De goede boodschap van inclusie – Bouchra Talidi

Door Erno Hannink | Podcast

sep 17
Bouchra Talidi inclusie

Vandaag het gesprek met Bouchra Talidi.

Bouchra is Adviseur, spreker, trainer, change manager, coach en eigenaar van INCLUSIONCY; een organisatieadviesbureau voor diversiteit en inclusievraagstukken. Bouchra heeft ruim 15 jaar ervaring met verbinding en verandermanagement om duurzaam diversiteits- en inclusiebeleid te realiseren bij verschillende organisaties. 

Wat betekent diversiteit en hoe ontwikkel je inclusie in je bedrijf is de reden dat ik Bouchra heb benaderd voor dit gesprek. We beginnen deze aflevering in Twente om uiteindelijk in Den Haag te eindigen. Ze verteld over hoe ze in haar jeugd vocht voor ongelijkheid en hoe ze geraakt werd door mensen die werden buitengesloten. Geen wonder dat ze rechten is gaan studeren om zich later te concentreren op diversiteit en inclusie bij verschillende organisaties.

In het gesprek vraag ik haar welk boek we zouden kunnen lezen om te verdiepen in dit onderwerp. Op dat moment schoot haar geen boek te binnen, maar ze heeft me een overzicht gestuurd. 

  • ‘Heb je een boze moslim voor mij’ van Zoë Papaikonomou en Annebregt Dijkman.
  • ‘Psychologische Veiligheid’ van Joriene Beks en Hans van der Loo.
  • ‘Durf te leiden’ van Brene Brown.
  • Mijn ontelbare identiteiten van Sinan Cankaya.
  • Anders dan Anders van Ardis

Veel plezier met de inzichten van Bouchra.

Laten we beginnen…

Meer over Bouchra:

Follow

About the Author

Er komen constant moeilijke beslissingen op je af. Je wordt continu in de onderneming gezogen. Je hebt weinig mensen die echt met je kunnen sparren en snappen hoeveel bordjes je als ondernemer probeert draaiende te houden. Erno houdt je bij de les, ik loods je door de prioriteiten en help je stap voor stap om de juiste beslissingen te nemen om uiteindelijke een gezonde groeimotor te bouwen zodat je bedrijf vanzelf loopt. Ik breng ervaring mee van meer dan 1000 klanten die exact met dezelfde vragen zitten. De ondernemers die ik help met lastige beslissingen, bouwen een duurzaam bedrijf, voor het team, de klanten en een gezonde winst. Drie dingen waarmee ik klanten help: – De juiste klanten aantrekkenNieuw product en snelStok achter de deur Lees meer over zijn diensten. Volg de nieuwste artikelen via e-mail (zie onderaan deze pagina) of de RSS feed.