Creeer je eigen online netwerk

Door Erno Hannink | Community

mrt 08

Veel van de bestaande online netwerken geven je de gelegenheid om je eigen groep te creeëren. Hiermee kun je een groep maken voor een bepaald onderwerp. Bijvoorbeeld een interesse, je bedrijf, je familie….

In Hyves kun je je eigen Hyve maken, zoals bijvoorbeeld deze Hyve voor freelancers of Stork of Bright.
Of bijvoorbeeld op Flickr je deelt je foto’s en reacties met mensen die geïntresseerd zijn in dezelfde dingen.

Ning werkt anders. Het is een platform. Je kunt er aan toevoegen wat je wilt, een forum, foto’s, video’s, blog…

Stel je hebt niets met programmeren. Je kunt leven met een behoorlijk standaard uitstraling van je sociale netwerk. Dan is Ning echt heel eenvoudig. Kijk op Creeer je eigen online community met Ning hoe dit in zijn werk gaat.

Nu wil je graag dat je netwerk echt een eigen uitstraling krijgt. Dat kan ook op Ning. Je kunt echt alles vrij instellen. De kleuren, de vorm, achtergrond….. Het is een soort open source achtergrond. Je kunt de broncode krijgen en er mee aan de slag. Erwin Blom heeft bijvoorbeeld gevraagd of hij een Nederlandse uitvoering mag bouwen van Ning, en ja het mag en kan.

On The Scoble Show vind je een interview Social Networking with
Ning, version 2.0

Ning just released version 2.0 of its social networking platform this morning and here we talk with Marc Andreessen (yeah, the Marc who started Netscape) and co-founder Gina Bianchini, about a whole raft of things from what this new release enables users and developers to do to trends these two are seeing on the Internet.

De basis is gratis. Hiervoor wordt AdSense gebruikt op je netwerk. De inkomsten van AdSense zijn niet van jou. Dat kan wel. Of je kunt ze verwijderen dan betaal je US$ 19,95 /maand. Nu krijg je een subdomein van ning.com. Als je een netwerk op je eigen domeinnaam wenst dan betaal je hier US$ 4,95 /maand voor.

Enkele voorbeelden van netwerken op Ning. Zie ook de varieteit.

Dutch People: http://netherlands.ning.com/
ning-dutch-people.jpg

CC hits: http://cchits.ning.com/recent/
ning-cc-hits.jpg

Cute overload: http://cuteoverload.ning.com/
ning-cute-overload.jpg

Happy at Work: http://happyatwork.ning.com/
ning-happy-at-work.jpg

Novopress Nederland: http://novopressnl.ning.com/
ning-novopress-nederland.jpg

Dutch Thai: http://dutchthai.ning.com/
ning-dutch-thai1.jpg

Library 2.0: http://library20.ning.com/
ning-library-20.jpg

Checklist van Erwin Blom http://checklist.ning.com/
ning-checklist.jpg

Social Media Optimization: http://socialmediaoptimization.ning.com/
ning-social-media-optimization.jpg

In een netwerk kun je als lid ook weer je eigen pagina creeeren. Dit is mijn persoonlijke pagina op het Happy at Work netwerk.
ning-my-page-on-happy-at-work-network.jpg

Wat nu nog opvalt is dat er wel een aantal Nederlandse netwerken op Ning zijn maar de meesten hebben 1 lid, de maker zelf.

Follow

About the Author

Er komen constant moeilijke beslissingen op je af. Je wordt continu in de onderneming gezogen. Je hebt weinig mensen die echt met je kunnen sparren en snappen hoeveel bordjes je als ondernemer probeert draaiende te houden. Erno houdt je bij de les, ik loods je door de prioriteiten en help je stap voor stap om de juiste beslissingen te nemen om uiteindelijke een gezonde groeimotor te bouwen zodat je bedrijf vanzelf loopt. Ik breng ervaring mee van meer dan 1000 klanten die exact met dezelfde vragen zitten. De ondernemers die ik help met lastige beslissingen, bouwen een duurzaam bedrijf, voor het team, de klanten en een gezonde winst. Drie dingen waarmee ik klanten help: – De juiste klanten aantrekkenNieuw product en snelStok achter de deur Lees meer over zijn diensten. Volg de nieuwste artikelen via e-mail (zie onderaan deze pagina) of de RSS feed.

Comments are closed