Hoe verwijder ik mijn account in Facebook

Door Erno Hannink | d. Narrow Networking

jan 18

Je had een Facebook account voor jezelf en een voor je bedrijf. Of je hebt per ongeluk nog een Facebook account aangemaakt. Of je had een Facebook profiel voor je bedrijf en hebt er nu ook een voor jou persoonlijk gemaakt. Je wilt in ieder geval een Facebook account verwijderen.

Mogelijk heb je het artikel Account voor je bedrijf of prive op Facebook maken? gelezen en kom je tot de conclusie dat je het Facebook account wilt opheffen. Hoe doe je dat?

Je gaat naar accountinstellingen, rechts bovenaan de pagina.


Dan kies je Account deactiveren

Dan moet je aangeven waarom je dit Facebook account wilt opzeggen. Je kunt bijvoorbeeld zeggen ‘Ik heb nog een Facebookaccount’
En geef gelijk op dat je geen mail meer wilt ontvangen, anders krjig je nog allerlei herinneringen en oproepen om je aan te melden.

Vul je wachtwoord in, dit om te voorkomen dat anderen eenvoudig jouw Facebook account kunnen afsluiten:

Nu nog een keer de CAPTCHA code invullen, dit om te voorkomen dat robots dit werk kunnen doen:

En het is gelukt, je account is gedeactiveerd:

Je ontvangt ook nog een bevestiging in je e-mail. Bewaar deze mail want je kunt eventueel nog weer terugkeren en aanmelden met je oude gegevens.

Account deactiveren of verwijderen

Als je je account deactiveert, zijn je profiel en alle bijbehorende informatie onmiddellijk niet meer beschikbaar voor andere Facebook-gebruikers. Je wordt dus in feite van Facebook verwijderd. Facebook slaat je profielinformatie (vrienden, foto’s, interesses enzovoort) op. Als je je account dus weer activeert, ziet die er net zo uit als op het moment dat je je account deactiveerde.

Als je je account permanent verwijdert, worden alle persoonlijk identificeerbare gegevens die aan je account zijn gekoppeld, uit de Facebook database verwijderd. Dit betreft gegevens zoals je naam, e-mailadres, postadressen en IM-schermnaam. Facebook zegt nog wel:

Kopieën van bepaald materiaal (zoals foto’s en aantekeningen) blijven mogelijk om technische redenen op onze servers staan, maar dit materiaal wordt ontdaan van elke vorm van persoonlijke identificatie en is volledig ontoegankelijk voor andere gebruikers. Verder gebruikt Facebook geen inhoud die is gekoppeld aan accounts die zijn gedeactiveerd of verwijderd.

Account definitief verwijderen
Als je Facebook echt niet meer wilt gebruiken en je account volledig wilt wissen dan moet je een aparte actie ondernemen. Je kunt dat account daarna niet meer activeren en de gewiste inhoud en gegevens niet meer ophalen. Als je je account permanent wilt wissen zonder de optie om dat account weer te activeren, meld je dan aan op je account en dien je verzoek in door hier te klikken.

Wat als Facebook jouw account heeft gedeactiveerd?

Als je denkt dat je account per vergissing is uitgeschakeld, kun je beroep aantekenen bij Facebook.

Je moet dan schrijven vanaf het e-mailadres dat is gekoppeld aan je uitgeschakelde Facebook-account. Deze stap moet worden gevolgd om het eigendom van het account te controleren.

Vermeld de volgende accountinformatie in je e-mail:

 • Volledige naam
 • Geboortedatum (maand/dag/jaar)
 • E-mailadres voor aanmelding
 • Eventueel aanvullende informatie of vragen

Je kunt deze informatie naar Facebook zenden door hier te klikken.

De account die ik heb gemaakt om reclame te maken voor mijn bedrijf, band of andere organisatie is nu geblokkeerd.

Volgens de Verklaring van rechten en verantwoordelijkheden moeten Facebook-profielen persoonlijk zin. Gebruikers mogen geen account houden onder de naam van een organisatie of persoonlijke accounts te gebruiken om professioneel reclame te maken voor zichzelf. Als je profiel op een niet-individuele naam stond, of hoofdzakelijk werd gebruikt om reclame te maken, is dit waarschijnlijk de reden dat je profiel is verwijderd.
http://www.facebook.com/help/?faq=13624

Meer informatie over persoonlijke profielen en zakelijke accounts.

