Hoe verwijder ik mijn account in Facebook

Door Erno Hannink | d. Narrow Networking

jan 18

Je had een Facebook account voor jezelf en een voor je bedrijf. Of je hebt per ongeluk nog een Facebook account aangemaakt. Of je had een Facebook profiel voor je bedrijf en hebt er nu ook een voor jou persoonlijk gemaakt. Je wilt in ieder geval een Facebook account verwijderen.

Mogelijk heb je het artikel Account voor je bedrijf of prive op Facebook maken? gelezen en kom je tot de conclusie dat je het Facebook account wilt opheffen. Hoe doe je dat?

Je gaat naar accountinstellingen, rechts bovenaan de pagina.


Dan kies je Account deactiveren

Dan moet je aangeven waarom je dit Facebook account wilt opzeggen. Je kunt bijvoorbeeld zeggen ‘Ik heb nog een Facebookaccount’
En geef gelijk op dat je geen mail meer wilt ontvangen, anders krjig je nog allerlei herinneringen en oproepen om je aan te melden.

Vul je wachtwoord in, dit om te voorkomen dat anderen eenvoudig jouw Facebook account kunnen afsluiten:

Nu nog een keer de CAPTCHA code invullen, dit om te voorkomen dat robots dit werk kunnen doen:

En het is gelukt, je account is gedeactiveerd:

Je ontvangt ook nog een bevestiging in je e-mail. Bewaar deze mail want je kunt eventueel nog weer terugkeren en aanmelden met je oude gegevens.

Account deactiveren of verwijderen

Als je je account deactiveert, zijn je profiel en alle bijbehorende informatie onmiddellijk niet meer beschikbaar voor andere Facebook-gebruikers. Je wordt dus in feite van Facebook verwijderd. Facebook slaat je profielinformatie (vrienden, foto’s, interesses enzovoort) op. Als je je account dus weer activeert, ziet die er net zo uit als op het moment dat je je account deactiveerde.

Als je je account permanent verwijdert, worden alle persoonlijk identificeerbare gegevens die aan je account zijn gekoppeld, uit de Facebook database verwijderd. Dit betreft gegevens zoals je naam, e-mailadres, postadressen en IM-schermnaam. Facebook zegt nog wel:

Kopieën van bepaald materiaal (zoals foto’s en aantekeningen) blijven mogelijk om technische redenen op onze servers staan, maar dit materiaal wordt ontdaan van elke vorm van persoonlijke identificatie en is volledig ontoegankelijk voor andere gebruikers. Verder gebruikt Facebook geen inhoud die is gekoppeld aan accounts die zijn gedeactiveerd of verwijderd.

Account definitief verwijderen
Als je Facebook echt niet meer wilt gebruiken en je account volledig wilt wissen dan moet je een aparte actie ondernemen. Je kunt dat account daarna niet meer activeren en de gewiste inhoud en gegevens niet meer ophalen. Als je je account permanent wilt wissen zonder de optie om dat account weer te activeren, meld je dan aan op je account en dien je verzoek in door hier te klikken.

Wat als Facebook jouw account heeft gedeactiveerd?

Als je denkt dat je account per vergissing is uitgeschakeld, kun je beroep aantekenen bij Facebook.

Je moet dan schrijven vanaf het e-mailadres dat is gekoppeld aan je uitgeschakelde Facebook-account. Deze stap moet worden gevolgd om het eigendom van het account te controleren.

Vermeld de volgende accountinformatie in je e-mail:

  • Volledige naam
  • Geboortedatum (maand/dag/jaar)
  • E-mailadres voor aanmelding
  • Eventueel aanvullende informatie of vragen

Je kunt deze informatie naar Facebook zenden door hier te klikken.

De account die ik heb gemaakt om reclame te maken voor mijn bedrijf, band of andere organisatie is nu geblokkeerd.

Volgens de Verklaring van rechten en verantwoordelijkheden moeten Facebook-profielen persoonlijk zin. Gebruikers mogen geen account houden onder de naam van een organisatie of persoonlijke accounts te gebruiken om professioneel reclame te maken voor zichzelf. Als je profiel op een niet-individuele naam stond, of hoofdzakelijk werd gebruikt om reclame te maken, is dit waarschijnlijk de reden dat je profiel is verwijderd.
http://www.facebook.com/help/?faq=13624

Meer informatie over persoonlijke profielen en zakelijke accounts.

Ik ben op zoek naar mensen waarvan het account geblokkeerd is. Ik zou graag een kort interview afnemen. Ken jij iemand? Laat het me hieronder weten.

Print Friendly, PDF & Email
Follow

About the Author

Erno is een businesscoach die je helpt met beslissingen nemen, maar je ook uit je tunnelvisie haalt en je een breder perspectief laat zien. Een gesprek met Erno leidt altijd tot scherpe, nieuwe inzichten. Wil je brandjes blijven blussen of ga je doen wat het belangrijkste is voor je bedrijf? Erno houdt je bij de les, loodst je door de prioriteiten en helpt je om stap voor stap de juiste beslissingen te nemen om een gezonde groeimotor te bouwen, zodat de onderneming vanzelf loopt met je team, de juiste klanten en een gezonde winst. Drie dingen waarmee hij klanten helpt: – Beslis hulp nuBetere beslissingen actie groepFocus en stok achter de deur. Volg de nieuwste artikelen via e-mail (zie onderaan deze pagina) of de RSS feed.

Comments are closed