Focus – Bonus

Door Erno Hannink | Podcast

dec 03

Dit is  een bonus aflevering in de serie over focus.

Vandaag gaan we het hebben over hulp.

focus - bonus

Hulp zoeken kan erg handig zijn. Je bent alleen, waarschijnlijk zijn je familieleden geen ondernemer dus die kunnen je niet goed helpen. Maar de term ‘’zelfstandig ondernemer’’ hoeft niet te betekenen dat je alles zelf en alleen hoeft doen. Je kunt dingen samen doen met andere ondernemers.

Hiervoor een aantal tips.

Om je te helpen met het voltooien van je taken, kun je een accountability partner zoeken. Deze zorgt ervoor dat je je verantwoordelijk voelt voor je taken, een buddy. Een telefoontje met je buddy met daarin wat je vandaag gaat doen, helpt je enorm. Je houdt je beter aan je eigen afspraken.

Een mastermind kan jou ook helpen. Het is een geweldig middel waarmee je samen met andere ondernemers kunt sparren en nadenken over elkaars werk. Meestal komen de deelnemers eens per maand bij elkaar om te reflecteren. Hier stel je ook moeilijke en dringende vragen aan de andere ondernemers.

Nog een oplossing is het werken met een coach. Elk succesvol persoon heeft of had een coach in zijn of haar leven. Zorg voor een ervaren coach met ervaring in jouw branche. Dit hoeft niet per se een ondernemingscoach te zijn, het kan ook een coach zijn voor het verbeteren van je presenteervaardigheden of een verkoopcoach. Kijk ook eens op coach.me, hier staan veel coaches die je online kunnen helpen met diverse zaken.

Dit was de laatste aflevering in de serie over focus. Binnekort meer, stay tuned. Tot snel.

Follow

About the Author

Erno is de Business Coach voor ondernemers met 8-25 medewerkers. Ik help ondernemers bij beslissingen voor meer resultaat zonder harder te werken. Mijn unieke eigenschap is vragen stellen vanuit oprechte nieuwsgierigheid en de essentie van de lessen te benoemen. Drie keer per jaar organiseer ik het 4B evenement, voor ondernemers die met andere ondernemers willen sparren over onderwerpen als focus, missie, winst, communicatie, marketing, medewerkers en meer. Erno is auteur van 10 boeken, 1000+ artikelen en host van de podcast de Erno Hannink Show. Lees meer over Erno Volg de nieuwste artikelen via e-mail (zie onderaan deze pagina) de RSS feed of via LinkedIn.