Doen: beheerder toevoegen aan je Facebook pagina of Facebook groep

Hoe voeg je een beheerder toe aan een Facebook pagina of aan een Facebook groep. Een actie die je het beste zo snel mogelijk kunt uitvoeren. In eenvoudige stappen een beheerder toevoegen met afbeeldingen.

Het kan gebeuren dat jouw persoonlijke profiel om wat voor reden dan ook (per ongeluk) wordt verwijderd. Of iets wat nog vaker gebeurt dat je per ongeluk jezelf als beheerder van de pagina verwijderd. Was jij de enige beheerder van de pagina dan heb je een probleem.

Op dat moment is er geen beheerder meer voor je pagina of groep en zweeft de pagina zonder dat er een beheerder bij kan. Mensen kunnen gewoon reageren op de pagina en fan worden, spam achterlaten. Jij kunt ook reageren, maar als beheerder kun je niets meer aanpassen of verwijderen.

Wat je het beste doet om dit te voorkomen is nog een beheerder toevoegen aan je pagina’s en groepen die jij beheert.

Wees er zeker van dat je deze beheerder 100% vertrouwd. Andere beheerders kunnen jou als beheerder verwijderen en zo de pagina overnemen.

Beheerder toevoegen aan je Facebook pagina

Ga allereerst naar je pagina op Facebook – op je computer (niet op mobiel).

 1. Klik op ‘instellingen’ – rechts bovenaan je pagina.
 2. Klik dan op ‘Paginarollen’ in het linker menu
 3. Bij ‘Een nieuwe paginarol toewijzen’ begin je met de naam te type van wie je gaat toevoegen en kies beheerder.
 4. Klik op ‘Toevoegen’

Video hoe je een beheerder toevoegt

Beheerder toevoegen Facebook pagina

Beheerders verwijderen/beheren van de Facebook pagina

Ga allereerst naar je pagina op Facebook – op je computer (niet op mobiel).

 1. Klik op ‘instellingen’ – rechts bovenaan je pagina.
 2. Klik dan op ‘Paginarollen’ in het linker menu
 3. Klik ‘bewerken’ achter de persoon die je wilt verwijderen als beheerder.
 4. Klik op ‘Verwijderen’ rechts onder de persoon

Facebook pagina beheerder verwijderen

Beheerder toevoegen aan Facebook groep

Een beheerder toevoegen aan je groep op Facebook is net zo eenvoudig.
Ga allereerst naar je groep op Facebook – op je computer (niet op mobiel).

 1. In je groep klik je op ‘xxx leden’ – rechtsboven bij de leden van je groep.
 2. Klik ‘…’ achter de persoon die je wilt toevoegen als beheerder.
 3. Klik op ‘Beheerder maken’.

Alles weergeven:
Facebook groep beheerder toevoegen

Toevoegen als beheerder:
beheerder-facebook-groep-verwijderen

Beheerders verwijderen/beheren in de Facebook groep:

Ga naar je groep op Facebook – op je computer (niet op mobiel).

 1. Klik ‘…’ achter de persoon die je wilt verwijderen als beheerder.
 2. Klik op ‘Verwijderen als beheerder’.

beheerder-facebook-groep-verwijderen

Zoals je kunt zien in beide afbeeldingen over het beheren van beheerders (admins) kun je jezelf als beheerder ook eenvoudig verwijderen. En dit gebeurt echt. Regelmatig.

Ik heb iemand uit mijn directe omgeving gekozen om toe te voegen als beheerder van al mijn pagina’s en groepen die ik heb opgezet. Zo kan ik in een noodgeval altijd weer toegang krijgen tot mijn pagina via dat account.

Ontvang deze E-mail succes mindmap en checklists

e-mail lijst checklist

Lees ook het artikel Meer klanten met de tool die weinig mensen goed gebruiken.

"Disclosure of Material Connection: Some of the links in the post above are "affiliate links." This means if you click on the link and purchase the item, I will receive an affiliate commission. Regardless, I only recommend products or services I use personally and believe will add value to my readers. I am disclosing this in accordance with the Federal Trade Commission`s 16 CFR, Part 255: "Guides Concerning the Use of Endorsements and Testimonials in Advertising."

Comments

 1. Ik heb perongeluk mijn groep op facebook verwijdert en nu is er niemand nog een beheerder van de groep, hoe kan ik er voor late zorge dat ik de groep beheer?

