Maak de missie de baas in je bedrijf voor meer ruimte – Diederick Janse

Door Erno Hannink | Podcast

feb 13
maak-de-missie-de-baas-diederick-janse

Vandaag het gesprek met Diederick Janse.

Diederick helpt bij het bouwen van wendbare organisaties waar de missie de baas is en mensen zichzelf vol inzetten voor die missie. Hij is mede-oprichter en partner bij Energized.org en heeft zich gespecialiseerd in zelforganisatie middels Holacracy. In de afgelopen tien jaar begeleidde hij tientallen organisaties in de publieke en private sector bij het implementeren van Holacracy. 

Samen met Marco Bogers schreef hij in 2013 Getting Teams Done, een toegankelijke introductie in de Holacracy-methode.

Na mijn gesprek met Tom van der Lubbe ben ik meer gaan leren over holacracy, een andere organisatievorm waarbij de verantwoordelijkheid in de organisatie wordt gedeeld. De ondernemer komt hierdoor weer meer toe aan ondernemen. Tom wees me op het boek Getting Teams Done van Diederick en Marco.

Nadat ik het boek had gelezen wist ik het zeker, hier wil ik meer over leren van de persoon die Holacracy naar Nederland heeft gehaald. In het gesprek hebben we het over de rol waarin de ondernemer vaak wordt geduwd. De afhankelijke opstelling van medewerkers voor de richting en antwoorden van de ondernemer. Het effect van een hiërarchische structuur, dat er ook andere structuren zijn.

Maak je missie de baas in je bedrijf. Met deze vorm transformeert jouw missie naar de missie van het bedrijf. Hierdoor kan iedereen actief bijdragen aan de missie en gaat dit ook door wanneer jij een andere rol neemt in het bedrijf.

Ik keek enorm uit naar het gesprek om meer te leren en dit mee te kunnen nemen naar klanten. Het gesprek werd nog boeiender dan ik had verwacht.

Veel plezier met de inzichten van Diederick.

Laten we beginnen…

Tool GlassFrog om rollen vast te leggen

Genoemde boeken:

Follow

About the Author

Erno is de Business Coach voor ondernemers met 8-25 medewerkers. De ondernemers die ik help bouwen een duurzaam bedrijf, voor het team, de klanten en een gezonde winst. Ik ben er voor jou en breng zelfsturing in je team, met lastige vragen, bewezen processen, structuur en regelmaat. Ik luister naar je, geef directe terugkoppeling en nieuwe inzichten voor betere beslissingen. De drie dingen waarmee ik klanten help: – De juiste klanten aantrekkenNieuw product en snelStok achter de deur Lees meer over zijn diensten. Erno is auteur van 12 boeken, 1000+ artikelen en host van de podcast de Erno Hannink Show. Volg de nieuwste artikelen via e-mail (zie onderaan deze pagina) de RSS feed of via LinkedIn.