Geef jezelf een gezicht in de reacties van blogs

Door Erno Hannink | WordPress blog

mei 15

gravator-avatarBij het doorlezen van artikelen op verschillende blogs kom ik vaak reacties tegen van mensen die geen gezicht hebben. Je ziet dan deze afbeelding staan naast de reactie.

Een afbeelding als deze naast de reacties wordt een avatar genoemd. Een afbeelding van jezelf dat meestal naast je gebruikersnaam staat. Je herkent ze van forums bijvoorbeeld. Sommige ondernemers gebruiken hun logo als avatar, andere gebruiken een getekende afbeelding.

Zelf ben ik een groot voorstander om een foto van jezelf te gebruiken en dan vooral je hoofd zodat je goed te herkennen bent. Dit draagt bij aan de branding van een zelfstandig ondernemer. De zelfstandige ondernemer is namelijk zijn eigen merk.

Wil je een gezicht krijgen op blogs die zijn opgezet met WordPress dan kan dat heel eenvoudig. Voeg je foto toe aan je Gravatar account. Vanaf dat moment zal op elk blog jouw foto worden getoond als je reageert. Dit geldt alleen voor blogs die Gravatar hebben ingeschakeld, en dat zijn er steeds meer.
Hoe maak je een Gravatar account?

Maak je Gravatar

Je gaat naar de site van Gravatar – dat staat voor Globally Recognized Avatar. Dan vul je jouw email adres in dat je het meest gebruikt als je reageert op blogs.
gravatar-sign-up

Je ontvangt een mail met een link waarna je een wachtwoord kunt invullen en je foto toevoegen.

We’ve sent you an activation email. In the email you’ll find a link that when clicked on will bring you back to the site so you can set your password and create your gravatar.

Als je op de link klikt in je mail kom je weer op de site uit, in jouw account.
Vul je gebruikersnaam in en je wachtwoord.
gravatar-create-account

Nu heb je de gelegenheid om een afbeelding toe te voegen. Dat kan op een aantal verschillende manieren; via de webcam bijvoorbeeld, of een link op het web, of direct uploaden van je computer.
gravatar-foto-toevoegen

Je kunt een willekeurige foto van jezelf vanaf je computer op site zetten. Ook al wil je groot deel van de foto niet gebruiken. Je krijgt namelijk in de volgende stap de gelegenheid om een uitsnede te maken van de foto.
gravatar-crop-image

Dan moet je aangeven of de foto door iedereen bekeken mag worden; bijvoorbeeld G-rated mag op alle site getoond worden. R-rated kan betekenen dat er dingen op de foto staan die niet voor iedereen geschikt zijn; bijvoorbeeld geweld, drugs of sex.
gravatar-rated

Klaar!

Je kunt nog meer afbeeldingen aan je account toevoegen. Ook kun je meerdere email adressen toevoegen.
Zie hier het verschil in de reacties – met en zonder gravatar.
gravatar-reactie

Wat vind jij mooier met/zonder foto?

Print Friendly, PDF & Email
Follow

About the Author

Erno is een businesscoach die je helpt met beslissingen nemen, maar je ook uit je tunnelvisie haalt en je een breder perspectief laat zien. Een gesprek met Erno leidt altijd tot scherpe, nieuwe inzichten. Wil je brandjes blijven blussen of ga je doen wat het belangrijkste is voor je bedrijf? Erno houdt je bij de les, loodst je door de prioriteiten en helpt je om stap voor stap de juiste beslissingen te nemen om een gezonde groeimotor te bouwen, zodat de onderneming vanzelf loopt met je team, de juiste klanten en een gezonde winst. Drie dingen waarmee hij klanten helpt: – Beslis hulp nuBetere beslissingen actie groepFocus en stok achter de deur. Volg de nieuwste artikelen via e-mail (zie onderaan deze pagina) of de RSS feed.

Comments are closed