Ben jij een leider?

Door Erno Hannink | Keuzes

mei 19
ben-jij-een-leider

Ben jij de leider die je team nodig heeft? Ben jij de leider die je klanten nodig hebben? Ben jij de leider die de omgeving van je bedrijf nodig heeft?

Een echte leider laat zien welk groter doel ze nastreeft. Een doel groter dan zichzelf, waar het hele team en de klanten achter staan en nastreven. Een leider waar ze hun ziel en zakelijkheid aan kunnen verbinden.

Een leider stuurt het bedrijf door een crisis als één geheel. Deze leider doet liever met alle mensen een stapje terug, dan dat ze enkele mensen ontslaat. Voor deze leider gaat het om mensen en niet om de cijfers in de spreadsheet. Een leider begeleidt alle mensen in en rondom het bedrijf door de crisis, zo goed en zo kwaad als dat gaat, maar in ieder geval samen.

Een leider ontwikkelt en coacht de mensen in het bedrijf naar een nieuw niveau en geeft ze daarbij het vertrouwen dat ze fouten mogen maken om te leren. Wanneer je als leider je vertrouwen onvoorwaardelijk geeft, krijg je vertrouwen en inzet terug van de mensen.

De mensen in het bedrijf van een leider zetten een stap extra, houden rekening met elkaar en staan voor elkaar klaar in lastige tijden. Zolang de leider het vertrouwen van de mensen behoudt. Een leider die telkens weer de juiste morele keuzes maakt die de missie ondersteunen, ook wanneer mensen de leider niet zien of de resultaten van diens actie niet direct zien.

Wees de leider van een bedrijf waarin mensen graag willen werken. Wanneer jij de aandacht voor de mensen op de eerste plaats zet, geven zij aandacht aan de klanten. Dit zorgt als vanzelf voor de winst om je bedrijf te laten groeien en meer mensen te helpen.

Hoe ervaren mensen dat jij een leider bent?

Follow

About the Author

Erno is de Business Coach voor ondernemers met 8-25 medewerkers. De ondernemers die ik help bouwen een duurzaam bedrijf, voor het team, de klanten en een gezonde winst. Ik ben er voor jou en breng zelfsturing in je team, met lastige vragen, bewezen processen, structuur en regelmaat. Ik luister naar je, geef directe terugkoppeling en nieuwe inzichten voor betere beslissingen. De drie dingen waarmee ik klanten help: – De juiste klanten aantrekkenNieuw product en snelStok achter de deur Lees meer over zijn diensten. Erno is auteur van 12 boeken, 1000+ artikelen en host van de podcast de Erno Hannink Show. Volg de nieuwste artikelen via e-mail (zie onderaan deze pagina) de RSS feed of via LinkedIn.