Facebook Abonneer knop op je website – voor persoonlijkheden #leweb

Door Erno Hannink | d. Narrow Networking

dec 12

De Facebook abonneer knop op je website was het nieuws dat onthuld werd door Joanna Shields van Facebook tijdens Le Web 2011 in Parijs. Wat is het en wat moet ik er mee?

De abonneer knop zit sinds september 2011 op persoonlijke profielen in Facebook. Sinds vorige week is het mogelijk dat je een abonneer knop voor je Facebook profiel kunt toevoegen aan je website.

Als je met iemand verbonden bent op Facebook (vriend), dan ontvang je automatisch de updates van deze persoon in jouw nieuwsoverzicht. Sinds september is het dus ook mogelijk te abonneren op publieke updates van mensen op Facebook zonder dat je met ze verbonden bent.

Mensen kunnen zich abonneren op de publieke updates die jij via je persoonlijke profiel verspreid. Als je een update plaatst voor bijvoorbeeld vrienden, dan wordt die niet getoond aan de mensen die alleen geabonneerd zijn op je updates.

Als je wilt dat mensen zich kunnen abonneren op je updates dan kun je dat hier inschakelen facebook.com/about/subscribe. Wil je dit uitschakelen dan kan dat bij de instellingen van het abonneren. Je kunt ook profielen blokkeren tot jouw profiel en updates, via privacy

Als je de nieuwe persoonlijke profiel opmaak al hebt dan ziet de abonneer knop op je profiel er zo uit:

En zo ziet het er uit op het huidige profiel voor de meeste mensen

Wie wil Updates op haar persoonlijke profiel

Als je een zelfstandige bent die zijn bedrijf is, een persoonlijkheid, dan zijn Facebook updates handig. Als Facebook voor jou een mix van zakelijk en prive is dan kun je nu zonder een zakelijke Facebook pagina.

Je kunt met maximaal 5.000 vrienden verbinden en je kunt op maximaal 5.000 mensen abonneren, maar het aantal mensen dat op jouw updates kunnen abonneren is onbegrensd.

Waarom nog steeds een Facebook zakelijke pagina

Je hebt al een persoonlijk profiel waarom wil je dan ook nog een zakelijke pagina:

 • Als je een bedrijf hebt met een andere naam dan jezelf.
 • Als er meerdere mensen in/aan je bedrijf werken.
 • Als je zakelijk en prive graag wilt scheiden op Facebook.

Een Facebook pagina geeft ook meer mogelijkheden met toepassingen. Je kunt geen welkom tab toevoegen aan een profiel. Je kunt wel speciale toepassingen toevoegen aan je Facebook pagina.

Voor mensen is het eenvoudiger te reageren op het prikbord of de berichten die je plaatst op een pagina.

Dit zijn de verschillen tussen de updates van een persoonlijke pagina en een Facebook zakelijke pagina:

Een abonneer knop maakt het eenvoudig voor mensen om jouw updates te volgen. Een zakelijke Facebook pagina zorgt voor meer interactie (als je het goed doet).

Installeer Facebook subscribe op je site

Goed nu wil jij ook de abonneer knop op je website. Jij wilt mensen eenvoudig laten abonneren op de updates van je persoonlijke profiel:
Ga naar de subscribe button developers.facebook.com/docs/reference/plugins/subscribe/

Vul de URL van je persoonlijke profiel in en de breedte:

Klik op ‘Get Gode’

Gebruik nu de code die in de popup verschijnt.

Nu wordt het een beetje technisch. Het bovenste deel moet in de header.php van je template. Het onderste deel komt op de plek te staan waar je de knop wilt zien.
In mijn geval heb ik de onderste code in een tekstveld in de sidebar geplaatst.

Dit ziet er dan zo uit. Met boven de Like box voor mijn Facebook pagina. Daaronder de abonneer knop voor mijn persoonlijke profiel.
Facebook abonneren op updates in je website

Het staat op je site. Klaar!

Meer weten over Facebook voor zakelijk gebruik

Volg het webinar Facebook succesvol zakelijk inzetten woensdag 14 december 14.00u er zijn nog maar een paar plekken. Meer informatie over het webinar of direct aanmelden

Follow

About the Author

Erno is de Social funnel Specialist. Zijn missie, de slechte online resultaten van goede bedrijven de wereld uit helpen. Cursussen, Advies en Coaching voor ondernemers en organisaties. Winstoptimalisatie van jouw online marketing en verkoop dat is waar je Erno voor inschakelt. Erno is auteur van 7 boeken, 1000+ artikelen en host van de podcast de Erno Hannink Show en wekelijkse case study videos. Lees meer over Erno

Leave a Comment:

(7) reacties

ingrid 5 februari 2012

Hoi Erno,
hoe krijg Abonneren weer actief op facebook? Is bij mij uitgeschakeld en kan nergens info vinden over hoe dit hersteld moet worden. Ik hoor graag van je.
groet Ingrid

Reply
Erno Hannink 7 februari 2012

Hallo Ingrid, je gebruikt deze link https://www.facebook.com/profile.php?sk=subscribers&filter=0 .
Als het goed is komt je dan op je abonneer deel uit van je profiel. Dan kies je Instellingen, rechtsboven. Dan ‘Abonneren’ – op aan zetten.

Reply
  ingrid 7 februari 2012

  Erno dankjewel. Abonneren stond gewoon aan. (?) snap-er-niks-van-soms… Nou ja hoe dan ook het doet het. Vind het wel vreemd dat je dat zelf niet kunt zien.. Nog wel ff wennen die nieuwe tijdlijn..

  Reply
   Erno Hannink 7 februari 2012

   je kunt wel zien wie er op je geabonneerd is Ingrid – gebruik de link hierboven. Je kunt het zelfs zichtbaar maken op je persoonlijke profiel. Zie http://www.facebook.com/ernohannink

   Reply
Marco Bakker 9 februari 2012

Interessante artikelen, Erno. Wat ik me echter afvraag. Ik heb een ‘vind ik leuk’ button op mijn homepage gezet: http://lerenbeleggenvoorbeginners.nl/
Kan het kloppen dat de site er veel trager van wordt? De laadtijd van de pagina springt omhoog met die knop. Misschien hoort dit zo, maar het zou natuurlijk kunnen dat er een oplossing voor is. Is dit een bekend probleem?

Reply
Kiki 14 november 2012

Hallo Erno,
Een aantal weken geleden heb ik, naast mijn blog, een Facebook ” merk ” pagina aangemaakt voor ” kiki the cooking cat ” . Vanaf de eerste dag dat ik de pagina had kon ik geen vrienden uitnodigen, niemand ” liken”, pagina’s bezoeken etc…… Ook is er geen witte zoekbalk bovenin.
Op deze manier heb ik niet veel aan mijn pagina. Wat moet ik doen ? gr, Kiki

Reply

[…] Facebook announced that you can now add a “Subscribe” button to your website, letting people follow your public updates directly from your blog or site […]

Reply
Add Your Reply

Leave a Comment: