Hoe werkt het vernieuwde Facebook berichten en Facebook mail

Door Erno Hannink | d. Narrow Networking

jan 28

Het werd eind vorig jaar aangekondigd met veel bombarie tijdens een persbijeenkomst. Facebook berichten worden ook sociaal. Een mix van meldingen, berichten en Facebook email, een social inbox. Volgens Facebook is de gewone e-mail te langzaam en te formeel.

Ja, Facebook geeft je een eigen e-mailadres gebaseerd op je gebruikersnaam, gebruikersnaam@facebook.com.

Wil je de gebruikersnaam hiervoor alvast aanpassen ga dan naar Account – Accountinstellingen (of klik hier). Doe het dan wel goed want je kunt je gebruikersnaam maar een keer wijzigen.

Overstappen op de nieuwe berichten

Van meerdere mensen in de omgeving had ik het al gezien en vanochtend kreeg ik dit bericht:

Dus gelijk gestart met het invoeren van de nieuwe berichten. Dit zijn de stappen en wijzigen voor de vernieuwde Facebook berichten en jouw eigen Facebook email.

Als je wilt dat al je Facebook berichten, chats en sms-jes op een plek komen, EN een filter voor ongewenste berichten dan klik je op ‘Nu upgraden’:

Als je dat hebt gedaan, dan ziet je inbox er al anders uit en krijg je de melding dat je e-mailadres van Facebook kunt vastleggen:

Gebruikersnaam is je nieuwe Facebook email. Klik op ‘E-mail activeren’:

En je kunt mail sturen van en naar je Facebook e-mailadres, het land allemaal in je social inbox.

SMS sturen en ontvangen? Lastig, Nederland staat er niet tussen.

Antwoorden op een mail in de nieuwe omgeving.

Standaard is het ingesteld dat, als je op Enter klikt het bericht ook verstuurd wordt. Dit kan lastig zijn, als je bijvoorbeeld naar een nieuwe regel wilt en Enter gebruikt. Dit kun je uitschakelen

En je hebt weer een Verstuur knop:

Als je nieuwe berichten eenmaal hebt geïnstalleerd dan kun je ook je vrienden uitnodigen:

Als je wilt dat ik je een uitnodiging stuur, dan moeten we vrienden zijn, laat dan een reactie hieronder of stuur me bericht via Facebook.

Follow

About the Author

Erno is de Business Coach voor ondernemers met 5-25 medewerkers. Ik help ondernemers bij zelfzuchtige beslissingen voor meer vrijheid zodat ze door het groeiplafond breken zonder harder te werken. Mijn unieke eigenschap is vragen stellen vanuit oprechte nieuwsgierigheid en de essentie van de lessen te benoemen. Erno is auteur van 8 boeken, 1000+ artikelen en host van de podcast de Erno Hannink Show. Lees meer over Erno

Comments are closed