Hoe schrijf je een bestseller

Door Erno Hannink | Boek

aug 11

Schrijf ieder dag, 8 uren, 5 dagen per week.
Publiceer 3-4 boeken per jaar.
Er zullen een aantal boeken bij zijn die het wat minder doen, de meeste boeken doen het goed, en een paar worden bestsellers.

#042/365

Nora Roberts schrijft iedere dag en heeft een mooi aantal bestsellers.

“Vanaf het moment dat ze verhalen begon te schrijven in notebooks 30 jaren geleden, heeft Nora Roberts discipline en talent gelijk verdeeld gebruikt. In het begin van haar carrière, organiseerde ze het schrijven tussen haar zoon’s dagelijkse kleuterschool en tukjes. Vanaf het moment dat ze beide dagelijks de hele dag naar school gingen, werd het schema gespiegeld aan hun schema’s, terwijl ze extra uren in het weekend schreef. Nu, na bijna 200 boeken en meerdere bestsellers, schrijft ze 8 uren per dag — iedere dag.”

Je hoeft het natuurlijk niet precies zo te doen. Mogelijk maken deze punten het eenvoudiger voor je:

  • Schrijf 1.000 woorden per dag
  • Schrijf 5 dagen per week
  • In 2 maanden heb je een boek: 40.000 woorden
  • Neem 1 maand voor lezen en correcties
  • Publiceer 3 boeken per jaar
  • Herhaal dit concept

Je zult beslist volgers aantrekken.

Op het moment dat ik klaar was met het schrijven van mijn eerste boek , vorig jaar, wist ik dat ik dit vaker wil doen. Ik vond het leuk te doen.
Terwijl ik allerlei tweets, reacties, e-mails ontving nadat het boek in de winkel lag, wist ik, dit wil ik ieder jaar doen.

Dus ik werk nu aan mijn tweede boek: Kies je doelgroep

Help

Als jij een zelfstandige professional bent en je hebt je niche gekozen, vind ik het gaaf als je enkele vragen via de e-mail wilt beantwoorden voor mijn nieuwe boek.
Jouw antwoorden kunnen de lezers helpen om hun niche te kiezen.
Laat via de reacties weten of je me kunt en wilt helpen.

Creative Commons License photo credit: Kirstea

Follow

About the Author

Erno is de Business Coach voor ondernemers met 5-25 medewerkers. Ik help ondernemers bij zelfzuchtige beslissingen voor meer vrijheid zodat ze door het groeiplafond breken zonder harder te werken. Mijn unieke eigenschap is vragen stellen vanuit oprechte nieuwsgierigheid en de essentie van de lessen te benoemen. Erno is auteur van 8 boeken, 1000+ artikelen en host van de podcast de Erno Hannink Show. Lees meer over Erno

Comments are closed