Facebook mobiel berichten, messenger en je bedrijfspagina bijwerken

Door Erno Hannink | d. Narrow Networking

jan 23

Ben je een actief gebruiker van Facebook en beheer je één of meerdere Facebook pagina’s? Ken je dan deze Facebook mobiel oplossingen?

Facebook mobile

De Facebook app


Dit is de belangrijkste Facebook app en is de meest gebruikte app op Android. Hierin kun je de berichten van je vrienden, groepen en pagina’s volgen. Hier kun je zelf berichten plaatsen voor je persoonlijke profiel.

Facebook voor Android 2.1
Facebook voor iPhone 5.3
Facebook voor iPhone 5.1

Top tips voor de iPhone Facebook app:

  • Druk langer op foto’s om ze op te slaan: open een foto, druk er 2 á 3 seconden op en tik vervolgens op Foto opslaan.
  • Druk langer op je profielfoto om deze te veranderen: open een foto waarin je bent getagd en druk er 2 á 3 seconden op. Tik vervolgens op Deze foto instellen als profielfoto.
  • Sluit foto’s met een veeg: veeg omlaag op een geopende foto om deze meteen te sluiten.

Facebook messenger app

Facebook messenger on mobile
Messenger is het chat gedeelte binnen Facebook. Hier kun je lekker chatten met je vrienden, het lijkt op WhatsApp. In de versies voor Apple kun je er zelfs gratis mee bellen naar je vrienden en gesproken berichten achter laten.

Facebook messenger for iPhone, iPad en iPod Touch
Facebook messenger voor Android

Facebook paginabeheer

Heb je één of meerdere Facebook bedrijfpagina’s dan kun je slim gebruiken maken van de app Facebook paginabeheer. Je kunt hier al je pagina’s beheren. Je ziet het bereik van je bericht, likes, reacties en je kunt zelf reageren. Je krijgt ook meldingen als iemand reageert op je pagina, handig!

Facebook paginabeheer voor de Android
Facebook paginabeheer op je iPhone en iPad

Opmerking: deze app werkt alleen als de algemene Facebook app ook is geïnstalleerd en je daar bent ingelogd.

Facebook voor Apple

Dan is er natuurlijk nog Facebook voor de iPad (mobiel genoeg?)

En je hebt Facebook Camera om snel foto’s te delen op Facebook met je iPhone.
Facebook camera voor iPhone

Meer hulp nodig voor Facebook mobiel? Ga naar Helpcentrum – Facebook Mobile

Facebook met andere apps

Dan zijn er nog apps waarmee je Facebook en ook je Facebook pagina kunt beheren die van 3e partijen zijn (3rd party) – dus niet van Facebook. Ik gebruik er hier maar een, mijn favoriete app op mijn telefoon, Hootsuite.

Hootsuite

De belangrijkste sociale netwerken kun je beheren met Hootsuite. Natuurlijk dus ook Facebook, Twitter en LinkedIn. Het mooie is dat je ook Facebook pagina’s, evenementen en groepen kunt beheren met Hootsuite.

In de gratis versie ben je begrenst tot 5 profielen. Een pagina is een profiel. Voor net geen € 10,00 (€ 9.99) per maand kun je een onbeperkt aantal profielen (en dus pagina’s) toevoegen en beheren.

Het beheren van de profielen gaat niet zo ver als in de officiële Facebook apps. Het gaat in Hootsuite vooral om berichten lezen en versturen.
Hootsuite op je mobiel

Welke Facebook app gebruik jij op je mobiel?

Welke app uit bovenstaand overzicht gebruik jij? Gebruik je nog andere apps om je Facebook (pagina) te beheren?
Laat het horen in de reacties hieronder.

Print Friendly, PDF & Email
Follow

About the Author

Erno is een businesscoach die je helpt met beslissingen nemen, maar je ook uit je tunnelvisie haalt en je een breder perspectief laat zien. Een gesprek met Erno leidt altijd tot scherpe, nieuwe inzichten. Wil je brandjes blijven blussen of ga je doen wat het belangrijkste is voor je bedrijf? Erno houdt je bij de les, loodst je door de prioriteiten en helpt je om stap voor stap de juiste beslissingen te nemen om een gezonde groeimotor te bouwen, zodat de onderneming vanzelf loopt met je team, de juiste klanten en een gezonde winst. Drie dingen waarmee hij klanten helpt: – Beslis hulp nuBetere beslissingen actie groepFocus en stok achter de deur. Volg de nieuwste artikelen via e-mail (zie onderaan deze pagina) of de RSS feed.

Comments are closed