Leads genereren – 3 van 5

Door Erno Hannink | Podcast

nov 09

Vorige week hebben we het gehad over het geheim van alles verkopen.

In deze aflevering gaan we het hebben over leads genereren.

leads genereren

 

Als je wilt verkopen heb je leads nodig. Zeker als je wilt verkopen aan nieuwe klanten, waar ik later nog op terug zal komen. Waarom zijn leads nou zo belangrijk? Voordat iemand een klant van je is, is het een lead, iemand aan wie je bijna kunt verkopen. Deze lead wil je veranderen in een klant en nu is natuurlijk de vraag hoe je dat het beste kunt doen.

Hoe zorg je ervoor dat ervoor dat deze klanten contact met je opnemen? Dit doe je door ervoor te zorgen dat ze vertrouwd met je raken, zet een systeem op waardoor mensen gemakkelijk met je in contact kunnen komen.

Je moet ervoor zorgen dat jij de controle houdt over het contact, dus liever niet via een website, daar heeft de lead de controle. Start een powerplatform waarop je berichtjes videos of artikelen kunt plaatsen en zorg ervoor dat de leads je kunnen volgen en makkelijk kunnen vinden.

Vul het met artikelen die de leads kunnen gebruiken om verder te komen, die aansluiten bij hun problemen, bijvoorbeeld via een blog, zodat hij vindbaar is via de zoekmachine. Als de leads een goed artikel vinden, willen ze meer weten en raken ze geïnteresseerd. Vaak willen ze op de hoogte worden gehouden via een e-mail. Wat je ook kunt doen is de klant via een podcast op de hoogte houden, men vindt het fijn als ze een stem aan het gezicht kunnen koppelen.

Via dit platform laat je ze een formulier invullen zodat ze de volgende stap kunnen zetten. Hierin laat je ze het probleem noteren en nodig je ze uit op een 1 op 1 gesprek via de telefoon of skype. Dit is veel effectiever dan advertere, omdat het op vertrouwen gebasseerd is.

Maak een powerplatform, doe hierop iets waardoor je opvalt, schrijf veel, geef de leads de mogelijkheid om contact op te nemen en haal de klant binnen via een 1 op 1 gesprek.

In de volgende aflevering gaan we het hebben over leads omzetten in klanten.

Follow

About the Author

Er komen constant moeilijke beslissingen op je af. Je wordt continu in de onderneming gezogen. Je hebt weinig mensen die echt met je kunnen sparren en snappen hoeveel bordjes je als ondernemer probeert draaiende te houden. Erno houdt je bij de les, ik loods je door de prioriteiten en help je stap voor stap om de juiste beslissingen te nemen om uiteindelijke een gezonde groeimotor te bouwen zodat je bedrijf vanzelf loopt. Ik breng ervaring mee van meer dan 1000 klanten die exact met dezelfde vragen zitten. De ondernemers die ik help met lastige beslissingen, bouwen een duurzaam bedrijf, voor het team, de klanten en een gezonde winst. Drie dingen waarmee ik klanten help: – De juiste klanten aantrekkenNieuw product en snelStok achter de deur Lees meer over zijn diensten. Volg de nieuwste artikelen via e-mail (zie onderaan deze pagina) of de RSS feed.

Comments are closed