De 3 online netwerken voor ondernemers

Door Erno Hannink | d. Narrow Networking

jan 14

November 2010 was er het forum van jong MKB Liemers Achterhoek – Kansen en mogelijkheden van online communicatie. De presentatie 7 tips om klanten naar jouw bedrijf te krijgen voor jong MKBers, werd goed ontvangen.

Het was leuk om de positieve reacties te mogen ontvangen van de deelnemers. Het bestuur vond het daarom een goed idee tijdens de netwerkavond in januari een vervolg op deze presentatie te geven.

De deelnemers wilden graag dieper ingaan op de belangrijkste sociale online netwerken. De presentatie tijdens het forum 7 tips om klanten naar jouw bedrijf te krijgen voor jong MKBers, resulteerde in veel praktische vragen over hoe ze dit nu moesten doen in de praktijk. Kort nog eens de tips:

  • Wees niet bang – probeer online dingen uit
  • Focus – doelgroep en producten
  • 10 seconden boodschap
  • Positioneer jezel als expert
  • Blog – publiceer online, veel
  • Nieuwsbrief – houd je abonnees tevreden met waardevolle tips
  • Midden in je doelgroep

Op die laatste tip, Midden in je doelgroep, lag de focus dinsdagavond. Met middenin je doelgroep bedoel ik, wees daar waar jouw doelgroep online is. De grootste en belangrijkste netwerken zijn LinkedIn, Twitter en Facebook. Eigenlijk is Twitter geen netwerk maar een microblog platform, maar je kunt er wel een netwerk vormen en er zijn veel netwerken.

De presentatie geeft inzicht en tips over wat goed is te doen op deze netwerken. Start met LinkedIn en 22 tips om je profiel goed op te zetten zodat je klanten aantrekt zie ook 27 tips voor een perfecte profielpagina in LinkedIn om klanten te krijgen.

Dan gaat het verder met tips over het nieuwe Facebook persoonlijke profiel en een pagina voor je bedrijf. Welk soort pagina kies je en wat te doen om meer volgers aan te trekken.

Als afronding een uitleg over Twitter, en wat je in je profiel zet, hoe je mensen vindt op Twitter en hoe je jouw naam en bedrijfsnaam kunt volgen.

Dit is de presentatie:

Opening van het nieuwe jaar door Mariëlle Cobussen:
Mariëlle Cobussen - Jong MKB netwerk avond 11 januari 2011

Deelnemers deze avond bij jong MKB Liemers Achterhoek
Jong MKB netwerk avond 11 januari 2011

Jong MKB netwerk avond 11 januari 2011

De reacties waren weer positief en er kwam een verzoek om de presentatie te geven in een andere lokaal netwerk. Blij 🙂

Willen jullie de leden van je netwerk enthousiast maken over online klanten aantrekken? Laat mij dat doen. Klik voor meer informatie over presentaties.

Follow

About the Author

Er komen constant moeilijke beslissingen op je af. Je wordt continu in de onderneming gezogen. Je hebt weinig mensen die echt met je kunnen sparren en snappen hoeveel bordjes je als ondernemer probeert draaiende te houden. Erno houdt je bij de les, ik loods je door de prioriteiten en help je stap voor stap om de juiste beslissingen te nemen om uiteindelijke een gezonde groeimotor te bouwen zodat je bedrijf vanzelf loopt. Ik breng ervaring mee van meer dan 1000 klanten die exact met dezelfde vragen zitten. De ondernemers die ik help met lastige beslissingen, bouwen een duurzaam bedrijf, voor het team, de klanten en een gezonde winst. Drie dingen waarmee ik klanten help: – De juiste klanten aantrekkenNieuw product en snelStok achter de deur Lees meer over zijn diensten. Volg de nieuwste artikelen via e-mail (zie onderaan deze pagina) of de RSS feed.

Comments are closed