Ben ik wel geschikt om te ondernemen?

Door Erno Hannink | 03 - Aandacht voor je bedrijf

mei 30

geschikt ondernemen

Een vraag die af en toe bij me op komt is; “Ben ik wel geschikt om te ondernemen?”

Er gaat vaak iets mis met mijn ondernemen. Telkens weer volg ik trainingen, schakel ik hulp in en krijg advies van de mastermind. Na 12 jaar ondernemen maak ik nog steeds veel fouten.

Mensen in mijn omgeving (niet ondernemers) snappen niet dat ik telkens weer moet leren en hulp moet inschakelen. Dat het ondernemen na 12 jaar nog steeds een gedoe is.

In deze video over de Tuna King Yukitaka Yamaguchi, zegt hij,

“If you love it, you’ll teach yourself.
If you don’t love it, others teach you.”

Ofwel:
Wanneer je van iets houdt dan leer je het jezelf.
Als je niet van iets houdt, dan leren anderen het jou.

Dit leer ik mijzelf

Ik hou van vernieuwing, online marketing en anderen daarmee helpen.
Dat gaat allemaal vanzelf.
Telkens nieuwe dingen ontdekken en uitzoeken en de kennis daarover delen.

Ik hou van de vrijheid in het ondernemen.
Mijn eigen route uitzetten en bewandelen.
De vruchten plukken van de energie die ik er zelf heb ingestoken.
Ook al zijn die vruchten soms wat zuur omdat ze nog niet rijp waren.

Het ondernemen bestaat uit veel onderdelen.

  • Marketing
  • Verkoop
  • Customer service
  • Opvolgen
  • Communicatie
  • Administratie
  • Facturen sturen
  • Netwerken
  • Plannen
  • Doorzetten

Het onderdeel waar ik het meeste van hou is online marketing. Vooral het opbouwen van bereik en aandacht. Dat gaat mij eenvoudig af en leer ik mijzelf. De beste inzichten en resultaten geef ik weer door aan anderen.

Van anderen leren

Veel van de andere onderdelen in het ondernemen gaan niet vanzelf, maar ik kan het leren. Het is goed om daar de expertise van anderen in te schakelen.

Ondernemen gaat niet vanzelf voor mij en daarom moet ik het leren van anderen.
Het is belangrijk om dat in te zien en daar hulp bij te zoeken.

Hulp van ondernemers die van een klein deel houden en continue beter wil worden op dat onderdeel. Zoals Femke Hogema die goed is in boekhouden op een eenvoudige manier zodat je iedere maand winst overhoud. Ik word er steeds beter in en daardoor wordt het leuker om te doen. Maar houden van boekhouden? Dat niet.

Dat geldt ook voor mijn klanten realiseer ik mij. Zij zijn niet goed in de online marketing. Ze kunnen het omdat ze hulp hebben ingeschakeld.

Met mijn hulp gaan ze het leuk vinden, maar ze gaan er niet van houden. Ze zullen nooit de nieuwe dingen zelf allemaal leren. Met plezier doe ik dat en blijf ze helpen.

Wat heb jij jezelf geleerd?
Waar hou je van en ben je nu echt goed in?

Follow

About the Author

Er komen constant moeilijke beslissingen op je af. Je wordt continu in de onderneming gezogen. Je hebt weinig mensen die echt met je kunnen sparren en snappen hoeveel bordjes je als ondernemer probeert draaiende te houden. Erno houdt je bij de les, ik loods je door de prioriteiten en help je stap voor stap om de juiste beslissingen te nemen om uiteindelijke een gezonde groeimotor te bouwen zodat je bedrijf vanzelf loopt. Ik breng ervaring mee van meer dan 1000 klanten die exact met dezelfde vragen zitten. De ondernemers die ik help met lastige beslissingen, bouwen een duurzaam bedrijf, voor het team, de klanten en een gezonde winst. Drie dingen waarmee ik klanten help: – De juiste klanten aantrekkenNieuw product en snelStok achter de deur Lees meer over zijn diensten. Volg de nieuwste artikelen via e-mail (zie onderaan deze pagina) of de RSS feed.

Comments are closed