LinkedIn en Twitter belangrijkste zakelijke online netwerken

By Erno Hannink | d. Narrow Networking

jul 03

Vrijdag 19 juni stelde ik een vraag: Welk online zakelijk netwerk gebruik je het meeste? De resultaten zijn niet echt verrassend. Of nou ja, ik had niet verwacht dat er geen duidelijk 3e of 4e netwerk was.

Allereerst is de vraag via Twitter gesteld, iets later via mijn sites, LinkedIn, FriendFeed en Facebook.

De vragen die gesteld is:

Wat is het online zakelijk netwerk (social media) dat jij het meest gebruikt?

Het was een poll met 13 mogelijke antwoorden. Er was een maar, je kon er maar 1 kiezen. Het ging mij dus om HET belangrijkste online netwerk dat zakelijk gebruikt wordt.
Daar was wel wat weerstand tegen; de meeste mensen gebruiken meerdere netwerken en ze vullen elkaar aan.

Enkele reacties:

  • Wat jammer dat er slechts één antwoord gegeven kan worden. Dat geeft zeker geen representatief beeld van de werkelijkheid.
  • slechte enquete, kan maar 1 keuze maken…
  • Jammer dat je maar een keuze kunt maken. Ik geloof niet in één oplossing. Ook niet voor zakelijke netwerken.

Het punt is dat ik in mijn boek in ga op een aantal sociale netwerken. De meest belangrijke wil ik graag zeer uitgebreid uitleggen. Nu had ik een uitgebreide uitleg gemaakt over LinkedIn en over Twitter. Welk online netwerk moet ik nu nog meer dieper uitleggen? Als ik wereldwijd kijk zou ik zeker Facebook meer aandacht willen schenken. Ik was benieuwd of dit voor Nederland anders zou zijn.

Daar heb ik nu dus geen duidelijkheid over gekregen. Netwerk 1 en 2 helemaal duidelijk, maar No 3?
no1-online-netwerk

Vraag verkeerd gesteld, keuze van 1 netwerk verkeerd? Misschien had ik 3 antwoorden moeten laten geven…
Volgende keer.

Over welk netwerk zou ik naast Twitter en LinkedIn een uitgebreide uitleg moeten geven volgens jou?
Een uitleg waarmee een zelfstandige die meer wil bereiken met Social Media aan de slag kan.

About the Author

Ik help zelfstandige professionals (ZP-ers) internet slim te gebruiken zodat ze meer klanten krijgen. Klanten aantrekken is de sleutel. Mentor, auteur en spreker over Klanten Aantrekken. Auteur van het boek Laat de klant naar jou komen en Kies je doelgroep. Initiator van verschillende evenementen als SOBCon Europe, SMC Netherlands, SMC Amsterdam, WordCamp Netherlands, Social Media Event. Balans in ondernemerschap en familie is belangrijk. Getrouwd met Monique en vader van onze zoon en dochter. Oprichter van Hannink Online Media (een netwerk bedrijf). Meer over Erno op de Over mij pagina

Leave a Comment:

(4) comments

Marco Hendrikse 4 juli 2009

Erno, ik zou Youtube uitgebreid beschrijven. Naast LinkedIn en Twitter heb je dan weer een heel ander soort netwerk, waar het veel meer om de visuele content draait. Dat geeft heel andere mogelijkheden dan LinkedIn, Hyves en Facebook (waar natuurlijk ook visueel gecommuniceerd kan worden, maar dat ‘bijzaak’ is). Bovendien draait het bij Youtube niet primair om relaties aangaan. En dat lijkt me zeer nuttig om tegenover de andere twee netwerken LinkedIn en Twitter te zetten.

Reply
Erno Hannink 5 juli 2009

YouTube – dat is een goed idee Marco.
Video wordt steeds belangrijker voor het web en zeker voor de ondernemer. Je zelf ook in beeld presenteren naast de tekst op je site en blog.

Reply

Hallo Marco, Erno,
Helemaal mee eens, YouTube hoort hier echt bij. Ik denk dat bijvoorbeeld de filmpjes van willitblend.com een schoolvoorbeeld zijn van hoe je je product via youtube kunt verkopen.
Voor de Nederlandse markt kun je vermoedelijk ook niet om hyves heen, maar dat is dan ook afhankelijk van de leeftijdscategorie van je doelgroep.
Groeten! Robbert Ravensbergen
JoomBlocks.com

Reply
LinkedIn en Twitter belangrijkste zakelijke online netwerken « Webmaster Resources – bouwen en beheren van websites 3 november 2009

[…] 6 juli 2009, Robbert Ravensbergen […]

Reply
Add Your Reply

Leave a Comment: