Facebook toepassingen verwijderen en persoonlijke informatie beschermen van je Facebook profiel

Door Erno Hannink | d. Narrow Networking

dec 20

Ken je dat? Je krijgt de zoveelste melding van een toepassing in Facebook waar je niets mee doet. Je kunt updates van toepassingen verbergen maar je kunt natuurlijk ook de applicatie verwijderen.

Zo had ik, door slimme communicatie, de toepassing 21 questions toegevoegd. Mensen uit je netwerk, vrienden, beantwoorden vragen over je. Je krijgt dan te zien dat iemand een vraag over jou heeft beantwoord. Dat wilde ik natuurlijk wel weten.

Grappig, maar interessant. Niet echt. Je moet heel wat vragen over anderen beantwoorden voordat je kunt zien wie het antwoord heeft gegeven. Na de zoveelste melding van deze toepassing, wilde ik er van af. Dus op zoek naar hoe ik een toepassing kan verwijderen uit mijn persoonlijke profiel.

Wat ook opvalt is dat zo’n applicatie best persoonlijke informatie uit mijn profiel gebruikt. Iets wat ik me bij de installatie en het toestemming verlenen aan de applicatie niet had gerealiseerd.

Het volgende artikel had gevonden Delete Facebook Applications and Protect Your Personal Information [How-To]. Ondertussen is de plek van deze instelling gewijzigd. Vandaar deze uitleg.

Toestemming geven aan een toepassing (app)
Dit is de manier waarop je bijvoorbeeld aan 21 Questions toestemming geeft.
Je kunt hier al wat dingen aanpassen zoals ok ik berichten wil ontvangen op mijn mail. De basisgegevens en of er op mijn ‘Wall’ mag geplaats worden zijn onderdelen die noodzakelijk zijn voor deze (en bijna alle) toepassingen.

1. Je gaat naar privacy instellingen – links bovenaan:

2. Bewerk de instellingen van de toepassingen en websites. Dit zit onderaan de pagina met privacy instellingen.

3. Instellingen bewerken van toepassingen

4. Toepassing instellingen

5. Toepassing verwijderen

En de toepassing is verdwenen uit je profiel. Pfew, geen berichten maar van 21 questions.
Je kunt ook de instellingen nakijken van toepassingen die je tijden geleden toestemming hebt gegeven.

Nu heb je toepassingen nog eens goed beoordeeld en verwijderd of de instellingen aangepast. Van de toepassingen van je vrienden wordt soms ook gebruik gemaakt van jouw gegevens. Je kunt dit ook aanpassen wat de toepassingen van vrienden mogen gebruiken.

Persoonlijke informatie beschermen

Vrienden mogen best mijn gegevens inzien, maar de toepassingen die ze gebruiken hoeven dat niet. Deze instellingen kun je aanpassen. Zie ook stap 3 hierboven.

Gegevens die toegankelijk zijn via je vrienden
Bepaal welke gegevens beschikbaar zijn voor toepassingen en websites die je vrienden gebruiken.

2. Instellingen aanpassen

Gebruik de onderstaande instellingen om te bepalen welke gegevens beschikbaar zijn voor toepassingen, spelletjes en websites als je vrienden hier gebruik van maken. Hoe meer gegevens je deelt, hoe socialer je Facebook-ervaring wordt.

Let op

Je naam, profielfoto, geslacht, netwerken en gebruikers-ID (samen met andere gegevens waarvoor je de optie ‘Iedereen’ hebt ingesteld) zijn beschikbaar voor toepassingen van vrienden, tenzij je platformtoepassingen en -websites hebt uitgeschakeld.

Print Friendly, PDF & Email
Follow

About the Author

Erno is een businesscoach die je helpt met beslissingen nemen, maar je ook uit je tunnelvisie haalt en je een breder perspectief laat zien. Een gesprek met Erno leidt altijd tot scherpe, nieuwe inzichten. Wil je brandjes blijven blussen of ga je doen wat het belangrijkste is voor je bedrijf? Erno houdt je bij de les, loodst je door de prioriteiten en helpt je om stap voor stap de juiste beslissingen te nemen om een gezonde groeimotor te bouwen, zodat de onderneming vanzelf loopt met je team, de juiste klanten en een gezonde winst. Drie dingen waarmee hij klanten helpt: – Beslis hulp nuBetere beslissingen actie groepFocus en stok achter de deur. Volg de nieuwste artikelen via e-mail (zie onderaan deze pagina) of de RSS feed.

Comments are closed