Het gaat niet om de middelen maar om de dialoog

Door Erno Hannink | d. Narrow Networking

mrt 22

Volgens Mack Collier van The Viral Garden gaat het steeds minder om de middelen en steeds meer over de dialoog.
dialoog discussie gesprek
Als voorbeeld gebruikt hij een interview door Shel Israel met Michael Dell waarin Dell zegt:

“You know, people talk about social media programs but I just think about conversations with customers.”

Waarheid als een koe.
Het gaat er niet om welke middelen of gereedschappen je gebruikt. Het gaat er om of je bereid bent om de dialoog aan te gaan met je klanten. Of beter nog met je omgeving; klanten, potentiele klanten, maar ook leveranciers, potentiele werknemers, aandeelhouders….

Mack zegt dan ook:

“Companies are beginning to understand why social media matters. They are beginning to figure out that it’s not about these tools, but rather the conversations that these tools can facilitate.”

Of het in Nederland ook al zo ver is laat ik aan jou over. Ga bij jezelf maar na, ben jij een blog begonnen omdat ‘iedereen’ het doet, zit je nu op Hyves of Twitter omdat ‘iedereen’ het doet of….
Of wil jij echt proberen om in contact te komen met de klant? Wil jij echt online in gesprek komen met jouw (potentiele) klanten?

Ik weet waarom deze site voor het grootste deel is opgebouwd uit een blog, ik weet waarom ik artikelen plaats op deOndernemer.nl of waarom ik Twitter volg en reageer op blogs en Twitter.
Maar:

  • Waarom doe jij het?
  • Of juist niet?
  • Of nog niet?

Laat het me weten, ik ben benieuwd

 

 

Foto: emondo

Print Friendly, PDF & Email
Follow

About the Author

Erno is een businesscoach die je helpt met beslissingen nemen, maar je ook uit je tunnelvisie haalt en je een breder perspectief laat zien. Een gesprek met Erno leidt altijd tot scherpe, nieuwe inzichten. Wil je brandjes blijven blussen of ga je doen wat het belangrijkste is voor je bedrijf? Erno houdt je bij de les, loodst je door de prioriteiten en helpt je om stap voor stap de juiste beslissingen te nemen om een gezonde groeimotor te bouwen, zodat de onderneming vanzelf loopt met je team, de juiste klanten en een gezonde winst. Drie dingen waarmee hij klanten helpt: – Beslis hulp nuBetere beslissingen actie groepFocus en stok achter de deur. Volg de nieuwste artikelen via e-mail (zie onderaan deze pagina) of de RSS feed.