Category Archives for "Happy at Work"

aug 20

4 dingen die het meeste effect hebben op jouw geluk

Door Erno Hannink | Happy at Work

Wat wil jij bereiken? Als je mensen hier naar vraagt en dan ook echt doorvraagt, dan komt dit vaak op hetzelfde neer. We willen gelukkig zijn.

geluk

Als je iets wilt bereiken dan kun je direct beginnen en zo naar je doel werken. De andere oplossing is dat je eerst goed onderzoek doet naar je doel en dan de beste weg bepaalt om dat doel te bereiken.

Zo kun je bijvoorbeeld als doel stellen dat je de marathon van Rotterdam wilt lopen. Dan kun je een trainingsschema maken hoe jij 14 april 2013 klaar bent voor de marathon. Dan begin je vandaag met 5 kilometer hard lopen.
Verder lezen

mrt 01

De 10 mythes om meer gedaan te krijgen – The Energy Project

Door Erno Hannink | Happy at Work

Slaap en beweging zijn essentieel om meer gedaan te krijgen. Als je een uur minder slaapt, kun je een uur meer werken. In deze video’s leer je meer over de 10 mythes om meer gedaan te krijgen.

De video’s zijn van The Energy Project. Een project waar ik terecht kwam via Ondernemer die minder werkt, groeit sneller van Verne Harnish in de Sprout.

Eerst een heel eenvoudige tip waarmee je kunt beginnen: Adem in en tel tot 3 en adem uit en tel tot 6.

De onderstaande video’s duren allemaal iets meer dan 1 minuut. Bekijk ze alle 10 in ongeveer 12 minuten. Misschien wel de meest leerzame 12 minuten vandaag.

De meest gebruikelijke mythes

OK, 1 nog dan: Mythe 11: Hoe meer uren je werkt des te productiever je bent

Volgens Schwartz zijn er 4 types energie behoeften:

  1. Fysieke energie dit is de kwantiteit van energie. Er zijn 4 componenten: voeding, fitness, slaap (7 – 8 uren), en vernieuwing.
  2. Emotionele energie de kwaliteit van energie. Als je enthousiast, energiek, optomistisch voelt presteer je het best.
  3. Mentale energie de focus van je energie. We zijn meer productief als we de aandacht op een ding concentreren zonder onderbreking.
  4. Spirituele Energie het doel van de energie. Als je echt gepassioneerd bent voor wat je doet, stop je er meer energie in.

Meer leren over jouw energieniveau’s? Vul dan de energy audit in. Je beantwoord 20 vragen en krijgt inzicht. Om de resultaten te ontvangen moet je wel wat gegevens achterlaten. Je ontvangt dan een score en tops wat je kunt doen dit te verbeteren.

Wil jij meer leren over het belang van slaap om meer gedaan te krijgen als zelfstandige ondernemer? Volg dan het webinar van Tony Schwartz.

Het bedrijf op Facebook en Twitter

Hoeveel uren slaap haal jij gemiddeld in een nacht?
Hoe vaak eet je een gezonde maaltijd per dag?

aug 23

Aanname en aanpassen

Door Erno Hannink | Happy at Work

Na een gesprek via de telefoon werd ze klant. Ze had de huidige site zelf gebouwd, maar ze wilde veel meer resultaat. Dat resultaat moet vooral via internet komen.

We gaan de komende tijd aan de slag met een nieuwe website en weblog voor haar bedrijf. Ze wil ook een nieuwsbrief toevoegen aan haar site. Als de site klaar is wil ze veel gaan schrijven om de klant naar haar toe te laten komen.

Ze is mijn oudste klant op dit moment. Aangezien ze haar eigen site had gebouwd had ik aangenomen dat ze redelijk verstand van het web heeft. Een aanname mmmm.
Verder lezen

jun 09

Het boek Happy Hour is van 9 tot 5 – is te bestellen

Door Erno Hannink | Happy at Work

Happy Hour is van 9 tot 5 - de Nederlandse versieMet veel plezier lees ik het blog van Alexander Kjerulf; Positive Sharing. Toen Alexander het boek Happy Hour is 9 to 5 klaar had, heb ik het ook direct met veel enthousiasme gelezen. Om daarna een interview via de mail met Alexander af te nemen.

Hou van je werk en je zult productiever, creatiever en meer gemotiveerd zijn. Je zult ook gelukkiger in het leven zijn. Zo zal een gelukkige bedrijven ook ontdekken dat ze meer efficiënt, innovatief zijn en meer geld verdienen dan hun ongelukkige concurrenten.