  • Hallo Timo,

   Weet jij al hoe je dit probleem kunt oplossen? Ik zit met hetzelfde probleem…

   • Dirk Feenstra says:

    Ik heb mij rol als beheerder van een bedrijfspagina veranderd in redacteur, ik kan nog wel inloggen maar geen andere beheerder aanwijzen. Wat moet ik doen?

    • Jij was ook de enige beheerder Dirk?

     • Hoi Erno mijn facebookpagina is gekoppeld aan mijn priveaccount.
      Stel ik voeg een beheerder toe aan de pagina heeft die persoon dan ook inzage in mijn prive account van facebook ??

     • Richard says:

      Ik zit met het zelfde probleem en was idd de enige beheerder hoe kan ik dat veranderen?

     • Michel, wanneer je een beheerder toevoegt aan de pagina kan die persoon NIET in je persoonlijke profiel op Facebook.

     • Richard, als jij de enige beheerder was en je heb de rol van jezelf veranderd in een andere rol (dus geen beheerder meer bent) dan kun je daar niets meer aan veranderen.
      Hoe vervelend dat ook is. Je kunt de pagina niet meer beheren als beheerder.
      Je kunt de pagina dus ook niet verwijderen.
      Je kunt wel een nieuwe pagina beginnen.

 2. Dat gaat niet eenvoudig worden Timo. Contact opnemen met Facebook. Probeer een of meer van de contactpunten in dit overzicht http://www.marismith.com/how-to-contact-facebook-a-directory-of-120-forms/

 3. Rosalie says:

  Op mijn telefoon sta ik ingelogd op mijn eigen persoonlijke facebook. Ik kan niet vinden hoe ik nu een foto kan plaatsen via mn blackberry op mijn bedrijfs-pagina. Hij komt nu namelijk automatisch op mijn persoonlijke profiel. Een idee hoe ik ook kan inloggen op mijn bedrijfspagina op mijn telefoon?

 4. Hoi Erno,

  Ik heb een persoonlijke en een bedrijfspagina, nu wil ik mijn persoonlijk pagina ook beheerder maken over mijn bedrijfspagina. Alleen als ik naar ‘vind ik leuk ga’ om een beheer te selecteren op mijn bedrijfspagina. Krijg ik niet zo’n mooi rijtje met foto + beheermaken. Ik zie alleen wat statistieken en dat is het. Wat moet ik doen?

 5. Ik heb een facebookpagina en zou het leuk vinden als mensen metdezelfde interesse ook foto`s kunnen plaatsen. Daarom heb ik nagedacht om het een groep te maken. (Als dit tenminste omgezet kan worden. Het nadeel daarvan vind ik dat het niet bij leden in het nieuwsoverzicht komt. Wat is jullie advies? Ieder lid ook beheerder maken is toch ook weer niet de bedoeling denk ik, of kan dit zomaar??

 6. Ik heb een eigen facebookpagina maar ook daaraan vast een bedrijfspagina.
  Ik wil alleen een beheerder voor de bedrijfspagina maar nu kan hij/zij ook op mijn eigen(prive)pagina

  • Hallo Thea, je kunt een ander altijd alleen beheerder van je bedrijfspagina maken. Hiervoor hoeft en krijgt deze persoon geen toegang tot je persoonlijke profiel. Beheerder worden van een pagina is totaal wat anders als inloggen op een persoonlijk profiel. Heb je deze persoon jouw email en wachtwoord gegeven, of beheerder gemaakt via het admingedeelte van je pagina?

 7. ik heb een facebook account ,maar ik ben waarschijnlijk bij iemand anders ingelogd !
  als ik inlog met me eigen gebruikersnaam en wachtwoord log ik in op een ander account met wel me eigen naam maar geen fotos of vrienden en ik kan me echte account toevoegen als vriend en als ik me wachtwoord verander verander ik het wachtwoord van het verkeerde account wat moet ik nu doen ?

 8. Ik heb iets vreemds. Ik heb een bedrijven pagina aangemaakt en deze ‘geliked’ met mijn persoonlijke profiel. Maar wat ik ook probeer, ik dit persoonlijke profiel geen beheerder maken van de bedrijfspagina…
  Ik kan mijn emailadres invoeren maar er gebeurt dan verder niets. Heel vreemd want bij andere pagina’s ging dit wel goed. Jij nog enig idee?

  • Hallo Tom,
   De beheerder van deze pagina is een echt persoonlijk profiel of een business profiel?
   Als je bent ingelogd als beheerder van deze pagina, zie je dan een zoekbalk bovenin?
   Ja, dan is het persoonlijk profiel. Nee, dan is het een business profiel. Bij de laatste gaat dit wel eens mis merk ik aan de reacties die ik krijg.
   Je kunt het later nog eens proberen.

 9. Beste,
  Ik ben beheerder van een pagina op facebook. Er waren 4 extra beheerders maar bij het testen van veranderen vn functies, heb ik alle beheerders verwijderd (niet mezelf natuurlijk). Maar nu ik beheerders terug wil toevoegen via pagina bewerken > beheerdersrollen, wordt er niets meer weergegeven. Ook niet mezelf. (wat ervoor wel kon?). Weet jij hier meer over?
  (heeft dit te maken dat de eventuele aan te maken beheerders niet mijn persoonlijke vrienden zijn? Normaal kan ik toch ook mensen beheerder maken als zij de pagina ‘like’ niet?
  Alvast bedankt!
  Mvg

  • Dit is een bug in Facebook fanpage. Je kunt wel beheerders toevoegen door hun ‘facebook emailadres’ in te voeren. dan verschijnen ze wel…

   • ok, erg bedankt voor je snelle antwoord! Ik dacht al dat het een bug moest zijn, want nu kijk ik bij mijn andere ‘pagina’s’ en daar is het juist hetzelfde! Is dit tijdelijk? voor iedereen of enkel voor mij? En hoe en waar kan ik deze email adressen invoeren?
    (hoe kan ik dit eventueel ook oplossen?)
    Mvg

    • Een bug kun je niet zelf oplossen. Later opnieuw proberen en hopelijk is de bug dan opgelost.

     • Hallo ik heb een pagina geopend waarin ik meerdere beheerders aan toegevoegd heb. Nu vergat ik iemand en die wilde ik toevoegen maar onder zijn naam lukte het niet. Toen zijn emailadres ingegeven, ook dat lukte niet. Wat doe ik verkeerd?

 10. Hallo,
  hoe kan ik mijn groepsnaam veranderen? Zit er al uren op te tobben…
  Graag uw hulp! Groetjes Lindsey

  • Hallo Lindsey, Als je in de groep bent en beheerder bent, heb je rechtsboven naast ‘Meldingen’ een klein sterretje. Wanneer je daar op klikt komt er een menu, daar kies je ‘Groepsinstellingen bewerken’.
   Dan vind je bovenaan je groepsnaam. Hier kun je eenvoudig een andere naam invoeren.

 11. Als ik de beheerdersrollen van mijn pagina wil wijzigen (iemand verwijderen en iemand manager maken), vraagt hij na wijzigen opslaan om een persoonlijk facebook wachtwoord. Welk wachtwoord bedoelen ze hiermee?
  Als ik het wachtwoord van mijn persoonlijk pagina invul geeft hij aan dat het wachtwoord fout is. En ik kan me niet herinneren dat ik bij het aanmaken van de pagina daarvoor een wachtwoord in heb moeten stellen.

 12. Jeroen De Weerdt says:

  hallo
  ik heb in mijn besloten groep wél 2 beheerders aangeduid, maar heb het probleem dat de groep niet voor iedereen wordt weergegeven in de zoekresultaten. Hoe kan ik dat verhelpen?

 13. Willy Baugniet says:

  Beste,
  Ik ben mede-beheerder van een groep.
  Aanvankelijk waren er drie beheerders maar net diegene die destijds de groep aanmaakte met haar facebookaccount heeft de groep verlaten op vrijwillige basis.
  Nu wensen de huidige twee beheerders dit emailadres te wijzigen maar de instellingen van de groep laten zich wel wijzigen maar het emailadres zelf blijkbaar niet.
  Heb jij hier een oplossing voor ?
  Met vriendelijke groeten.

  • Hallo Willy, ik begrijp het niet helemaal. Volgens mij is er geen e-mail adres gekoppeld aan de groep, alleen beheerders. De beheerders krijgen dan ook de e-mail van de groep, via het e-mail adres van hun persoonlijk profiel.

 14. Evelyne says:

  Ik heb een vraagje…
  Voor de collega’s van het werk heb ik een gesloten groep aangemaakt.
  Een collega en een paar collega’s zijn beide beheerder (heb dit nagekeken en staat nog steeds zo).
  Sinds een paar maand kunnen wij geen foto’s meer verwijderen die door andere mensen werden geplaatst. Heb al overal gekeken maar vind de oorzaak niet. Als ik de foto open doe is bij optie de mogelijkheid foto verwijderen gewoon weg.
  Iemand die mij kan helpen?

