de les, loodst je door de prioriteiten en helpt je om stap voor stap de juiste beslissingen te nemen om een gezonde groeimotor te bouwen, zodat de onderneming vanzelf loopt met je team, de juiste klanten en een gezonde winst. Drie dingen waarmee hij klanten helpt: – Beslis hulp nuBetere beslissingen actie groepFocus en stok achter de deur. Volg de nieuwste artikelen via e-mail (zie onderaan deze pagina) of de RSS feed.

Comments are closed