Een brainstorm met Bizz Zibb over nieuwe site

Door Erno Hannink | WordPress blog

mrt 26

Vorige week werd ik plotseling uitgenodigd om deel te nemen aan een brainstorm over de opzet van de nieuwe site van Zibb. Niet te verwarren met Bizz. Het lijkt me best leuk om mee te doen met deze brainstorm dus ik heb ja gezegd.

Update 28 mar 2007: niet te verwarren met zeg ik nog. Toch verward met in de titel. Nu gecorrigeerd.

Ze hebben een aantal mensen verzameld voor deze brainstorm. Uiteindelijk hadden ze bedacht dat er ook een startende ondernemer bij betrokken moest worden. Nu hadden ze mij gevonden via startblog.nl. Dit is een blog gekoppeld aan het HigherLevel forum. Jammer dat dit eigenlijk niet meer loopt. Maar om daar nu als enige artikelen te plaatsen waar ook maar nergens mijn naam of de naam van mijn bedrijf wordt gemeld, behalve in de artikelen. Nee, dan moet er iets gebeuren aan dit blog.

Goed we hadden het over Zibb.
Waarschijnlijk hadden ze eerst tientallen andere (startende) ondernemers gebeld maar die konden natuurlijk niet want die waren echt aan het werk ;o)

Dit is de hoofdpagina van Zibb.nl zoals deze er nu uitziet.

zibb-voorkant.jpg

Er wordt nagedacht over de vernieuwing van de volgende kanalen:

Zibb – Eigen zaak

http://www.zibb.nl/eigenzaak/
zibb-eigen-zaak.jpg

Zibb – Finance

http://www.zibb.nl/finance/
zibb-finance.jpg

Ter vergelijk een ander kanaal van Zibb; Bizz:
bizz-voorkant.jpg

Een aantal punten die mij opvallen aan Zibb:

  1. de artikelen krijgen weinig ruimte – het lijkt wel of alles belangrijker is dan de nieuwste artikelen.
  2. Balk links veel te vol, leid af van de inhoud en ook teveel om nog te gaan zoeken
  3. Balk rechts, door de breedte neemt het veel te veel de aandacht weg van de artikelen
  4. waar vind ik de feed voor in mijn feed lezer?
  5. wat wil de site? Nieuws, artikelen, nieuwsbrief, adverteren?
  6. Teveel conflicten op de pagina’s, maar ook in de artikelen. In de artikelen is het wel rustiger.
  7. Vraag me af hoeveel klikken ze ontvangen op de Google ads onderaan de pagina
  8. kleurstelling – enigzins saai – maar dat is meer een smaak ding

Alternatieven

Om een beetje te zien wat volgens mij beter werkt. En beter is in volgens mij meer lezers. Morgen zullen we zien of ik op dit punt gelijk heb.

Brisk
brisk-voorkant.jpg

Bright
bright-voorkant.jpg

MarketingFacts
marketingfacts-voorkant.jpg

Noot: voor MarketingFacts schrijf ik af en toe artikelen.

Je ziet bij alle drie alternatieven wordt ook geadverteerd maar er is duidelijk veel meer ruimte voor de nieuwste artikelen.

Wat zijn jouw tips en suggesties voor Zibb?

Print Friendly, PDF & Email
Follow

About the Author

Erno is de businesscoach die ondernemers helpt om de lange termijn doelen sneller te realiseren. Ondernemers die het beter willen doen voor de planeet, maatschappij en zichzelf. Met zijn ondersteuning en tips helpt hij je dagelijkse doelen te kiezen zodat je de lange termijn doelen eindelijk gaat realiseren. Test zijn coaching een week lang gratis uit met deze code ERNOHANNINKWEEK op dit platform -> ga naar coach.me. Sluit je aan bij de community van ondernemers die iets bijzonders doen.

Comments are closed