Stuur dit soort klanten weg

Door Erno Hannink | Keuzes

jun 10
stuur-dit-soort-klanten-weg

Bepaalde klanten verstoren je organisatie. Wanneer zij bellen ontstaat er een lichte paniek en de stemming slaat om in je bedrijf. Ze hebben alleen contact met de verkoop, planning en productie. Jij hebt nauwelijks nog contact met ze.

Op de een of andere manier lukt het ze telkens weer om de hele planning in de war te gooien. Ze vragen om leverdata die met veel moeite te realiseren zijn. Zelf leveren ze de spullen telkens weer te laat aan. Jullie moeten ze er vaak aan herinneren dat ze de benodigde informatie op tijd aan moeten leveren.

Je team steekt er extra tijd in om de opdracht op tijd af te krijgen, maar dat wordt niet doorberekend aan de klant, want dat hebben jullie nooit gedaan bij deze klant.

Het bedrag in de offerte voor deze opdracht was aanzienlijk in vergelijking met de normale opdrachten, maar wanneer je achteraf alles eerlijk narekent, heb je nog steeds te weinig gevraagd.

Deze klanten hebben een langere betalingstermijn dan je andere klanten, maar ze betalen standaard te laat.

Op het moment dat je bent gaan samenwerken met deze klant had jij een ander beeld bij de opdrachten. In de afgelopen jaren is het werk dat je levert met je bedrijf veranderd, en wanneer je eerlijk bent past deze klant niet meer bij jullie.

Toch blijf je de klanten helpen. Waarom?

  • Ze zijn al lang klant.
  • Ze geven grote opdrachten.
  • Ze blijven terugkomen omdat jullie goed werk leveren.
  • Je hebt iedere keer weer de hoop dat het beter zal gaan.

De beste oplossing is afscheid nemen van deze klanten, zodat je ruimte maakt voor nieuwe klanten die beter bij jullie passen. Stuur deze klanten weg, zodat je de rust in het bedrijf houdt voor de overige klanten.

Dit is een lastige beslissing. De mensen in je team zullen niet snel zeggen dat ze liever niet werken met deze klanten. Ze zijn tenslotte al heel lang klant. Je hebt onzekerheden. Wanneer je afscheid neemt, mis je omzet. Krijg je voldoende nieuwe opdrachten om dit op te vangen?

Telkens weer is het advies dat ik de ondernemers met wie ik werk geef:
Stuur dit soort klanten weg, je zult zien dat er nieuwe, grotere en leukere opdrachten op je af komen, alleen al omdat je de ruimte hebt gemaakt.

Follow

About the Author

Er komen constant moeilijke beslissingen op je af. Je wordt continu in de onderneming gezogen. Je hebt weinig mensen die echt met je kunnen sparren en snappen hoeveel bordjes je als ondernemer probeert draaiende te houden. Erno houdt je bij de les, ik loods je door de prioriteiten en help je stap voor stap om de juiste beslissingen te nemen om uiteindelijke een gezonde groeimotor te bouwen zodat je bedrijf vanzelf loopt. Ik breng ervaring mee van meer dan 1000 klanten die exact met dezelfde vragen zitten. De ondernemers die ik help met lastige beslissingen, bouwen een duurzaam bedrijf, voor het team, de klanten en een gezonde winst. Drie dingen waarmee ik klanten help: – De juiste klanten aantrekkenNieuw product en snelStok achter de deur Lees meer over zijn diensten. Volg de nieuwste artikelen via e-mail (zie onderaan deze pagina) of de RSS feed.