Dit boek is voor iedereen die happy at work wil zijn; of je nu een medewerker of een manager bent; net gestart bent of al een door de wol geverfde expert; werkt in een startend bedrijf, een groot bedrijf of in de publieke sector; dit boek zal je alles geven dat je nodig hebt om het werk leuker, inspirerende en meer energiek te maken.

Om in Nederland het onderwerp echt onder de aandacht te brengen leek mij het een goed idee om het in het Nederlands te vertalen. Begin 2007 heb ik met Alexander hierover gesproken en hij vond het een goed idee.
Verder lezen

mei 06

Gelukkig zijn in je werk – wat maakt jou gelukkig?

Door Erno Hannink | Happy at Work

Happy Hour is 9 to 5Vrijdag 2 mei heeft Erno Mijland de eindredactie afgerond van de Nederlandse vertaling van Happy Hour is 9 to 5 van de Deense Chief Happiness Officer Alexander Kjerulf. De vertaling is verzorgd door Monique Scholtz.

Het is de bedoeling dat het boek nog voor de zomervakantie in 3 versies beschikbaar komt:

Verder lezen

okt 23

Verwacht boek – Lead With Your Heart

Door Erno Hannink | Happy at Work

Lewis Green van L and G Business Solutions zal binnenkort zijn nieuwste boek uitbrengen; Lead With Your Heart. In zijn boek beschrijft hij een nieuw bedrijfsmodel; een model dat begint en eindigd met mensen, niet cijfers. Zijn 35 jaren ervaring experience in het bedrijfsleven heeft hem duidelijk gemaakt: we spenderen te veel tijd om achter cijfers aan te hollen en niet genoeg tijd om bijzondere ervaring te creeren voor onze klanten, medewerkers, familie, vrienden en jezelf.

Oh, ik kan het niet meer dan ontzettend eens zijn met Green. Zelf heb ik al bij voldoende bedrijven (of teveel?) gewerkt waar cijfers leidend zijn voor beslissingen en niet de mensen.

Green:

Creating happiness is not about making people laugh, although it can be. It is about practicing a life philosophy based on a simple principal that has been around for thousands of years–love others as you want them to love you (sort of a New Testament version of an Old Testament saying). I use the “word” love instead of “treat” because “love” is the most powerful word in any language. So powerful in fact that no other word carries so much meaning in our lives. And because happiness must be practiced, it must be learned and shared to make it live, and because I believe that without happiness, without experiences that make us and everyone around us feel honored, respected, cared about and important, we cannot become whole. We cannot be at peace with ourselves and those around us. We cannot make a lasting difference that changes something or someone for the better.

Verder lezen

okt 19

5 tips – gelukkig worden op je werk

Door Erno Hannink | Happy at Work

Wakker worden op je werk. Tot de ontdekking komen dat dit het toch allemaal niet is. Je carriere en salaris opgeven voor iets heel anders. Heel herkenbaar. Zelf heb ik het ook al gedaan. En ik moet wel zeggen om te ontdekken wat je echt leuk vindt, waar je talent ligt, kun je best wel wat externe hulp gebruiken.

Waar je gelukkig van wordt in je werk is moeilijk vast te leggen. Je sterke kanten neem je vaak als vanzelfsprekend, “terwijl een talent jou bijzonder maakt”, aldus Wafelbakker in Trouw (Wakker worden! Werken kan leuk zijn!). Een van de belangrijkste tips die Wafelbakker geeft is: communiceer. Geef je wensen aan.

Wie eenmaal een goed beeld heeft van zichzelf, kan beter uitspreken wat zijn wensen zijn. Leg het ook vast. Met deze gegevens op papier kun je ze eenvoudig overleggen bij je potentiele werkgever of manager. Pas dan merken mensen volgens Wafelbakker dat er veel mogelijk is binnen hun huidige baan, “als je maar aangeeft wat je wilt.

Wafelbakker:

“Hoeveel flow je ‘moet’ hebben in je werk is niet goed te zeggen. Wel is het belangrijk om na te gaan of je überhaupt van die geluksmomenten meemaakt. Juist een gebrek daaraan kan aanleiding zijn om je eens goed op je werk te bezinnen.”

Want ‘piekervaringen’ kunnen er blijven, is haar overtuiging: in iedere baan, tot ieders pensioen.
Verder lezen