Heb je RSS feeds voor de lezer of jezelf?

Door Erno Hannink | WordPress blog

jan 05

Na lang niet gebruikt te hebben ben ik helemaal terug bij de RSS feeds. Het programma Reeder draagt daar behoorlijk aan bij, het zorgt voor een rustige leesomgeving.

Graag zou ik nog hebben dat je binnen Reeder ook eenvoudig de feeds kunt beheren. Daarvoor ga ik nu nog terug naar Google Reader. Verder lees ik alleen maar binnen Reeder. Eenvoudig markeren als favoriet, een artikel delen, plaatsen op delicious. Je kunt het ook plaatsen op Twitter.

Wat ik graag nog zou zien binnen Reeder is, naast het delen op delicious, opslaan in Evernote.

Met de start van het nieuwe jaar heb ik ook een andere slimme tip opgevolgd: mijn inbox opruimen. Ik werk veel binnen Gmail want mijn 5 belangrijkste mailadressen komen hier binnen. En mijn inbox puilde uit van ongelezen berichten.

Nu heb ik alle berichten als gelezen gemarkeerd en er een tag aan toegevoegd zodat ik deze berichten nog kan herkennen en vinden. Daarnaast ook een aantal filters toegevoegd zodat berichten die ik wel wil bewaren maar niet hoef te lezen automatisch als gelezen markeren, met een tag en archiveren.

Dit maakt gelijk ruimte vrij om nog eens goed te kijken naar de nieuwsbrieven de ik ontvangen. Er komen er toch weer redelijk veel binnen en veel blijven ongelezen in de inbox staan. Afmelden dus maar.

Zo’n, zelfde actie ben ik ook gestart bij mijn feeds. Er stonden er bijna 1.000 in de Google Reader. Bij 1.000 feeds heb je al snel 3.000 berichten per dag. Dat red ik niet. Hoe groter dat getal van ongelezen wordt, des te groter de drempel om weer te gaan lezen.

Dus eerst maar eens snijden in de feeds van de onderwerpen waar ik weinig mee doe, zoals SEO, tech, trends, design, pr, om er een paar te noemen. Zo kwam ik terug tot 600. Nog eens door de feeds maar nu kijken naar de feeds die ik echt ken en weet dat ze leuk zijn, ben ik sinds vanochtend terug naar 230. Dat moet onder de 200, want ik weet zeker dat het wel weer gaat oplopen.

In die laatste keuze heb ik ook nog eens gekeken naar mijn leeservaring. Ik wil graag lezen binnen Reeder, maar dan ook alles. Als website/blog bied je een RSS aan zodat je als lezer eenvoudig de berichten kunt bijhouden. Waarom bied je dan een gedeeltelijke feed aan?

Een reden die ik bedenk is dat je verkeer wilt naar je site en dat dan weer waarschijnlijk voor de advertentie(inkomsten).

Maar waarom heb jij als site beheerder eigenlijk een RSS feed, voor jezelf of voor de lezer?

Follow

About the Author

Er komen constant moeilijke beslissingen op je af. Je wordt continu in de onderneming gezogen. Je hebt weinig mensen die echt met je kunnen sparren en snappen hoeveel bordjes je als ondernemer probeert draaiende te houden. Erno houdt je bij de les, ik loods je door de prioriteiten en help je stap voor stap om de juiste beslissingen te nemen om uiteindelijke een gezonde groeimotor te bouwen zodat je bedrijf vanzelf loopt. Ik breng ervaring mee van meer dan 1000 klanten die exact met dezelfde vragen zitten. De ondernemers die ik help met lastige beslissingen, bouwen een duurzaam bedrijf, voor het team, de klanten en een gezonde winst. Drie dingen waarmee ik klanten help: – De juiste klanten aantrekkenNieuw product en snelStok achter de deur Lees meer over zijn diensten. Volg de nieuwste artikelen via e-mail (zie onderaan deze pagina) of de RSS feed.

Comments are closed