Meer fans? Facebook pagina berichten naar Twitter

Door Erno Hannink | d. Narrow Networking

aug 14

Heb je al een mooie Facebook fan pagina voor je bedrijf? Ben je op zoek naar meer verkeer en hoe je meer fans kunt aantrekken? Gebruik je Twitter volgers.

Stuur je Facebook pagina berichten naar Twitter.

Het is eenvoudig:

1. Ga naar http://www.facebook.com/twitter

2. Kies de pagina die je wilt koppelen aan Twitter. Klik op ‘Link met Twitter’


3. Geef jouw Facebook pagina toegang tot Twitter

Nu moet je browser terug keren naar Facebook. Dit gaat niet altijd goed. Blijft de pagina leeg klik dan hier http://www.facebook.com/twitter/

4. De pagina is gelinkt aan Twitter
Nu is je pagina gelinkt en klik op ‘Instellingen bewerken’

5. Wijzig instellingen
Kies welke acties je wilt publiceren op Twitter.
In ieder geval ‘Status updates’, misschien wil je de opties video en foto’s niet publiceren, afhankelijk van hoeveel foto’s en video’s je op je Facebook plaatst. Als dit vaak gebeurt zou ik deze niet doorsturen naar Twitter.

Klaar, nu worden automatisch al je status berichten naar Twitter gepubliceerd, inclusief een korte link zoals deze http://fb.me/FVkVZQ0n

Follow

About the Author

Erno is de Business Coach voor ondernemers met 5-25 medewerkers. Ik help ondernemers bij zelfzuchtige beslissingen voor meer vrijheid. Mijn unieke eigenschap is om lastige vragen te stellen en je richting actie te duwen. Erno is auteur van 7 boeken, 1000+ artikelen en host van de podcast de Erno Hannink Show. Lees meer over Erno

Leave a Comment:

(19) reacties

[…] Dit blogartikel was vermeld op Twitter door Erno Hannink, ondernemerslog. ondernemerslog heeft gezegd: Meer fans? facebook pagina berichten naar twitter http://bit.ly/aD4bAE […]

Reply
Thomas Eilander 14 augustus 2010

Maar als je nu, zoals in mijn geval, je tweets ook automatisch op facebook publiceert, komt een statusupdate dan niet in een oneindige lus terecht?

Reply
Erno Hannink 15 augustus 2010

@Thomas Het gaat mij vooral over de updates van mijn Facebook pagina’s niet van mijn profiel. Op de pagina van jouw bedrijf Santhos stuur jij je tweets ook niet door. Daar is het dus zeker geen conflict.
Ik verwacht niet dat het in een loop komt, maar heb het niet getest.

Reply
steven boot 14 september 2010

hi erno, heb via je FB deze link gekregen. als ik naar http://www.facebook.com/twitter/ ga dan ben ik al verbonden met twitter, dus de tweets komen al op FB terecht. Kan nergens de link terug maken. zou dat komen omdat ie anders “in een oneindige lus” komt, zoals hierboven werd geschreven?

Reply
  Erno Hannink 14 september 2010

  @Steven http://www.facebook.com/twitter zorgt er voor dat tweets van je pagina naar Twitter gaan en niet andersom.
  Wil je tweets van Twitter naar Facebook sturen gebruik je deze app bijvoorbeeld http://apps.facebook.com/twitter/

  Reply
Hanneke 7 april 2011

Beste Erno,

Wij hebben met Broek & Buuren een pagina op facebook, met mij en mijn collega’s persoonlijke profielen op facebook als beheerder. We hebben ook 2 twitter accounts namens Broek & Buuren (broekenbuuren_e (voor onze evenemententak) en broekenbuuren_t (voor onze theatertak).
Ik wil graag dat de twitterberichten (van beide accounts) op de B&B Pagina op facebook geplaatst worden en andersom.
Maar ik heb ook mijn persoonlijk twitter gekoppeld aan mijn persoonlijk profiel op facebook. Nu zegt ie dat twitter al gekoppeld is aan facebook, vanwege deze prive-accounts die gekoppeld zijn.

Hoe kan ik dit nu toch in orde maken?
Ik moet zeggen dat ik facebook erg lastig en onhandig in gebruik vindt…

Alvast bedankt!

Reply
Nadine Schartz 6 mei 2012

Is er ook een mogelijkheid om incidenteel je FB status ook op Twitter te posten?

