De goede boodschap van inclusie – Bouchra Talidi

Door Erno Hannink | Podcast

sep 17
Bouchra Talidi inclusie

Vandaag het gesprek met Bouchra Talidi.

Bouchra is Adviseur, spreker, trainer, change manager, coach en eigenaar van INCLUSIONCY; een organisatieadviesbureau voor diversiteit en inclusievraagstukken. Bouchra heeft ruim 15 jaar ervaring met verbinding en verandermanagement om duurzaam diversiteits- en inclusiebeleid te realiseren bij verschillende organisaties. 

Wat betekent diversiteit en hoe ontwikkel je inclusie in je bedrijf is de reden dat ik Bouchra heb benaderd voor dit gesprek. We beginnen deze aflevering in Twente om uiteindelijk in Den Haag te eindigen. Ze verteld over hoe ze in haar jeugd vocht voor ongelijkheid en hoe ze geraakt werd door mensen die werden buitengesloten. Geen wonder dat ze rechten is gaan studeren om zich later te concentreren op diversiteit en inclusie bij verschillende organisaties.

In het gesprek vraag ik haar welk boek we zouden kunnen lezen om te verdiepen in dit onderwerp. Op dat moment schoot haar geen boek te binnen, maar ze heeft me een overzicht gestuurd. 

  • ‘Heb je een boze moslim voor mij’ van Zoë Papaikonomou en Annebregt Dijkman.
  • ‘Psychologische Veiligheid’ van Joriene Beks en Hans van der Loo.
  • ‘Durf te leiden’ van Brene Brown.
  • Mijn ontelbare identiteiten van Sinan Cankaya.
  • Anders dan Anders van Ardis

Veel plezier met de inzichten van Bouchra.

Laten we beginnen…

Meer over Bouchra:

Print Friendly, PDF & Email
Follow

About the Author

Erno is een businesscoach die je helpt om te groeien in impact voor je bedrijf. "Een gesprek met Erno leidt altijd tot scherpe, nieuwe inzichten." Hij houdt je bij de les, loodst je door de prioriteiten en helpt je om stap voor stap de juiste beslissingen te nemen om een gezonde groeimotor te bouwen, zodat de onderneming als vanzelf loopt met je team, de juiste klanten en een gezonde winst. Sluit je aan bij de community wanneer jij ook wilt groeien in impact met je bedrijf. Volg de nieuwste artikelen via e-mail (zie onderaan deze pagina) of de RSS feed.