Ik ben op zoek naar mensen waarvan het account geblokkeerd is. Ik zou graag een kort interview afnemen. Ken jij iemand? Laat het me hieronder weten.

Follow

About the Author

Erno is de Business Coach voor ondernemers met 5-25 medewerkers. Ik help ondernemers bij zelfzuchtige beslissingen voor meer vrijheid. Mijn unieke eigenschap is om lastige vragen te stellen en je richting actie te duwen. Erno is auteur van 7 boeken, 1000+ artikelen en host van de podcast de Erno Hannink Show. Lees meer over Erno

Leave a Comment:

(18) reacties

[…] Dit blogartikel was vermeld op Twitter door Marieke Hoogwout. Marieke Hoogwout heeft gezegd: Indeed RT @Manolimii Handig RT @ernohannink: Facebook account verwijderen of deactiveren http://bit.ly/gzatOr […]

Reply
Hannie 18 januari 2011

Ik ken een Turkse en een Engelse dame die allebei een geblokkeerd account hebben (gehad). De ene zit nog op FB, de andere heeft het opgegeven. De Turkse spreekt goed Engels. (De Engelse trouwens ook 😉 )
Ik ken ook nog een Hongaars jongetje dat zijn account geblokkeerd heeft gezien, maar zijn Engels is niet zo best, dus dat lijkt me wat moeilijker communiceren.
Laat maar weten of ik voor introducties moet zorgen.

Reply
Erno Hannink 19 januari 2011

Ja, dank je wel Hannie. Ook benieuwd of ze al weten waarom ze geblokkeerd waren/zijn. Mail me svp op erno @ ernohannink.nl

Reply
marion 4 december 2013

Heb een tablet (android). Heb ongeveer 3 maanden geleden mijn mail adres gewijzigd, oud mail adres verwijderd maar sinds 1 week krijg ik steeds de vraag om mijn wachtwoord van mijn oud mail adres aan te geven. Het oude mail bestaat niet meer. Wat moet ik doen om het voorgoed te verwijderen. Het komt steeds in beeld ook als ik niet op fb ben. Gr marion

Reply
  Erno Hannink 4 december 2013

  Hallo Marion,
  Ik weet eigenlijk niet wat je bedoelt. Kun je uitleggen waar dit precies naar voren komt.

  Reply
melissa 26 januari 2014

hallo ik wil mijn fb account difnitief verwijderen maar weet niet wat het verschil s aan deactiveren? zou jij me willen helpen hoe da ik men fb echt echt echt kan verwijderen alvast bedankt

Reply
little 20 december 2014

Heb zelf een door fb geblokkeerd pagina waar ik al 5 weken niet in kan meerdere mails berichten etc gestuurd en tot op heden geen reactie!
Hoop dat u een gouden tip heeft om de pagina te verwijderen terwijl het is geblokkeerd.

Reply
Celine 7 december 2015

Hoe kan het dat als ik op iemand zijn fb profiel klik, ik te zien krijg : “Sorry, deze pagina is niet beschikbaar
De link waarop je hebt geklikt, is mogelijk buiten werking of de pagina is verwijderd’. terwijl als ik op mijn zusje haar account naar dit profiel gaat, dit profiel wel gewoon blijkt te bestaan.

Reply
Arnold 14 december 2015

Vraag: we hebben een bedrijfspagina gemaakt. deze staatop fb gekoppeld aan mijn naam en op het emailadres van de zaak ( imgro@allesvoordesalon.com) . Dat wil ik niet meer want ik heb sinds kort een eigen prive fb-account met een gmail adres.
Als ik nu rigoreus mijn hele account eraf haal en over 3 weken op naam van een andere collega ( of zelfs fictieve collega) met hetzelfde emailadres (imgro@allesvoordesalonc.com ) een nieuwe account op fb aanmaak….zou dat dan kunnen …?

Ik hoor het graag. Alvast bedankt

Arnold

Reply
  Erno Hannink 13 januari 2016

  Dat durf ik niet te zeggen Arnold. Want je oude account blijft nog een tijd bewaard. Een fictieve collega zou ik niet aanmaken. Je kunt gewoon met je nieuwe prive account beheerder zijn van de zakelijke Facebook pagina. Je kunt dan ook een andere collega met zijn/haar persoonlijke account beheerder maken.

  Fictief account en enig beheerder van de pagina? Dan loop je een groot risico. Facebook verwijderd fictief profiel en de pagina heeft geen beheerder meer. JE kunt er dan niet meer bij als beheerder.

  Reply
Wendy 13 januari 2016

Beste Erno, dank je wel voor je duidelijek informatie.

Weet jij of het mogelijk is om je persoonlijke account te verwijderen en een nieuwe aan te maken zonder dat je zakelijke pagina (die gekoppeld is aan de eerste) wordt verwijderd? En zo ja, hoe doe ik dat? Gewoon een nieuwe account aanmaken en dan?
Dank je wel voor je tijd.

Mvg
Wendy

Reply
  Erno Hannink 13 januari 2016

  Hallo Wendy,
  Je begint met het aanmaken van een nieuw account. Je moet dan wel een ander e-mail adres gebruiken als je huidige account. Je logt uit en logt weer in als je oude account.

  Dan voeg je het nieuwe account toe als beheerder van de pagina’s en groepen waar je beheeder van bent.
  Dan log je weer in op je nieuwe account en kijk je of je overal beheerder bent. Zo ja, dan kun je het oude account overal als beheerder verwijderen.
  Dan log je weer in als het oude account. Checkt even of het allemaal gelukt is en je nergens meer als enige beheerder staat. Zo nee, dan kun je dit account verwijderen.

  Reply
   Wendy 13 januari 2016

   Super! Dank je wel voor je snelle reactie en duidelijke antwoord.
   Vriendelijke groet,
   Wendy

   Reply
John Edens 14 april 2016

Hallo Erno,

bedankt voor je tips en ben aan het kijken wat ik allemaal zou kunnen doorvoeren.

echter loop ik tegen een ander punt aan. Momenteel heb ik een prive profiel en een zakelijke pagina. Deze pagina wordt beheert door prive profiel. Ik wilde graag eens wat adverteren maar de optie IDEAL is er niet. Onlangs zag ik dat Facebook deze optie nu wel beschikbaar heeft gemaakt maar dan komt deze melding:

Deactiveer eerst je oude account zodat je een nieuw account kunt maken om iDEAL als betalingsmethode te gebruiken.

Mijn vraag: om welk account zou het hier om gaan? bedoelen ze dat ik de pagina volledig moet verwijderen en vervolgens een nieuw pagina moet aanmaken en weer opnieuw mensen naar mijn pagina moet zien aan te trekken? Dit zou toch vreemd zijn? Weet jij toevallig meer hierover hoe je dit het beste kunt doorvoeren zonder dingen kwijt te raken?

Het gaat om deze pagina:
https://www.facebook.com/Gratis-schildertips-van-Schildersbedrijf-Edens-119794194759214/

Reply
J. van de Laar 11 augustus 2016

Je mailadres (disabled@facebook) om beroep aan te tekenen tegen het deactiveren van een account klopt niet (meer). Het is dus raadzaam om die weg te halen.

Groetjes,
Jo van de Laar

Reply
Evelien 2 februari 2017

Ik heb een account al lange tijd geleden laten verwijderen.
echter is deze op Google en binnen FB zelf wel nog te vinden….
Het e-mail adres waarmee ik deze heb aangemaakt bestaat ook niet meer.

Wat kan ik doen om hem alsnog definitief te laten verwijderen?

Reply
Gabriel 26 juni 2017

beste Emo,

Niet zo lang geleden heb ik een account proberen aan te maken op Facebook, maar het werd meteen uitgeschakeld. Ik was toch weer van plan het account definitief te verwijderen, maar is dat nu al gebeurt? Ik heb namelijk geen toegang tot mijn account, ik kan niet inloggen etc. Betekent dat gewoon dat Facebook mijn account heeft verwijdert?

Ik hoop snel van u te horen.

Met vriendelijke groet,

Gabriel

Reply
Franssen 2 september 2018

Ik heb per ongeluk een tweede Facebook aan gemaakt , wil er eentje weg doen ?…..maar weet Niet hoe ?

Reply
Add Your Reply

Leave a Comment: