Iedereen wordt gehoord bij inclusie – Ruth Nahumury

Door Erno Hannink | Podcast

okt 15

Vandaag het gesprek met Ruth Nahumury.

Ruth is met meer dan 10 jaar internationale ervaring op het gebied van Inclusie & Diversiteit expert op dit gebied. Zij heeft een achtergrond in internationaal HR Management en heeft ruim 10 jaar gewerkt in de werving & selectiebranche. 

In januari 2016 heeft zij No Labels opgericht, een trainingsbureau gericht op het bevorderen van inclusie en diversiteit binnen teams en organisaties. No Labels biedt hiervoor diverse trainingsprogramma’s, blended learning leertrajecten, lezingen en webinars aan gericht op het ontwikkelen van inclusieve vaardigheden die bijdragen aan inclusieve werving & selectie, inclusief leiderschap en inclusieve samenwerking. 

Ruth is getrouwd met een Nederlands-Molukse man en is moeder van twee kinderen met een biculturele achtergrond. Aan de hand van anekdotes uit haar werk- en privéleven weet zij iedereen te boeien en een abstract thema als ‘inclusie’ praktisch en concreet te maken.

Wat heb ik genoten van dit gesprek en veel geleerd.

Veel plezier met de inzichten van Ruth.

Laten we beginnen…

Meer over Ruth Nahumury:

Interessante dingen die genoemd zijn:

Follow

About the Author

Er komen constant moeilijke beslissingen op je af. Je wordt continu in de onderneming gezogen. Je hebt weinig mensen die echt met je kunnen sparren en snappen hoeveel bordjes je als ondernemer probeert draaiende te houden. Erno houdt je bij de les, ik loods je door de prioriteiten en help je stap voor stap om de juiste beslissingen te nemen om uiteindelijke een gezonde groeimotor te bouwen zodat je bedrijf vanzelf loopt. Ik breng ervaring mee van meer dan 1000 klanten die exact met dezelfde vragen zitten. De ondernemers die ik help met lastige beslissingen, bouwen een duurzaam bedrijf, voor het team, de klanten en een gezonde winst. Drie dingen waarmee ik klanten help: – De juiste klanten aantrekkenNieuw product en snelStok achter de deur Lees meer over zijn diensten. Volg de nieuwste artikelen via e-mail (zie onderaan deze pagina) of de RSS feed.