 15. Roos Dros says:

  Hallo,

  Ik ben beheerder van een Facebook pagina van ons bedrijf. Op mijn computer kan ik bovenaan in het scherm selecteren ‘Reageren en Vind-ik leuk als Roos Dros – Wijzigen in KANA Benelux’ en dan kan ik dus bepalen als wie dingen like en reageer. Erg handig. Echter op mijn telefoon ben ik standaard KANA Benelux en like ik dingen van KANA Benelux nooit als mezelf. Weet iemand hoe je dit kunt wijzigen in jezelf? Ik kan het nergens vinden.

  Alvast bedankt!

  Groeten Roos

  • Hallo Roos, dit is een beperking van Facebook volgens mij. Ik herken dat.
   Aan de andere kant is het ook geen groot probleem. Telkens berichten van je eigen pagina ‘Liken’ als jezelf is niet handig.

   • Ik heb voor een bedrijfspagina een aantal beheerders. Nu heb ik iemand teruggezet van “manager” naar “maker van inhoud”. Deze persoon heeft echter zichzelf weer teruggezet naar “manager” en heeft het over dat hij een overkoepelend beheerder is en dat op deze manier kan doen. Bestaat zoiets? Deze “overkoepelend beheerder” is in ieder geval niet zichtbaar bij mijn beheerdersrollen. Is er ook een andere manier waarop iemand zichzelf zo kan terugzetten?

    • Hallo Linda,
     En jij hebt de pagina gemaakt?

     • Nee de maker van de pagina moet teruggezet worden van manager naar maker van inhoud. Is dit mogelijk?

     • Volgens mij is dat niet mogelijk, of ja, hij kan zichzelf als maker altijd weer een andere beheerdersrol geven.

      Wat je volgens mij wel kunt doen is de maker verwijderen als beheerder. Je kunt als ‘Liker’ altijd content plaatsen. Wat ik verwacht als je hem later weer als beheerder (‘Maker van inhoud’) toevoegt dat zijn originele rol niet meer geldt.

 16. kris hendrickx says:

  Hallo,ik heb gisteren een facebook groep opgericht en een hoop leden uitgenodigd … hoe kan ik nu alle leden tegelijk contacteren?Sommigen hebben zichzelf wel toegevoegd maar anderen staan nog altijd “uitgenodigd” (omdat ze facebook niet goed begrijpen denk ik LOL)

  • Je kunt in een groep de leden een bericht sturen, geen e-mail. Let op als je mensen ongevraagd hebt uitgenodigd en ze dan een bericht sturen klinkt als spam. Je kunt de interactie het beste starten via berichten in de groep dan kun mensen zelf bepalen of ze hierop willen reageren en lid willen blijven van de groep.

   • Hallo, ik heb ook een besloten groep aangemaakt en mensen uitgenodigd. De meesten zijn toegevoegd en een aantal staan nog op uitgenodigd. Het rare is…ze kunnen wel alle berichten al lezen en reageren terwijl ze nog niet zijn toegevoegd…hoe kan dit ?

    • Hallo Ellen, dat is een goede vraag. Hier staan de privacy verschillen tussen de groepen vermeld. Als het goed is kunnen alleen de leden de berichten zien. Hoe weet jij zeker dat ze alle berichten kunnen lezen van de groep?

 17. Ik heb een FB pagina aangemaakt voor mijn webshop (https://www.facebook.com/be.smallwallets) nu wil ik mezelf als administrator aanmaken en krijg telkens de melding dat mijn wachtwoord niet correct is. Ik geef het ww van de businesssite op omdat ik me op die site bevind.

  Help!!

  • Hallo ik heb een pagina geopend waarin ik meerdere beheerders aan toegevoegd heb. Nu vergat ik iemand en die wilde ik toevoegen maar onder zijn naam lukte het niet. Toen zijn emailadres ingegeven, ook dat lukte niet. Wat doe ik verkeerd?

 18. Ik heb een beheerder (manager) toegevoegd en wil graag mijzelf als beheerder verwijderen. Als ik echter op het kruisje achter mijn naam wil klikken, gebeurt er niets. Hoe kan ik nu mijzelf verwijderen als beheerder?

 19. Hoi,

  Ik heb een evenement aangemaakt op mijn bedrijfspagina.
  Kan ik andere bedrijven ook beheerder maken van het evenement, zodat zij ook uitnodigingen kunnen versturen?

 20. Hoi

  Een vraag ik heb een leuke ruilsite met me zus dat als iemand spullen erop wil zetten toestemming moet krijgen van de beheerders zus&zus
  Nu heb ik met goedkeuren bij 2 mensen per ongeluk op de knop gedrukt dat degene automatisch de spullen op de site kan zetten zonder toestemming.
  \Dat was niet de bedoeling ,maar met geen mogelijkheid kan ik ergens vinden hoe ik dat kan terug draaien hellllup ,want dit zal vaker gebeuren .

  met vriendelijke groeten zus&zus

 21. Somebody says:

  Hallo,

  Ik heb een facebookpagina aangemaakt, en wil iemand anders beheerder maken, maar telkens als ik mijn wachtwoord invul, zegt hij dat het niet correct is. Heb geen idee welk wachtwoord ik dan wel moet invullen?

 22. Vraag. Ik ben beheerder van 4 pagina’s. Ik heb bij allen andere beheerders aangemaakt. Nu heb ik mijzelf bij 2 van de pagina’s als beheerder verwijderd maar de andere beheerders komen er nu niet meer in/op. Ik heb het zelf al geprobeerd recht te zetten en allemaal ons wachtwoord veranderd maar dit maakt geen verschil. Hoe kan het dat ik als beheerder opzeg en de anderen er nu niet meer in kunnen komen. Ik vind dit heel erg en is nooit de bedoeling geweest.
  Graag hulp of tips??

 23. Hella says:

  Goedemorgen,
  Ik ben beheerder van een aantal FB pagina’s. Het bedrijf waarvoor ik het meeste doe (meer dan 2300 likes) heeft de bedrijfsnaam in kleine letters staan. Het bedrijf wil dat nu achteraf graag aanpassen naar elk woord beginnend met een hoofdletter. Ik heb al zitten zoeken maar de mogelijkheid via de “instellingen” om via pagina informatie/bewerken bij “naam wijziging aanvragen” aan te klikken lijkt verdwenen te zijn/ niet te werken. Graag tips en advies.
  Bijvoorbaat dank!

 24. Wat als een beheerder die ik vertrouwde mij als eigenaar/beheerder verwijderd? Kan ik m’n pagina nog terug krijgen? Ik kwam er vandaag achter dat ik niks meer kan plaatsen…

 25. Hallo,
  Ik heb een facebookgroep, als beheerder heb ik een persoonlijke pagina met nu 5000 vrienden.
  wil ik meer vrienden (worden likes bij overzetten..) dan moet ik de pagina omzetten.
  nu leek het mij het beste om dat te doen naar categorie ‘amusement’, maar lees nu dit:

  Als deze heel populair wordt (krijgt duizenden fans), wordt de pagina overgenomen en beheerd door de Facebook-community.

  waar kan ik mijn persoonlijke pagina het beste naar overzette?

  alvast bedankt voor je reactie!!

 26. Beste,

  Ik heb een eigen facebook bedrijfspagina met 3 beheerders, echter op mijn persoonlijke pagina kan ik het bedrijf waar ik de eigenaar van ben niet toevoegen als ”werk” in de zin van owner. Hoe moet ik dit regelen?

  Alvast bedankt

 27. Beste Erno,

  Hopelijk kun je mij helpen, want ben er al weken mee bezig!
  Ivm het gebruik van een fictieve account (ivm mijn werk) is deze door FB geblokkeerd en moet worden omgezet in een pagina en is dus mijn groep nu onbeheerd.
  Ik kan geen contact opnemen met FB, want dan moet je het emailadres gekoppeld aan het account ingeven, maar dit account was alleen met een 06 gekoppeld!

  Blijkbaar kan iedereen bij een onbeheerde groep beheerder worden, maar mij lukt het niet.. Ik krijg het niet gevonden hoor…

  Kun jij mij helpen?

  Gr. Ilse.

 28. kitty says:

  hallo erno
  ik heb me página waar ik zelf beheerder van was /ben
  iemand anders beheerder gemaakt nu heeft die gene boven in bij meldingen wel staan u bent uitgenodigd door de …. página beheerder te worden maar hebben geen bevestigs mail gekregen ook niet in spam mail en nu ben ik zelf geen beheerder meer maar die andere ook nog dus niet hoe kan ik zelf weer beheerder worden dus worden terug gedraaid of hoe kan die andere activeren om wel beheerder te worden want nu kan ik helemaal niet op me eigen página ik hoop dat je me kan helpen want weet niet wat ik moet doen kan het namelijk nergens vind en en niemand die het wel weet
  bij voorbaat dank

 29. Casper says:

  Hallo Erno,

  Vraagje:
  Bij mijn vorige werk heeft een collega een zakelijke pagina gemaakt.
  Ik werk hier niet meer en heb de pagina verwijderd, aangezien ik er niet meer werk en de info niet meer nodig heb.
  Schijnbaar was ik medebeheerder van de pagina en ik dacht door te verwijderen dat alleen ik zou worden losgekoppeld.
  Probleem is dat volgens mijn ex collega nu de gehele pagina weg is (zit 4,5 jaar werk in).

