Doelen delen met de juiste mensen

Door Erno Hannink | Keuzes

jan 07
doelen-delen-met-de-juiste-mensen

Voor het komende kwartaal heb ik weer de drie belangrijkste doelen opgeschreven in mijn boekje. Drie acties die aan het einde van dit kwartaal afgerond zijn. Deze doelen hebben een relatie tot het ondernemen.

Coaching met klanten is de belangrijkste actie en staat zoals gebruikelijk bovenaan. Dit is het allerbelangrijkste dat ik te doen heb. Telkens weer staat deze actie bovenaan in mijn belangrijkste acties. De gesprekken met mijn klanten. Ondernemers helpen naar het volgende niveau, daar worden zowel mijn klanten als ik blij van.

Dit kwartaal heb ik ook een evenement. Het doel van dit evenement is het samenbrengen van ondernemers die allemaal in of rond de rollercoasterfase zitten met de groei van hun bedrijf. Ze hebben 8 – 25 mensen in het team. Het is de bedoeling dat ze elkaar ontmoeten, luisteren naar elkaars verhalen en vragen stellen aan ondernemers die vergelijkbare worstelingen hebben.

Sinds het afgelopen kwartaal staat ieder kwartaal ook de uitgave van een nieuw boek op mijn lijstje. Zolang dit geen gewoonte is, blijft het een van de belangrijkste dingen die ik doe ieder kwartaal. Een nieuw boek schrijven en uitgeven. Het proces is duidelijk: plannen, schrijven, editen, opmaak en printen.

Aan dit overzicht in mijn planning ga ik iets toevoegen: de doelen voor mijn gezondheid. Die ontbreken en daardoor loop ik het risico dat ik er onvoldoende aandacht voor zal hebben. Door het lezen van boeken over ultrasporters en voeding leer ik meer over gezondheid en training.

De ervaringen en experimenten van deze sporters maken me bewuster van het effect van voeding op mijn prestaties als sporter en mens. Door te experimenteren met hun voeding, het juiste eetpatroon te vinden en plantaardig te eten hebben deze sporters een beter uithoudingsvermogen ontwikkeld, herstellen ze sneller en ervaren ze minder pijn tijdens trainingen en wedstrijden.

Als gezonde voeding zorgt voor betere prestaties tijdens het sporten en het trainen fitter maakt, geloof ik dat gezonde voeding ook een positief effect heeft op mijn prestaties als ondernemer. De doelen met betrekking tot mijn voeding en training ga ik daarom toevoegen aan mijn kwartaal-, maand-, week- en dagplanning (lees ook de planning die het verschil maakt).

De afgelopen twee weken heb ik gemerkt wat het effect was van bewust trainen op mijn (lage) snelheid. Afgelopen weekend liep ik een PR op de 5km. Ik was ruim een minuut dan tijdens de race van een jaar geleden waarin ik mijn vorige PR liep.

Voor het lopen heb ik voor dit jaar een aantal doelen opgeschreven. Ik heb opgeschreven welke halve marathons ik ga lopen en dat ik dit jaar mijn eerste ultramarathon ga lopen. Deze doelen deel ik met de trainer en lopers uit de trainingsgroep. Zij weten wat die doelen betekenen. Ze hebben zelf eerder vergelijkbare doelen opgeschreven. Ze weten wat je ervoor moet doen. Ze ondersteunen me om deze doelen te bereiken.

Wanneer ik deze doelen deel met mensen die niets met lopen hebben helpt mij dat niet. Ze vragen zich vooral af of zoveel lopen wel gezond is.

Wanneer ik mijn doel deel over mijn voeding met mensen die hier geen ervaring mee hebben, gaan ze me niet helpen. Mensen geven me vooral redenen waarom mijn voedingspatroon niet zou werken. Deel ik mijn voedingsdoel met mensen die hier ervaring mee hebben, dan krijg ik tips over waar ik de juiste ingrediënten kan kopen en waar ik goede recepten kan vinden. Ik leer welke verandering ze zelf hebben meegemaakt door bewuster met voeding om te gaan.

Zo deel ik de doelen van mijn bedrijf voor het komende jaar met ondernemers die in dezelfde richting werken. Ze hebben al ervaring op dit gebied. Ze ondersteunen mijn doelen en komen met vragen en tips waar ik van leer. Ze moedigen mij aan.

Kritische opmerkingen of vragen zijn geen probleem als ze komen van iemand die weet wat er op mij afkomt. Opmerkingen van mensen die totaal geen ervaring hebben op een bepaald gebied maken mij niet beter. Vandaar dat ik mijn doelen deel met de juiste mensen.

Follow

About the Author

Erno is de Business Coach voor ondernemers met 8-25 medewerkers. De ondernemers die ik help bouwen een duurzaam bedrijf, voor het team, de klanten en een gezonde winst. Ik ben er voor jou en breng zelfsturing in je team, met lastige vragen, bewezen processen, structuur en regelmaat. Ik luister naar je, geef directe terugkoppeling en nieuwe inzichten voor betere beslissingen. De drie dingen waarmee ik klanten help: – De juiste klanten aantrekkenNieuw product en snelStok achter de deur Lees meer over zijn diensten. Erno is auteur van 12 boeken, 1000+ artikelen en host van de podcast de Erno Hannink Show. Volg de nieuwste artikelen via e-mail (zie onderaan deze pagina) de RSS feed of via LinkedIn.