Het gaat niet om de middelen maar om de dialoog

Door Erno Hannink | d. Narrow Networking

mrt 22

Volgens Mack Collier van The Viral Garden gaat het steeds minder om de middelen en steeds meer over de dialoog.
dialoog discussie gesprek
Als voorbeeld gebruikt hij een interview door Shel Israel met Michael Dell waarin Dell zegt:

“You know, people talk about social media programs but I just think about conversations with customers.”

Waarheid als een koe.
Het gaat er niet om welke middelen of gereedschappen je gebruikt. Het gaat er om of je bereid bent om de dialoog aan te gaan met je klanten. Of beter nog met je omgeving; klanten, potentiele klanten, maar ook leveranciers, potentiele werknemers, aandeelhouders….

Mack zegt dan ook:

“Companies are beginning to understand why social media matters. They are beginning to figure out that it’s not about these tools, but rather the conversations that these tools can facilitate.”

Of het in Nederland ook al zo ver is laat ik aan jou over. Ga bij jezelf maar na, ben jij een blog begonnen omdat ‘iedereen’ het doet, zit je nu op Hyves of Twitter omdat ‘iedereen’ het doet of….
Of wil jij echt proberen om in contact te komen met de klant? Wil jij echt online in gesprek komen met jouw (potentiele) klanten?

Ik weet waarom deze site voor het grootste deel is opgebouwd uit een blog, ik weet waarom ik artikelen plaats op deOndernemer.nl of waarom ik Twitter volg en reageer op blogs en Twitter.
Maar:

  • Waarom doe jij het?
  • Of juist niet?
  • Of nog niet?

Laat het me weten, ik ben benieuwd

 

 

Foto: emondo

Follow

About the Author

Erno is de Business Coach voor ondernemers met 5-25 medewerkers. Ik help ondernemers bij beslissingen voor meer resultaat zonder harder te werken. Mijn unieke eigenschap is vragen stellen vanuit oprechte nieuwsgierigheid en de essentie van de lessen te benoemen. Erno is auteur van 10 boeken, 1000+ artikelen en host van de podcast de Erno Hannink Show. Lees meer over Erno Volg de nieuwste artikelen via de RSS feed of via LinkedIn.