De 10 mythes om meer gedaan te krijgen – The Energy Project

Door Erno Hannink | Happy at Work

mrt 01

Slaap en beweging zijn essentieel om meer gedaan te krijgen. Als je een uur minder slaapt, kun je een uur meer werken. In deze video’s leer je meer over de 10 mythes om meer gedaan te krijgen.

De video’s zijn van The Energy Project. Een project waar ik terecht kwam via Ondernemer die minder werkt, groeit sneller van Verne Harnish in de Sprout.

Eerst een heel eenvoudige tip waarmee je kunt beginnen: Adem in en tel tot 3 en adem uit en tel tot 6.

De onderstaande video’s duren allemaal iets meer dan 1 minuut. Bekijk ze alle 10 in ongeveer 12 minuten. Misschien wel de meest leerzame 12 minuten vandaag.

De meest gebruikelijke mythes

OK, 1 nog dan: Mythe 11: Hoe meer uren je werkt des te productiever je bent

Volgens Schwartz zijn er 4 types energie behoeften:

  1. Fysieke energie dit is de kwantiteit van energie. Er zijn 4 componenten: voeding, fitness, slaap (7 – 8 uren), en vernieuwing.
  2. Emotionele energie de kwaliteit van energie. Als je enthousiast, energiek, optomistisch voelt presteer je het best.
  3. Mentale energie de focus van je energie. We zijn meer productief als we de aandacht op een ding concentreren zonder onderbreking.
  4. Spirituele Energie het doel van de energie. Als je echt gepassioneerd bent voor wat je doet, stop je er meer energie in.

Meer leren over jouw energieniveau’s? Vul dan de energy audit in. Je beantwoord 20 vragen en krijgt inzicht. Om de resultaten te ontvangen moet je wel wat gegevens achterlaten. Je ontvangt dan een score en tops wat je kunt doen dit te verbeteren.

Wil jij meer leren over het belang van slaap om meer gedaan te krijgen als zelfstandige ondernemer? Volg dan het webinar van Tony Schwartz.

Het bedrijf op Facebook en Twitter

Hoeveel uren slaap haal jij gemiddeld in een nacht?
Hoe vaak eet je een gezonde maaltijd per dag?

Follow

About the Author

Erno is de Business Coach voor ondernemers met 5-25 medewerkers. Ik help ondernemers bij zelfzuchtige beslissingen voor meer vrijheid. Mijn unieke eigenschap is om lastige vragen te stellen en je richting actie te duwen. Erno is auteur van 7 boeken, 1000+ artikelen en host van de podcast de Erno Hannink Show. Lees meer over Erno

Leave a Comment:

(3) reacties

Leuke blogpost! Ik vind de ideeen van Tony Schwarz heel interessant en blader nog regelmatig door z’n boek ‘The way we’re working isn’t working’. Veel van de dingen uit z’n boek deed ik al (goed op m’n energieniveau letten en kijken waardoor het nog hoger kan worden), maar toch geeft hij steeds weer nuttige inzichten.

Ik verbaas me er steeds weer over dat dit soort dingen die gewoon op de basisschool worden geleerd. En dat we in een cultuur leven waarin dingen die slecht zijn voor onze energie nog zo vanzelfsprekend zijn (ongezonde snacks ipv lekkere en gezonde snacks). Je ziet dat er een ‘voedingsindustrie’ is ontstaan die draait om goedkope en kunstmatig gefabriceerde slechte voeding, in plaats van eenvoudige gezonde voeding (die ook lekker is!). Gelukkig zijn er mensen zoals Tony Schwarz die ons op dit gebied scherp houden.

Goed dat je dit deelt op je blog!

Reply
Erno Hannink 1 maart 2011

Dank je wel Ellen voor je aanvulling. Gelijk zijn boek The Way We’re Working Isn’t Working: The Four Forgotten Needs That Energize Great Performance (aff) op mijn boeken wensenlijstje gezet. Fijn ook dat jij het deelt.

Reply
Chris Stapper 26 mei 2011

Ha Erno,

Erg fijn stuk. Ik heb er zo lang mijn homepage van gemaakt (om het niet zomaar links te laten liggen) en ook meteen het boek dat Ellen noemde op mijn boeken wantlist gezet.
Dankjewel!

Reply
Add Your Reply

Leave a Comment: