Ik voorop en dan de klant

Door Erno Hannink | 03 - Aandacht voor je bedrijf

jul 13

Afgelopen zondag reden we voor een feestje naar Hoorn. Als je bijna de hele weg 100 km/u mag rijden is dat best saai. Totdat een busje voorbij rijd.

De reis duurt ongeveer 2 uur. Dit kwam omdat op de A1 een file stond van 7 km en de rit dus over de A12 en de A2 ging. Langs de A12 wordt door de week gewerkt en mag je vanaf Ede/Wageningen tot en met Utrecht maar 100 km/u en de A2 tussen Utrecht en Amsterdam is ook 100 km/u. Dan krijg je het gevoel dat je langzaam maar zeker vooruit sukkelt.

Dan rijd ons een busje voorbij en ik zie de volgende zin onder de merknaam staan.

“Onze missie, uw transmissie”

Er valt mij iets op. Het is verkeerd om volgens mij. “Uw transmissie, onze missie.” klinkt veel logischer.

Zonder transmissie geen missie. Zonder klant geen bedrijf. Volgens mij moet daarom de klant voorop en daarna komt het bedrijf in dit soort uitingen.

Na wat zoekwerk kom ik uit bij SHM Transmissie “Onze Missie, Uw Transmissie”

Bij deze zoektocht zie ik dat IVS ATT het ook kan – “Onze missie is uw transmissie”

Naar de omgekeerde zin heb ik ook gezocht in de zoekmachine Uw transmissie, onze missie.

Wat denk je?
Niet te vinden.

Komt dit jou bekend voor dat het bedrijf zichzelf belangrijker vindt dan de klant? Of in ieder geval in de uitingen zichzelf vooraan plaatst.

Zie ook Klant voorop tijdens vakantie bij Camara in Lannion

Graag lees ik jouw voorbeeld.

Follow

About the Author

Erno is de Business Coach voor ondernemers met 5-25 medewerkers. Ik help ondernemers bij zelfzuchtige beslissingen voor meer vrijheid. Mijn unieke eigenschap is om lastige vragen te stellen en je richting actie te duwen. Erno is auteur van 7 boeken, 1000+ artikelen en host van de podcast de Erno Hannink Show. Lees meer over Erno

Leave a Comment:

(5) reacties

Peter de Kock 13 juli 2011

Op zich kan ik me wel voorstellen dat er in het voorbeeld een zekere mate van eerlijkheid en openheid zit die ik bij maar weinig bedrijven aantref. Wat ik ermee bedoel is dat de meeste bedrijven uitdragen het allemaal voor de klant te doen. Een drijfveer om al dat moois voor die klanten te doen, is naar mijn idee toch meestal de eigen behoefte(n). Bijvoorbeeld de behoefte aan betekenis, erkenning, leren, creativiteit en noem maar op. Dus vanuit dit perspectief vind ik het voorbeeld wel mooi Erno.

Reply
Jaap Schuddeboom 14 juli 2011

Ik herken dit zo goed Erno! Ik kan me soms bijna niet bedwingen om die mensen te laten stoppen en ze er op te wijzen. Een aantal jaren geleden zag ik een keer een echt prachtig bestickerde bedrijfsbus rijden die luid en duidelijk verkondigde dat ze al 20 jaar actief waren in kunststof kozijnen. Alleen de website was de naam van de ondernemer: Ashmann.nl, ook zo een naam die als je die hoort op 4 verschillende manieren kan spellen, dus de kans dat je hem vindt op Google is miniem. Thuis heb ik opgezocht of http://www.kunststof-kozijnen.nl nog vrij was en ja hoor! Ashmann een mail daarover gestuurd, geen reactie. Inmiddels is kunststof-kozijnen.nl door een wel zo slimme concullega in gebruik.

Reply
Erno Hannink 14 juli 2011

@Peter wat is handiger volgens jou?
1. fans verzamelen, uitvinden wat de behoefte is en daar iets voor maken
2. vanuit je eigen behoefte een product/dienst ontwikkelen en daar klanten voor vinden

Zelf kies ik voor 1.

@Jaap mooi voorbeeld. Je kunt alleen de mensen helpen die je willen horen. 🙂

Reply
  Peter de Kock 15 juli 2011

  @Erno: het is niet dat ik me er gemakkelijk vanaf wil maken maar ik kies 1 + 2. Handelen vanuit eigen behoefte en vanuit verbinding met de behoefte van de ander. Zoiets.

  Reply
   Erno Hannink 15 juli 2011

   Altijd goed dus Peter 🙂

   Reply
Add Your Reply

Leave a Comment: