Doelen gesteld en gefaald, met plezier

Door Erno Hannink | Keuzes

aug 12
doelen falen

Sinds 1 maart 2019 heb ik iedere werkdag een artikel gepubliceerd op ernohannink.nl. Bijna iedere werkdag schrijf ik een artikel voordat ik aan het werk ga voor en met klanten. Bijna iedere werkdag, want iedere donderdag publiceer ik een podcastaflevering.

Het doel was dat ik dit ritme zou doorzetten gedurende mijn vakantie. Het ging maar om vijf werkdagen waarop ik moest schrijven en publiceren. De podcastafleveringen voor 1 en 8 augustus stonden tenslotte al klaar.

Uit het artikel Mijn werkritme tijdens de vakantie:

“…het volgende ritme voorgesteld. Tijdens de vakantie:

  • Blijf ik dagelijks schrijven.
  • Verstuur ik de wekelijkse e-mails.
  • Hoef ik me niet bezig te houden met de podcast, omdat de opnames daarvoor voor de vakantie plaatsnemen en in augustus worden voorzien van beelden door Annette.
  • Neem ik de wekelijkse video’s op op de iPad die ik bij me heb. Daarop bewerk ik de video’s ook.”

De podcast is wel gepubliceerd tijdens deze vakantie, omdat ik deze al had opgenomen en voorbereid voor de gehele maand augustus, mede dankzij de planning van Annette.

Tijdens de vakantie in Lissabon hebben we vooral veel dingen samen gedaan als gezin. Iedere ochtend begon voor mij met lezen, een beetje door de sociale media gaan en een enkele e-mail beantwoorden. Aansluitend ging ik meestal met mijn dochter broodjes halen, om daarna met z’n allen te ontbijten. Daarna gingen we bijna iedere dag op pad, de stad in.

Evaluatie

De actie die ik had bepaald met de PMIXA-methode om deze doelen te realiseren had ik niet gedaan. De actie was “meerdere artikelen voorbereiden voor ik vertrek, dan kan ik snel een artikel afronden en soms een artikel publiceren als ik een dag geen zin heb”. Dit had ik niet goed gepland voor vertrek.

Verdere evaluatie van de beslissing en de doelen:

  • Vooraf leek het goed te doen.
  • Tijdens de vakantie vond ik het leuker om dingen samen te doen dan om te schrijven, ook ’s avonds.
  • Ik was wel vroeger op dan de rest van het gezin, maar ging andere dingen doen.

De opties voor de volgende keer zijn:

  1. De voorbereiding goed doen, zodat er weinig tijd nodig is tijdens de vakantie.
  2. Alle benodigde artikelen in het geheel vooraf schrijven, zodat ze worden gepubliceerd tijdens mijn vakantie.
  3. Accepteren dat er tijdens deze dagen niet wordt geschreven en gepubliceerd.

Weer opstarten

De ketting van dagelijks schrijven is verbroken. Dit is een lastig moment om het proces weer op gang te krijgen. Ik blijf bij de keuze om dagelijks mijn gedachten en de dingen die mij opvallen op te schrijven en te delen en begin aan een nieuwe ketting. Het is de manier om mijn gedachten te delen met jou.

Verder heb ik geen spijt van mijn keuze om de voorkeur te geven aan aandacht voor elkaar en de omgeving in plaats van vast te houden aan deze doelen.

Vandaag schrijf en publiceer ik weer mijn eerste artikel in de nieuwe reeks. Morgen verstuur ik een nieuwe e-mail aan de abonnees. Deze week neem ik nieuwe video’s op en bekijk ik wat ik kan gebruiken van de opnames die ik heb gemaakt in Lissabon. Zondag om 14.00 wordt de nieuwe video weer gepubliceerd.

Daarnaast heb ik deze week een aantal businesscoachinggesprekken gepland en neem ik een podcastaflevering met Elsbeth (De Videovakvrouw) op.

Follow

About the Author

Er komen constant moeilijke beslissingen op je af. Je wordt continu in de onderneming gezogen. Je hebt weinig mensen die echt met je kunnen sparren en snappen hoeveel bordjes je als ondernemer probeert draaiende te houden. Erno houdt je bij de les, ik loods je door de prioriteiten en help je stap voor stap om de juiste beslissingen te nemen om uiteindelijke een gezonde groeimotor te bouwen zodat je bedrijf vanzelf loopt. Ik breng ervaring mee van meer dan 1000 klanten die exact met dezelfde vragen zitten. De ondernemers die ik help met lastige beslissingen, bouwen een duurzaam bedrijf, voor het team, de klanten en een gezonde winst. Drie dingen waarmee ik klanten help: – De juiste klanten aantrekkenNieuw product en snelStok achter de deur Lees meer over zijn diensten. Volg de nieuwste artikelen via e-mail (zie onderaan deze pagina) of de RSS feed.