  Kan mijn ex collega alsnog de pagina weer “terughalen ‘? Kan zij als (mede) beheerder ingrijpen?

  Hoop van wel want is best vervelend voor haar.
  Hoor graag,

  Groet van Casper.

 30. kan ik zien hoe actief de beheerders in mijn groep zijn? dmv bijvb percentages

 31. Hallo,

  Ik heb mezelf per ongeluk als beheerder van een pagina verwijderd , weet jij wat ik kan doen , ik kan niet met facebook in contact komen… ik heb mezelf pas verwijderd wanneer ik dacht dat ik me zusje beheerder had gemaakt omdat ze er wel een melding van heeft gekregen .. alsnog kom ik niet in de pagina

 32. Dirk Feenstra says:

  Ik heb mij rol als beheerder van een bedrijfspagina veranderd in redacteur, ik kan nog wel inloggen maar geen andere beheerder aanwijzen. Wat moet ik doen?

 33. Marianne van Gils says:

  Hallo Erno,

  Ik heb samen met een vriendin de FB pagina Hartekind veiling.
  We zijn beide beheerster van de pagina, maar kunnen elkaars teksten niet wijzigen of aanvullen.
  Klopt dit, of moeten wij iets instellen.

  Groetjes Marianne

  • Hallo Marianne,
   Ik heb het zojuist gecheckt. Als beheerder kan ik de berichten van de andere redacteur en andere beheerder van de pagina wijzigen.
   Ik heb daarvoor niets bijzonders ingesteld. Zijn jullie allebei beheerder of redacteur bijvoorbeeld?

 34. Ilonka Abels says:

  Beste iedereen .

  Mijn Facebook privé gebruikte ik ook zakelijk waardoor ik verwacht nu naar ruim 6 jaar geblokt te zijn.
  Ik moest mijn privé omzetten naar een bedrijspagina.
  Alles gedownload. …en moest een privé aanmaken om beheerder van mijn pagina te worden.

  Alles gedaan….en daarna pas lezen dat je jezelf eerst beheerder moest maken….Dus nu

  Mijn pagina is nu onbeheerd 🙁

  Al naar Facebook gecontact alles…maar gebeurd niks. Paspoort gestuurd alles …
  Kan ik nog wat doen??
  Het is toch raar dat nu de pagina’s rondzweven zonder dat ik of iemand er wat mee kan…en me klanten dus op een site komt waar niemand wat aan heeft??? Zelfs verwijderen kan niet???

  Heluppp….ik wil zo graag alles terug..me hele promo is nu weg 🙁

 35. Er is een verschil tussen groepen en pagina’s m.b.t. beheerders op Facebook:
  Bij Facebook pagina’s heb je meerdere rollen. Dus je kan één of meerdere beheerders aanwijzen of er voor kiezen om iemand als redacteur aan te wijzen. Een beheerder heeft alle mogelijkheden en kan andere beheerders toevoegen of verwijderen.
  Bij Facebook Groepen ligt het anders. Daar kun je een lid alleen maar de rol van beheerder toekennen. Maar die klan jou dus ook verwijderen.
  Facebook zegt hierover: (bron; https://www.facebook.com/help/148640791872225 )
  Houd er rekening mee dat als je iemand beheerder van een groep maakt, deze persoon leden en andere beheerders kan verwijderen, nieuwe beheerders kan toevoegen, en de beschrijving en instellingen van de groep kan bewerken.

