LinkedIn Bedrijfsprofiel maken voor jouw bedrijf

Door Erno Hannink | LinkedIn Marketing Blog

feb 19

Hieronder zie je het LinkedIn bedrijfsprofiel van mijn bedrijf, ErnoHannink.nl. Een voorbeeld hoe professioneel jouw bedrijf er uit kan zien op LinkedIn.

In 5 stappen maken we een LinkedIn bedrijfsprofiel voor jouw bedrijf.

linkedin bedrijfsprofiel

Dan nu alle aandacht voor jouw bedrijf op LinkedIn. Naast je persoonlijke profiel heb je namelijk ook een bedrijfsprofiel als zelfstandige professional. Essentieel om je bedrijf en je producten goed te laten zien op LinkedIn.

Je LinkedIn bedrijfsprofiel toevoegen

Stap 1. Begin je bedrijf toe te voegen (‘Bedrijf toevoegen‘)

beedrijfsprofiel toevoegen linkedin

Stap 2. Voer de naam in je van je bedrijfsprofiel en de URL:
linkedin bedrijsprofiel maken

Stap 3. Begin met het invullen van de basisgegevens van je bedrijf. Wat is de rechtsvorm van je bedrijf bijvoorbeeld, oprichtingsjaar en de URL van je website.

Stap 4. Voeg dan een logo toe. Je hebt 2 verschillende formaten van je logo nodig: 100 x 60 pixels en 50×50 pixels. Het beste kun je het logo voordat je het gaat uploaden op het juiste formaat maken. De bovenste afbeelding is een soort banner in je bedrijfsprofiel:
LinkedIn bedrijfsprofiel afbeeldingen

Stap 5. Dan vul je een beschrijving van je bedrijf in. De specialismen van je bedrijf zijn de belangrijkste keywords van je bedrijf. Niet de productnamen maar de woorden waarop jouw doelgroep zoekt en waarmee jij gevonden wilt worden.

Je kunt ook een drietal groepen aanbevelen op je bedrijfsprofiel. Bijvoorbeeld een groep waar je doelgroep actief is, als tip voor je doelgroep.

Snelle link naar bedrijfsprofiel in persoonlijk profiel

Als je de bedrijfsnaam van een bedrijfsprofiel toevoegt aan je persoonlijke profiel, wordt het logo dat in je bedrijfsprofiel staat getoond voor je bedrijfsnaam. Als bezoekrs van jouw profiel op het logo klikken, gaan ze direct naar jouw bedrijfsprofiel.

Persoonlijke profiel
Heb je jouw persoonlijke LinkedIn profiel al bijgewerkt naar aanleiding van de artikelen:

Jouw LinkedIn bedrijfsprofiel

Een goed profiel van jouw bedrijf op LinkedIn is een handig voor potentiele klanten. Het is de plek in LinkedIn waar bezoekers snel een beeld krijgen van je bedrijf, die verder gaat dan de functieomschrijving in je persoonlijke profiel.

Deel de link naar jouw bedrijfsprofiel in LinkedIn in de reacties.

Follow

About the Author

Erno is de Business Coach voor ondernemers met 8-25 medewerkers. Ik help ondernemers bij beslissingen voor meer resultaat zonder harder te werken. Mijn unieke eigenschap is vragen stellen vanuit oprechte nieuwsgierigheid en de essentie van de lessen te benoemen. Drie keer per jaar organiseer ik het 4B evenement, voor ondernemers die met andere ondernemers willen sparren over onderwerpen als focus, missie, winst, communicatie, marketing, medewerkers en meer. Erno is auteur van 10 boeken, 1000+ artikelen en host van de podcast de Erno Hannink Show. Lees meer over Erno Volg de nieuwste artikelen via e-mail (zie onderaan deze pagina) de RSS feed of via LinkedIn.