Reply
  Erno Hannink 6 mei 2012

  Niet dat ik weet Nadine. Je kunt wel met Bufferapp bijvoorbeeld updates plaatsen op een bepaald tijdstip. Je kunt nu een Facebook pagina, LinkedIn en Twitter koppelen aan Bufferapp

  Reply
  Roeland 22 maart 2013

  Tuurlijk kan dat. Bij facebook worden ALLEEN de bijdrages doorverwezen naar twitter als je de bijdrage als “openbaar” aanmerkt. Dus als jij alleen voor vrienden kiest gaat je bijdrage NIET door naar twitter.

  Ik weet niet wanneer deze vraag gepost is maar in ieder geval heb je een antwoord

  Reply
  NIcolette 21 januari 2014

  Beste Nadine,
  Ja, dat kun je doen met Selective Tweets door gebruik te maken van #fb in je tweets.
  Hoe het werkt, lees je hier http://deaanhouder.nl/hoe-kan-ik-twitter-met-facebook-koppelen/

  Reply
Marion 2 oktober 2013

Beste Erno,

Bovenstaande instellingen heb ik gerealiseerd. Hoe zie ik nu dat mijn status update doorgestuurd is naar Twitter? Ik zie zelf niets op mijn Twitter account verschijnen.

Bedankt vast voor je antwoord.

Reply
Marcel 31 december 2013

Hallo,
Ik heb geprobeerd dit te doen en het werkt dat mn facebook berichten op twitter komt..,, alleen er komt bij twitter geen linkje van bijvoorbeeld : “inclusief een korte link zoals deze http://fb.me/FVkVZQ0n ” Zodat mn twitter volgers erop kunnen klikken en bij facebook uitkomen.
Ik hoor het graag van je

Groet Marcel

Reply

Beste Erno,
Enorm bedankt voor weer een goede tip. Wat ik niet snap, dat ik goed via jouw adviezen, maar niet via Facebook zelf kan ontdekken hoe ik Facebook en Twitter kan linken. Complimenten voor jou, dus.

Reply
pauline 8 juli 2014

Hello Erno, als ik onze fb pagina wil koppelen via de link die jij noemt krijg ik dit bericht te zien: Als je deze pagina wilt weergeven, moet je Facebook niet namens je pagina gebruiken, maar moet je Facebook namens jezelf gebruiken.
Weet je hier ook een oplossing voor?
Dankjewel,
groet Paul

Reply
  Erno Hannink 21 juli 2014

  Doen wat het bericht zegt Paul. Het lijkt er op dat je Facebook gebruikt als je pagina. Dit kun je veranderen in Facebook gebruiken als “Paul …”

  Reply
Maartje Gussinklo 17 september 2014

Hallo, Er is bij mij iets fout gegaan. Ik wilde een pagina die ik beheer linken aan een twitteraccount. Ook ik kreeg de melding: Als je deze pagina wilt weergeven, moet je Facebook niet namens je pagina gebruiken, maar moet je Facebook namens jezelf gebruiken. Dit heb ik heb ik dus gedana, maar nu worden al mijn prive berichten van fb doorgestuurd naar de twitteraccount, maar niet de gewenste fb berichten van de pagina die ik beheer. Ik wil de link tussen mijn prive facebook en de twitteraccount beeindigen, maar kan niet vinden hoe ik dit doe?

Reply
Freeke Backx 14 december 2015

Hallo iedereen,

Ik heb pas mijn Facebook aan mijn Twitter gekoppeld. Het is dus de bedoeling dat alle Facebook berichten op Twitter komen. Nu heb ik 1 bericht geplaatst met 1 foto. Het bericht komt op Twitter maar zonder foto. Is dit te verhelpen?
De stappen om de accounts te koppelen heb ik precies zoals hierboven beschreven uitgevoerd.
Ik hoop dat iemand een tip heeft.
Alvast bedankt.

Groet Freeke

Reply
Marcel 5 juni 2016

Ik heb alle stappen zoals hierboven doorlopen, maar mijn Facebook berichten komen nog steeds niet op Twitter terecht, ook kan ik niet selecteren of ik een bericht als openbaar of besloten wil plaatsen op Facebook

Reply
Iris 18 september 2017

Hallo Erno!
Ik wil graag een FBpagina aan Twitter koppelen, maar moet dan akkoord gaan met een aantal acties die de applicatie zal kunnen uitvoeren zodra ik akkoord ga. Met name ‘je profiel wijzigen’ vind ik nogal wat. Hoe moet ik dat zien?
Bedankt voor je reactie.
hartelijke groet,
Iris

Reply
Add Your Reply

Leave a Comment: