Ben jij een leider?

Door Erno Hannink | Keuzes

mei 19
ben-jij-een-leider

Ben jij de leider die je team nodig heeft? Ben jij de leider die je klanten nodig hebben? Ben jij de leider die de omgeving van je bedrijf nodig heeft?

Een echte leider laat zien welk groter doel ze nastreeft. Een doel groter dan zichzelf, waar het hele team en de klanten achter staan en nastreven. Een leider waar ze hun ziel en zakelijkheid aan kunnen verbinden.

Een leider stuurt het bedrijf door een crisis als één geheel. Deze leider doet liever met alle mensen een stapje terug, dan dat ze enkele mensen ontslaat. Voor deze leider gaat het om mensen en niet om de cijfers in de spreadsheet. Een leider begeleidt alle mensen in en rondom het bedrijf door de crisis, zo goed en zo kwaad als dat gaat, maar in ieder geval samen.

Een leider ontwikkelt en coacht de mensen in het bedrijf naar een nieuw niveau en geeft ze daarbij het vertrouwen dat ze fouten mogen maken om te leren. Wanneer je als leider je vertrouwen onvoorwaardelijk geeft, krijg je vertrouwen en inzet terug van de mensen.

De mensen in het bedrijf van een leider zetten een stap extra, houden rekening met elkaar en staan voor elkaar klaar in lastige tijden. Zolang de leider het vertrouwen van de mensen behoudt. Een leider die telkens weer de juiste morele keuzes maakt die de missie ondersteunen, ook wanneer mensen de leider niet zien of de resultaten van diens actie niet direct zien.

Wees de leider van een bedrijf waarin mensen graag willen werken. Wanneer jij de aandacht voor de mensen op de eerste plaats zet, geven zij aandacht aan de klanten. Dit zorgt als vanzelf voor de winst om je bedrijf te laten groeien en meer mensen te helpen.

Hoe ervaren mensen dat jij een leider bent?

Follow

About the Author

Erno is een businesscoach die je helpt met beslissingen nemen, maar je ook uit je tunnelvisie haalt en je een breder perspectief laat zien. Een gesprek met Erno leidt altijd tot scherpe, nieuwe inzichten. Wil je brandjes blijven blussen of ga je doen wat het belangrijkste is voor je bedrijf? Erno houdt je bij de les, loodst je door de prioriteiten en helpt je om stap voor stap de juiste beslissingen te nemen om een gezonde groeimotor te bouwen, zodat de onderneming vanzelf loopt met je team, de juiste klanten en een gezonde winst. Drie dingen waarmee hij klanten helpt: – Beslis hulp nuBetere beslissingen actie groepFocus en stok achter de deur. Volg de nieuwste artikelen via e-mail (zie onderaan deze pagina) of de RSS feed.