 36. Jolanda says:

  Hallo Erno,
  Ik moet de nieuwe beheerder worden van onze bedrijfspagina. De vorige beheerder zegt dat ze mij heeft toegevoegd (ik heb mijn inlog emailadres dat ik gebruik voor mijn prive-pagina doorgegeven). Als ik in mijn privé Facebook zit, en kies voor paginabeheer zie ik nog steeds niet de bedrijfspagina. Weet jij hoe ik erin kan als beheerder?
  Moet ik ergens bevestigen dat ik nu beheerder ben?
  Alvast dank voor je reactie. Jolanda

 37. Ik heb een gezamelijke geheime facebooksite.waar we allebei mensen uitnodigen.krijg ze alleen niet als vrienden te zien en zij wel

 38. Hoi

  Ik wil een beheerder toevoegen aan een facebookpagina, echter deze persoon heeft zelf geen Facebook. Ik vul een mailadres in en dan krijg ik de volgende meldingen:

  Er kan geen rol op deze pagina worden toegewezen aan rosalinda@seksueelgeweld.nl. Bevestig voor elke rol die je wilt toewijzen het volgende:
  Deze persoon vindt deze pagina leuk of is je vriend op Facebook.
  Deze persoon heeft nog geen rol op deze pagina.
  Je hebt toestemming deze persoon op Facebook te zoeken.
  Je hebt een geldig e-mailadres ingevoerd dat aan het Facebook-account van deze persoon is gekoppeld.

 39. Hallo, ik heb mezelf verwijderd als beheerder van een facebook community pagina en tegelijkertijd iemand anders aangesteld (dacht ik). Maar dat is blijkbaar niet het geval omdat degene de pagina ook niet kan beheren. Wat moet ik doen als ik me per ongeluk als de enige beheerder heb verwijderd?

 40. Ruth De Ridder says:

  Hallo Elis

  Ik ben Ruth, mijn dochter Britt heeft meegedaan met the voice kids. Zij heeft daarvoor een facebook pagina aangemaakt. Nu is zij geen eigenaar en beheerder meer. Daar staat iemand anders op. Het ergste is de porno filmpjes die elke keer worden gepost uit haar naam. Ze kan ook haar pagina niet verwijderen. Want dat was onze laatste optie. Wel spijtig moest het niet anders kunnen want zij heeft daar wel veel herinneringen aan.
  Wat kunnen we doen? Groetjes Ruth

 41. Patricia says:

  Kan een beheerder van een groep anoniem zijn?

 42. kan een redacteur ook mensen toevoegen en ze een paginarol geven of is het enkel de beheerder?

 43. Yura van Winden says:

  Ik werk voor een bedrijf met meerdere bedrijven/locaties. We hebben 1 Facebook pagina met nieuws over alle bedrijven/locaties. Maar er wordt ook wel eens ingecheckt op een locatie. Moet ik nu van die locatie incheck ook een officiële Facebook pagina maken?

 44. Beetje jammer dat hier nergens te achterhalen is hoe relevant dit nog is. Wanneer is Is dit geschreven? Een week geleden? 5 jaar geleden ?

  • Hoe lang gelden het geschreven is niet van belang voor de relevantie.
   Het is nog steeds belangrijk en relevant dat je meerdere beheerders op een Facebook pagina of groep hebt.

   Mocht er om wat voor reden iets gebeuren met het profiel van de enige beheerder en Facebook besluit deze te sluiten/verwijderen, dan is er geen beheerder meer die bij de pagina kan.
   De pagina blijft bestaan, mensen kunnen blijven reageren, maar de beheerder kan er zelf niet meer bij. Zelfs niet om de pagina te verwijderen.

 45. Ik had een vraag,

  Mijn ex is de beheerder van mijn bedrijfspagina maar ze wil het maar niet geven.
  Ik ben de enige eigenaar van mijn zaak en de naam ook.
  Hoe kan ik dit wijzigen?

 46. Heb een vraag heb een beheerder toegevoegd alleen weet zij niet hoe / wat ze nu moet doen.
  Kun je ons helpen.
  Groet
  Indy

 47. Ward Bartels says:

  Hoi Erno,

  Ik ben een student die voor een bedrijf een facebook pagina wil omzetten naar een business pagina. Ik krijg het niet voor elkaar om het om te zetten omdat deze gekoppeld is aan een persoonlijk account. Zou u mij verder tips kunnen geven om de pagina om te kunnen zetten.

  • Hallo Ward, wat moet je volgens jou doen om een pagina om te zetten naar een business pagina?
   Een pagina kun je voor je business gebruiken met de categorie kun je instellen welk soort business het is.
   Meer hoef je niet om te zetten.

   Het persoonlijk profiel moet ook gekoppeld blijven aan de pagina anders kun je de pagina niet meer beheren.

