Leads omzetten naar klanten – 4 van 5

Door Erno Hannink | Podcast

nov 10

In de vorige aflevering hebben we het gehad over leads genereren.

Deze keer gaan we het hebben over leads omzetten in klanten.

leads omzetten naar klanten

 

Dit doen we door het winnen van het vertrouwen van klanten, door gesprekken waardoor ze klant willen worden. Hiervoor maken we gebruik van een triarch gesprek. Dit is een gesprek om erachter te komen welke hulp de klant nodig heeft, het is een kort gesprek. Je komt erachter of jullie bij elkaar passen, of jij de klant kan helpen en of deze gedreven is.

Het gesprek bestaat in principe uit 9 stappen en kost niet meer dan 10 minuten. Vanuit een webinar probeer ik mensen te trekken naar mijn gesprek, ik verkoop hierin niks.

Stap 1: leg uit wat de bedoeling is en vraag toestemming.

Stap 2: vraag waarom ze voor je hebben gekozen, waarom ze bellen, wat de urgentie is.

Stap 3: vertel me meer over je bedrijf, in het kort.

Stap 4: vraag waar de klant nu is een waar hij/zij naar toe wil.

Stap 5: wat mist er nu in jouw idee, in jouw visie ?

Stap 6: wat heb je nodig om je doel te bereiken?

Stap 7: is dit iets wat je een keer wilt doen of is het heel belangrijk?

Stap 8: probeer een samenvatting te maken en deel deze met de klant.

Stap 9: als het goed voelt en ik de klant kan helpen plannen we een vervolgafpraak in.

Als het niet goed voelt geef ik meestal wat tips om zo op een later tijdsstip bij mij terug te komen. Door dit gesprek ontstaat er geen druk, ik probeer de klant niet te overtuigen. Het eerste gesprek is het inzicht/triage gesprek en het tweede gesprek is het intake gesprek. Hiertussen vult de klant een vragenlijst in. Je zult zien dat je gedreven klanten krijgt die je vertrouwen.

De volgende aflevering gaat over bitsing.

 

Follow

About the Author

Erno is een businesscoach die je helpt met beslissingen nemen, maar je ook uit je tunnelvisie haalt en je een breder perspectief laat zien. Een gesprek met Erno leidt altijd tot scherpe, nieuwe inzichten. Wil je brandjes blijven blussen of ga je doen wat het belangrijkste is voor je bedrijf? Erno houdt je bij de les, loodst je door de prioriteiten en helpt je om stap voor stap de juiste beslissingen te nemen om een gezonde groeimotor te bouwen, zodat de onderneming vanzelf loopt met je team, de juiste klanten en een gezonde winst. Drie dingen waarmee hij klanten helpt: – Beslis hulp nuBetere beslissingen actie groepFocus en stok achter de deur. Volg de nieuwste artikelen via e-mail (zie onderaan deze pagina) of de RSS feed.

Comments are closed