Focus – Bonus

Door Erno Hannink | Podcast

dec 03

Dit is  een bonus aflevering in de serie over focus.

Vandaag gaan we het hebben over hulp.

focus - bonus

Hulp zoeken kan erg handig zijn. Je bent alleen, waarschijnlijk zijn je familieleden geen ondernemer dus die kunnen je niet goed helpen. Maar de term ‘’zelfstandig ondernemer’’ hoeft niet te betekenen dat je alles zelf en alleen hoeft doen. Je kunt dingen samen doen met andere ondernemers.

Hiervoor een aantal tips.

Om je te helpen met het voltooien van je taken, kun je een accountability partner zoeken. Deze zorgt ervoor dat je je verantwoordelijk voelt voor je taken, een buddy. Een telefoontje met je buddy met daarin wat je vandaag gaat doen, helpt je enorm. Je houdt je beter aan je eigen afspraken.

Een mastermind kan jou ook helpen. Het is een geweldig middel waarmee je samen met andere ondernemers kunt sparren en nadenken over elkaars werk. Meestal komen de deelnemers eens per maand bij elkaar om te reflecteren. Hier stel je ook moeilijke en dringende vragen aan de andere ondernemers.

Nog een oplossing is het werken met een coach. Elk succesvol persoon heeft of had een coach in zijn of haar leven. Zorg voor een ervaren coach met ervaring in jouw branche. Dit hoeft niet per se een ondernemingscoach te zijn, het kan ook een coach zijn voor het verbeteren van je presenteervaardigheden of een verkoopcoach. Kijk ook eens op coach.me, hier staan veel coaches die je online kunnen helpen met diverse zaken.

Dit was de laatste aflevering in de serie over focus. Binnekort meer, stay tuned. Tot snel.

Follow

About the Author

Erno is een businesscoach die je helpt met beslissingen nemen, maar je ook uit je tunnelvisie haalt en je een breder perspectief laat zien. Een gesprek met Erno leidt altijd tot scherpe, nieuwe inzichten. Wil je brandjes blijven blussen of ga je doen wat het belangrijkste is voor je bedrijf? Erno houdt je bij de les, loodst je door de prioriteiten en helpt je om stap voor stap de juiste beslissingen te nemen om een gezonde groeimotor te bouwen, zodat de onderneming vanzelf loopt met je team, de juiste klanten en een gezonde winst. Drie dingen waarmee hij klanten helpt: – Beslis hulp nuBetere beslissingen actie groepFocus en stok achter de deur. Volg de nieuwste artikelen via e-mail (zie onderaan deze pagina) of de RSS feed.