 48. Rieke says:

  Hoi!
  Ik weet me geen raad meer dus ik probeer het hier. Ik heb ook problemen met het beheer van de Facebook bedrijfspagina van mijn werk. Deze pagina is ooit aangemaakt toen je nog niet een persoonlijk profiel er aan moest koppelen.
  Laatst kreeg ik de melding dat de privacy ed veranderd werd en dat ik een paginarol moest aanmaken. Dat heb ik gedaan door mijn prive fb account in te typen, en beheerder aangevinkt en op toevoegen gedrukt.
  Maar ik heb in mijn prive account geen melding ontvangen. En het grote probleem is nu dat ik wel gewoon kan inloggen op de zakelijke pagina maar ik kan er helemaal niks meer doen en inzien. Blijkbaar is de beheer van die pagina er ook uit geknikkerd. Dus nu weet ik niet hoe ik het beheer terug krijg.
  Kan je me helpen?

  • Hallo Rieke,
   Het lijkt er op dat er een bug/update gaande is bij Facebook.
   Ik heb de vraag over niet meer kunnen bewerken de afgelopen dagen een paar keer gehad.
   Voor deze mensen is het vanzelf weer opgelost met een beetje geduld.
   Dus geef het nog even tijd.

 49. Ik beheer een bedrijfspagina. Sinds een week kan ik hier niets meer mee of op doen. Ik kan niks posten, de pagina-inhoud wordt niet meer standaard weergegeven, ik kan niet reageren op reacties. Ik dacht dat het misschien te maken had met de paginarollen die nog niet ingesteld waren. Ik heb geprobeerd beheerdersrollen in te stellen, maar ook dit lukt niet. Ik kan iemand zoeken en een rol toewijzen, maar als ik op “toevoegen” klik, krijg ik de melding ‘Let op: als je een nieuwe beheerder aan je pagina toevoegt, krijgt hij/zij dezelfde toestemming als jij om wijzigingen aan deze pagina aan te brengen.’ en verder gebeurt er niets. De pagina blijft hierin hangen. Ik kan niets over dit probleem vinden online. Heb jij een idee, Erno?

  • Noam Shalgi says:

   Deze vraag van Marijn geldt helaas ook voor mij. Heb je al een mogelijke oplossing ontdekt, Erno? Jouw hulp en die van andere bezoekers van deze site stel ik bijzonder op prijs!

 50. Er is een zakelijke pagina waarin mij men medebeheerder wil maken. De andere beheerder heeft mij uitgenodigd (op mijn prive account). Bij haar staat nu achter mijn naam: beheerder, wacht op antwoord en dan nog in een blokje daarachter uitnodiging verzonden.

  Ik heb echter niets gehad. Hoe lang duurt het voor ik die uitnodiging dan krijg en waar kan ik die vinden? Heb al in mail gekeken en op mijn pagina maar nergens zie ik een bericht staan.

  • Hallo Jannie,
   Die melding staat bij al je meldingen op Facebook.
   Klik op het wereldbolletje rechts bovenin met de meldingen.
   Klik dan op ‘Alles bekijken’ en zoek naar de uitnodiging.
   Je krijgt er geen email van, alleen een melding.

   De beheerder kan je geen nieuwe uitnodiging sturen zolang jij niet op de uitnodiging hebt gestuurd.

 51. raymond says:

  Erno,
  Informatieve pagina! Dank daarvoor.
  Ik zie bij sommige persoonlijke profielen staan welke pagina ze beheren. Op de frontpage staat dan bijvoorbeeld ” Beheert Roger Spees – Flow Pianist and composer” Dit wil ik ook graag. Waar kun je dat instellen? Alvast bedankt voor het antwoord!

 52. anneliese bot martignoni says:

  Een beheerder van een site heeft zich per ongeluk verwijderd als beheerder, wat niet de bedoeling was, hou kan hij zich wee beheerder maken

 53. anneliese bot martignoni says:

  als ik op instellingen druk zie ik links geen paginarollen staan

 54. Dagmar says:

  Hallo Erno, ik ga de FB pagina’s van een aantal bedrijven beheren. Nu is het niet de bedoeling dat mijn persoonlijke naam (Dagmar Wijnbelt-van Heun) zichtbaar is bij die posts. Kan jij mij vertellen hoe ik dat kan voorkomen/uitzetten?
  Alvast bedankt voor je hulp hierbij. Groet Dagmar

Trackbacks

 1. […] Dit blogartikel was vermeld op Twitter door Erno Hannink, Stephanie Ward. Stephanie Ward heeft gezegd: RT @ernohannink: Tip: voeg een beheerder toe aan je Facebook pagina of groep. – Hoe doe je dat en waarom http://tinyurl.com/64p2x4r […]

 2. […] aan de richtlijnen en daarmee heb je geen beheer meer over je pagina. Voeg daarom ook altijd een extra beheerder […]

Geef jouw mening

*