Mblog van Magnus – Bedrijfsblog voorbeelden

Door Erno Hannink | WordPress blog

sep 23

Een goed lopend bedrijfsblog is het Mblog van Magnus

magnus mblog

Magnus helpt bedrijven om hun dagelijkse operatie te verbeteren op basis van innovatieve concepten en architecturen. Daarbij richt Magnus Management Consultants zich op algemeen organisatie- en technologieadvies; Magnus Technology Consultants verzorgt technologie- en SAP-advies.

Ze hebben het Mblog om de professionele interesses van de medewerkers vast te leggen en een dialoog te starten met onze lezers. Iedere medewerker kan bijdragen aan het weblog dat het brede thema ‘ontwikkelingen in organisatie en technologie’ heeft meegekregen.

Iedereen die bijdraagt aan dit weblog schrijft vanuit zijn persoonlijke ervaring en interesse, zegt Magnus. Dit betekent dat de inhoud van dit weblog niet per se een weerspiegeling is het officiële standpunt van Magnus Management Consultants. Ze hebben hiervoor ook netjes de blogrichtlijnen online geplaatst.

Enkele eenvoudige maar duidelijke punten uit de richtlijnen:

Vermijd marketingtaal en reclame: lezers zoeken echte, authentieke verhalen. Gebruik blogs waarvoor ze bedoeld zijn: transparantie. Dit is een kans om een echt contact met je klanten, en andere geïteresseerden te krijgen.

Houd blogs positief en gebruik ze niet om individuen of bedrijven aan te vallen.

In de ‘Over’ pagina kun je ook goed lezen hoe je contact kunt opnemen met Magnus. Ook als je vragen per mail hebt kun je deze netjes sturen aan een persoon waarvan je de naam op deze pagina kunt vinden.

Op de voorpagina van de site staat een button en een link naar het Mblog. Op de site van Magnus heb ik niet kunnen hoeveel medewerkers er zijn. Op het blog kun je vinden dat er 14 mensen schrijven in het Mblog.

Het blog is vandaag 1,5 jaar jong . Een prestatie, omdat er nog steeds met regelmaat artikelen verschijnen. Het laatste artikel is van 12 september. Per maand verschijnen er gemiddeld 5-6 berichten in Mblog.

Slim ook om een verwijzing naar de vacatures op je site heel zichtbaar op je blog te plaatsen. Tussen de lezers kunnen potentiele nieuwe werknemers zitten. De onderwerpen waarover geschreven wordt interesseert ze blijkbaar anders zouden ze niet komen lezen.

Het abonneren op de site is ook helder. Een aparte pagina met uitleg en directe toegang tot de bekende readers, waar je eenvoudig deze feed kunt toevoegen. Een mail optie is ook aanwezig.

Ben je geintresseerd in de onderwerpen ‘ontwikkelingen in organisatie en technologie’ dan is Mblog mogelijk een goede aanvulling voor in je feed reader.

Suggestie: proberen van iedere schrijver ten minste 1 artikel per maand te krijgen. Zo wordt het aantal artikelen eenvoudig verhoogd naar 14 per maand. Meer artikelen zal beslist meer lezers (klanten, potentiel klanten, werknemers, potentiële werknemers, leveranciers, concurrenten) trekken.

Zie ook de richtlijnen:

Houd het fris en voeg waarde toe. Blogs worden veelal beoordeeld op de hoeveelheid nieuwe inhoud. Doordat berichten zo gemakkelijk toe te voegen zijn, ontstaat er een continue stroom van updates (en soms ook reacties). Door op het goede moment relevante inhoud aan te bieden, kun je je lezers vasthouden en terug laten keren.

en:

De steun en participatie van velen is wat een blog effectief maakt. Stimuleer collega’s om er gebruik van te maken. Nodig vooral ook anderen uit om op het weblog over hun adviezen en zorgen te spreken.

Een compliment en een Whuffie voor MBlog van Magnus.

Eerder in deze serie:
YellowLab van LogicaCMG

Print Friendly, PDF & Email
Follow

About the Author

Erno is een businesscoach die je helpt met beslissingen nemen, maar je ook uit je tunnelvisie haalt en je een breder perspectief laat zien. Een gesprek met Erno leidt altijd tot scherpe, nieuwe inzichten. Wil je brandjes blijven blussen of ga je doen wat het belangrijkste is voor je bedrijf? Erno houdt je bij de les, loodst je door de prioriteiten en helpt je om stap voor stap de juiste beslissingen te nemen om een gezonde groeimotor te bouwen, zodat de onderneming vanzelf loopt met je team, de juiste klanten en een gezonde winst. Drie dingen waarmee hij klanten helpt: – Beslis hulp nuBetere beslissingen actie groepFocus en stok achter de deur. Volg de nieuwste artikelen via e-mail (zie onderaan deze pagina) of de RSS feed.

Comments are closed